0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #680 -: Април 19, 2012, 09:28:01 am »
rose from the stars, недей да плашиш първескините, които ще раждат естествено! Това за срастванията го чувам за пръв път, по-скоро се твърди обратното, а за разкъсванията - ако е голямо бебето, се прави епизиотомия. Твърди се, че минава по-бързо отколкото операцията от секцио.
Ако сте в сигурни ръце, всичко е наред. И най-важното - здрави бебета и здрави майки!
Абсолютно! Подкрепям!
Криси, честито!
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #681 -: Април 19, 2012, 09:30:46 am »
blue_sky, не искам  да плаша никого.  Просто изтъквам факти. Естествено , че който е здрав и няма клинични показатели за проблеми, е най-добре да роди естествено. И аз исках така, но според изследванията ми, това ще е един голям необоснован риск. Хубаво е човек отрано  да разбере какво точно може и не може да понесе организмът му, за да се насочи към правилното място за раждане.  И все пак, раждането у дома  или на полето, е необоснован риск, защото да не забравяме колко  много случаи има, когато раждането започва нормално, но се налага  своевременна  лекарска намеса. Случаят, с приятелката ми, който цитирах е абсолютно достоверен, но не казвам, че при всички е така, просто при нея така се случи. А , майка ми, вместо да влезе в болница, поради преносване и лоши показатели, е  рискувала и това едва не е довело до смъртта ни. Нека не забравяме, че раждането, макар и естесвен процес, е свързано с риск за живота на родилката и бебето, независимо колко минимален е той. И поради това, трябва да се извършва в болнично заведение под акушерско и/ли лекарско наблюдение. И все пак, Господ да ни пази, че понякога навсякъде може да ни се случи всичко! Например, раждането да ни свари в някоя хижа зимата без възможност за хоспитализация. Все пак това е естесвен процес, през който, с Божия помощ, може и да преминем абсолютно нормално, независимо от всичките показатели (независимо дали има или няма такива).  :wink:
« Последна редакция: Април 19, 2012, 09:34:04 am от rosefromstars »
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #682 -: Април 19, 2012, 10:08:32 am »
Честито, Криси!!! Да сте живи и здрави и безкрайно много щастливи мигове заедно  :D!!!
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #683 -: Април 19, 2012, 10:16:50 am »
Честито, Криси!  :ballons: :cheerleader:
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #684 -: Април 19, 2012, 10:28:50 am »
rosefromstars, това, че сега имаш стрептококи, въобще не е пречка за естествено раждане, ако се излекуват. Отделно, извини ме, но няма как от семки да ти се появят стрептококи във влагалището, освен ако не си ги приемала през устата  :lol: Търси причината другаде. Вярно е, че имунната система пада, но те могат да се предадат по много други начини. Може да си била носител, без да са били активни и сега да са се активизирали. Също и прекарани заболявания наскоро може да са причината.
А за това, че при естествено раждане се срастват тръбите, няма как да стане, защото тръбите не участват по никакъв начин при раждането.
И на последно място - никой, ама абсолютно никой тук, съм сигурна няма да тръгне да ражда в къщи или на полето, затова е просто безмислено да го пишеш във всяка тема.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #685 -: Април 19, 2012, 11:12:03 am »
Мими,  :D ама ме разсмя. Може би си права, че сигурно съм носител и сега - при силно редуцираните полезни бактерии във влагалището, са се активирали и са се развили прекомерно. Но, едва ли щеше да стане така, ако пък имунната ми система беше силна... А, може и да е отслабнала допълнително от разстройване на чревната микрофлора от бакитата внесени чрез семките... Може и да си права, че и нещо вирусно може да е преминало, но определено не съм го усетила... При приятелката ми така се случи, нещо трудно зарастваха 12-те шева и после направи сраствания. Просто при нея така стана... И не на последно място:
МНОГО СЕ РАДВАМ ДА ЧУЯ, ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА РАЖДА ВКЪЩИ ИЛИ НА ПОЛЕТО!!! Ох, поуспокоих се  osi_16 То, тези мисли за домашното раждане много се прокламираха даже в ефир, в последно време, и като видях, че и тук има наченки на темата, доста се попритесних. Радвам се, че съм се объркала и тук няма желаещи за това :wink:
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #686 -: Април 19, 2012, 11:19:37 am »
Наченките на темата не са всъщност наченки, а продължение от мин.година. Дълга и широка история, в която с 2 думи "Зачатие" беше против, имаше смели мами (жасмин_вени), които даже в ефир застанаха, за да си изкажат позицията. Разбрала си всичко погрешно.
А на приятелката ти шевовете и къде бяха? Не са ли били на родовия изход? Ако е така, пак няма връзка, все едно да ми шият главата и да ми се срастнат тръбите (тя е шита де, ама тръбите ми не са се сраснали  :lol: ).
 Ако се съмняваш за бактерии в червата, пусни си една микробиология и там.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #687 -: Април 19, 2012, 11:45:34 am »
Радвам се, че както винаги "Зачатие" отразява гласа на разума, застава с ясна позиция по-въпроса и не се оставя на вълната на модните тенденции!
При приятелката ми разкъсванията са били вътрешни, не само външни. И поради това, че трудно зараствали се образували страствания. Това ми сподели, не съм я разпитвала, беше й тежко и не й се говореше по въпроса. Относно чревната флора, си го знам, защото ме боли корема и имах разстройство. Смятам да приложа някой антибиотик и да избия всичко живо. Освен бебо де :D . Пък после с глобули Лактажин и Линекс форте да стабилизирам флората. Ама, избора на антибиотик и вагиналните глобули ми куца. Трябва да ходя при личния лекар, но тя пък не изписва на бременни лекарства, а АГ ми ще е на работа чак другия месец... Питах Мели за мнение, но тя не ми отговаря, може би е заета... Добре че, поне разстройството премина днес... Така е като от 3 дни спрях семките....
« Последна редакция: Април 19, 2012, 11:50:34 am от rosefromstars »
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #688 -: Април 19, 2012, 11:53:08 am »
САМОЛЕЧЕНИЕ С АНТИБИОТИЦИ НЕ СЕ ПРЕДПРИЕМА! ОСОБЕНО ПРИ БРЕМЕННИ!
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #689 -: Април 19, 2012, 11:58:35 am »
Мда, Миме, така си е, затова още нищо не пия и ме боли главата...
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #690 -: Април 19, 2012, 12:05:41 pm »
rosefromstars , ето ти линк към темата, в която преди около година заради подобен случай /за съжаление завършил доста по-зле/ и потребителите и модераторите на "Зачатие" са изразили отношението си по въпроса пределно ясно. ;)
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45826.0

