0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #540 -: Април 04, 2012, 09:25:35 am »
Еееее това е друго нещо, щом е по медицински причини. Явно нещо не съм чела внимателно   :oops: Аз до колкото знам е добре да са минали поне 5 години от последното секцио, за да можеш да родиш естествено :) Абе естествено изкуствено- да са ни живи и здрави дечицата пък... Все от някъде ще излязат :)

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #541 -: Април 04, 2012, 09:45:39 am »
brainbug горкичката, представям си какво ти е да се занимаваш с настинки последните дни от бременността...да не говорим колко ти е тежко сигурно  :? Ох, пожелавам ти успех, да изкарате до термин и да си здрава мама като се появи беборанка :) Много малко ти остана. Имаш ли подготвителни контракции? А усети ли в началото на 9ти месец "лекотата" от това че бебето се смъква по-надолу? Визуално спадна ли ти корема? 8)

janin4e87 и моята върви така горе долу на кила, аз незнам защо ама толкова се надявам края на април да родя  :oops: Хайде и ние с тебе след 10 дена в 9ти месец :) Успех, дано раждането е така както ти си искаш :) Само да са ни живи и здрави дечицата на всички :)


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #542 -: Април 04, 2012, 09:47:59 am »
Аз до колкото знам е добре да са минали поне 5 години от последното секцио, за да можеш да родиш естествено :)
Препоръчителният срок е 2 г., но и при по-малко рядко възниква проблем. :wink:
По света предишно секцио не е показател за следващо такова.
И аз си мечтая за нормално раждане, въпреки 2 предишни цезарови.
Късмет, Жанинче.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #543 -: Април 04, 2012, 10:05:23 am »
brainbug ,дано оздравяваш бързо до срещата с бебка.
Жанинчето ,малко останало :)
Мен май ме хваща шубето колкото повече наближава :D,освен за раждането ,и за грижите за бебка,дали ще се справям и ей такива луди мисли в главата ми :D,и вероятно е нормално .Аз където и да ходих на посещения в родилните като чуят че забременяването ми е инвитро и казват "о значи секцио",страх ли ги е какво ,така ли практикуват наистина повечето лекари?
Хубав ден коремчета.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #544 -: Април 04, 2012, 10:25:58 am »
Ох, това с инвитрото и секциото е много дразнещо  osi_7. Какво като е инвитро. И моето бебе е инвитро, но лекарката ми, която прави инвитрото и при която ще раждам живот и здраве, ме пита какво раждане предпочитам.И дума не е казала, че задължително трябва да е секцио. Да не говорим, че и аз съм много дребна, и че преди по-малко от година ми правиха лапароскопия. Много са досадни лекарите като почнат да ти вадят от 10 дола вода, защо трябва да се роди секцио  :balk_149:
Желая много леко раждане, на всички, които вече броят дните, много здрави и пухкави бебоци и само хубави емоции  :bighug:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #545 -: Април 04, 2012, 11:09:42 am »
White ако са само 2 години още по-добре- явно не ми е вярна информацията, една приятелка която роди секцио ми каза , че толкова са й казали.
rouzi-anna благодаря, благодаря  :) Днес съм малко по-добре- поне нямам температура. Колкото до шубето и мен здравата ме налегна най-вече след като си стегнах багажчето за болницата- тогава ме връхлетя:) Ще се справим сигурна съм, дори и в началото да е малко трудно:)
Krisi88 Контракции имам отдавна, но бяха по-рядко. Сега доста по-често ги усещам особено вечер, даже на моменти ме наболява леко кръста или ме боли като при цикъл, но по-слабо. Определено се различават от дежурното стягане на корема. Поне при мен. За корема да ти кажа забелязах външно че се е смъкнал, но много малко. Аз цялата си бременност я изкарах с ниско разположен плод, така че разликата не е особено голяма, нито откъм разположение на корема, нито откъм чувство на лекота. Абе като цяло се чувствам доста добре като за 9ти месец, само малко по-бързо се изморявам:)Мерси за милите думи Криси :)

