да не остана и аз по-назад да се изкажа за ученето на децата
Истината е че с Деси се занимавахме, учили сме цветовете, животните, кубчета, фигури и прочие. Не помня точно, но към 2г. възраст ги знаеше цветовете, разпознаваше всички животни, фигури и т.н. С елена, не сме се занимавали изобщо, ама изобщо, но благодарение на Деси детето е много напред, всичките тия неща ги знае от кака си и покрай нея.
Деси обожава книги, пъзели също реди, към момента със 80-100 парчета се справя. Пише букви и цифри, но по отделно, в думи трябва да й диктуваш, иначе не може. Смята до 20, но това го учат в градината, много е сладка с пръстите
Обожава да рисува, да оцветява и да свързва картинки, които са само с точки и цифри, надявам се сещате, има такива книжки. С рисуването се справя мн добре и то от половин година насам, преди си беше по-бебешка работа, просто напредъка е драстичен. Никога не съм я карала да прави каквото и да е, т.е. да я насилвам да пише, рисува и т.н. Когато тя си поиска. И тя като донките се вълнува от планети, слънце и луна, както и от всичко което може да се гледа с микроскоп, включително и сополи
Еленка към момента говори перфектно, както казах знае всички елементарни неща, може да брои до 10, знае няколко букви, които сестра й я е научила, разбира се
Към пъзели не проявява особен интерес, но деси като седне да реди и тя реди с около 20-30 части. С рисуването хич я няма, само дращи
Та не мисля да обучавам към момента който и за каквото и да било, това исках да кажа с цялото това писание