0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #320 -: Март 17, 2012, 16:54:02 pm »
jolie16,rouzi-anna,благодаря  за пожеланията .

iana_86, да кажа аз от моя опит до сега . Аз по принцип ходя на преглед през две седмици . При мен има доста проблеми и след  последния преглед даже док. ми каза , че ако така продължава може би ще извадят бебка доста по -рано . Аз имам проблеми с кръвоснабдяването с плацентата макар да съм от самото начало на клексан , но уви ... За това тръпна сега в понеделник какво ще ми кажат пак . Та относно растежа на бебето аз не ядях никакви месо и въобще тъпчех се само с хляб , защото ми се гадеше до шестия месец и така притъпявах гаденето . Когато обаче за две седмици беба не беше наддала въобще , док . ми се накара и обясни , че трябва да ям месо и много белтъчини . Месото не ми е любимо , но ... ям сега всеки божи ден . Храня се основно с белтъчини и много плодове . Зная от него ,че белтъчините най -вече спомагат за растежа .И е факт , защото отново след две седици беба беше наддала значително .  Дано съм ти била полезна , но не се притеснявай излишно , защото все пак при теб е само за една седмица това забавяне .
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #321 -: Март 17, 2012, 17:04:38 pm »
Яна,можеш да спазваш диета ,която да засили растежа на бебето.Аз имах такъв проблем  и с първата ми бременност и лекар ми ме задължи всеки ден да ям извара ,месо и белтъци от яйца.Извара ям и сега превантивно,в Била има една Олимпус в кофичка,много е хубава хапвам я с домат или с ябълка по половин кофичка на ден задължително.Протеините са абсолютно важни за правилното развитие на бебчето,аз месо да не видя не ме питай как го ям на зор,като родя няма да накуся тая гадост ,казвам ви!Но сега за доброто на човевечето в мен ще се насиля.И на мен ми казаха ,че изоставаме в растежа,сега ще видя дали е така на 20 съм на ФМ.
Моята възглавница хеп е скъпа ,хем не ми е много удобна,но мои приятелки ми казаха,че пухените се степвали и много изпотявали,а аз нали ще съм бременна и лятото реших да взема тази на Спелта,ама за кърмене едва ли ще мога да я ползвам
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #322 -: Март 17, 2012, 17:47:11 pm »
Благодаря ви много момичета. Аз без сирене не сядам на масата да ям. Яйца за сьжаление консумирам много рядко, защото получавам нещо като алергична реакция - обрив, а пилешко ям поне 4-5 пьти седмично. Ще видя какво мога да измисля друго. Бебо на кг според таблиците си отговаря, но на размери или по-точно обиколки или там както мерят, не отговаря. На девети април сьм пак на преглед и ще видим. rouzi-anna - За болничен лежа, защото лежа в Плевен и тук има проверяващи от ЗК, а за да ти дадат болничен от 30дена трябва да имаш престой, който тук няма как да ти го напишат фективно, защото от ЗК идват на проверка. Kогато лежах през декември дойдоха  в 2 часа през ноща да видят, дали заведените за престой отговарят на наличните, понеже болницата по клинична патека взима по близо 600лв на лежаща бременна и ги разбирам докторите защо ме карат да идвам :)
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #323 -: Март 17, 2012, 18:34:01 pm »
Iana_86 Аз също мисля, че не е толкова фрапантно ако изостава с една седмица бебето, може да навакса към края. По това което казваш, изглежда че си хапваш и месо и всичко, само си мисля да не би количеството да ти е по-малко. Някъде четох, че си качила 2.5 кг до момента, а сега погледнах, че за твоите седмици абсолютния минимум е към 5кг някъде. Може би увеличи количеството което ядеш. И въпреки това мисля, че ако имаше нещо страшно лекаря ти щеше да ти каже. Не се притеснявай :)

Аз за цените на възглавниците няма да се включвам, но наистина е страшно удобно и после и за кърменето ще се ползва :) jolie16 ти си плътно след мене значи :) Иначе и моят приятел се опитва да ми ползва възглавницата, ама аз не я давам :)
wish и аз бях така, много ме сърбяха пръсците и краката  8O Направо се побърквах, мазах ги, ама не помогна много  :? Май ще трябва да го изтърпиш, въпреки че май е по-добре да не ги чешаш. При мен поне колкото повече ги чесах - толкова повече сърбеше
Мисти Ееее аз все си мислих, че ще се похвалиш вече  :lol: Нищо де, много му е хубаво при мама на малкия :) Стискам палци, сигурна съм че всичко ще мине ок :) Само си те представям как тръпнеш вече.... Накрая май е най-трудно като знаеш, че остават дни до голямата среща  :wink:
« Последна редакция: Март 17, 2012, 18:37:56 pm от Krisi88 »