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #546 -: Април 04, 2012, 12:51:47 pm »
Момичета, обръщам се къв вас за съвет и опит. Искам, но и трябва, да отида на зъболекар. Личната ми стоматоложка ми е вече твърде далеч и реших да я сменя (пък и напоследък доста скъпо взема). Живея във Варна и от 5 год. ходих само при една. Четох в сайта на НЗОК какви преференции имат бременните за зъболечение и с потрес разбрах, че нямат никакви  :balk_161: Бих искала препоръка за стоматолог във Варна, не искам да вляза при първия срещнат, предпочитам да чуя отзиви.
Благодаря ви предварително!
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #547 -: Април 04, 2012, 13:30:25 pm »
може ли някой да ми обясни каква представляват контракциите как болят ли каде какво се чуства


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #548 -: Април 04, 2012, 14:11:22 pm »
може ли някой да ми обясни каква представляват контракциите как болят ли каде какво се чуства
Подготвителните или т. нар. Бракстън хикс са стягане на корема за около 1/2 до 1 мин. без болка.
Същинските родилни контракции са болезнени и имат ясно изразено начало (стягане), после пик на болката за 10-30 сек. и следва отпускане. Обикновено се повтарят на сравнително равни интервали от 30 мин. - 1 ч. и с времето се скъсява този интервал.
За да проверите, дали започва наистина раждане, може да пробвате при регулярни контракции на 10-тина мин. да влезете под душа. Ако след това контракциите намалеят, значи е рано. Ако няма промяна - скоро ще е. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #549 -: Април 04, 2012, 16:43:02 pm »
Ох, това с инвитрото и секциото е много дразнещо  osi_7. ........Много са досадни лекарите като почнат да ти вадят от 10 дола вода, защо трябва да се роди секцио  :balk_149:

Подкрепям. При мен една лекарка ме пита на колко години съм и аз като каз на 32, тя ме  изгледа така " На 32 и е бременна  osi_12, едва ли не неспособна за дете и каза "задължително секцио!" Ужасни са!
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #550 -: Април 04, 2012, 18:19:12 pm »
Това със секцио и ин витро явно го има само в нашата мила родина..Въпреки че съм с близнаци и съм ин витро и също съм с доста тесен ханш и съм на 35,тук никой нищо не казва за секцио,дори напротив.Аз дори сама започнах да правя уговорки за секцио с док в частната клиника,с надеждата че като не е в държавната може пък да се навият ,но той и дума неще да става за това,казва че ако първото бебе е в нормална позиция ще е нормално.Знам ,че много са раждали близнаци нормално,но мен така ме е страх,а съм и толкова кекава,че направо не знам как ще стане...
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #551 -: Април 05, 2012, 09:50:13 am »
Знам ,че много са раждали близнаци нормално,но мен така ме е страх,а съм и толкова кекава,че направо не знам как ще стане...
Аз също не се престраших за естествено раждане.. Това "страх лозе пази" са го казали с основание хората.. Толкова години си чаках бебешоците, като ми обясни доки, че при "нетестван родилен канал" , демек при първа бременност ( с близнаци) никога не се знае какво може да се случи.. Направо се "записах" за секцио. Не ме беше страх от самото раждане.. Беше ме страх за децата! И може и да е било неоснователно, но решението си го взех сама за себе си.. Бебе А ( Лукас) беше с главата надолу, но бебе Б (Зейн) беше навсякъде  :) и напречно, и с главата надолу, най-после последните 4 седмици миряса с дупето надолу и така си остана.. От това също ме достраша.. Ако и двамата се бяха обърнали, може би щях да поразмисля, но... Каквото раждането - такова! Важното е НИЕ да вземем решението, а не да ни натиска някой лекар, защото хем по-лесно за него, хем пък и повече парички..

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #552 -: Април 05, 2012, 11:24:31 am »
Ако имате добър лекар до себе си, не е толкова страшно да родите близнаци естествено  :wink: Разбира се, че вероятността за усложнения с 2 бебета е по-голяма, но точно затова е лекаря. Но преди това е хубаво да проучите дали този лекар е израждал вече близнаци нормално. Опитът е от голямо значение.
Иначе моите и двамата бяха с главите надолу, но това не попречи на номер 2 да се завърти като усети че е сам в апартамента. Имах чувство, че салта от щастие прави, че е на широко  :lol:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #553 -: Април 06, 2012, 10:57:33 am »
Здравейте момичета, приемате ли магнерич и има ли някакъв ефект, защото от вчера имах доста чести стягания на корема без болки и малко се шашнах. Досега само пиех но-шпа и се чудя дали да не започна приема и на магнерич. И още в каква доза го приемате? Слънчев уикенд на всички от мен  :D!!!
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #554 -: Април 06, 2012, 11:32:31 am »
Здравейте момичета, приемате ли магнерич и има ли някакъв ефект, защото от вчера имах доста чести стягания на корема без болки и малко се шашнах. Досега само пиех но-шпа и се чудя дали да не започна приема и на магнерич. И още в каква доза го приемате? Слънчев уикенд на всички от мен  :D!!!

