0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #360 -: Март 21, 2012, 11:43:07 am »
Мисти, имаш стиснати палци и от мен, дано всичко мине гладко  osi_9

Момичета, имам един въпрос, от няколко дни много ми се надуха краката. Знам, че жегата помага, но има ли начин да повлияя на подуването. Единственото, което се сетих, е че ако се яде много сол, тя спомага за задържане на течности. Има ли още нещо, което да направя, че направо раста с необразими темпове, а имам още 4 месеца. За няколко дни ми изчезнаха глезените, и всеки ден съм с по 100-200 грама повече от предния  osi_15 Уж гледам да ям основно плодове, зеленчуци и месо, отбягвам хляб и други тестени, и пак ставам като слон  osi_14
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #361 -: Март 21, 2012, 12:46:16 pm »
TEDI недей да се виниш, аз смятам че проблемите с пъпната връв са наследствени, а не предизвикани. Когато станеш към 30 г.с като ти записват тоновете на бебето именно това ще следят - дали няма случайно недостиг на кислород и кръв до бебето, ако проблема още го има до тогава, ще го следят по-често от нормалното. При мен така на първия запис имаше няколко резки отклонения в тоновете на бебето и акушерката се усъмни да няма някакъв проблем с пъпната връв, но се оказа че всичко е наред.
Misty успех и чакаме да се похвалиш :)
роузи тук се слага бебето по гръб, а настрани само през деня и някой трябвало постоянно да е с бебето докато спи настрани. Поне така ми обясниха  :? Незнам вече, всеки знае по различен начин за това се чудя дали да не взема такова "матраче" за да знам че главичката ще е винаги леко повдигната... :? Поне тук е страшен хит, в магазина всички са изкупени, дори и на тази висока цена..
ginger на мен ми се подуха краката веднъж покрай Коледа и много се изплаших, обаче ми мина след 2 дена като престанах да пия течности след 7 ч. вечерта. Сол не ям много за това не съм я спирала, но на мен проблема главно ми идваше че пих над 2 литра чайове след 7-8ч вечерта :( И от стоенето права дълго време на едно място..т.е.не да се разходиш, а например да седиш над печката 2-3 часа.
Онзи ден ми се надуха за 2ри път, ама чакахме гости и аз готвих 2-3 часа и после те не се усетиха много много и седяха в нас 5 часа и вече накрая от заседяване всичко ме болеше - всяка една кост в тялото ми. Като си свалих чорапите, лошо ми стана  :? Ама приятеля ми ме масажира към 40-50 мин, легнах си рано и на следващия ден всичко си беше наред.Пробвай да си държиш високо вдигнати краката.
« Последна редакция: Март 21, 2012, 12:48:50 pm от Krisi88 »


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #362 -: Март 21, 2012, 12:55:46 pm »
През последните 4-5 дни и аз започнах да отичам ...малко,но достатъчно :) вечер ги масажирам за 4-5 мин и ги вдигам нависоко , веднага се нормализират нещата..поне засега

Мисти,чакаме те с прекрасни новини,стискам палчета!


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #363 -: Март 21, 2012, 13:29:09 pm »
Благодаря ви много, момичета за отговорите  :bighug: Ще пробвам с вдигането нагоре, че по цял ден съм седнала в офиса, а разходките ми са малко, заради този пусти страх да не стане пак нещо с бебка. Това с течностите също ще го пробвам, ще пия вода само с хаповете вечер.
*

    ysmivkata

  • **
  • 104
  • Мечтите се сбъдват
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #364 -: Март 21, 2012, 13:49:15 pm »
Misty имаш стиснати :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: от мен! Пожелавам  ти най-лекото раждане и прекрасна среща с тоето бебенце! Чакаме те с хубавата новина
Теди относно кръвното, понеже и аз съм все с ниско кръвно, айряна си го правя с газирана вода и сол, така бързо ми се нормализира кръвното. А също така защо не се посъветваш с някой друг лекар, има  хапчета които осигуряват по добро кръвоснабдяване,  аз същ пия такива, за по- добър кръвоток. Стискам палци всичко бързо да се нареди :P както трябва.
Ginger това с отичането на краката и бързите темпове на повишаване на теглото не е въобще безобидно състояние, трябва да проследиш кръвното си и също така наличието на албумин, провери всичко не е майтап.
Хайде момичета пролетта дойде, щъркелите да започват да носят бебенца на мамите на които им е време :babyflips: :babbycarrage: stork-girl stork-boy
« Последна редакция: Март 21, 2012, 13:51:21 pm от ysmivkata »

