alana съгласна съм с теб, че лещата е страхотен източник на желязо, но в никакъв случай заместител на месото. Това е и причината на много лекари да отричат вегетарянството като начин на хранене, защото няма продукт с който можеш да заместитиш и да набавиш всички неща които месото ти дава.
И аз не обичам много неща, за това гледам да ги правя интересни за себе си (като на малките деца)
Например ненавиждам спанак, но заради желязото ми се налагше да ям всеки ден, и започнах да си го правя на пара за 2-3 мин и после заливам с лимон, зехтин и малко чесън - става много вкусен и много хубава гарнитура. Месо, обичам, но не бих казала, че умирам да го ям...например сега като писа
TEDI81 че ще яде телешко варено, направо я съжалих
За това гледам да го включвам по-завъртяно.
Относно чаената лъжичката майонеза на ден, ако ви се струва много калорично не го яжте, явно зависи от метаболизма на всеки. Аз тази салата я ям на 3ри яденета и ми е адски вкусна и полезна и знам, че бебето получава страшно много фибри, минерали и витамини, което ми е най-важното.
karmen-kosara не се притеснявай за килограмите, и аз в 1вия триместър качих повечко, защото имах зверски апетит, обаче във втория триместър някакси всичко се нормализира и всеедно не си бременна
Аз за целия 2ри триместър съм качила само 3 килограма, като от тях половината са бебето
А и ако си качила х килограми не си мисли, че това са изцяло мазнини, много неща се променят в организма ти, задържаш течности, обема на кръвта се увеличава и т.н.