0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #580 -: Април 09, 2012, 13:50:02 pm »
Аз пък имах едно притискане към 5 месец ниско в ляво ,оказа се че е главичката на момиченцето ,но след 3 дни явно се премести та досега нямам никакви болки,въпреки че док каза,че щом се появи някакво притискане си остава до края.Единствено страдам от запушен нос,което е направо влудяващо,понякога не мога дори да се храня ,защото е толкова запушен ,че не мога въздух да си поема с пълна уста и запушен нос..И аз като brainbug с похъркването ,ама какво да се прави  :lol:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #581 -: Април 09, 2012, 16:45:50 pm »
Единствено страдам от запушен нос,което е направо влудяващо,понякога не мога дори да се храня ,защото е толкова запушен ,че не мога въздух да си поема с пълна уста и запушен нос..И аз като brainbug с похъркването ,ама какво да се прави  :lol:
За запушения нос намерх едно решение (аз имам и синузит). Това е физиологичен разтвор или в домашни условия се приготвя така: 1 ч.л. морска сол се разтваря в 1 ч.ч вода. Пуснах водата в микрото да се позатопли, за да може добре да се разтвори солта. Когато поизтине по поносима Т с тампонче или капкумер се слага във всяка ноздра.
Направо се родих с този илач, спах като бебе  :lol: До такава степен ми беше запушен носа, че не можех да говоря нормално. Успех и дано подейства при теб!
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #582 -: Април 09, 2012, 20:59:38 pm »
Първо честит юнак на мама Стела,да е жив и здрав!
White,благодаря за съвета ,това с ръката действа:)
Днес пак бяхме на преглед при доц.Томова,нещата с кръвоотока не са се променили кой знае колко,пак го има това прескачане на записа,но пък бебка си расте много добре да чукаме на дърво 643 гр.това си е в норма нали?Питах колко е дълга ,ама доцентката каза че не се мерила дължината,аз пък и викам че в интернет има приблизителен ръст,а тя отговори че тези таблици се базирали на измерени фетуси след аборт?!Това не го знаех...
Искам само да ви кажа да не преживявате така тежко всичко ,което ви казват аз се съсипах един месец от тревоги,а сега се оказа,че дявола не е толкова черен.Да,ще се следя по-често и ако се наложи секциото ще е малко по рано,но бебето ми расте и е добре ,а аз какви неща си мислех по цели нощи да не ви разправям...
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #583 -: Април 10, 2012, 00:00:47 am »
Кармен, това не е ли същото като Стеримар и другите му там разтвори от аптеката или магазина за козметика?

brainbug, 3-килограмово бебе си е идеално като тегло. Не знам защо смяташ, че е малко.
Хъркането ще отмине. Не се притеснявай! А те като ни хъркат на нас цял живот! Ние какво да направим? Моят вчера пак ми изнесе концерт.  :lol:

Аз пък като бременна си спях много добре. Ходех веднъж до тоалетна, но после веднага заспивах. Така че, не за всички важи, че не могат да се наспят.
И сега спя добре. Стига да не съм прекалила със съня. Ако си легна твърде рано, после не мога да заспя след ходенето до тоалетна.

Лека ви нощ на всички!

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #584 -: Април 10, 2012, 08:37:58 am »
karmen-kosara мерси за стиснатите палци  :hug2: На мен носа ми също е адски запушен след боледуването- моя мъж снощи ми купи шоколад (мръсник) само че имах чувството , че ям леко подсладен вестник само кусах и това беше (и по-добре, че килцата са вече +18  :scale: ) Аз си пръскам Стеримар  (то нали уж е пречистена морска вода)  ама няма голяма файда. Смуча и едни хомеопатични за хрема- Коризалия но пак нямам вкус. Моя мъж вече свикна да яде пресолени манджи, защото е много "лесно" да се готви без обоняние :)
blue_sky напълно си права- и мойто диване е пълен хъркач- даже известно време спях с тапи за уши, че имам лек сън. Интересното е, че откакто и аз започнах да хъркам изобщо не го чувам  :lol: Явно моите децибели са по-високи  :oops: Колкото до трите кила бебе не знам и аз защо си мисля, че са малко... може би защото две приятелки родиха напоследък едната 3,500 бебче, другата 3,700, но пък и двете бяха момченца :)

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #585 -: Април 10, 2012, 09:58:16 am »
Стела Когато си по-свободна би ли ми отговорила на едно въпросче, че ми е много интересно  :oops: Тъй като си раждала и секцио и нормално, кое раждане е за предпочитане? 8)

