0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #800 -: Април 25, 2012, 15:41:06 pm »
добре де, джам, ясно е, че всичко правиш, за да ти е добре детето, но това, което ти описваш ми изглежда на погрешна диагноза или погрешно лечение, не може да не може да диша детето ти месеци наред и само да сменяш антибиотици. аз ли нещо или би трябвало да има по-ефективен начин (не да не е антибиотик, но може би не са били правилни или не знам)?

Екстрасенс  :lol:? Простете, не се сдържах  :oops:...

При нас пикът на болестите беше между 2 и 3 години, имам чувството че изобщо не успяхме да го излекуваме в този период.
« Последна редакция: Април 25, 2012, 15:49:16 pm от elle22 »
*
« Отговор #801 -: Април 25, 2012, 15:45:04 pm »
Elena B, системно заразяване в яслата е това, а не неадекватно лечение. Пожелавам ви да не я разберет какво има предвид  :) Аз, за съжаление, прекрасно я разбирам.
*
« Отговор #802 -: Април 25, 2012, 15:48:34 pm »
Мораксели,стрептококи...край няма :?

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #803 -: Април 25, 2012, 16:05:14 pm »
добре де, джам, ясно е, че всичко правиш, за да ти е добре детето, но това, което ти описваш ми изглежда на погрешна диагноза или погрешно лечение, не може да не може да диша детето ти месеци наред и само да сменяш антибиотици. аз ли нещо или би трябвало да има по-ефективен начин (не да не е антибиотик, но може би не са били правилни или не знам)?

ще ти го обясня простичко, за да разбереш.

детето ходи на детска градина. там се заразява с условно-болестотворната бактерия Мораксела. тя причинява у конкретното дете адска хрема, която се излекува с АБ лечение през устата, по съвет на лекар и след антибиограма. излекува се. отново тръгва на градина, къде отново се заразява с Мораксела - защото в обкръжението му там има носители, които не се лекуват. провеждаме втори курс на лечение с АБ през устата. излекува се. отново тръгва на градина и се заразява за трети път.

сега по-ясно ли стана? картинката е позната на почти всяка майка, чието дете ходи на детска градина в България.

ако ще ме питаш защо не се лекуват носителите в обкръжението, ще ти кажа - никой не може да ги задължи. бактерията се води условно болестотворна, при някои хора дава усложнения и разболява, при други - остават си просто здрави носители.
дори и когато носителите влачат зелените сополи до земята, пак не могат да ги задължат да се изследват и лекуват. изрично разпитвах лекаря за възможността да инициирам проверка от ХЕИ и да се наложи задължително лечение. не може.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #804 -: Април 25, 2012, 16:32:08 pm »
единствената причина да питам, е че това ми изглежда изключително мъчителна перспектива както за детето, така и за майката, нямам доверие на лекарите, в бг или не и все още се опитвам да не се примирявам с безсилието когато някой около теб е болен, а имам сериозен опит с това и от преди бебето ми. няма нужда от сарказъм и "простички" обяснения. а екстрасенси и хомеопати - за тях не коментирам въобще.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #805 -: Април 25, 2012, 16:40:43 pm »
детето ходи на детска градина. там се заразява с условно-болестотворната бактерия Мораксела. тя причинява у конкретното дете адска хрема, която се излекува с АБ лечение през устата, по съвет на лекар и след антибиограма. излекува се. отново тръгва на градина, къде отново се заразява с Мораксела - защото в обкръжението му там има носители, които не се лекуват. провеждаме втори курс на лечение с АБ през устата. излекува се. отново тръгва на градина и се заразява за трети път.

сега по-ясно ли стана? картинката е позната на почти всяка майка, чието дете ходи на детска градина в България.

