0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #120 -: Март 01, 2012, 13:54:37 pm »
4estita Baba Marta momi4eta.Da sme jivi i zdravi vsi4ki i da narodim mnogo zdravi bebenca :babyflips:

« Отговор #121 -: Март 01, 2012, 14:04:45 pm »
Честита Баба Марта момичета! Да сме живи и здрави, спокойни и засмяни
[img http://4.bp.blogspot.com/_v26eMTP43BE/ShB83TVY5rI/AAAAAAAABjU/Mg4ZxENAZkw/s400/pizhoipenda.jpg[/img]

Криси, благодаря ти за успокоението! Незнам дали е от хормоните или от вътрешно притеснение, но напоследък сънувам едни странни сънища, направо влизам във някакъв филм  8O.
Спокойна бременност момичета!  :bighug:
Теди, до клокото знам (може и да бъркам) има единна Банка за стволови клетки в София, която може да съхранява. Аз също се замислям на мътика да съхраня, че е важно.
Като ви чета не съм единствената, която налита на тестеничко  :oops: АГ-то ни каза, че трябва да се ограничавам от тестеното, но пустите му пици са ми вечно в главата  :oops: А като видя дюнер - ми потичат лигите....УжасТ, станала съм чревуогодник  :oops: :oops:!
« Последна редакция: Март 01, 2012, 14:17:25 pm от karmen-kosara »
*
« Отговор #122 -: Март 01, 2012, 14:11:53 pm »
Здравейте момичета. Честита Баба Марта. Да сте много здрави и обичани, и вие и малките човечета  :bori_022:
Виждам, че дискутирате стволовите клетки. Аз също съм за идеята с две ръце, но има три важни въпроса, които се пропускат при "рекламите" на съхранението на стволовите клетки. Единият въпрос е засегнат вече от janincheto т.е. дали след 10-15 години ще са годни. Другият е дали въобще са годни, дори да бъдат замразени, защото ти си плащаш вземане 2-3 хил. лева. След това се изследват и ако не са годни не ти връщат парите  :( И третото е, че въпреки че се разделят на "порции" при замразяването, тези порции не са достатъчни и в над 90 % от случаите, и пак се налага ползване и на донорски клетки.
Както вече казах аз също съм за съхранението, но съм много раздвоена, ако не стане в държавната, дали да давам тези толкова много пари (3 хил. вземане + от 3 до 6 хил. за съхранение), за нещо за което не ти дават никаква гаранция  osi_10  Голяма дилема  osi_8
*
« Отговор #123 -: Март 01, 2012, 14:23:01 pm »
Честита Баба Марта момичета! Пожелавам ви всичко най-хубаво, най-вече здраве, за да износим малките бебчета и цял живот да им се радваме :)
Благорадя много на др. Даскалова и другите момичета за информацията.TEDI81 и аз знам, че бебето също може да се възплозва от тях, както и да е да се молим, че ще си хвърлим парите на вятъра и на никого няма да потрябват тези клетки!. Аз днес ще говоря с лекаря ми и ще пиша ако каже нещо интересно.

Ние днес ще сме за втори път на запис на тонове, дано всичко ни е наред при малката :) Приятен и засмян ден!
 karmen не се притеснявай, и аз много се притеснявах в началото за хиляди неща (не че сега не се, ама съм малко по-хладнокръвна), да не говорим, че раждането съм го сънувала 100 пъти и всеки път раждам всичко останало, но не и бебе -кученца, котенца и т.н.  8O :lol: 8O
« Последна редакция: Март 01, 2012, 14:24:33 pm от Krisi88 »

« Отговор #124 -: Март 01, 2012, 14:29:19 pm »
Здравейте момичета. Честита Баба Марта. Да сте много здрави и обичани, и вие и малките човечета  :bori_022:
Виждам, че дискутирате стволовите клетки. Аз също съм за идеята с две ръце, но има три важни въпроса, които се пропускат при "рекламите" на съхранението на стволовите клетки. Единият въпрос е засегнат вече от janincheto т.е. дали след 10-15 години ще са годни. Другият е дали въобще са годни, дори да бъдат замразени, защото ти си плащаш вземане 2-3 хил. лева. След това се изследват и ако не са годни не ти връщат парите  :( И третото е, че въпреки че се разделят на "порции" при замразяването, тези порции не са достатъчни и в над 90 % от случаите, и пак се налага ползване и на донорски клетки.
Както вече казах аз също съм за съхранението, но съм много раздвоена, ако не стане в държавната, дали да давам тези толкова много пари (3 хил. вземане + от 3 до 6 хил. за съхранение), за нещо за което не ти дават никаква гаранция  osi_10  Голяма дилема  osi_8

