0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #340 -: Март 19, 2012, 18:40:31 pm »
Белтъчини могат да се набавят с протеините на Биогейм, ако не можете да ядете месо. Те се препоръчват и при албумин в урината.

и аз съм пила млечният им протеин.Не знам от него ли,от гестационният диабет ли,но Жоро се роди 4045 гр. месец по-рано. :lol:
 От 3 дни яко ми се гади почти непрестанно и хем ми е лошо,хем ми е хубаво,че явно пък нешата се развиват. :lol:Нали си бях решила,че е кухо яйце ,ама сега нещо се обнадеждавам.Ще видим в сряда съм на преглед .
<br />
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #341 -: Март 19, 2012, 19:30:47 pm »
Някой би ле хвърлил едно око както се казва :)
това е възглавничката на бертони която аз намирам- дали е тази за която говорите?
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5429&cat=30
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #342 -: Март 19, 2012, 19:45:18 pm »
Да Яничка,моята е същата..само че зелена :)


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #343 -: Март 20, 2012, 09:00:08 am »
Честита Пролет
Пролетта дойде в 7.14 часа тази сутрин.
Пожелавам ви - Да е ведра, усмихната и топла :)

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #344 -: Март 20, 2012, 14:19:53 pm »
Здравейте и от мен момичета :)
Щом Анук казва, значи честита пролет и от мен :) На мен вече времето ми минава не в сезони и седмици, а в колко-дни-до-термин остават  :lol: :lol: :lol: Естествено колкото повече мисля, толкова по-бавно минава времето  :lol: Днес учителката ми по френски (която има бебе на 6м) много ми препоръча да купим следното нещо - долу в снимките е. Незнам как се казва на никакъв език и понеже тя говори само и единствено на фреснки с мен не разбрах много много за какво е  :lol: НО, че тя е страшно доволна и още в болницата мъжа и го е донесъл и бебето е спало в него до 3-4 месеца. Разбрах, че помага главичката да не се мачка, също така бебето да спи в правлна позиция и също така да не се задави в съня си и да се задуши (това от което най ме е страх). И други неща разказваше, ама тях не разбрах въобще  :lol: Та, вие какво мислите? Знаете ли за какво е всъщност и дали си заслужава да го вземем ?

Мисти мисля, че е по-добре да купиш възглавницата или ако я поръчваш, шивачката да знае със сигурност как изгежда възглавницата и какво искаш, защото тя е не е с правилна форма, а като банан извита. Незнам дали си тук или вече може би гушкаш бебо, но ако си още тук пожелавам ти утре успех и ще те чакаме да се похвалиш и да предадеш щафетата на априлските мами :)
Яна както казах преди мисля, че 1 седмица е доста малко, за това не се притеснявай. Попринцип най-точния период за определяне на термина е в самото начало по плодното сакче. След това, колкото повече време минава, толкова по-голяма е вероятността компютъра да изчислява грешно и да има разминаване. За това не се притеснявай излишно.


*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #345 -: Март 20, 2012, 14:59:27 pm »
Здравейте и честита Пролет и от мен!
тук съм krisi88 :? ЧАКАМ!Първото ято щъркели, та дано и моят син благоволи... :D
Утре ще влизам в болницата, да видим какво ще ни правят,
как ша го лъжем тоз юнак да излиза...
Възглавница си намерих готова и ще си я купя.
А това "приспособление" е много интересно за пръв път виждам...8O
По принцип бебето се слага да спи леко на една страна, за да не са задави ако повърне или нешо подобно.Спокойно нормално е да се притесняваш, но ще видиш, че всичко ще е наред!
Времето е страхотно,идете се разходете и заради мен.
Утре влизам в болницата стискайте ни палци!Дано всичко е наред и вече да го нагушкам това диваненце...


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #346 -: Март 20, 2012, 16:50:56 pm »

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #347 -: Март 20, 2012, 17:51:24 pm »
Момичета тъкмо се връщам от ФМ и съм доста разтревожена,оказа се че ниското ми кръвно ,ниската кръвна захар и недостатъчното качени килограми не са никак безободни.Заради всичките тези неща доцентката установи,че по пъпната връв не достига достатъчно кръв и съответно достатъчно кислород до бебето.Даде ми срок от 20 дни да променя хранителния си режим и да си кача кръвното и кръвната захар иначе ще ме приемела в болница за лечение.Направо откачих ,как по дяволите ад си кача кръвното,като цял живот ми е било 60/80?!Ако някой знае лек от народната медицина моля да ми пише.За кръвната захар ясно ще ям сладко.Иначе за сега бебето се развива добре,няма аномалии и....е МОМИЧЕ:))))Сменяме гащите с розови,само дано е добре друго не ме интересува изобщо,е таткото е малко разочарован,ама ще му мине:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #348 -: Март 20, 2012, 17:58:46 pm »
Криси, много пари му искат на това чудо.
Да, точно! И мен това ме спира за момента, за това исках да ви питам вие какво мислите. Иначе аз намерих за 120 евро най-евтиното за момента, обаче има едни на bebeconfort които са по 45 евро и ги има в няколко цвята, пак са под името (baby cocoon) само че по снимките не мога да преценя дали са същите, въпреки че описанието е същото и се ползва от раждането до 6 месеца най-много. Трябва да отида до магазина тези дни и да видя  :?  
ТЕДИ добре дошла в отбора на принцесите :) Хайде сега започвай да похапваш повечко, а аз се чудя как да спра  :oops:
« Последна редакция: Март 20, 2012, 18:07:24 pm от Krisi88 »