ако ще ме питаш защо не се лекуват носителите в обкръжението, ще ти кажа - никой не може да ги задължи. бактерията се води условно болестотворна, при някои хора дава усложнения и разболява, при други - остават си просто здрави носители.
дори и когато носителите влачат зелените сополи до земята, пак не могат да ги задължат да се изследват и лекуват. изрично разпитвах лекаря за възможността да инициирам проверка от ХЕИ и да се наложи задължително лечение. не може.

Джам, виждаш историята се повтаря и лекарите не са ви излекували, та не е лошо да се замислиш дали тази откачената все пак не подразбира нещичко от микробиология.  Дори няма нужда да вярваш на мен, аз знам, че не ми вярваш. Това тук е списък с това къде каква бактерия е нормално да се намери в човека. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_human_flora  Обърни внимание на respiratory tract. 

Условно-болестотворна или както го наричаме опортюнистичен патоген въобще не означава това, а означава, че при дадени условия ( не хора) може да причини инфекция. Моракселата няма да я изчистите напълно, точно както не може да се изчисти Е коли от червата.Нали не мислиш, че давайки антбиотици изчистваш всяка една бактериийка в организма или че антибиотика знае да отиде точно при тази,която ти искаш да лекуваш? Е, същото, което важи за другите, важи с пълна сила и за Моракселата. Затова го дадох този списък. Тя ще е там в малки количества и дори и детето да не се среща с никого, пак може да причини инфекция. И тази инфекция може да се получи всеки път, когато детето е с намален имунитет по някакви приични. Изтърках клавиатурата да го пиша - тези неща  не се „заразяват“. Детето е колонизирано с Мораксела и така ще е до края на живота си.  Това означава, че то по принцип си има толерантност към нея и само в случаи на стрес на организма (паднал имунитет) развива инфекции, ако въобще хремата е това, защото това че я има в микробиологията въобше не означава, че е от нея, но по тази тема не ми се пише.  Аз въобще не бих правила това, което ти правиш, защото е очевидно, че ефект няма и историята се повтаря. Ако все пак е от нея, докато не развие пълна толерантност, няма да престане тази поредица. Пиша го това, за да внеса яснота какво става с тези чести инфекции и какво е реално да се очаква.
А естествено, че щом детето не може да диша, трябва да се лекува. Въпроса е дали с антибиотици или само симптоматично. Но... нека моля да не започваме този спор наново и това последното да го оставим като въпрос за размисъл. Не желая да става пак някакъв скандал за подбни неща.
« Последна редакция: Април 25, 2012, 16:49:20 pm от Bobbie »

« Отговор #806 -: Април 25, 2012, 16:46:27 pm »
Ходих до градината днес да взема кърпата на баткото, че я бил намазал със сополи.. Видях се за малко с учителката и се показа едно момиче от вътре, което се прокашля доста зле... Попитах учителката какви са тези родители, които са оставили това дете на градина в това състояние, защото според мен то си е болно. Тя ми каза така: Много от родителите си оставят децата със сополите и кашлицата на градина докато не направят усложнения и после ходят по болници и лежат по болници и не ходят на градина месеци. Просто детето е "здраво" докато не направи някакво сериозно усложнение, което е вече за болница.
*
« Отговор #807 -: Април 25, 2012, 17:06:30 pm »
Защо какви са тези родители, а не какви са тези учители!?! Нали има правила - болно ли е не го приемат. Писнали са ми вече всичките. Сина ми каза на педиатърката, че Х го е заразила и тя се  8O , защото преди малко същото дете си е тръгнало от кабинета. Е как дете на под 3г. разбра кой е болен на градина, а сестри, възпитателки и др. не? А това детенце не го познавам и не сме коментирали никогал
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #808 -: Април 25, 2012, 17:15:11 pm »
Bobbie, въпросът е когато имаме налице бурен растеж,  да се сведе Моракселата до такова ниво, което да не дава клинични прояви. Без АБ няма как това да стане, след като вече е налице масовият растеж. Това коментираме тук, във връзка с постинга за предписването на АБ капки за очи в носа.