Точно. Много се набляга  кога,как, защо се взимат..казват ти едно число като "над 70" заболявания,при които биха могли да послужат. Но за процедурата по използването им, за ефекта и гаранции никой за нищо не дава :?
Доколкото знам публичната такава банка в България се използва само при дарение, т.е. не можеш да съхраниш при тях и те да ти ги пазят специално за теб, а когато са необходими ще бъдат използвани от някой друг. Поне така обясниха. 
« Отговор #125 -: Март 01, 2012, 14:37:08 pm »
karmen да не говорим, че раждането съм го сънувала 100 пъти и всеки път раждам всичко останало, но не и бебе -кученца, котенца и т.н.  8O :lol: 8O
това вече не съм го сънувала   :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #126 -: Март 01, 2012, 14:43:31 pm »

Точно. Много се набляга  кога,как, защо се взимат..казват ти едно число като "над 70" заболявания,при които биха могли да послужат. Но за процедурата по използването им, за ефекта и гаранции никой за нищо не дава :?
Доколкото знам публичната такава банка в България се използва само при дарение, т.е. не можеш да съхраниш при тях и те да ти ги пазят специално за теб, а когато са необходими ще бъдат използвани от някой друг. Поне така обясниха. 

В държавната поне доколкото ми обясниха, пазят половианта материал само за теб, а другата половина отива в "общата" част и може да се използва от всички нуждаещи се и съвместими. Тепърва ще ходя да проучвам допълнително, но вероятно чак другият месец и тогава ще дам повече инфо  yahoo_33
« Отговор #127 -: Март 01, 2012, 16:43:10 pm »
Момичета, на 09/03 ми престои ранен скрининг (идея си нямам какво означава). Четох в нета, но общо взето нищо не разбрах  :oops: Ще ме гледат или ще ми вземат нещо? Защото навсякъде се говори за ранен биохимичен скриниг..а аз си мислех, че ще ме гледат, тъй като доки ми каза, че е необходимо да се види Доплеровата гънка ( :ask: май така каза). Ако някоя вече е минавала по този път, нека да сподели.
*
« Отговор #128 -: Март 01, 2012, 16:50:19 pm »
Ранен БХС:
http://lmpbg.org/new/home/index_new.htm
Гледат те на ехограф и с резултатите от него се попълва бланката и след това ти взимат кръв. Ехографът не е нужно да е правен в Майчин дом, може да си е при твоя лекар.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #129 -: Март 01, 2012, 17:00:03 pm »
Момичета, на 09/03 ми престои ранен скрининг (идея си нямам какво означава). Четох в нета, но общо взето нищо не разбрах  :oops: Ще ме гледат или ще ми вземат нещо? Защото навсякъде се говори за ранен биохимичен скриниг..а аз си мислех, че ще ме гледат, тъй като доки ми каза, че е необходимо да се види Доплеровата гънка ( :ask: май така каза). Ако някоя вече е минавала по този път, нека да сподели.

Karmen на ехограф гледат най-вече нухална транслуценция/гънка,записват необходимите данни и те пращат за кръв в Майчин Дом ,май беше на 13 етаж и работят до 14 часа ако не се лъжа :)

« Отговор #130 -: Март 01, 2012, 17:05:50 pm »
Момичета благодаря ви за интересните въпроси ,които повдигате не бях се замисляла за годността на клетките след 20 г.Когато реша коя фирма да избера,ще си питам за всички тези неща,те едва ли ще ми дадат кой знае колко честни отговори,все пак целта е ад продадат услуга.Аз имам още време ще се поровя за информация,ако вие научите нещо интересно пишете явно доста от нас мислят по този въпрос.
Решихте ли къде ще раждате или само аз се филмирам още от сега:)Засега клоня към Токуда ,по препоръка на мои приятелки,имате ли отзиви?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #131 -: Март 01, 2012, 20:00:50 pm »
Днес се срещнах с доктора, при който мисля да раждам. Този път малко по-рано, но искам да го видя що за човек е :lol: Добро впечатление ми направи - след подробен разпит за първата бременност и за причините наложили секцио, мнението му беше, че след като са минали повече от две години, не вижда защо една нормално протичаща бременност ( каквато е моята засега и дано е все така) да не завърши с едно нормално раждане. Другата хубава новина е ,че бебо пак е с главата надолу ( този път го усетих точно кога си обърна :lol:) и дано да вземе да му хареса така...
Най-вече съм доволна ,че не е от лекарите ,които те посрещат с приказка за секцио, щом веднъж си раждал така. Думите му бяха "едно секцио винаги може да направим", което на всички е ясно...