Жаси дори и в телевизионно предаване участва по този повод, с надеждата тази идиотщина, ако не да спре, поне да бъде силно ограничена... Е, за съжаление малоумщината обикновено надделява над здравия разум, не само по такива въпроси. :(

А относно сраствания на тръби при естествено раждане - не виждам как и защо да се получат, айде при секцио - има логика. При естествено раждане с усложнения може да пострада шийката най-вече... Не съветвам никоя бременна жена обаче, да седне да мисли в посока потенциални проблеми при раждане, оставете това на лекарите. Вашата работа е да си намерите надеждни лекари само, това ви е "гаранцията", че вие и бебето/бебетата ще сте ОК накрая. :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #691 -: Април 19, 2012, 12:29:34 pm »
Jbrul, много готина темичка. Там се посочва и правото на избор.... Наскоро гледах един филм по телевизията за шефа на порноиндустрията в Америка. Как се е борил порносписанията и тази индустрия да не е забранена, незаконна и нелегална в Америка, така че всеки който е навършил 18 години да има право на достъп до нея. Води безкрайни дела, и в края на живота си, (прикован на легло в прекрасния си огромен палат и след като приятелката му, болна от СПИН, се самоуби), спечели делото от Върховния съд, който се позова на една от първите поправки в конституцията на Америка за свобода на словото и му разреши легално да търгува с тази индустрия в Америка...  Мда, правото на избор след 18 години... А, неродените бебета и децата до 18 години са без право на избор... Това означава ли, че имаме право да убиваме децата си, докато навършат 18 години??? Къде всъщност е границата, която разделя правото на избор от небрежността, убийството, прелюбодейството, разврата, тероризма????
« Последна редакция: Април 19, 2012, 12:36:56 pm от rosefromstars »
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #692 -: Април 19, 2012, 12:34:36 pm »
rosefromstars , тези въпроси са обширни, а в тази тема става вече откровен спам да се бистрят ;) Обсъждани са в темата, която ти постнах много детайлно, ако искаш я прочети. Ако пък искаш си пусни специална тема за тези неща в съответен подфорум и така.

