0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #740 -: Април 24, 2012, 23:15:35 pm »
Оле момичета как ви завиждам за каките и батковците!На мен така ми се иска такава отмяна ,ама не се знае може пък моите бебоци живот и здраве един ден да помагат  :)
Z22 дано след следващия преглед новините да са добри!Лека бременност на всички новодошли!
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #741 -: Април 24, 2012, 23:28:35 pm »
Теди, да не ви израстне пак в родилното?  :lol: :lol: :lol: Че знам няколко такива случаи  :lol:

Зори, разбира се, че всичко ще е наред! Не прави моята грешка да убиваш детето всеки ден, че все някой ще му каже като се роди, моите горките колко неща имат да чуят....
Ми мъж, мъж, зетьове ми трябват на мен :) Така както на всеки преглед ми изскача по едно ново бебе, знам ли колко моми ще се народят :)

Е щом на теб в 11 г.с. и 4 дни ти казаха пола, аз съм на ФМ в 12 и 2 дни, а дано видим няколко дуди :)


Май някой не е чел приказката "Тримата братя и златната ябълка"  :lol: :lol: :lol:...

Зори, вярвам, че всичко ще бъде наред!
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #742 -: Април 25, 2012, 09:04:24 am »
Еха,Криси много хубаво име си има малката принцеска!Дано кърменето наистина потръгне,аз отсега се чудя дали ще се справим или пак ще имам проблеми...Бебка плаче ли през нощта или е спокойна,ти как се възстановяваш от секциото,боли ли те много?Пожелавам ти да мине леко периода на напасване между двете ви и таткото де:)
Благодаря ти! Вече се справяме с кърменето, но наистина трябва постоянство и търпение...на мен на няколко пъти ми се искаше вече да отворя АМто, особенно по нощите  8O  :lol: Бебето е спокойно попринцип, спинка си малкта, даже вече сама става на всеки 3 часа горе долу  :wink: А за секциото, не въобще не ме боли, поне аз определям това което усещам като дискомфорт, а не болка. Болка е първите 5 дена, но пак не бих казала, че е нещо супер неприятно. По-скоро боли когато трябва да кихнеш или да се смееш и рано сутрин преди да си се раздвижила. Момизетата, които са с планирано секцио, бих им препоръчала някой да им помогне вкъщи първите 2-3 дена, и също така ако можете да вземете назаем (ако нямате) кошче за бебето което да можете да сложите директно до вашето легло, т.е да не се налага да ставате и да отивате до легълцето му всеки път щом се буди. Дефакто това е най-болезненото - ставането и лягането от леглото, а може да ви се наложи да станете и 20 пъти през нощта, което ще е много неприятно. Т.е много по-лесно е само да се изправиш и да вземеш бебето, от колкото да цялата да ставаш и после да лягаш наново.
Аз лично не съм купувала, защото бебето си има легълце, но една приятелка по случайност ми подари такова (долу) и върши супер работа.


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #743 -: Април 25, 2012, 10:00:30 am »
Kriska,радвам се,че сте добре :)  :D и името е супер :)

На мен много ми се спи напоследък ..поне отоците поспряха и съм много доволна :)
Тедка,чакаме добри новини за приятелката ти :)


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #744 -: Април 25, 2012, 11:45:48 am »
Прекрасно име, Криси! Честито! Ти взе ли си помпичка за кърмене?
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #745 -: Април 25, 2012, 15:13:50 pm »
Криси, страхотно име сте избрали. Радвам се, че сте добре. Малката принцеса как се представя? Спинка ли нормално?
Започва топлото и взеха да ми се надуват краката  :? Оообено вечер вече са като кюфтенца. Вчера усетих малчо много ясно. Детето се радваше на изядените от мен кюфтета и наденички  :lol: :lol: Спах с усмивка, защото си усещах малкото човече  :lol: :lol:
Момичета, по коя табличка си изчислявахте месеците и седмиците? Аз се ръковоя от http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=9999&sid=615a7c585689e94361c3be046665274e&start=30
но нещо ми се разминават дните сякаш???? :ask: Извинявам се за глупавия въпрос, но рових се из нета и само противоречиви мнения намерих. Коя седмица на кой месец отговаря? Става въпрос за г.седмица.
Благодаря ви предварително
« Последна редакция: Април 25, 2012, 16:01:19 pm от karmen-kosara »
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #746 -: Април 25, 2012, 20:44:33 pm »
« Последна редакция: Април 25, 2012, 20:46:59 pm от DariD »
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #747 -: Април 26, 2012, 08:29:43 am »
Кармен аз ползвах тази табличка, мисля че е страхотна, аз и преди съм я качвала тук.
rosefromthestars да, взехме електрическата на Авент, върши работа, въпреки че я ползвах само веднъж. Казаха ми, че докато не ми се разработят гърдите да се въздържам от помпата. Но съм доволна, много добре работи. Препоръчвам много стелиризатора на Авент за микровълнова, за момента това май е най използваната ни покупка.