Иначе относно скринингите - единият е БХС, който е с взимане на кръв, а другият е ехографски ( нухална гънка и носни костици). Двата се комбинират и се отчита риск от най-често срещаните аномалии. Аз правих само кръвния, но общо взето какъвто и да е резултата , се препоръчва феталната морфология 18-22 г.с. ,при която почти категорично се отхвърлят дефекти в плода. :wink:
*
« Отговор #132 -: Март 01, 2012, 20:03:24 pm »
Аз се върнах от запис на тонове, много добре мина, всичко е в норма :) Вече сме 1600гр. и все по-силно усещам шутовете на малката. Имах 1 час с акушерка, май така е превода (midwife), и ми обясняваше всичко за раждането, кога да спра приема на течности и храна, кога и как да направя "тест" за лъжливо раждане и как да разбера кога да тръгвам за болницата. Вече ми е по-спокойно :)
Относно стволовите клетки, във Франция е забранено на физически лица да превозват човешки органи и материали в превозно средство, следователно не съществуват френски фирми които се занимават със съхранение и превоз на въпросните клетки. Единствения вариант е международна организация да извърши вземането и превоза, като ми дадоха брошура на Крио Сейв (CRYO SAVE) ако искам да звънна и да си организирам всичко сама :?  За това ще звънна другата седмица директно на тях да разпитам.

*
« Отговор #133 -: Март 02, 2012, 00:28:35 am »
Криси, не ми казвай, че акушерката ти говори на английски! Ще падна от коня. Честно.  :lol: :lol: :lol:

Лека бременност и раждане на всички!

*
« Отговор #134 -: Март 02, 2012, 00:35:52 am »
Криси, не ми казвай, че акушерката ти говори на английски! Ще падна от коня. Честно.  :lol: :lol: :lol:

Лека бременност и раждане на всички!
Да на английски ми говори, но проблема е че аз не говоря френски  :lol: ние живеем тук от скоро и мъжа ми работи тук, аз ходих на курсове по френски 4 месеца, оравям се вече горе долу, но абсурд да се разбера с лекар на френски :)  оправям се колкото да не се изгубя някъде  :lol:  Надявам се като раждам от зор да проговоря на френски, че иначе как ще се оправя само аз си знам  :lol:
« Последна редакция: Март 02, 2012, 00:38:33 am от Krisi88 »

*
« Отговор #135 -: Март 02, 2012, 00:47:56 am »
Французите не са особено надарени по отношение на езиците. Затова се учудих. Пък и акушерката. Имам колежки, които не са особено добре с френския и когато помолят дори и лекар да им говори на английски, едва успяват да се разберат.  :lol:
Всичко се научава, но си трябва време. Ще го научиш. Не е китайски все пак.

« Отговор #136 -: Март 02, 2012, 08:31:42 am »
jolie16 ,  White Благодаря за информацията. Живея във Варна и АГ-то ми ме препрати към клиника Темелков, където за скринига ми искат 70 лева, но незнам дали включва вземане на кръв + ехографа?. Говорих с моя приятелка, тя е дала кръв за изследване в Терапията (където е лабораторията, правеща тези изследвания) и са й взели 40 лева. След това е изпратена на фетална морфология срещу скромните 100 лева. Ще трябва да поразпитам АГ-то ми!
« Отговор #137 -: Март 02, 2012, 08:40:31 am »
Уф, какви са тези цени?  Ще взема да си отида на часа при д-р Сигридов, и после в Майчин дом пак. То, пътуването и прегледите там ще ми изслязат по-малко. А, пък за качеството на изследванията да не говорим...

Теди, за Токуда съм чувала доста добри неща, но трябва от сега да се насочиш, защото трябва да са те прегледали поне няколко пъти през бременността, т.е. да се водиш техен пациент, за да може да родиш после при тях. В последния момент не приемат. Единственият недостатък, е че с епидурална упойка, престой, раждане, неонатология и пътни, ако не си от София, всичко ще ти стува към 2500 лв.
« Последна редакция: Март 02, 2012, 08:51:19 am от rosefromstars »
« Отговор #138 -: Март 02, 2012, 08:53:30 am »
Уф, какви са тези цени?  Ще взема да си отида на часа при д-р Сигридов, и после в Майчин дом пак. То, пътуването и прегледите там ще ми изслязат по-малко. А, пък за качеството на изследванията да не говорим...

Теди, за Токуда съм чувала доста добри неща, но трябва от сега да се насочиш, защото трябва да са те прегледали поне няколко пъти през бременността, т.е. да се водиш техен пациент, за да може да родиш после при тях. В последния момент не приемат. Единственият недостатък, е че с епидурална упойка, престой, раждане, неонатология и пътни, ако не си от София, всичко ще ти стува към 2500 лв.

За първи път чувам, че епидуралната ( или каквато и да е анестезия) не влиза в цената на раждането ( избор на екип) :?
*
« Отговор #139 -: Март 02, 2012, 09:56:19 am »
Аз съм раждала два пъти в Токуда. Избрах ги заради добрата неонатология и липсата по онова време на вътреболнични инфекции.
Забележки имам, но повечето от вас ще ги сметнат за несъществени.
Като цяло съм доволна от услугата, но, ако и третия път раждам там, ще подходя различно.
На фона на другите софийски болници са направо отличници. :D Заслужава си да се дадат пари за това.
Сега трябва да излизам, по-късно мога да допълня информацията, ако има интерес.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери