0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #780 -: Април 24, 2012, 17:36:49 pm »
елле, аз не искам антибиотик да се включва веднага, но да ми кажат какво да правя, за да облекча симптомите, а не да трябва да се ровя по нета като идиот и да се чудя на кой сайт да вярвам, щото нали сме наясно колко са надеждни част от източниците в нета. но вероятно си права, че безсилието го понасям трудно.

Разбираемо е, всички сме изпадали в подобно положение. Ето нещо безобидно, което може да облекчи положението http://www.amazon.com/Natures-Baby-Organics-Organic-Eucalyptus/dp/B002WC8ERK/ref=sr_1_1?s=hpc&ie=UTF8&qid=1335276884&sr=1-1 . Имаме подобно и на Хустагил. Мажа на поразия и бебето, и баткото, и таткото, когато се налага. Естествено го ползваме за облекчение, не за лекарство. Оставам с впечатление, че нямаш голямо доверие в педиатъра си. Ако е така, те съветвам при възможност да го смениш. Хубаво е да се информираме от форумите, но това не може да замени лекаря. Дано детенцето се оправи бързо!

Боби, мерси за допълнението. Между другото, в петък започвам фармакология и ще те информирам, ако срещна аб капки за нос  :).
*
« Отговор #781 -: Април 24, 2012, 18:01:59 pm »
елле мерси, ще си го поръчам това, в бг има подобно нещо - пулмекс бебе, но да кажа, че не е подходящо за под 6 мес.

смарайди, доколкото ми обясни едната лекарка, кортикостероидите изсушават лигавица, не лекуват сополите, тоест пак говорим за облекчение на симптом, не за лекуване, пък и не знам дали е добре за всяка хрема да се дават кс.

ето това намерих като обяснение защо не се дават сиропи за кашлица (мисля, тук не се включват сиропи на основа билки като проспана, например, но пък ксилометазолина е посочен като риск).
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #782 -: Април 24, 2012, 20:09:05 pm »
Ами Бобииии...ако ти кажа, какво изписват като антибиотични капки за нос...тобрадекс, което е за конюктивит антибиотик.
Стига бе? Верно? Знам го Тобрадекса, защото си го поръчах от България, за да не ходя на лекар всеки път като ми потрябва, че и двете ми изкараха по 2 конюктивита вече, че и нас заразиха първите пъти. Кой знае какви мърсотии бъркат и после си търкат очите, ама като са на градина така е. Значи това викаш изписват за нос? Хм...   

elle22 , аз съм я взимала и нямаше :-). А и  10 години  по болниците, въобще капки за нос не съм виждала, само спрейове, но пак не с антибиотици.

Smaraidi, имайки предвид какви са тези лекарства,които успяват да я спрат, аз не мисля, че е най-важното на всяка цена да е спряна. Но това си е въпрос на лична преценка. Аз самата не смятам, че е случайно, че всички производители на подобни лекарства си смениха надписите преди няколко години и сега не може да се намери дори сироп за кашлица, на който да не пише поне след 4г, а повечето са за над 6г. Ако някой си мисли, че такова дете, на което са дали тези лекарства, не е болно или не е заразно, нещо е в грешка. Вируса пак си е там за определено време и нищо не променя колко време ще кара. Тези лекарства обикновено се дават, ако детето се чувства зле, за да се облекчи. Но не може да се каже, че лекуват самата болест.

