0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #680 -: Април 16, 2012, 22:36:01 pm »
Ми то тези гадости надали някой ги пие доброволно.
На тази възраст няма вариант да я накарам да съдейства.
Ще се борим и това е 8)

*
« Отговор #681 -: Април 16, 2012, 22:41:59 pm »
Аугментинът си е с вкус на ягода и хич не е гаден. Хич не ги жали толкова! Като сме били деца, да не би да са били по-вкусни? Моят пищи и плюе. С мъжа ми се изпокарахме заради тази история. Да не съм му го давала, щом не искал! Шял да получи травма от лекарства за цял живот. Щях да го гръмна. Честно.  :x Дано до другия път, когато на малкия му се наложи да пие такова нещо, да му е дошъл поне малко акълът и да минаваме без такива драми. Засега добре изглеждат нещата поне със сиропа за кашлица, пък да видим.
« Последна редакция: Април 16, 2012, 22:51:50 pm от blue_sky »

*
« Отговор #682 -: Април 16, 2012, 22:50:02 pm »
Първият и единствен АБ, който съм давала с такива писъци се прие пък си миришеше на дъвка и беше сладък. След първия или втория прием направи обрив, чак се почувствах виновна, че съм го дала първо със лъжицата и в борбата я изсипахме, та после и аз със спринцовката от Панадола.
*
« Отговор #683 -: Април 16, 2012, 23:02:03 pm »
Деси, Зината е отвратителен :?
И София пищи, плюе, бори се. Ама й го давам и това е пошението :wink:
« Последна редакция: Април 16, 2012, 23:05:20 pm от Ники »

« Отговор #684 -: Април 16, 2012, 23:08:39 pm »
Ние сега пихме Зинат и Панцеф и двамата много добре го приеха, предния път пихме Клацид и Йо пищеше и хич не искаше да го пие. Явно си е до момент...

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #685 -: Април 16, 2012, 23:49:25 pm »
извинявайте, че ще се намеся, ама всичко е до дете.
няма "вкусни" лекарства - всички са гадни по своему. и зависи от детето как ще ги приеме.
моето дете досега никога не е плюло лекарство, вкл. Зинат. да не казвам, че е пил и стрит на прах и разтворен във вода метилпреднизолон и нистатин - това възрастен човек ще плюе три дни, ако го опита.

така че, трябва ли да се дава лекарството - бутайте със спринцовката от Панадола и изобщо не разсъждавайте по темата. нито се обяснявайте.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #686 -: Април 16, 2012, 23:51:58 pm »
С мъжа ми се изпокарахме заради тази история. Да не съм му го давала, щом не искал! Шял да получи травма от лекарства за цял живот.
Хе хе, мъжки разсъждения. Значи проблема е решен - няма да взима лекарства въобще щом не иска. Аз съм късметлийка, че моята обича лекарства и дори иска допълнително. Щом ме види с пипетата и отваря широко уста. А като давах на Андреа седя и плака пред хладилника, че искала и тя :-).   Тук лекарствата за деца са с не лоши вкусове - разни ягодови и гроздеви есенции им слагат и ги подслажат. Обаче на мен пак са ми гадни , но на нея и харесват.

« Отговор #687 -: Април 17, 2012, 00:33:37 am »
Аз най-голям проблем видях тези дни с разтворена в кърма смекта. Хем трябваше едно прахче да разделя за цял ден по малко, но имах чувството, че целия ден с това се занимавахме! Пробвах и по-гъсто да го направя, с лъжица да го давам, и по - рядко, с пипета, никак не успях, София е категорична! Не остана чиста дреха и лигавник в къщата, включително и нашите. На майтап я учих тези дни да прави брррр и тя уцели момента да ми покаже, че е схванала как се прави с пълна уста със смекта  :D

Между другото точно със слаба болка в гърлото започнаха нашите проблеми, имайте предвид да не подценявате. На мен в началото не ми се стори сериозно, нямаше температура, нищо друго, освен болка в гърлото, та го мъкнахме повече от седмица, преди да започнем да се лекуваме. сега аз съм на Аугментин, а бебка пи най-различни лекарства на всеки два дни. Минахме и през бронхоспазъм.
*
« Отговор #688 -: Април 17, 2012, 10:37:26 am »
 Благодаря, момичета,
ние вървим към оправяне...

Ники, аз също давам лекарствата със спринцовката от Панадола. Използвам елемента на изненада и много бързо го пръскам в устата...