Здравей Krisi88,
За вида на раждането- всеки  си има мнение и предпочитание в зависимост от собствения си опита и нагласа,  но все пак решението е на доктора.
Така че ще споделя моя опит- секциото ми беше с пълна упойка и видях бебока  чак 12-13 часа след раждането. При естественото раждане  усещането да видиш как вадят детето ти, как му режат пъпната връв, как проплаква  пред очите ти е  неописуемо и незаменимо.После почистването, меренето , тегленето ставаше в същото помещение и гледах през цялото време.А докато ме шиеха след епизиотомията  ми го дадоха да си го гушкам.Та от тази гледна точка и само  заради това чувство  предпочитам естественото раждане.А и само час-два след раждането можеш да станеш, да се разходиш и да кърмиш.Иначе болката я има и при двете раждания.В единия случай боли корема, в другия- дупето. Аз все още трудно сядам и шевовете ме опъват. Ходенето по голяма нужда е мисия невъзможна поне няколко дни и  след  двата вида раждания) Но болката се забравя , както и всички други неразположения.Както и да ви се наложи да раждате-важното е живо и здраво бебче. Все пак решението за вида раждане не би трябвало да е наше , а на лекаря ни! Така че трябва да му се доверим , знаейки че това е най-доброто за нас и бебето ни! Успех на всички  и както и да раждате – на финала да гушкате и кърмите здрави и пухкави бебчета!
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #586 -: Април 10, 2012, 11:41:27 am »
Кармен, това не е ли същото като Стеримар и другите му там разтвори от аптеката или магазина за козметика?

Възможно е да е същото, на мен така ми казаха "рецептата" и така си го правя. Важното е,че има ефект.
За хъркането, моя снощи така ме стресна. Реших, че навън става нещо, а то миличкия ми хъркаше здраво  :lol: Ръчкам, ръчкам - няма! Спи като пън! Някрая му запуших носа и спря да хърка. Може би хрема ли има...
brainbug   :hug2:  Сигурно много се вълнуваш от предстоящото раждане? За пресолените манджи - и аз минах по тоя път и реших да готвя без сол, просто не осолявам, защото ми писна на хвърлям ядене.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #587 -: Април 10, 2012, 13:45:49 pm »
karmen-kosara хем се вълнувам, хем ме е страх- много странна смесица от чувства е- хем нямам търпение, хем се притеснявам от неизвестното :) Аз преди малко се връщам от преглед- първия ми вътрешен откакто ми е започнала консултацията. Не мога да кажа , че беше много приятно, лекаря реши да ми отлепи мехура, не знам защо се прави тази манипулация сега ще чета в нет-а :) Каза че до няколко дни трябва да родя, ама аз се запънах , че преди Великден няма да е- да видим кой ще познае :)
Аааааа не мога да готвя без сол аз- тогава пък било безвкусно  :lol: Мъже... :roll:

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #588 -: Април 10, 2012, 14:24:35 pm »
лекаря реши да ми отлепи мехура, не знам защо се прави тази манипулация сега ще чета в нет-а :)
За да ускори раждането, че идват празници и ще му провалиш плановете. :x
Това не е безобидна манипулация. Все пак природата си знае, кога бебето е готово да се роди.
Леки оставащи дни и леко и безоблачно раждане.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #589 -: Април 10, 2012, 14:50:42 pm »
Момичета, след епизиотомия изпратете мъжете да ви купят по един пояс за плуване. Това ми беше спасението, че не можех да си седна на четирите букви.  8)

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #590 -: Април 10, 2012, 19:12:53 pm »
лекаря реши да ми отлепи мехура, не знам защо се прави тази манипулация сега ще чета в нет-а :)
За да ускори раждането, че идват празници и ще му провалиш плановете. :x
Това не е безобидна манипулация. Все пак природата си знае, кога бебето е готово да се роди.
Леки оставащи дни и леко и безоблачно раждане.

Ааааааааа няма няма - ще му ги проваля аз  :lol: :lol: запънала съм се преди Великден да не раждам. Даже на бас сме се хванали :) Не намерих много информация , но общо взето ми стана ясно , че наистина не е много безобидно, но пък четох в един форум едно момиче сподели, че й направили същата манипулация пък родила след 12 дена така че- може да не хване :)Мерси за пожеланията White  :)
blue_sky направо ме замисли дали да не си купя от сега :)

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #591 -: Април 10, 2012, 21:33:10 pm »
Ааааааааа няма няма - ще му ги проваля аз  :lol: :lol: запънала съм се преди Великден да не раждам. Даже на бас сме се хванали :)
Така както се готвиш за след празниците, ще вземеш да се похвалиш още утре  :lol:Нали знаеш, че винаги така става - когато най-малко очакваш. Една приятелка така и изтекоха водите 14 дена преди термин докато готвеше супа и толкова не и се вярваше, че продължила да готви още 10 мин докато не и дошло до главата какво се случва :) Аз така на всички разказвам че ще родя в 38г.с (незнам защо ама такова чувство имам) и както се готвя, нищо чудно да прескоча термин с една седмица :) Стискаме палци всичко да мине наред :))
Стела32 Благодаря ти много за отговора! Дано всичко е наред при вас и бавно бавно свиквате покрай новия член на семейството :)