Нашите съкровища Васил и Виктория
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #365 -: Март 21, 2012, 13:58:56 pm »
Мили,мами!Ще ви моля за съвет ,защото ще откача.Като за начало съм бременна в 15 г.с.Забременях много трудно и е така дългоочакваната добра новинка.Бебето е желано повече от всичко на света.Но на последък изпадам в някаква странна депресия.В ума ми са все грозни неща и мисли.Обвинявам мъжа си в какво ли не,все ми е крив и само като го видя и ми идва.....а той милия се опитва всячески да ми угоди.На работа съм весела,а като се прибера и се депресирам.Какво ми става????Трябва ли да потърся лекарска помощ??
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #366 -: Март 21, 2012, 16:03:32 pm »
Привет момичета, при мен за сега отичат пръстите на ръцете сутрин като се събудя, но после се оправят.В понеделник на  женската консултация лекарката каза, че задържам малко вода в бъбреците, а според нея е още рано / в 23г.с. съм сега/. Малко се стреснах, тя ми каза да не ям много солено и че ще ги следим нещата.
А има ли мами, които имат домашни любимци вкъщи, и нещо по специално трябва ли да се прави като предпазна мярка? Аз си имам едно йоркширче и освен задължитлните ваксини друго не съм правила, но се замислих.....
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #367 -: Март 21, 2012, 16:15:46 pm »
Puhche,и аз съм с куче.Освен необходимите ваксини,всекимесечно обезпаразитяване -външно и вътрешно,ветеринаря каза,че се следят и фекалиите на 3 месеца.Иначе за хигиената ти знаеш как е  :D
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #368 -: Март 21, 2012, 16:28:36 pm »
daninka80 най-вероятно хормоните ти влияят зле! Не мисля че имаш нужда от лекарска помощ! Наложи си да мислиш позитивно непрекъснато, мисли за това!
И аз доста си го изкарвам на любимия, той ме търпи за сега! :D
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #369 -: Март 21, 2012, 18:09:38 pm »

daninka80,спокойно,всичко ще отмине. Първо като започнеш да усещаш бебето -това ще прогони всички черни мисли, второ като отидеш на фетална и го разглдаш подробно и трето като се понамалят хормоните ( имат няколко пика по време на бременността).Стискам палци да е скоро :D
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #370 -: Март 21, 2012, 20:04:36 pm »
Моите крака също са подути. Първоначално ми се подуваха само около глезените, сега вече до коленете. Изследванията са ми в норма (само хемоглобина ми е малко по-нисък, но май няма връзка с краката). Последния път питах док. и каза , че било нормално. Пробвам с вдигането ама при мен не върши работа.
Данинка , дано скоро ти минат настроенията. Определено е неприятно и за двете страни.  :D
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #371 -: Март 21, 2012, 23:22:25 pm »
Misty stiskam palci mila vi4ko da e po med i maslo  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:4akame te s nai prekrasnata novina
Moite kraka vse o6te sa si naduti ama qko.Neznam koga 6te spadnat doki kaza da ne qm mnogo soleni ne6ta.I moite rezultati predi da rodq bqxa OK ot vsqkade no pak ne spadat tezi kraka.
Daninka mila xaide davai go po leko ne si vkarvai filmi v glavata samo vredi6 na bebeto i na sebe si :bighug:

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #372 -: Март 22, 2012, 00:03:43 am »
Ще пробвам с вдигането нагоре, че по цял ден съм седнала в офиса, а разходките ми са малко
Докато са ти надути краката така и трябва да си остане - спираш разходките и дългото стоене на крака, иначе ще стане по-зле. Аз забравих съвсем да ви кажа, че когато ми се надуха за 1ви път (в 20г.с) леля ми ми беше на гости, тя е лекарка, и ми каза 1во - че е доста рано,  нормално е към края и 2ро ми даде едни ортопедични чорапи,които са специялно за подути крака и ми каза да ги нося ако знам, че цял ден ще съм на крак. Те са си направо като еластични бинтове (без пръсти и пети са моите),и много стягат целия крак до пръсеца (като гибс направо), помагат за правилната циркулация. Тя ми подари своите, понеже тя има такъв проблем, но каза че това е единственото което я спасяа като е на крак по цял ден. Мисля, че в аптеките ги продават. (Сега ги гледах в интернет, като напишеш в гугъл orthopedic socks for swollen feet излиза много инфо и снимки и то именно от форуми за бременни)
daninka80 мисля, че всичко е от хормоните...Мене като ме тресяха хормоните (не че сега не ме) имах някакви ненормални състояния, особенно спрямо приятеля ми...Ту изпитвах уникално раздразнение към него, ту изпитвах уникална любов..направо сама се улавях колко влюбено го гледам, само лига не пусках  :lol:
« Последна редакция: Март 22, 2012, 00:09:08 am от Krisi88 »