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #349 -: Март 20, 2012, 18:34:50 pm »
TEDI 81,надявам се,че всичко ще е наред, но ми се струва странен съвета..как така да започнеш да ядеш и да си вдигнеш кръвното?!?Това да не е концерт по желание?Има неща,които са си ни заложени..
Как си с хемоглобина?
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #350 -: Март 20, 2012, 18:47:07 pm »
Хемоглобина ми е идеален,значи нямам анемия,направо не знам какво ад мился и какво да правя..
Но тя ми показа на видеозона кръвопотока и каза че трябва да е непрекъснат и равномерен ,а се виждаше че от време на време накъсва.Много се тревожа да не би бебето да страда от този негостиг.Само ако знаех какво ад направя веднага щях,но наистина не знам.А и тя нищо конкретно не препоръча,каза да спра овесените ядки и пълнозърнестия хляб,защото имали баластни вещества и да мина на бял.Аз си милсех ,че се храна правилно,а то се оказа ,че застрашавам бебето,голяма майка съм няма що...
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #351 -: Март 20, 2012, 19:08:54 pm »
TEDI 81 пиеш ли достатъчно течности
не 2-3 чаши а 2 - 2.5 литра
Айран, чай, сок. Аз докато лежах в болницата забелязах,
че наистина дните в които пиех по 1шише вода + сок и чай
кръвното ми беше по-високо от дните в който пиех малко течности
даже стигах до 70/50.
Понеже при мен проблема с тоалетната е огромен ми казаха
да не ям никакво бяло брашно.
Предполагам овесените и пълнозърнестия не са ти основните храни
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #352 -: Март 20, 2012, 19:34:26 pm »
Пия минимум по 2 литра,овесени ядки само закусвам и то със сушени плодове и домашно мляко,а пълнозърнест хляб хапвам вечер с храна,каквото съм сготвила.Сега говорих с наш близък кардиолог и той още повече ме уплаши,каза че ако до бебето наистина не достига достатъчно кислород това е изключително опасно и може да доведе до много сериозни поражения,сега не мога да спра да плача,много ми дойде за днес.А този малоумен лекар от консултацията в града ми,който каза че нямало никакъв проблем ,че кръвното ми ниско и кръвната захар също,направо искам да го удуша!Кой знае откога съм така може би месец или два!Некадърници,нямам думи.Кардиолога каза по 2 литра айрян със сол всеки ден и глюкоза 10% от аптеката,трябва да я пия поне 10 дни и смята ,че ще се подобря.Така,че знайте НИСКОТО кръвно не винаги е безопасно за бремените жени.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #353 -: Март 20, 2012, 21:38:33 pm »
TEDI 81,чак пък да застрашаваш бебето :wink:Има жени през цялата бременност ядат глупости и нищо им няма на бебоците. Не занм как можеш с храна да коригираш кръвотока към бебето,но при всички случаи е добре да вдигнеш малко кръвното..пий по едно кафе, айран, може и малко черен шоколад ако обичаш..но като цяло малко неща зависят от теб. Ако бебчето е нормални килограми и си отговаря,значи не страда, а си наддава добре :wink: Дано скоро отмине този проблем :hug2:
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #354 -: Март 20, 2012, 22:08:47 pm »
Tedi,за подобряване на кръвообращението много помага вървенето.Аз правя разходки по час и половина.Опитай да вървиш повечко.Може6 да играеш и пилатес в youtube има пилатес за бременни опитай: http://www.youtube.com/watch?v=2qo_nCKpTcM&feature=related
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #355 -: Март 21, 2012, 10:23:32 am »
Добро утро мамчета.На който му е възможно да излиза на разходчица,времето е чудесно.
Теди,надявам се всичко да е наред при теб ,ако е нужно консултирай се и с трети лекар,и да е добър а не кварталния аг.Аз в моя град където ходя за болничните имам един такъв ''специалист" :xта му се наслушах на тъпотиите за 7 месец.
Тази сутрин с изненада установих че краката ми са подути 8O,а си мислех че мен ще ме отмине тази прелест :D.И захарта ми излезе висока,но май аз съм си виновна защото 30 мин преди да ми вземат кръв пих Дуфалак за разхлабване а той е сладък и гъст сироп,дали е повлиял?
Криси,и аз за първи път виждам това нещо за спане на бебчо.Ама и аз мисля че е добре на една страна да спинка бебчо,като му се сменят страните,така поне знам ,може и да греша.
Мисти,очакваме днес от теб прекрасна новина .Стискам палци.

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #356 -: Март 21, 2012, 10:26:15 am »
Мисти и аз се присъединявам към стискането на палци
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #357 -: Март 21, 2012, 10:46:59 am »
Мисти, успех! Нека съвсем скоро гушнеш най-прекрасното и слънчево овненце!
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #358 -: Март 21, 2012, 10:51:38 am »
Роузи,със сигурност Дуфалака е дал отражение на захарта,за изследвания трябва нищо да не яла и пила ,освен чиста вода.Много ли е завишена или малка,ако е тревожно повтори пак,важно е да си в норма.Ти ще я сваляш ,аз ще я качвам отивам да купя глюкоза,няма по гадно от тази напитка ,ама няма как за бебка(още не мога да свикна да и говоря в женски род:)))
Мисти,стискам силно палци и чакаме хубави новини!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #359 -: Март 21, 2012, 11:42:40 am »
Tedi мила ти ме шашна... на мен пък досега не са ми следяли кръвотока, как точно го измерват? Всеки гинеколог с ехограф ли може да го измери или се изисква специална техника? На ФМ по-скоро измерваха главичка, органи и т.н. Не съм убедена че пиенето на глюкоза е добро за бременната, но щом лекар го предписва.... И аз досега съм качила около 6 кг. и всички ме питат дали не спазвам диети  :) абе какви диети бе хора, аз съм бременнаааааааа....... ям всичко каквото ми се яде и колкото ми се яде!  
Мисти успех!