0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #860 -: Май 05, 2012, 00:24:35 am »
Момичета сега си получих резултатите от изследванията-висок  общ холестерол-6.86,при положение ,че почти не ям месо,а за мазни храни да не говорим с моите киселини.дали е възможно да е от бременността?Също и високо PH на урината 8.0 при референтни стойности 4,5-8,0 това пък какво ли значи?
Теди и аз имах същия проблем с холестерола, стигнах чак до 9.8 в седми месец и от тогава престанах да го следя :) Спокойно, нормално е, холестерола, както СУЕто не се следят по време на бременност, нормално е холестерола да ти се завиши, ако искаш ще ти пратя статии на английски да прочетеш защо. Ще се нормализира като започнеш (или спреш, не помня  :oops:) да кърмиш. Няма нищо страшно  :wink: За урината незнам...
Кармен честити розови гащи ;) добре дошла в розовия отбор :) и аз исках много момиче и като разбрах бях толкова щастлива :)


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #861 -: Май 05, 2012, 10:10:39 am »
Добро утро коремчета.
Крис,как е малката?Аничка а твоите сладури?
Теди,дано завишенията са от бременноста .
z22,при бременност излизат все разни гадни гъби ,течения,.Аз имам течение почти от 3-ти месец ,но мб е наред.
Тоновете на бебето следящият ми АГ ми мери както когато ни правят кардиограма на сърцето,само че за тоновете на бебето тези кабели и слушалки се слагат на корема на мама,и съответно около 15 мин си лежиш а на хартия излиза графиката.А където ходя на жк ми слушат тоновете по стар обичай  :D с едно такова като конус ,док го слага на корема ми и допира ухо :lol:.
И мен не ме подмина запека,корема ми стана твърд едвам се движих ,пих дуфалак,помогна но от него умирах от болка в корема,и си решавах проблема с две кивита всяка вечер.
Днес ще видя моята бебка колко е пораснала и дали всичко е наред,ще съм и на тонове а там като легна и много ми е тревожно и получавам много контракции.
Иве,може плацентата да се вдигне ,така че спокойно,повечко почивка и всичко ще е наред.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #862 -: Май 05, 2012, 10:46:51 am »
Аз се поуспокоих...абе хич не и вярвам на тази докторка от ЖК.В понеделник съм в Майчин дом ще видим там какво ще кажат.Благодаря ви за отговорите.
Момичета на мен за запека много ми помага сироп Лактулоза.
Обаче с киселините няма оправия Талцида го хапвам като бонбонки с облекчение за по 15мин.
Казаха ми че може да пия Ранитидин, но на листовката пише че е забранено за бременни.Какво сте чували по въпроса?
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #863 -: Май 05, 2012, 11:26:16 am »
Здравейте , да се запиша и аз в отбора на бъдещите мами  :D. Бременна съм с близнаци в 11 г.с. и 2 дни според този календар http://www.ladypill.com/calendar.php
Аз също избягвам да чета много,много ,защото след последното зацапване ,което имах в 8-9 г.с.си бях поставила куп диагнози ,а се оказа ,че е от образуването на плацентата ( точно това никъде не го бях прочела ) и просто трябваше да се пазя няколко дни и да полежа малко повече  :)
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #864 -: Май 05, 2012, 11:30:46 am »
Криси,сигурно е от самата бременност във вторник съм на преглед ще питам,благодаря ти:)
Дарид,една дружка също бременна ми каза за някакво лекарство Омепразол,каза че след като вземе 1 таблетка по цяла седмица нямала киселини,ако искаш питай лекаря си дали можеш да го взимаш.Моя например ми е забранил Талцида,аз си пия сода Михалково и съм ок.
Мимата,добре дошла при нас!Лека и безпроблемна бременност ти желая!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #865 -: Май 05, 2012, 11:40:38 am »
Омепразол ми изписаха и на мен за киселините,но на листовката пише ,че не е препоръчително по време н бременност и не си го купих въобще.По-скоро забелязах ,че ми стават киселини като ям зелена салата на гладно и спрях да го правя и сега ми е по-добре.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #866 -: Май 05, 2012, 11:44:09 am »
Момичета ето го и моя първи въпрос.Знам, че когато си бременна по принцип трбва да се избягва използването на силни препарати в домакинството /избягвам доместос примерно/, но абсолютно всичко ли трябва да избягвам?  :ask: Сега печката ми е за миене , пък то само с вода не става :)