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #324 -: Март 18, 2012, 03:32:39 am »
Яна,пиеш ли витамини?
Повечето витамини за бременни водят до по-бързо наддаване на плода, но за съжаление и на майката...Аз също смятам,че десет дена не е фатално, още  повече,че с напредването на бременността измерването.става все по-неточно  :wink:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #325 -: Март 18, 2012, 09:22:23 am »
Добро утро! Отново прекрасен, слънчев ден се очертава.Аз вчера толкова дълга разходка направих и така се изморих ... след продължителното зимно залежаване.Вече спрях всички хапчета и съм в очакване.Все повече ми тежи и нямам търпение.Дано след толкова лежане и хапове за задържане да не взема да пренося :D
Мисти, явно овне ще да е и се е запънало да дочака първа пролет:))Късмет и дано тази седмица да си го гушнеш дребосъка!
*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #326 -: Март 18, 2012, 14:05:59 pm »
Мисти, явно овне ще да е и се е запънало да дочака първа пролет:))Късмет и дано тази седмица да си го гушнеш дребосъка!
И аз до този извод стигнах "Овнешко"спокойствие.Малко се надявах да е Рибоче като мен, ама да е здраво...сестра му Теле, бащата Лъв.Зоопарка ще е пълен... :D
Аз ще съм звероукротител... :D :D :D
Stela32, а и на всички за които е близко термина....желая да не чакат бебоците съвсем до края една -две седмици....преди...Голям зор момичета казвам ви вече...направо издишам...Сряда наближава!


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #327 -: Март 18, 2012, 14:25:18 pm »
Момичета, хемоглобин се вдига от червените меса т.е. от пилешко филе няма много полза. Правете си и салатата с червено цвекло, моркови и ябълки,за който не обича много месо.  Възглавници на Бертони има и на по-ниска цена в магазин Штъркел-правописната грешка не е моя приумица, там са на по-ниски цени от това което сте писали. Препоръчвам я още от по-ранна бременост за удобство на бременната, изпитано лично от мен. За съжаление за кърмене не можах да я ползвам, но и така се използва достатъчно. Леки бременности ви желая.
*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #328 -: Март 18, 2012, 16:55:01 pm »
бамбу, чувала съм, че с възглавницата за кърмене се спяло добре. Аз никога не съм имала проблеми със спането. Все успявах да се наместя. Но и моето все пак беше само едно.
Нещо ей такова:

Може ли да ми кажете този тип възглавница с какви размери е?!Намерих ушиване на подобна за 15 лв.с размер 60/60 см.
Има ли общо с тази на снимката,защото тя ми хареса много.


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #329 -: Март 18, 2012, 17:23:00 pm »
Яна,пиеш ли витамини?
Повечето витамини за бременни водят до по-бързо наддаване на плода, но за съжаление и на майката...Аз също смятам,че десет дена не е фатално, още  повече,че с напредването на бременността измерването.става все по-неточно  :wink:

Не не пие вече. Пиех до 4ти месец. А изоставането е от 6 дена, не че има толкова голямо значения - ама да си кажа :)
Криси - до сега сьм качила общо 5кг и мисля че това е нормално. Не се лишавам от храна и ям от споменатите неща, колкото ми се яде по 5-6 пьти на ден. Явно момака е решил да е манекенче :)
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #330 -: Март 18, 2012, 17:32:20 pm »
Дам,с Яничка вървим заедно , а аз съм качила 12.5 - 13 кг отгоре.. :?


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #331 -: Март 18, 2012, 18:08:46 pm »
Моят лекар каза,че има значение колко килограма си била преди да забременееш и ,че по негови наблюдения по пълничките качват по-малко ,а клощавките повечко:))
Аз забременях 58кг(4 от които трупнах по време на стимулацията по дълъг протокол),висока съм 159см,така че съм от пълничките:))Затова сигурно е нормално ,че съм качила 2кг за 5 месеца и половина.А и имам резерва за по нататък:)Сега на 20,ако кажат че бебчо се развива добре няма да има по щастлива от мен,ако пък е малък ще подпуквам мръвките:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #332 -: Март 18, 2012, 23:43:58 pm »
Потвърждавам и аз казаното от Теди. Напълно се отнася за мен. На 1,70 м с диети бях стигнала 61 кг, когато забременях. После стигнах 75 кг. Като излязох от болницата, бях с 10 кг по-малко. После си останаха около 2-3, които са ми се лепнали на корема и нямат сваляне. Това обаче важи само за мен. Не вярвам и да се махнат, но здраве да е.  8)
После няма да имате време да мислите за килограми. Обещавам ви.  :D А и няма да ви интересува особено. Ще се свалят от само себе си.

Мисти, 60 см е много малко за такава възглавница, освен ако не е просто малко да подпреш бебето, но не и да го сложиш напълно върху нея. Тази като я гледам е от стандартните, които са 190 на 40.

