0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #380 -: Март 23, 2012, 09:48:50 am »
rouzi-anna и аз слагам клексан всеки ден заради мутация в протромбиновия ген. Моля те кажи къде съдовия хирург те посъветва да слагаш клексана и докога, аз досега го слагах в коремна гънка, сега коремчето порасна и слагам отстрани на корема към паласките, но вече и там се "опънах"  :D и ми е много трудно... аз си го поръчвам от Турция, защото тук не го намирам. Иначе всеки месец пускам контрола анти-ха в 3а градска болница при доц.паскалева.
« Последна редакция: Март 23, 2012, 10:35:26 am от bamboo »
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #381 -: Март 23, 2012, 09:53:09 am »
ние сме с две кучета и с котка от съвсем скоро
намерихме я в големите снегове
понеже все е болна още не е ваксинирана,
а аз съм и алергична към котки
Дара веднъж се наложи да я държа при ветката
и после стана ..., но се оправих - просто не я пипам,
а половинката се грижи за тоалетната й

Кучетата се обезпаразитяват всеки месец от както ги имаме, и от май до октомври всеки месец са с капки за външните паразити. До сега не съм носила никога акита за изследване. След обезпаразитяване обикалям по тях да гледам акитата.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #382 -: Март 23, 2012, 10:16:48 am »
Anuk_Anuk,то и ние до сега не сме му носили акитата,но като споменах на ветринаря за бебока,той ни посъветва това.Мисля април като ходим да му стискаме жлезите и акито да му занесем.Изобщо не ми се иска да се разделям с кучо.Вече 10 г си го гледкаме  :D.
Ще се радвам ако има майчета,които са гледали бебе и куче да споделят малко опит.Доста изчетох,но и доста въпроси имам де  :oops:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #383 -: Март 23, 2012, 12:04:07 pm »

Напоследък ми се случва толкова много да отпадна, че направо ставам като локум,започва да ми се гади  и трябва да си полегна веднага.Страх ме е като се сучи и съм навън...Питах лекарката тя не се впечатли каза кръвното и изследванията са добре и не ми каза какво да правя или да не правя  :x.На някой случвало ли се е и как се справяте?

daninka80, няма да се разделяте и вие и ние..., това ми е първото детенце на мен и каквото е необходимо просто ще го правя, докато дойде и неговото братче :p.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #384 -: Март 23, 2012, 12:43:26 pm »
Puhce,на мен не ми се е случвало,но док ме беше предупредила да си нося винаги в чантата шоколад или нещо сладко и в случай ,че се почувствам зле да си хапвам сладко..Тук теста за глюкоза е задължителен за бременни и се прави в 24 седмица,не зная ти в коя седмица си ,но тази отпадналост изведнъж може да се дължи и на нещо такова.Попитай лекаря си за гестационен диабет,не казвам че е това,но за всеки случай..
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #385 -: Март 23, 2012, 15:40:25 pm »
Момичета, да ви питам...от около 2 седмици имам много странни трептения/пулсирания на различни места в корема :) все едно ми играе окото ,но в корема..много е бързо,за да е хълцане..дано добре го обясних..На някой случвало ли му се е?