Нурофена действително подейства много добре за болката в гърлото
« Отговор #689 -: Април 17, 2012, 14:12:21 pm »
jam, така е, съгласна съм, че е до дете, ама явно и до настроение. Поне съдя по моите. Йо не обича да пие много, а Марти се сърди като давам само на нея.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #690 -: Април 18, 2012, 09:00:26 am »
Все едно някой вчера ми смени детето. Смених спринцовката на нурофена с такава за инжекции от 2 кубика. И София отвори уста, намръщи се, но драмите останаха само в спомените ни. И вече няколко приема си го изпива.
Джам, права си, че няма вкусни лекарства и че трябва да се дават. Така и правех, но тормоза беше голям. Тя като ме видеше със спринцовката и започваше да се бори.
Както и да е, сега проблем няма и дано си остане така още 3 дни :wink:

*
« Отговор #691 -: Април 18, 2012, 11:27:30 am »

няма "вкусни" лекарства - всички са гадни по своему. и зависи от детето как ще ги приеме.

А,има има...ела виж моето,което явно е изключение.От вчера сме на Зинат и иска и допълнително 8O

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #692 -: Април 19, 2012, 16:17:57 pm »
Момичета, кръстихте ли вече своите дечица, и какви са обичаите, в черквата какво се носи?
Знам за кръстницата, че носи хавлия и сапун, но родителите какво носят, нещо погача, вино?И съм чувала, че се подарява нещо на кръстницата като подава бебето, но какво.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #693 -: Април 19, 2012, 16:25:20 pm »
Момичета, кръстихте ли вече своите дечица, и какви са обичаите, в черквата какво се носи?
Знам за кръстницата, че носи хавлия и сапун, но родителите какво носят, нещо погача, вино?И съм чувала, че се подарява нещо на кръстницата като подава бебето, но какво.

Не знам дали тук е най-подходящото място, но аз съм била кръстница и си спомням, че подарявах освен кърпа също и дрешките, които детето облича след покръстването, т.е. някакъв цял тоалет с обувките, и златно кръстче със синджирче, което се освещава по време на самото кръщене. Бабите на детето приготвят питка, мед и разни неща за почерпка -сладки предимно, и поемат разплащането с църквата. Честно да си призная, не си спомням да са ми подарявали на мен нещо.
« Отговор #694 -: Април 19, 2012, 19:04:19 pm »
Силванче, аз моето дете мисля да го кръстя другата пролет или лято, че да е ходещ човек вече, да си го облечем и т.н.
Била съм кръстница, и аз така зная- кръстницата купува дрешките и златно кръстче със синджирче (може и без синджирче, чувала съм, че може и да е сребърно, всеки според възможностите, които има). При близки приятели няма място за сърдене, важно е детенцето да е здраво и да е християнче.
На мен ми подариха осветена ръчно рисувана икона.

За черквата ще питаш попа там. Всеки си има различни искания и изисквания, различните църкви даже по различен начин водят ритуала.

*
« Отговор #695 -: Април 19, 2012, 19:10:08 pm »
Съвсем орезилихте темата. :?
*
« Отговор #696 -: Април 19, 2012, 19:42:52 pm »
Съвсем орезилихте темата. :?
И аз така мисля :?

*
« Отговор #697 -: Април 19, 2012, 19:54:23 pm »
Педиатрични грижи и консултации  8O
*
« Отговор #698 -: Април 19, 2012, 20:48:59 pm »
някой срещал ли е някъде разумно обяснение защо при никнене на зъби правят температура. мисля, че прокарва второ зъбче, днес беше една особено ревлива и като я пипнах - топла, оказа се 38.1 след една доза калпол и дрямка смъкна температурата. нищо друго й няма, затова подозирам зъбите, но нали си говорим, че не може всичко да е от зъби, та ако някой има линк към сайт, който разумно обяснява вероятно ли е или не да правят темп от това и защо ще съм благодарна.
*
« Отговор #699 -: Април 19, 2012, 21:46:45 pm »
никненето на зъб е подобно на възпалителен процес под някава форма, организма се опитва да го пребори, съответно падат съпротивителните сили и тогава вирусите могат да си правят купона, съответно детето може да вдигне температура, да му потече сопола, да кашля, да повръща и т.н- НЯМА ТЕМПЕРАТУРА ОТ НИКНЕНЕ НА ЗЪБ-това е цитат на Мини от другата тема и смятам че е напълно разумно обяснение.Допитвала съм се до трима различни доктора,които са потвърждавали факта,че повече от 37,5 еднократно или два пъти вдигане на телесна температура не е от зъби.
Наблюдавай детенце и дано не се повтори. :)