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #373 -: Март 22, 2012, 07:13:43 am »
Благодаря ви,момичета!Много сте добрички и ме успокоихте.Снощи се наревах едно хубаво.Мъжлето май се пооплаши малко от състоянието ми.Даже в успокоението и кучо се включи,но докато не се наревах не ми мина.Днес се чувствам много по-добре  :D.Що за чудо са тези хормони,направо могат да те подлудят.
Още веднъж ви благодаря  :bighug:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #374 -: Март 22, 2012, 09:02:50 am »
daninka80 спокойно- пустите хормони са виновни за всичко, още много изненади ти предстоят в това отношение  :D Аз например съм много нервна и лесно се ядосвам, но откакто забременях станах много чувствителна, лесно се разстройвам и от най-малкото ми се реве- мъжа ми понеже е моряк и замина точно като забременях беше много шашнат като се върна след първите ревове- не беше ме виждал да плача за три години :)
Misty Успех!!!
Колкото до краката и моите започнаха да се подуват, мислех че ще ми се размине но уви... На мен ми помагат разходки и акушерката ми каза да пия всяка сутрин чаша сок от грейпфрут защото помага, както и да намаля солта :)

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #375 -: Март 22, 2012, 12:06:17 pm »
Послушах ви вчера момичета, и пригодих един компютър в офиса за столче за крака  :oops: Малко ме беше срам, но резултата е налице. Днес съм ок. Ysmivkata, и аз се чудех, колко сериозно може да е,но преди 10-тина дни правих изследвания и освен малко занижен хемоглобин, нищо друго не излезе, надявам се в рамките на тези 10-тина дни да не се е появило нещо ново  :(
Daninka, теб май здраво те е ударил хормона  :lol: Не се притеснявай, всичко ще отмине леко по-леко. Аз бях обратния случай на теб, много любовно гледах мъжа си, а всички останали ми идваше да ги удуша  8O. Страшна работа са тия хормони, ама ще си ги търпим. Както са ти писали и другите, като започнеш да усещаш бебето ще се поуспокоиш. Може на някой преглед да вземеш и мъжа си, като му видиш замечтаната физиономия след прегледа, ще започнеш пак да си го обичаш  :lol:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #376 -: Март 22, 2012, 12:16:32 pm »
ginger,хормоно,хормони ама те бая ме цапардосаха вчера  :lol:,чак ме заболя.Иначе милия е винаги с мен.Може и да не ви се вярва,но даже и на обикновен преглед влиза и само дето не ми държи ръката  :lol:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #377 -: Март 22, 2012, 12:38:41 pm »
Дани,наистина хормоните си казват думата ,ама и ти положи малко усилия,занимавай се с приятни неща,разхождай се ,наслаждавай се на зараждащата пролет и топлото време.Правете с любимия разходки ,пазарувайте .....
Мен хормоните май не са ме тряскали :D,от както забременях съм просто спокойна и рядко нещо може да ме ядоса,не съм ревлива  :D,чувствам се прекрасно.
Даниелка,как е малката кукла?Свиквате ли една с друга?
Моите крака днес са добре ,само вчера сутрин се събудих и бяха подути,обаче след разходката си бяха добре .Така ще е няма как ,лесно мама не се става.
Момичета които си биете клексан искам да ви споделя нещо за което аз сега разбрах.Нали знаете че са си скъпи инжекциите,може да се минат по здравна каса с намаление.Днес си взех направление от личната лекарка за съдов хирург и би трябвало да ми разрешат намалението.Ще докладвам след срещата си с хирурга.
Пухче,можеш да се изследваш за токсоплазма щом имаш домашен любимец.
Мисти не е писала ,вероятно вече гушка съкровището си.

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #378 -: Март 22, 2012, 12:45:01 pm »
rouzi-anna,ще чакам да се отчетеш след като минеш съдов хирург.И аз съм на клексан и още доста време ще трябва да си ги слагам.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #379 -: Март 22, 2012, 13:19:15 pm »
Привет момичета, при мен за сега отичат пръстите на ръцете сутрин като се събудя, А има ли мами, които имат домашни любимци вкъщи, и нещо по специално трябва ли да се прави като предпазна мярка? Аз си имам едно йоркширче и освен задължитлните ваксини друго не съм правила, но се замислих.....

Предполагам си чела за токсоплазмозата и листериозата,и аз четох и се наплаших,но дори и сега да отидеш да се изследваш и да излезе ,че си карала токсоплазмоза,ти няма как да знаеш кога си я карала - преди да забременееш,по време на бременността...и т.н. Много рядко съм чела,че момичета са се изследвали и са имали текуща инфекция..
Отделно е,че навсякъде пише ,че котките са най-опасни..за кучета :) нищо не знам,още повече за толкова малко сладкишче като твоето :)