Др Birdie,
Ще съм Ви много благодарна за мнение, съвет по моя проблем:
Синът ми е на 6месеца и половина. Преди 4 месеца ни поставиха диагноза АБКМ, като проявлението беше само в памперса - слуз и кръв. Подложих се на крайно строга диета, защото той реагираше на много храни - варен и суров морков, леща, праз лук и т.н. Накрая не издържах, тъй като консумирах основно ориз, картофи и месо в рамките на почти 4 месеца и постепенно го отбих - от 3 дни е вече изцяло на Фризопеп.
От месец положението в памперса се оправи, приемаме пробиотици - първо Protexin Restore, сега- Infant Dophilus.
Но алергията изби на кожно ниво - ситни пъпчици по цялото тяло, които ту се засилват, ту затихват. Пъпчиците понякога са само като грапавина, понякога са червени. Отделно имаме и много сухи участъци по ръчичките.
Объркването ми идва заради кръвните изследвания, които направихме, а именно:
IgE total - 2.92 IU/ml
ДКК Ео клетки - 0.01
Хранителни алергени - 20 на брой (яйца, мляко, мая, пшеница, соя, фъстък, лешник, морков, риба и т.н) - резултат отрицателен за всеки един от алергените.
Според педиатърката ни това е алергичен обрив, а при толкова малко бебе резултатите от изследванията не са надеждни. Възможно ли е всичките три изследвания да са с ненадеждни резултати? Правени са в 2 отделни лаборатории.
Отделно заради този обрив не ми препоръчват да го захраня, а аз се притеснявам, че той вече е само на АМ и късното захранване също крие рискове.
До момента сме се консултирали и ни наблюдава само детски гастроентеролог. Там ми препоръчват да захранвам. Но с този обрив как ще разбера дали реагира или не?
Записах час и за алерголог, но той е за 17.05.
Благодаря Ви.