Леле и моят нос се разтече само от четене в темата
Сега сериозно.Наблюдения от параноята на българина да не го духне ветрец и да не настине от това, ако пък е излязъл и от банята точно - пази Боже и аз имам предостатъчно. Всичко тук е настинка и все ще да е болежката /все едно каква/ щото сме се простудили
Пък децата специално - и сред лято на 35 градуса настиват, понеже полъхвал вятър, да вземем да ги завием а? Всички ги знаем тези неща и сме ги слушали от родата поне - няма защо да се отричат. Просто не трябва да им се обръща внимание. Аз поне - не обръщам и съм ОК.
Соплоената тема обаче, колкото повече я чета /не само сега/ - все по-мътна ми става. Нямам особен опит по въпроса с детето, защото то засега поне се оказва здраво, но няколко пъти се е случвало да има секрети. Бистри. И аз чинно започнах да изследвам какво и защо. Назален секрет - чист, гърлен - тоже, всичко му е ток и жица, няма температура, кашлица, никакви болестни симптоми. Алергични прояви към каквото и да било - също няма до момента. Секретите обаче си се точат все така бистри. Та при това положение на нещата, какво да направя аз?
Да го обявя за болен по своя инициатива, да му поставя някаква диагноза и да взема да му капя неща в носа, или да му дам направо АБ белким спре да се сополиви? Защото - няма как да не е болен щом все пак има сопол - бистър не бистър - има го.
Не се бъзикам, не иронизирам. Питам сериозно. От какво да си лекувам детето и с какво да го лекувам при това положение? Щом всеки сопол, все едно какъв бил по вид непременно е признак на болест, заразна и това е то.
Ами с риск да съм от майките които ви вбесяват по ДГ след 2 години - няма да си затворя детето у нас, заради някакъв секрет и то безцветен, без нищо друго да му има и при няколко лекари, които не откриват проблем + чисти микробиологии за същия секрет. Като стане така, почиствам носа и за 4-5 дни си спира само това нещо, обикновено като му избие зъба. Да ,ама то пък не можело от зъб да има подобни несгоди - не та не, болен е и е заразен. Та те така...няма да стигнем до консенсус със сополите явно.
П.П. Предвид моята трета сливица отстранявана 2 пъти /на 4 и на 6 г./ и силната ми вяра в ДНК, предполагам, че това ще е виновникът за секретите и бъдещите "носни драми" и при дребния. Просто като не еболен наистина и няма алергия и извън някои зъбоникнещи прояви...не ми хрумва друго.