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #867 -: Май 05, 2012, 13:38:04 pm »
Аз пия ранитидин 150мг. док каза че няма проблем,може би в третия триместър е разрешен.И аз като пия един по цяла седмица нямам киселини  :D
Препаратите никога не съм спирала да използвам.Мислкя ,че най вече трябва да се внимава да не се вдишва дълго време силните миризми иначе на бързо и с ръкавици няма проблем.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #868 -: Май 05, 2012, 14:09:20 pm »
Аз също имах ужасни киселини през бременността :x Д-р Сигридов ми каза само Талцид, нищо друго да не вземам. Чаша пастьоризирано и охладено прясно мляко също помагаше за кратко.
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #869 -: Май 05, 2012, 15:39:54 pm »
За препаратите четох ,че не трябва да се вдишват и аз също мисля , че трябва да се внимава с тях.Аз и да искам в момента не мога да използвам никакви-или друг почиства вместо мен,защото повръщам от всякакви миризми.Единствено за wc-то намерих решение - използвам таблетки за почистване хем не са силно ароматизирани,хем само ги пускаш и почистват дори и канала в дълбочина.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #870 -: Май 05, 2012, 16:17:21 pm »
здравейте момичета! Първо да поздравя новите попълнения и да им пожелавам успех и здрави бебета около термина! :)
Искам да попопитам какви допълнителни изследвания са ви препоръчали при отоци на краката. Не мога да се свържа с д-р. Сигридов и понеделник сутрин смятам да си пускам профилактичните ,които ми ги е дал д-ра. от ЖК-то , но д-р. Сигридов ми каза да му звъня да ми казва какви допълнителни да пускам още и да видим дали тези отоци са от добрите или от лошите.
Ако някоя от вас е пуснала допълнителни изследвания за тези отоци, нека казва кои са те:) Благодаря!
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #871 -: Май 05, 2012, 20:20:46 pm »
Ваня,трябва да изследваш урината за съдържание на белтък в нея.Аз имах такъв проблем при първата ми бременност и много ми се подуваха краката.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

    Dragica

  • ***
  • 499
  • Няма невъзможни неща
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #872 -: Май 05, 2012, 22:10:03 pm »
Ваня, и аз съм пациентка на д-р Сигридов. На последния преглед миналата седмица ми каза за оттоците да изследвам общ белтък и албумин , но в кръвта, както и в урината.
Да не се яде солено и много течности да се пият
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #873 -: Май 05, 2012, 23:11:45 pm »
И аз бях така с киселините....нищо не спасява...:( газирана вода и прясно мляко само временно ми помагаха, но имаше нощи в които съм плакала от тия киселини..Към края като ставаше съвсем зле си спомнях как някой ми беше казвал, че имаш ли киселини бебето щяло да има много коса ( колкото и абсурдно да звучи  :D :D ) и аз си се успокоявах психически :) И то моето бебе вярно с много коса се роди, всеки се впечетлява като я види, а аз като и гледам косичката все за тия киселини се сещам и ми става смешно и едновременно много мило :)
Скоро като гушнете бебетата всичко ще забравите момичета ;)


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #874 -: Май 06, 2012, 09:56:58 am »
И аз имам отоци ,но ако почивам изчезват,но все си мисля че е нормално от бременноста и жегите да ставаме по пухкави :D.
Вчерашния ми преглед ме шокира и разтревожи  :(Бебка май ще излезе по рано,заради калцифициране на плацентата,за няколко дни май не е наддала почти нищо  :(,и май ще бързаме ,аз се опитвам да съм спокойна ,надявам се всичко да  е наред .
Добре дошли на новите мами.Лека да е до края .
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #875 -: Май 06, 2012, 11:55:59 am »
И аз имах много зли киселини :) Общо взето когато ставаха наистина нетърпими и не можех даже да спя си позволявах по един Талцид :) Но се е случвало малко пъти- през повечето време си търпях :)

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #876 -: Май 06, 2012, 12:51:10 pm »
Здравейте, момичета. Току-що ми звъннаха да ми сменят датата на прегледа. Трябваше да е на 8-ми, а сега казаха - 9 май. Тази седмица във вторник видяхме два плодни сака и вече нямам търпение да разбера дали всичко е наред. А и това отлагане, ех!
Не знам дали въобще има някакво значение, но гърдите ми вече не са подути и болезнени, а аз някак свикнах да е така. Иначе нямам кървене и се чувствам добре.
ЧХГ-то на 29 април беше 4659 и така ми се иска това да значи, че всичко ще е наред!
*

    Dragica

  • ***
  • 499
  • Няма невъзможни неща
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #877 -: Май 06, 2012, 19:10:51 pm »
Роузи, когато и да излезе бебто успех и всичко да е ок ти пожелавам. С нетърпение ще чакам добри новини от вас.  До термин май почти никоя мама не дочаква като гледам.
Боги, дано и при теб всичко да е наред- но не виждам защо да не е . Два плодни сака си е супер;-)))Честито ;-)
За киселините...........хич и не ми се говори.....содата си я пия като............и аз незнам кат кво. Ставам и лягам с нея. Талцида не ми помага.
Докторката при която ще раждам ми каза да си помисля как аз бих искала да раждам. Откъде аз да знам и сега мисля;-))) Изписа ми Биозин мама- не разбрах точно за какво. Някоя пила ли е такова чудо?
Поздрави от мен и готин ден
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #878 -: Май 06, 2012, 19:43:31 pm »
Изписа ми Биозин мама- не разбрах точно за какво. Някоя пила ли е такова чудо?
Това не беше ли желязо...? Такъв спомен имам.  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #879 -: Май 06, 2012, 20:38:15 pm »
Биозин мама е имуностимулатор. Помага и за усвояването на желязото в организма. Аз го пих без прекъсване през цялата бременност , защото много често боледувам, но честно казано пак боледувах няколко пъти доста стабилно. Иначе всички изследвания ми бяха в норма, не знам дали се дължи на него... :)