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #748 -: Април 26, 2012, 08:34:15 am »
Не е необходимо стерилизатора за микрото да е марков, и обикновен такъв върши работа. Аз бях с Бейби лукс за 11лв, пак си беше най-използваната покупка  :wink:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #749 -: Април 26, 2012, 10:53:30 am »
Момичета, наистина Цигу беше права веднъж като каза, че понякога кърменето е едно от най-големите изпитания :) Така че се информирайте възможно най-много- аз уж и на лекции ходих и пак 5-6 дена бях с разкървавени зърна- малката чак повръщаше съсирена кръв :) На мен на лекции примерно никой не ми каза, че трябва непосредствено преди да дам на бебето да засуче да стимулирам зърната , за да се втвърдят, иначе като са меки много по-лесно се нараняват :)Аз лично с помпата още не мога да пожъна успех- малко ме е страх, защото в болницата с нея още повече се разраних. Криси- радвам се, че вече се справяш, а името наистина е много хубаво аз също си мислех за него, но нямаше как- имаме много близки приятели на които дъщеря им така се казва и се отказахме:)

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #750 -: Април 26, 2012, 14:32:35 pm »
По съвет на Цигу, Къди и др.мами започнах да чета вече за това какво предстои като се приберем с бебоците вкъщи. До сега си пълнех главата само с теми свързани с бременността, а вече прочетох книгата "Азбука на кърменето" и теми за памперси, къпане и др.такива. Никъде не видях да пише, че трябва зърното да се втвърди за да не се разрани при кърменето. Благодарим на Brainbug , че сподели с нас. Винаги има човек какво да научи във форума. Не напразно прекарваме часове в него понякога. :oops:
 Не знам дали само моите роднини са суеверни, но всеки ми ги плещи да не се купува нищо предварително за бебето. 8O Е как да го оставя на мъжът ми пазаруването ? Като си го знам, едва ли ще съм очарована от покупките. Е аз ги изслушвам с разбиране и си правя каквото съм си намислила.
 Може би ми повлия случай с момиче с което се запознах в клиниката. Роди в 7м. по спешност след като и изтекоха водите. След много лека и безпроблемна бременност. Момченцето се роди 1.700кг. Днес става точно месец както е в ковьоз. Надяват се по Гергьов ден да ги изпишат.
 Та горе-долу се пообзаведохме с по-важните неща, повечето от който наследство от племенника. Да е жива и здрава снахата , че ако не беше такъв Плюшкин... :D

Това е засега от мен . Аз чета редовно, не пиша често ама като ми дойде вдъхновението... :D
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #751 -: Април 26, 2012, 16:39:03 pm »
иванова, хич не им обръщай внимание на роднините и не оставяй мъжът ти да пазарува, освен ако предварително не си му показала кое от кой магазин! При мен всичко беше готово преди това. Оставаше ми както не бях във форма след раждането и с моя ревльо, да се юрна и да пазарувам.

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #752 -: Април 26, 2012, 16:49:27 pm »
В тази връзска, ние почнахме с покупките-за сега по-дребните неща - помпа, стилиризатор, шишенца, активна гимнастика. И естествено, родата: недейте, ще стане нещо! Дърпат дявола за опашката  :x Според мен това си е чисто суеверие и всяка майка трябва да си подготви необходими неща за бебето, когато сметне за добре.  :wink:
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #753 -: Април 26, 2012, 18:39:44 pm »
brain bugмного съжалявам да чуя, че така е станало със зърната..и майка ми е била така, много е неприятно. Впрочем нашето бебе щеше да е Симона първоначално, но после решихме да е с буквичката на майка ми и го сменихме :) но и ние бяхме Симона 2-3 месеца :)

А за да го избегна този момент със зърната, аз започнах да си подготвям зърната от 8ми месец за кърмене. Просто в душа ги търках малко по-силно с гъбата, неприятно е, но за това пък зърната стават по-груби и като захапе после бебето не боли толкова и не се разраняват.