Незнам при вас как е, ама при мене бебето така ми натиска пикочния мехур, че на два пъти почти се изпуснах. И постоянно имам чувството че ми се пишка, ама нон стоп, и като отида до тоалетна - 1 капка, облекчава ме 10 минути и айде пак все едно 1 литър вода съм изпила. Явно ме натиска с главичката  :?
« Последна редакция: Април 10, 2012, 21:35:49 pm от Krisi88 »


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #592 -: Април 11, 2012, 08:19:58 am »
лекаря реши да ми отлепи мехура, не знам защо се прави тази манипулация
Това не е ли махан на тапаната?  :ask: За сега аз пък силна-вилна, ще видим на края  :lol: :lol:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #593 -: Април 11, 2012, 09:43:15 am »
Кармен не е махане на тапата ами се отлепя част от околоплодния мехур от стената на матката, като по този начин се стимулира отделянето на един хормон с много сложно име, който спомага за ускоряване на раждането и за повече конракции (поне това намерих в интернет) освен това трябва да наблегна на дългите разходки и на секс без предпазни средства, ох, горката аз  :lol:Сега поне половинката няма на къде да се измъкне щом е по лекарско предписание  osi_4 osi_4
 :lol: :lol: :lol: Криси като нищо да се окажеш права ама нали съм инат овен ще гледам да издържа  :P

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #594 -: Април 11, 2012, 13:54:26 pm »
Ха ха, вижте на какъв интерес факт се натъкнах, колко е верен или не ще кажат мамите, които ше родят другия месец  :lol::
"Най-тежки бебета с раждат през месец май. Те са с 200 гр по-едри от останалите."

Ето и още нещо, малко притеснително, но сами сме си го избрали  :P
"Бебето лишава от 750 часа сън родителите си през първата година след раждането си. Някои обаче са късметлии и пропускат само 400 часа."

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #595 -: Април 11, 2012, 16:22:14 pm »
Здравейте момичета! Сега се връщам от ЖК. Полът не успяхме да видим, срамежливо бебе, обърна се гръб бебчо. Но го видях как се галеше по лицено  :D Единственото, което ме притесни е, че ми измери кръвно 140/80  8O . Не усещам да съм вдигала кръвно, освен ядовете на работа с тъпите клиенти (в буквалния смисъл). Довечера на спокойствие ще си о измеря пак. Изписа ми Новфилин за смъкване на кръвното. Не мога да се успокоя от рев  :balk_145: :balk_145: :balk_145: Мног ме е страх да не се случи най-лошото. Готова съм на всичко стига бебчо да е добре.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #596 -: Април 11, 2012, 16:42:59 pm »
Може да е било инцидентно. Не се вкарвай в разни филми веднага! Мери го в следващите дни по няколко пъти на ден! Ако и тогава не изглеждат добре нещата, посети отново лекар, специалист по възможност.

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #597 -: Април 11, 2012, 17:12:40 pm »
karmen-kosara наистина не бързай да се притесняваш, проследи през следващите дни как ще ти е , но внимавай с какво апаратче мериш, че майка ми си го мереше с едно дето се оказа , че показва съвсем различни стойности от реалността :) Наистина гледай да не се тревожиш, защото то и от тревоги се вдига пустото кръвно... Някакви други симптоми имаш ли? Главоболия това онова? Кафе пиеш ли? По принцип по-високо ли ти е кръвното?

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #598 -: Април 11, 2012, 18:21:04 pm »
brainbugа ,дано стане както желаеш ти,ама бебока си има собствено мнение :D.
Кармен,не се тревожи ,а и все пак кръвното варира постоянно,може би е било инцидентно,следи се и всичко ще е наред.
Криси,и аз имам усещането че постоянно ми се пишка :D.Особенно когато имам контракция чувството е още по силно :D,а моите контракции са доста ,нищо чудно и заради тях бебчо да ни изненада по рано,знам ли ,не са болезнени иначе .
Тук някоя от вас сподели че има класифициране на плацентата ,и мен вчера ме зарадва док с такава диагноза и сега така съм притеснена ,от прочетеното в нета за тази плацента :(,моля ви ако някой се сблъсквал с подобно нещо да сподели.Иначе бебка е пораснала 1.600 сме вече .

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #599 -: Април 11, 2012, 19:11:33 pm »
Кармен,сега е сезона на пресния чесън започвай да хапваш колкото можеш,намали солта до минимум и спри кафето и най-вече се опитай да не се разстройваш,ако направиш тези неща ще видиш,че ще се нормализира кръвното.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.