Аз ви описах историята на първата зима от ходенето на моето дете на детска градина в първа група. При третото развитие на колонията, реших, че повече АБ пер ос няма да давам и третирах локално с АБ капки в носа - въпреки предупрежденията на лекаря, че няма да помогне. Е, помогна... в нашия случай поне, помогна. Затова ви разказах тази история.

Абсолютно е неуместно да твърдиш, че "лекарите не са ни излекували". От какво не са ни излекували, моля? От "намален имунитет"? Изобщо не ми се захваща тази тема. Ако някой знае как се "лекува" "намален имунитет" - пак казвам, ще вземе Нобелова награда. Всичко с времето си. Тая история беше през зимата на третата годинка на детето. Вече отдавна е само спомен. Детето си е израснало това. Въпросът е - какво трябваше да го правя аз през тая зима, докато траеше това повтарящо се заразяване? (Между другото, точно на Birdie е тезата за рекурентното заразяване, Боби. Той ни лекува през тая зима - дистанционно.) Да седим в къщи 3-4 месеца и да се пазим нямах възможност. А и това непазене може би доведе сега до това, че детето вече боледува малко и контактите с околната среда не са му стрес.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #809 -: Април 25, 2012, 17:19:06 pm »
джам, виж това вече ми изглежда далеч по-неплашещо, лекува се с аб, но локално и това помага. аз не разбирах даването на перорални антибиотици за продължително време и без особен ефект.

и пак стигаме до там, че има неща, които децата трябва да си ги израстат, а за нас остава да се оправяме със симптоми и не-дай-боже усложнения.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #810 -: Април 25, 2012, 17:33:28 pm »
А и това непазене може би доведе сега до това, че детето вече боледува малко и контактите с околната среда не са му стрес.
Това се опитвам да кажа от самото начало :-). Радвам се, че вече сте на това ниво.

« Отговор #811 -: Април 25, 2012, 17:51:08 pm »
Защо какви са тези родители, а не какви са тези учители!?! Нали има правила - болно ли е не го приемат. Писнали са ми вече всичките. Сина ми каза на педиатърката, че Х го е заразила и тя се  8O , защото преди малко същото дете си е тръгнало от кабинета. Е как дете на под 3г. разбра кой е болен на градина, а сестри, възпитателки и др. не? А това детенце не го познавам и не сме коментирали никогал
Е да де. И за това става въпрос. Те много добре знаят, че не трябва да приемат такива деца. Дразня се, защото ги приемат. Здравите се заразяват отново. В група остават по-малко деца. Събират няколко групи-големи и малки и там отново има болни.. Накрая няколко от учителките няма смисъл изобщо да ходят на работа и се сменят. Едната седмица едните не ходят, другата седмица другите.
По повод, че и детето е наясно кои деца са болни ще дам пример с моя батко, който е 1-ва група. Ако сте гледали последния Мечо Пух в англ. вариант там има едно същество, което прилича на бик и натиска едната си ноздра от едната страна излиза нещо като сопол и се завърта и става на халка. Нали на биковете понякога слагат халка на носа. Та това същество на англ. се казва " The Backson" от едно писмо на Кристофър Робин, което бухала прочита неправилно. Та моят син констатира, че това било сопол и ми каза, че в ДГ има Бексъни :lol: натиска си едната ноздра и се секне наляво надясно като се залива от смях :lol:.
« Последна редакция: Април 25, 2012, 17:56:21 pm от Tutto_bene »
*
« Отговор #812 -: Април 25, 2012, 18:15:28 pm »
Обаче има майки, които виждат как им бия децата, или как те се бият и единствения коментар пиейки бира, люпейки семки е"ох, тва мойто идиотче".

За това, и за воденето на болни деца на градина, наблюденията ми в Щатите (пресни, защото едва сега проумявам разни работи, които вече ме касаят) показват, че разделението на хората в райони и квартали по образование и доходи е естествено разрешение на проблема.