Яна, при теб ми се струва, че болницата източва клинични пътеки. Не че е нужно да си там.
« Последна редакция: Март 19, 2012, 00:40:46 am от blue_sky »

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #333 -: Март 19, 2012, 00:38:16 am »
Здравейте момичета. Честито на мамите, да са живи и здрави бебчетата.
Добте дошли на новите мами, лека и спокойна бременност. Аз пак сьм в болницата, но този пьт заради болничен, но когато ме гледаха на видеозона ми казаха, че малкия изостава с една седмица и е наддал за 10дена  - 40гр. Звьнях на моя лекар и той каза, че до две седмици е нормално и да не се притеснявам, но аз няма как да не се притесня. Исках да питам някоя от вас знаели дали мога да направя нещо по вьпроса - с храна или нещо друго, знам, че може да ви се стори странно, но просто наистина сьм си притеснена.
Iana_86, и нас във твоите седмици ни водиха, че изоставаме според размер на глава и коремче от седмиците и ме бяха изпратили да замерят притока на кръв от пъпната връв. Всичко си беше наред, но за по-голяма сигурност ме преглеждаха на всеки две седмици. Дори до края ни казваха, че бебчо ще е под 3 кг, а той се роди 3490 г. На мен не са ми казвали да ям нещо специално. Щом лекаря ти не е предприел нещо по-специално, значи няма за какво да се притесняваш.


*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #334 -: Март 19, 2012, 09:29:47 am »
Белтъчини могат да се набавят с протеините на Биогейм, ако не можете да ядете месо. Те се препоръчват и при албумин в урината.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #335 -: Март 19, 2012, 12:16:19 pm »
Потвърждавам и аз казаното от Теди. Напълно се отнася за мен. На 1,70 м с диети бях стигнала 61 кг, когато забременях. После стигнах 75 кг. Като излязох от болницата, бях с 10 кг по-малко. После си останаха около 2-3, които са ми се лепнали на корема и нямат сваляне. Това обаче важи само за мен. Не вярвам и да се махнат, но здраве да е.  8)
После няма да имате време да мислите за килограми. Обещавам ви.  :D А и няма да ви интересува особено. Ще се свалят от само себе си.
Вероятно е така, аз съм 1,72 /бях 59 кг., сега съм.77 кг. :oops:
blue_sky Направо ме успокои, 10 кг., да  сваля при раждането...ще е направо супер!Абе можеха да са ми по-малко килата ама бебо така се е запънал не ще де излиза и това е! :lol: :lol:
Мисти, 60 см е много малко за такава възглавница, освен ако не е просто малко да подпреш бебето, но не и да го сложиш напълно върху нея. Тази като я гледам е от стандартните, които са 190 на 40.
А тези възглавници, които казвате, че сте взели готови с какви размери са?!Значи тази да не я поръчвам щом е малка... :? ще търся готова.


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #336 -: Март 19, 2012, 12:22:23 pm »
Здравейте момичета,
аз малко се загубих, че пак лежах по болници
но за сега всичко е наред.

Не знам какво важи за килограмите, но аз вече съм Карлсон
само дето вече не живея на покрива :)

Бях 49кг висока съм 170 и вече съм +10кг
казват, че на края се качва най-много и се плаша
до къде ли ще стигна :)

За спането по гръб или обърната надясно, но за нищо
на света не мога да се обърна на ляво - ужасно почва да ме боли.
Чета ви за тези възглавници и мисля да проверя в карфур дали има

Пожелавам ви хубава и усмихната седмица
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #337 -: Март 19, 2012, 13:11:36 pm »
Аз отсега още не мога да заспя наляво - след няколко минути в това положение коремът, особено неговата лява част, започва да ме боли и трябва да се обърна. Представям си какво ще е до края...
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #338 -: Март 19, 2012, 15:05:34 pm »
Аз като бях на ФМ, питах д-р Марков за спането по гръб. Той каза, че трябва да се спи така както ти е удобно. Просто в края на бременността, вече тежестта е толкова голяма,че самата майка  не се чувства убодно да спи по гръб. При спане по гръб, сърцето се натоварвало малко повече, но няма опасност нито за бебе,нито за мама.
Аз вече тотално се забих с тия книги. Не стига, че съм си взела само две, за да не се обърквам прекалено, пък и в тия двете пише противоположни неща  osi_12 Вече не знам какво да правя и на кой да вярвам.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #339 -: Март 19, 2012, 15:15:43 pm »
Здравейте бъдещи мамчета. Вчера в пловдивското Хипо в мола видях подобни възглавници, май бяха с пух, доста големи, срешу сумата от 18.50лв., ако не са ме излъгали очите. Марка не мога да кажа, но изглеждше мекичка и вероятно удобна. На мен ми се видя доста обемиста и да си кажа право се зачудих как ще спя с нея. Засега се оправям със съня горе-долу, въртя се наляво, надясно, по гръб... И до тоалетна като стана минимум веднъж на вечер... Но поне засега успявам да се понаспя. Пожелавам ви лека бременност до термин и сладки сънища. :)