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #386 -: Март 23, 2012, 16:20:04 pm »
Здравейте момичета! Май нещо ме хваща или синузита, или алергия, или незнам какво друго. Преди няколко дни вдигнах леко Т до 37,1, която бързо туширах. От тогава съм със запушен нос  :balk_136: не мога да дишам. АГ-то каза, че мога да ползвам капки за нос, които не съдържат ксилометазолин. До колкото съм чувала, по време на бременност е нормално запушен нос, но в напреднала бременност, а аз съм едва в 4-я.
Споделете вашия опит с това.
Puhce на мен ми се случва често и винаги си нося лукчета, ментови бонбони или кафе на зърна. Кафето го схрусквам и това ме освежада. Също така винаги трябва да имаш вода под ръка. В нея може да изтискаш сока на 1 лимон, киселото освежава.
« Последна редакция: Март 23, 2012, 16:23:18 pm от karmen-kosara »
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #387 -: Март 23, 2012, 16:22:39 pm »
Момичета, да ви питам...от около 2 седмици имам много странни трептения/пулсирания на различни места в корема :) все едно ми играе окото ,но в корема..много е бързо,за да е хълцане..дано добре го обясних..На някой случвало ли му се е?
дааа на мен често ми се случва тези дни, незнам на какво се дължи, но сигурно е нормално :)но аз го чувствам ту в ляво ту в дясно... много точно е обяснението :)
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #388 -: Март 23, 2012, 16:40:38 pm »
Кармен - косара, аз имах запушен нос през цялата бременност. Беше нещо ужастно, защото нищо не помагаше освен Олинт. Използвах го в промишлени количества, а той съдържа именно ксилометазолин. След раждането нещата се нормализираха.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #389 -: Март 23, 2012, 17:01:49 pm »
jolie16, да случвало ми се е и с двете бременности. Първият път ,естествено не знаех от какво е, и отидох на лекар в Шейново. Той ми обясни,че в последните месеци от преразтягане на матката ,тя започва да контрахира на отделни места.Както като ти играе някой мускул. Не се притеснявай,няма нищо общо с бебето :wink:
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #390 -: Март 23, 2012, 17:05:29 pm »
И на мен ми е запушен носа от около 3 месец на бременността.Особено вечер положението е непоносимо.Забелязах ,че се запушва когато заседна на дивана и после в докато заспя не мога никакъв въздух да си поема.През деня обаче докато съм в движение пак е запушен,но поне мога да дишам.Пробвах хомеопатични капки ,дишах някакви евкалиптови масла,от които ми потичаха направо сълзи,но носа се отпушва едва за 5 мин и после пак се запушва...Вече се примирих че така ще е до края.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #391 -: Март 23, 2012, 20:00:14 pm »
jolie16 даааа и при мен е така от 5-6 седмици  :lol: И аз се чудя от какво е и все забравям да ви питам вас и лекаря също..Аз си мислих, че бебето хълца  :lol: Незнам какво е, дано се сетя следващия път да го питам :) Много е странно, даже приятеля ми като си сложи ръката и ги усеща и точно миналия ден пак се чудихме какво е :)

Момичета, незнам вие дали пазарувате вече за дрешки, но тук хубавите са много скъпи. Например гледах бодита за по 25 евро едното  8O или роклички за по 35 евро  8O Вярно са много красиви, ама ми се струва много за рокля, която ще се носи 1 месец най-много...Та намерих един уеб сайт, Американски ( www.gymboree.com) където има много хубави неща, на много хубави цени, особенно като има намаления :) Та поръчах аз няколко неща за да видя какво е качеството и дали ще пристигнат въобще, и днес пристигнаха нещата и са страхотни  8) Ето, показвам ви едното "тоалетче" което получих днес :) Качеството е страхотно, роклята беше $15, незнам за БГ как е цената, но тук радко можеш да намериш качествени неща на такива цени, нещата ми ги доставиха за 2 седмици с куриер с подпис, и ми дадоха ваучер за $50 да си пазарувам от сайта им :)


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #392 -: Март 24, 2012, 00:56:36 am »
Криси, за моя син пазарувах основно от C&A, докато беше малък. Разгледай и там! Може да ти хареса нещо. Специално бодитата им не са скъпи и са качествени. От Киаби имам малко дрешки, но те бяха по-скъпи. Не знам дали го имате при вас, но предполагам, че щом го има в Мец, ще има и при вас. И най-важното - не забравяй, че бебетата растат много бързо. Ама много. Моят син беше обличал някои неща по 3-4 пъти само преди да му умалеят. Затова купи едно-две неща, които ти харесват и може и да са по-скъпи, но за повечето гледай да не се изсилваш! А и не подценявай факта, че приятелите също ще ви подаряват, и то най-вероятно точно размер за новородено. Бях много благодарна, когато ми подариха дрешки за 9 м. Сега правя и аз така. Купувам по-големи, защото всички подаряват точно най-малките.

кармен
, и моят нос си беше постоянно запушен от 4 до 7 месец. Не съм била болна. Просто от разширените кръвоносни съдове май беше. Най-лошото беше, че заради това всяка сутрин се събуждах с главоболие. Парацетамол не ми помагаше. Така че, нищо не взимах нито за носа, нито за главата. Само си отмина.

Лека бременност!