От тази седмица и аз съм на магнерот (аналог на магнерич). Пия по 2 на ден. Аз също от време на време имам стягания, но на мен  ми се струва,че са от мърдането на бебка, а не са контракции. Както и да е, лекарката ми каза, че след 20-та седмица е нормално да започнат леки стягания от време на време, затова и лекарите дават магнезиев препарат, профилактично. Честно казано разлика не виждам от преди и след пиенето, но както казах не съм сигурна, че това което изпитвам са контракции. Щом нямаш болки няма какво да се притесняваш. Колкото повече напредваме, е нормално и неудобството и странните усещания да се увеличават  :lol:
Относно но-шпато не съм сигурна,че на толкова късен етап има смисъл от него. Мисля, че в напреднала бременност точно магнезия замества действието на но-шпа.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #555 -: Април 06, 2012, 14:12:42 pm »
Роска,аз имам контракции от края на 4-ти месец,и от тогава са всеки ден ,като след 5-ти месец станаха повече от 10 на ден .Не са болезнени,но пия магнерот,отначало опитахме 3х1 на ден ,а после увеличихме на 3х2 ,и разлика не виждам ,все съм така.Усещането е стягане на корема ,което трае кратко ,даже се вижда как се издува.Почивка трябва много .
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #556 -: Април 06, 2012, 17:44:21 pm »
Здравейте момичета, днес ме изписаха от болницата - бях там заради бъбречна криза. Има ли някой, който е имал такива проблеми и как се е справял?
Между другото се убедих, че лекарите / не всички,но.../ са направо ужасни.Едно момиче тъкмо беше родило, но без избор на екип не е имала възможност и са я оставили да се мъчи сама, докато по същото време гледала какви са грижите за друга родилка с екип.Разликата била огрмна аз просто се отвратих, а мен започнаха да ме питат кой лекар ме следи и като казвах кой е и че бебето е инвитро и ще си раждам при него интереса им изчезваше на момента. На изписването ми казаха да се окнсултирам слекаря си какво да пия или не пия...
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #557 -: Април 06, 2012, 22:50:34 pm »
Пухче, аз имах бъбречна криза - два пъти пуснах стерилна урина - излезе бактерия е.коли. Д-р Александров ми назначи антибиотик Зинат, отделно пиех неоринал, помагаше да изхвърля песъчинките. На теб пуснаха ли ти изследвания?


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #558 -: Април 07, 2012, 00:42:51 am »
brainbug няма защо мила :) по-добре ли си вече?
пухче дано всичко се нареди и повече нямаш никакви проблеми до края... Не ми се мисли какво ти е било с бъбречна криза  8O А това за отношението на лекарите, просто нямам думи. Имам доста познати, завършили преди 3-4 години медицинска академия и като знам как завършиха, направо не ми се мисли кой ще ни лекува децата....

Момичетата с близнаците, както и да раждате - успех ви пожелавам! На мен с едно ми е тежко, не знам на вас какво ви е с двечки  8O Героини сте вие  :wink:


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #559 -: Април 07, 2012, 09:18:05 am »
Криси добре съм вече- само хремата остана, но тя не е болка за умиране. Вчера ходих пак на записи и пак ми казаха , че падат, но този път до 106, а не до 60 както предния път. Пак не е добре и не мога да ги разбера тия лекари...Акушерката ми вика "Не е хубаво това", лекаря ми вика "Аааааа добре са тоновете"... Иначе забеляза, че околоплодната течност е започнала да намалява и плацентата е вече с 3та степен зрялост. Каза, каза че ако до 14-15 не е потеглила госпожицата може да се наложи индуцирано раждане. В момента била около 3 килограма, мъничка е ама като за естествено раждане ме устройва да е по-компактна :lol: :)