Тези със стабилна и добре платена работа са и по-образовани, и са по-старателни и информирани родители - те живеят накуп и встрани от другите, които са по-бедни и като си поведат децата, предимно им крещят да млъкнат и да спрат да правят каквото правят. И понеже са разделени заради цените на недвижимите имоти, и детските градини и училищата им са различни, и децата израстват различни. Може да намирисва на снобизъм или елитизъм, но така нито децата псуват от малки, нито на 3-4 години имитират секс с кукли в магазина (видях го с очите си), нито се заразяват едно от друго поради родителското безхаберие на онези, другите.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #813 -: Април 25, 2012, 18:22:09 pm »
Абсолютно вярно.
*
« Отговор #814 -: Април 25, 2012, 18:26:45 pm »
О, Цигу, но в България има богати и безхаберни родители  :D няма как да ги разделиш децата.
*
« Отговор #815 -: Април 25, 2012, 18:43:20 pm »
Майка ми работи в едтска ясла. Снощи ми разказа пресен случай.
Детето с гнойни сополи(така се изрази) идва с бележка от личен лекар, че е здраво 8O
Кой е виновния в този случай?

*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #816 -: Април 25, 2012, 19:19:22 pm »
Цигу, в САЩ за сополи без температура не ги спират от градина и не ги лекуват и е така при всички родители по простата причина, че лекарите не лекуват подобно нещо. В градината от работата ми са все деца на образовани родители и не е различно положението. Моите колеги са до един микробиолози, на тях това не им прави впечатление и дори го намират за полезно ( както и аз впрочем) :-). Така че тук поне няма градина, в която ше си заведеш детето и ще спрат деца да не ходят заради хрема само.
 Виж за обноските съм съгласна, че има огромно значение.

м-и, по тези критерии и аз съм от безхаберните. Мислиш, че не си лекувам децата от хрема, защото не ми пука какво ще стане с тях ли? За мен е важното аз да знам, че в дългосрочен план правя най-полезното, което аз знам, за децата си. И на мен не ми е било лесно да се притеснявам дали няма да слезне надолу някоя инфекция и да будувам по цели нощи да я слушам как диша и да си задавам въпроса дали не сбърках. В крайна сметка вече знам, че не сбърках. Ивана приключи с хремите, останаха само алергиите, надявам се да ги израсте. Андреа чак сега започва да има сополи, та до догодина по това време ще сме прикючили с всички драми. То при нея драми няма де, защото нито кашля, нито и пречат да диша, нито температура има, така че подобни въпроси не си задавам :-). Явно при Ивана е било по-тежко заради алергиите и.
« Последна редакция: Април 25, 2012, 19:50:33 pm от Bobbie »

*
« Отговор #817 -: Април 25, 2012, 19:29:59 pm »
Майка ми работи в едтска ясла. Снощи ми разказа пресен случай.
Детето с гнойни сополи(така се изрази) идва с бележка от личен лекар, че е здраво 8O
Кой е виновния в този случай?
Педиатъра писал бележката.На такъв само една проверка от медицински одит и една хубава глоба...

*
« Отговор #818 -: Април 25, 2012, 19:31:21 pm »
Боби, ти хубаво обобщаваш, но прави антибиограма на едно от децата си наскоро, и спори с лекарката, за да е правилно лечението му, нали? И вече си минала през всички възможни изследвания за алергията на Ивана? Е, питам те аз, това ли правят и бедните и необразованите, ако изобщо имат късмета да са задравно осигурени?
Изборът и поведението на колегите ти са информирани и осъзнати, така че пак се връщаме откъдето почнахме.
*
« Отговор #819 -: Април 25, 2012, 21:35:01 pm »
Боби, аз искам да те попитам защо хора живели в гореща среда лятото без климатик (едно време ние българите) попаднали в гореща среда, където има климатици навсякъде "преболедуват" с хрема, така да се каже?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.