Елена, безсилието е много неприятно, май всички нови майки сме минали по този път. Някои се примиряват, други намират решение като дават лекарства за спиране, всеки си намира начин.Аз не немерих нищо, което по мое мнение да е по-безвредно от самата хрема и затова не давам нищо в повечето случаи.  При нужда и аз лекувам симптомите, но само ако сметна, че има опасност да доведе до нещо по-опасно.
« Последна редакция: Април 24, 2012, 20:12:34 pm от Bobbie »

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #783 -: Април 24, 2012, 20:25:20 pm »

Smaraidi, имайки предвид какви са тези лекарства,които успяват да я спрат, аз не мисля, че е най-важното на всяка цена да е спряна. Но това си е въпрос на лична преценка. Аз самата не смятам, че е случайно, че всички производители на подобни лекарства си смениха надписите преди няколко години и сега не може да се намери дори сироп за кашлица, на който да не пише поне след 4г, а повечето са за над 6г. Ако някой си мисли, че такова дете, на което са дали тези лекарства, не е болно или не е заразно, нещо е в грешка. Вируса пак си е там за определено време и нищо не променя колко време ще кара. Тези лекарства обикновено се дават, ако детето се чувства зле, за да се облекчи. Но не може да се каже, че лекуват самата болест.

Напълно подкрепям! На всяка страница на учебниците ми се напомня, че от лекарството трябва да има разумно съотношение между лечение и вреда.
*
« Отговор #784 -: Април 24, 2012, 20:45:24 pm »
Да, като се изписват лекарства се преценява съотношението полза-риск!
Значи майките, които са използвали Тобрадекс са ги капали след като дълго време са лекували хремата с "обикновени" капки за нос и дори АБ през устата и не са се повлияли сополите. И щом са започнали Тобрадекс след 2 накапвания носът е сух (вече разбрах, че е заради КС) и им е минало на децата на възраст са около 1 година. Защо им е минало след тези капки, а преди това не, не знам. Дали е вече повлияло лечението с АБ и е съвпадение или си имат нещо предвид лекарите след като го изписват при упорита хрема, пак не знам.

Елле, какво учиш?  :)

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #785 -: Април 24, 2012, 22:37:55 pm »
Аз мога да изброя доста такива капки-макситрол, тобрекс, цилоксан, бивацин, виброцил, има едни, които ги правят в аптеката и са с антибиотик...
« Последна редакция: Април 24, 2012, 22:40:50 pm от Tutto_bene »
« Отговор #786 -: Април 24, 2012, 23:35:00 pm »
въпроса ми е би трябвало да има разлика, когато е нещо сериозно и заразно, когато е настинка, та как се решава тази ситуация.
Ти в България ли си в момента? Аз съм 100% съгласна, че между настинка и разболяване разликата е от земята до небето, но не си губи времето това да го обясняваш в България. Имай предвид, че става дума за култура, в която ако те надуха и се схванеш значи си болен :-). Та не си губи времето, защото ако ще не лекарката, а Господ да го каже, няма да го повярват.

О, да, горките ние изпаднали, неграмотни и нискоколтурни българи в България...
Добре, че се появи една американска "българка" Боби, която да ни каже истините за живота...

Абсолютно съгласна съм с мнението на Боби. В БГ масово се смята /вкл. интелигетни хора вишисти/ че като те надуха вятъра, навали дъжда. излязал си на 2 гр Ц и ти протече носа или заболи гърло, непременно е настинка.
Е няма такива филми за мен, всички тези респираторни заболявания са си чисти вируси. Не може да се разболее здрав човек от това че го е духнал вятър или е бил навън при 2 гр. Сори, мое мнение, може и да не е вярно

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #787 -: Април 25, 2012, 00:54:50 am »
Ами Бобииии...ако ти кажа, какво изписват като антибиотични капки за нос...тобрадекс, което е за конюктивит антибиотик.

не само Тобрадекс, но и много други антибиотични капки за очи. просто защото няма такива готови лекарствени форми за нос. и те стават, когато хремата се дължи на бактериална инфекция.

айде да ви тръгнат децата на градина малко, да се поборите с Моракселата няколко месеца поред, да иззобите 2-3 антибиотика пер ос, да продължават да ви заразяват в градината наново, да не може да ви диша детето нощем месеци наред, па да ви видя няма ли да капете Тобрекс в носа.... ще капете и хоро ще играете. и ще помага, да ти кажа....