Лека и успешна бременност на всички тук!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #693 -: Април 19, 2012, 12:43:24 pm »
Jbrul, извинявай за спама, но просто тези мисли и въпроси изригнаха като гейзер от мен след прочетеното в онази темичка. Ще постна една темичка по въпроса в раздела "На чашка кафе и халба бира", пък да живее свободата на словото  :wink: П.П. Ако бъркам раздела, моля, поправи ме...
Ето я и темичката: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47956.0
Който желае да изкаже мисли по въпроса да се чувства свободен да пише...
« Последна редакция: Април 19, 2012, 12:55:29 pm от rosefromstars »
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #694 -: Април 19, 2012, 13:03:14 pm »
Честито Криси. Да ти е жива и здрава малката принцеса. Да сте много здрави и двете и съвсем скоро да се прибирате в къщи.  :balk_19:
Бубулина, добре дошла. Знам, че звучи изтъркано, но най-важното е да си спокойна. Май всяка една от нас е минала през трудности и по време на бременността, но ако си намерила добър специалист няма за какво да се притесняваш. Изчакай и втория БХС и ако там излезе проблем, тогава го мисли. Сега се наслаждавай на бременността си, защото от постоянни притеснения ще я пропуснеш  :bighug:
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #695 -: Април 19, 2012, 15:51:17 pm »
Здравейте и от мен момичета. Дълго време само четох и се канех да пиша, но някак все не го правех.... :) В случая обаче усещам, че имам нужда от малко подкрепа, тъй като сърцето ми е свито от притеснение...
Бременна съм в края на 13-та седмица, след първо ИКСИ и до сега нещата вървяха що годе нормално. Имах три пъти кафеникаво зацапване в началото на бременността, както видях - не съм единствена. Сега за сега, нещата уж са наред....Преди 5г направих спонтанен /и неизяснен/ аборт в 14-та г.с. и сами можете да си представите ужаса, който изпитвам сега...Държа се някак, с подкрепата на една мила съфорумка и опити да си вдъхвам кураж. Оня ден, тъкмо когато поемах първите глътки въздух без паника, док ми съобщи, че резултата от ранния БХС не са добри - за Даун 1:196. На 32г. съм, не в първа младост и с близо 9 годишна борба за забременяване /мъжки фактор/. Ужасът се върна с пълна сила след "новината", на 07,05 ще правим втори скрининг и евентуално амнио след това. Предвид опита ми от преди, изключително се притеснявам да не попадна в макар  и малко вероятния шанс за спонтанен аборт при амниоцентеза..Просто ще се гръмна вече от притеснения и страхове!

П.П. честитта дъщеричка на Криси- много здраве и щастие и желая!
Бубулина, успокой се мила. При мен в 12-13 г.с. само при измерване на нухиалната гънка и възрастта (тогава бях на 36)излезна резилтат 1:8. На мен ми направиха веднага биопсия на хорионните въси (това е вид амниоцентеза, която се прави до 14 г.с., протича по същия начин под локална упойка и стриктно лекарско наблюдение от двама лекари, но се взема материал от плацентата). Дава същите резултати като амниоцентезата, само дето не се чака до 16 г.с. (мисля тогава най-рано се прави амниоцентеза.). При мен се оказа, че всичко е наред и сега се гледаме с малката ни мишка. Знам какво ти е на душата, но се успокой и изчакай и следващите резултати какво ще покажат. В повечето сличаи бебенцата са си здрави.


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #696 -: Април 19, 2012, 15:58:45 pm »
Благодаря на всички ви за подкрепата! Ще ви пиша как вървят нещата...стискайте ми палци  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #697 -: Април 19, 2012, 16:16:58 pm »
Момичета ,заповядайте в темичката за Криси :)
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47958.0;topicseen
« Последна редакция: Април 19, 2012, 16:59:20 pm от jolie16 »


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #698 -: Април 19, 2012, 16:39:28 pm »
Темичката за Криси нещо не ми излиза линк  :)
Да и е жива и здрава бебка и леко възстановяване  :ballons:
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #699 -: Април 20, 2012, 21:37:07 pm »
Скъпи момичета,
Благодаря ви отново за прекрасните думи и пожелания! Благодаря ви и за цялата подкрепа която ми оказахте през тези нелеки 9 месеца, без вас нямаше да се справя! Силно ви прегръщам и целувам!

Ще разкажа тук за раждането, понеже сте питали  :D Всичко стана много бързо, уж щях да си ходя в нас да чакам термин и изведнъж в 1:30 ми казаха че в 2 ще ми првят секцио по спешност и да отивам да се къпя  8O Аз въобще не разбрах какво става, поревах малко, изкъпах се и след 10 мин вече бях в операционата зала. Направиха ми епидурална упойка, която въобще не боли, но препоръзвам на всички които им предстои да са максимално спокойни! Аз бях толкова изплашена, че цялата треперих и заради това чак на четвъртия път успяха да ми сложат упойката след като двама акушери се ядосаха и ме хванаха за всички крайници  :lol: Иначе, след като сложат упойката след 1 мин вече започват да ти изтръпват краката и след още 3-4 нищо не усещаш като болка, само докосване. Самото вадене на бебето не е супер приятно, не усещаш болка, само как вадят самото бебе и след това чуваш най-прекрасния плач на земята и се забравя всичко! След това ти показват бебето и го взимат да го преглеждат докато тебе те шият. След това са дали директно бебето на таткото, който я е и хранил и гушкал през времето в които са ме шили.
След това ми донесоха бебето и от тогава не сме се разделяли, естествено единсвения вариант да ми оставят бебето беше само ако таткото остане с мен в болницата да помага.
Нищо не бих променила спрямо раждането на малката, на следващия ден вече ходих и си я носих с мен навсякъде и до тоалетна даже си отидох  :oops: Първата вечер след операцията абсурд сами да се оправите, за това ако няма кой да помага (или не дават) е по-добре да си почивате и бебето да не е с вас. Това би бил единственият минус за мен.
Пълна упойка въобще не препоръчвам, абсолютно безмислено е!

Ако имате други въпроси, питайте :) Целувки от нас, ние не сме се прибрали още, но се надяваме да е скоро :)