Относно пазара, и аз нищо нямаше да купувам, но не се сдържах и започнах с покупките в 5ти месец. В момента въобще не съжалявам защото купувахме бавно бавно разни неща, които бавно прах, гладих, подготвях...даже в 36г.с много се чудих дали да събирам чантата за болницата вече и добре че я събрах, защото като сложих последната изпрана дрешка на следващия ден бях хоспитализирана вече. Нямате си представа колко бях щастлива като се прибрах от болницата и всичко беше изпрано и готово. Наистина с бременността няма нищо предвидено, може да родите когато най-малко очаквате, за това по-добре се подгответе от по-рано.
« Последна редакция: Април 26, 2012, 18:43:38 pm от Krisi88 »


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #754 -: Април 26, 2012, 23:58:26 pm »
Криси, това с търкането на зърната не е добра идея, защото можеш да си предизвикаш контракции така.
И аз бях зле с кърменето. Чудя се този път дали изобщо да се опитвам.  8)

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #755 -: Април 27, 2012, 00:11:40 am »
Момичета, не мисля, че трябва да подготвяте зърната - това, казват е вече доста остаряло. Важно е да не се миете преди кърмене със сапун, това разранява. При проблеми ползвайте Лансинох кремчето, много е добро. И нали знаете, че болката и дискомфорта се дължи основно на грешна поза. Ако боли, изваждате зърното от устата на бебето и опитвате пак. В нета има доста инфо, предполагам сте я прочели повечето, особено за позите. За да тръгне кърмата, аз се поливах с топли душове и после преди кърмене налагах горещи (но не да се ощавите) кърпи за няколко минути. С помпа се стимулирах, може би, 2-3 седмици след раждането, после спрях, за да не предизвикам хиперлактация. И още нещо, важно според мен, на хранене давайте само едната гърда, а на следващото - другата. Заради предното и задното мляко...и хранителните им качества.
Успех в кърменето!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #756 -: Април 27, 2012, 00:19:27 am »
Напълно съм съгласна с blue_sky и Дживотинче, само ще допъля  :wink:

За подготовка на зърната горещо ви препоръчвам Лансинох крем:
http://apteka.framar.bg/30007206/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%85-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-10-%D0%B3%D1%80-

Този крем е чист ланолин и хубавото при него е, че не е нужно да се отмива преди кърмене. Благодарение на него не получих рагади, въпреки трудностите с кърменето в началото.

Започнах да го ползвам от средата на 8-ми месец. След кърмене измивах гърдите и нанасях от крема.

Друг подобен крем е Гармастан, но преди кърмене трябва да се измие:
http://apteka.framar.bg/30000965/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-20-%D0%B3%D1%80

Деси, пробвай да кърмиш, сега мисля че ще ти е по-лесно отколкото първия път, все пак знаеш какво да очакваш, какво да правиш и какво да избягваш.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #757 -: Април 27, 2012, 07:39:11 am »
Добро утро мамчета.
Точно исках да ви питам за кремче за разранени гърди,благодаря ви че сте го споделили.А помпа за кърма мога ли да си взема някоя евтина ръчна ,нали ще ми върши работа,ако изобщо ми потрябва де.
Да се оплача ,вчера се срещнах с лекаря при когото искам да родя,изпрати ме на тонове,и какво да ви разправям като почнаха едни контракции,аз се притесних ли незнам какво стана,азси ги имам от 5-ти месец но тези бяха поне на 5 минути  8O,док ме ипзрати да почивам и да си пия магнезия с уговорката ако не спрат ще се влиза в болницата ,да задържим бебка поне до 36 седмица.Имам и калцифицирана плацента която ще следим стриктно и по на често :(.
А вчера бяхме тръгнали да гледамеи евентуално да купим някой неща за бебка .
И аз имам желание да си кърмя бебето ,и се надявам да ми се получи ,дано да има в болницата кой да ми покаже ,да ми помага в началото.


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #758 -: Април 27, 2012, 08:22:45 am »
Ръчната помпа на Авент е много добра. Бяхме неразделни с нея през първия месец на кърменето, тъй като синът ми не искаше да суче от мен.

Ако имате затруднения с кърменето и няма кой да ви помогне в родилния дом, потърсете консултант по кърмене от НАПК - Национална асоциация "Подкрепа за кърмене": http://www.podkrepazakarmene.com/
Благодарение на тях успях да приуча бебето към гърдата и се кърмихме успешно.

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #759 -: Април 27, 2012, 08:55:41 am »
Дживотинче, честита втора лентичка, пропуснала съм новината :D
Лека и безпроблемна, здраво бебе около термин :D