никой не е по-голям от опита си.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #788 -: Април 25, 2012, 00:55:45 am »
Аз мога да изброя доста такива капки-макситрол, тобрекс, цилоксан, бивацин, виброцил, има едни, които ги правят в аптеката и са с антибиотик...

Тутто, виброцила не е с антибиотик.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #789 -: Април 25, 2012, 01:25:24 am »
Леле и моят нос се разтече само от четене в темата  :lol:
Сега сериозно.Наблюдения от параноята на българина да не го духне ветрец и да не настине от това, ако пък е излязъл и от банята точно - пази Боже и аз имам предостатъчно. Всичко тук е настинка и все ще да е болежката /все едно каква/  щото сме се простудили ;) Пък децата специално - и сред лято на 35 градуса настиват, понеже полъхвал вятър, да вземем да ги завием а? Всички ги знаем тези неща и сме ги слушали от родата поне - няма защо да се отричат. Просто не трябва да им се обръща внимание. Аз поне - не обръщам и съм ОК.

Соплоената тема обаче, колкото повече я чета /не само сега/ - все по-мътна ми става. Нямам особен опит по въпроса с детето, защото то засега поне се оказва здраво, но няколко пъти се е случвало да има секрети. Бистри. И аз чинно започнах да изследвам какво и защо. Назален секрет - чист, гърлен - тоже, всичко му е ток и жица, няма температура, кашлица, никакви болестни симптоми. Алергични прояви към каквото и да било - също няма до момента. Секретите обаче си се точат все така бистри. Та при това положение на нещата, какво да направя аз?
Да го обявя за болен по своя инициатива, да му поставя някаква диагноза и да взема да му капя неща в носа, или да му дам направо АБ белким спре да се сополиви? Защото - няма как да не е болен щом все пак има сопол - бистър не бистър - има го.
Не се бъзикам, не иронизирам. Питам сериозно. От какво да си лекувам детето и с какво да го лекувам при това положение? Щом всеки сопол, все едно какъв бил по вид непременно е признак на болест, заразна и това е то.

Ами с риск да съм от майките които ви вбесяват по ДГ след 2 години - няма да си затворя детето у нас, заради някакъв секрет и то безцветен, без нищо друго да му има и при няколко лекари, които не откриват проблем + чисти микробиологии за същия секрет. Като стане така, почиствам носа и за 4-5 дни си спира само това нещо, обикновено като му избие зъба. Да ,ама то пък не можело от зъб да има подобни несгоди - не та не, болен е и е заразен. Та те така...няма да стигнем до консенсус със сополите явно.  :lol:

П.П. Предвид моята трета сливица отстранявана 2 пъти /на 4 и на 6 г./ и силната ми вяра в ДНК, предполагам, че това ще е виновникът за секретите и бъдещите "носни драми" и при дребния. Просто като не еболен наистина и няма алергия и извън някои зъбоникнещи прояви...не ми хрумва друго.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #790 -: Април 25, 2012, 08:24:05 am »
Албена, тя Боби твърди точно обратното, че когато детето е настинало, а то в повечето случаи е така, според нея, не е заразно и не трябва да се лекува :lol:
счупения телефон е пълен.... :lol:
чак ми е забавно да ви кажа. няма смисъл да се водят тези мезумни разговори, всеки да вярва в каквото си ще, аз поддържам теорията на джам за опита :wink:
« Отговор #791 -: Април 25, 2012, 09:09:15 am »

Тутто, виброцила не е с антибиотик.