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #393 -: Март 24, 2012, 09:00:06 am »
Puhche и ние сме с две кучета, че и са лабрадори-прасета :) Няма страшно, просто като се появи бебчето ще трябва всеки ден да чистиш поне с прахосмукачка, ние решихме да им вземем и някакъв дезинфекциращ разтвор за козината :)

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #394 -: Март 24, 2012, 09:47:15 am »
Искам да ви попитам дали има мами раждали в Щерев
по тази пътека -
1) КП № 141 Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение?
това е от сайта им, работят с 5 пътеки и тази е едната
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #395 -: Март 24, 2012, 11:18:45 am »
Добро утро момичета .
Аз си направих кафенце,и закуска  :Dи сядам да ви чета .А Крисито така ме накара да се усмихна с тази сладурска рокличка,много е сладка.Аз също се захласвам по роклички за моята кукла ,ама още не смея да купувам ,даже взех да си мисля дали ще ми стигне времето ,че и ремонт ни чака .
На мен носа не ми се  запушвал,но мои приятелки бременни са ми казвали да си капя в носа сребърна вода много била ефикасна и безобидна .
И аз имма такова трептене понякога в коремчето ама мисля че е бебето .
Искам да ви питам вие какви стерилизатори ще си купите за изваряването на шишетата?Не ми се иска да давам много пари ,кои марки са хубави за микровълнова?А помпи за гърди ако сме секцио дали ще трябва да си купим за първите дни в родилното?Ами и те какви да са ?
Хубав ден .
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #396 -: Март 24, 2012, 13:45:02 pm »
Krisi88, както е писала blue_sky може да провериш в страницата на C&A.Там нещата наистина са евтини и с хубаво качество. Също така евтини са детските дрехи и с хубаво качество в магазините на H&M.


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #397 -: Март 24, 2012, 14:06:31 pm »
По повод пазаруването от C&A имайте предвид ,че най -малкия размер е 56 и отговаря поне на 68,аз купих бодита от там и се оказаха доста големички за новородено,като ги наложа на размер съвпадат с тези за 3месеца.На H&M си отговарят размерите.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #398 -: Март 24, 2012, 14:45:19 pm »
Алана, не знам от коя държава си пазарувала, но не съм имала такива несъответствия с размерите. Моят син се роди 52 см и носеше размер 56 още от началото. Само един месец. После мина на 62. След още един месец на 68 и на четири месеца вече носеше 74.  :lol:  Внимавайте от коя държава пазарувате! Предполагам, че във френския С&A размерите са по френски - т.е. почват от 54, а не както в Германия от 56. На сина ми не му отговарят тези френски размери на възрастта и не мога да ги оправя. Вчера зяпах панталони в Бенетон - имаше 90 см и 100 см. Едните малки, другите - големи и така си излязох без да купя нищо, а имах желание.
Аз лично не съм доволна от качеството на H&M. Но имам познати, които твърдят, че за момиченца бил много хубав магазин, имал разнообразие, били хубави нещата. Според мен момчешките не са нито кои знае с какъв дизайн, нито с някакво добро качество. Но пробвай! Въпрос на вкус явно.
Забравих да кажа, че не съм спец по българските размери, особено на дрешки. От България само обувки купувам за детето. Много са хубави обувките на Капчица. Иначе са ми подарявали дрешки, но не мога да им оправя размерите.

роузи, не чакай твърде много, че времето си лети, а като станат големите жеги, няма да искаш да обикаляш по магазините.

*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #399 -: Март 24, 2012, 14:46:34 pm »
Здравейте мили момичета!
Влизам да ви споделя щастието си : на 21.03.12г.в 12.15 часа, се роди:" Царя на  сърцата ни":Борис-3890кг./52 см. по красив от мечта...
Думите просто са бледи да опиша колко съм щастлива.
Всичко мина благополучно.И двамата сме живи и здрави и от днес в къщи!
АЗ СЪМ НАЙ ЩАСТЛИВАТА НА СВЕТА ИМАМ ДВЕ ПРЕКРАСНИ ДЕЦА:
Принцеса Елинор-ПРЕКРАСНАТА и Цар Борис-БЕЗСТРАШНИЯ!!!
Пожелавам на всички това щастие!
Друг път ще ви разказвам...
Благодаря ви за подкрепата, просото усещах положителната ви енергия...
Прегръщам ви всички!!!
« Последна редакция: Март 24, 2012, 14:57:44 pm от Misty »