Точно него не съм го слагала много на баткото, защото според мен не му действа.. Ами да. Права си. Антихистамин има в него. Незнам защо ми щукна за него, но за останалите е сигурно. Даже него го добавих после.
« Последна редакция: Април 25, 2012, 09:29:51 am от Tutto_bene »
« Отговор #792 -: Април 25, 2012, 09:15:30 am »
Албена, тя Боби твърди точно обратното, че когато детето е настинало, а то в повечето случаи е така, според нея, не е заразно и не трябва да се лекува :lol:
чак ми е забавно да ви кажа. няма смисъл да се водят тези мезумни разговори, всеки да вярва в каквото си ще, аз поддържам теорията на джам за опита :wink:

Да......   :lol:
Защо изобщо пиша нещо???
*
« Отговор #793 -: Април 25, 2012, 09:26:55 am »
Туто, аз имах предвид мнението на албенанеделчева, ама така се получава като не слагам цитати :lol:
« Отговор #794 -: Април 25, 2012, 09:30:57 am »
Да  :lol:.. Коментирали сме с адаша по въпроса.. :lol:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #795 -: Април 25, 2012, 09:35:50 am »

Хе хе, аз така и не разбрах тя какво твърди :-).
Не, въобще не твърдя това. Аз наричам настинка, когато те надуха и ти тече носа на следващият ден. Това обикновено кара по 24-48 часа и спира и не е заразно. Не значи, че не може да премине в такова което е заразно след това, но при здрави хора рядко се случва.   Другото, което твърдя е, че няма какво да се лекува хрема без други симптоми. Не съм казала, че вирусна хрема не е заразна, как ще кажа такова нещо. Казах, че има и хрема, която не заразна. Бистрите секрети на Ивана как така не заразиха никого в къши, дори и бебето, при положение, че не съм прилагала никакви ограничения.  При всяко положение, заразна, не заразна, практиката поне тук е да не се пипа, ако няма други симптоми. Ако има може да се включи нещо сироп за отхрачване или при много висока температура да се даде лекарство. Бактериалният ринит почти винаги е вторичен и се причинява от собствената ти флора. Аз също поддържам теорията на Джам, но опита ни явно е различен.
Наистина нямя смисъл от тези разговори, просто пояснявах какво съм имала предвид. Не желая никой убеден да разубеждавам,а давам информация за тези, които питаха, за да видят и двете страни.
« Последна редакция: Април 25, 2012, 09:49:04 am от Bobbie »

« Отговор #796 -: Април 25, 2012, 09:38:52 am »
Аз съм писала, че не е заразен алергичния ринит. Адаша твърди, че от такива "настинки" се заразяват и те... В болшинството от случаите хремата не е алергична и щом е така е 100% заразна. Това го твърди официалната медицина.
*
« Отговор #797 -: Април 25, 2012, 11:43:06 am »
Жбрули, последния път аналогични бистри сополи, без никакви други проблеми, оправихме с Cinabsin + Influcid. Прием през 2 часа, до 5-6 таблетки на ден; сополите видимо спряха още първата вечер и изчезнаха съвсем на следващата.
не съм го затваряла вкъщи, щъкаше си гол и бос по детските площадки :-)
« Отговор #798 -: Април 25, 2012, 14:32:02 pm »

не само Тобрадекс, но и много други антибиотични капки за очи. просто защото няма такива готови лекарствени форми за нос. и те стават, когато хремата се дължи на бактериална инфекция.

айде да ви тръгнат децата на градина малко, да се поборите с Моракселата няколко месеца поред, да иззобите 2-3 антибиотика пер ос, да продължават да ви заразяват в градината наново, да не може да ви диша детето нощем месеци наред, па да ви видя няма ли да капете Тобрекс в носа.... ще капете и хоро ще играете. и ще помага, да ти кажа....

никой не е по-голям от опита си.

:good_post:

*
« Отговор #799 -: Април 25, 2012, 15:26:39 pm »
добре де, джам, ясно е, че всичко правиш, за да ти е добре детето, но това, което ти описваш ми изглежда на погрешна диагноза или погрешно лечение, не може да не може да диша детето ти месеци наред и само да сменяш антибиотици. аз ли нещо или би трябвало да има по-ефективен начин (не да не е антибиотик, но може би не са били правилни или не знам)?