0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #660 -: Април 15, 2012, 11:39:14 am »
Освобождава се самият нокът. На бебенцата ноктите са много фини и нежни опитай с твоя нокът да освободиш от месото и не режи дълбоко. На мен като режа никога не оставям остри ъгълчета в края, че да не се забиват.
« Отговор #661 -: Април 15, 2012, 14:14:29 pm »
М-и там е работата, че аз нокът не съм рязала изобщо, защото той така и не е поникнал до ръба на пръстчето, че да отрежа, а директно се заби в месото :?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #662 -: Април 15, 2012, 22:31:34 pm »
Радост, зелените сополи да не са от родилния дом? 

« Отговор #663 -: Април 16, 2012, 01:30:21 am »
Радост, зелените сополи да не са от родилния дом?  
И аз в това се съмнявам, все пак никъде не съм изкарвала детето и не са влизали при него безразборно хора (само бабите), а и двете бяхме със сополи. Другото е че на 3-я ден след секциото ми я дадоха в безобразно състояние  :x - с червено-лилаво подсечено дупе и цялата в пъпки от главата до краката, явно нещо вътреболнично бактериално, защото два дни и правиха бани сутрин и вечер с Трихлобактер, та да се оправи.
Славо Богу сополите ги оправихме (и при двете) - хубаво че съм чела тук че зелените сополи не са просто хрема и трябва да се лекуват, че звъннах на педиатърът и тя изписа антибиотични капки  :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #664 -: Април 16, 2012, 10:49:39 am »
 Христос Воскресе,
да ви донесе здраве и късмет!

Искам да ви попитам, как облекчавате болки в гърлото на бебоците? Нас ни хвана вирус. Предписаха ни вит.Ц и сироп N-Ti- Tuss. Температура вече няма, обаче гърлото очевидно го боли. Два дни отказваше дори да пие мляко или вода... Нищо не му давам за болката, а очевидно го тормози, много често плаче.
*
« Отговор #665 -: Април 16, 2012, 11:41:07 am »
Во истина Воскресе!
Дидон една приятелка мажеше с клечка за уши с този вода
 http://apteka.framar.bg/30000807/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%BB-90-%D0%BC%D0%BB-
, но май беше голямо детето.
*
« Отговор #666 -: Април 16, 2012, 13:31:57 pm »
дидонче, калпол или там каквато разновидност на парацетамол или ибупрофен имаш за бебета? то си е болкоуспокояващо, дава се за зъби, защо не и за гърло, поне около храненията, за да може да хапва човека.
да се оправя бързо

пп - воистина възкресе,
« Отговор #667 -: Април 16, 2012, 13:55:43 pm »
Христос Воскресе,
да ви донесе здраве и късмет!

Искам да ви попитам, как облекчавате болки в гърлото на бебоците? Нас ни хвана вирус. Предписаха ни вит.Ц и сироп N-Ti- Tuss. Температура вече няма, обаче гърлото очевидно го боли. Два дни отказваше дори да пие мляко или вода... Нищо не му давам за болката, а очевидно го тормози, много често плаче.

Дидон, при нас така започна ангината. Една седмица го мъчихме с Ен ти Тус без ефект. НЕ яде и не пи почти нищо 4 дни. Приемаше само затоплен чай. Накрая включихме антибиотик и Флавамед и за около 5 дни сме вече ок. Колко дни сте така?
[/url][/url]
*
« Отговор #668 -: Април 16, 2012, 16:01:09 pm »
В момента София пие Зинат :(
Ако някой знае някаква хитрина, с която да й го давам без истерия, моля да ми каже!

*
« Отговор #669 -: Април 16, 2012, 17:43:28 pm »
Размит във вода, впръскан със спринцовка или капкомер в устата, до бузката и под езика на бебето.
Така давам всеки ден витамин Д - тук дозата е 1 мл, не просто капка или две.

(По-добре е хапчето да се разтвори и усвои постепенно в стомаха, но ако няма друг начин, по-добре така, отколкото изобощо да не го пие.)
*
« Отговор #670 -: Април 16, 2012, 17:49:09 pm »
Цигу, мерси за съвета.
Не е хапче, а сироп. Сладък и горчив в същото време, а и лепкав.
Размивам го, нооооооо пак ни чуват през три улици.
Явно така ще е, а още пет дни трябва да го давам :(

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #671 -: Април 16, 2012, 19:21:47 pm »
Размит във вода, впръскан със спринцовка или капкомер в устата, до бузката и под езика на бебето.
Така давам всеки ден витамин Д - тук дозата е 1 мл, не просто капка или две.
Аз го сипвам в АМто този същият вид витД по 1мл

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #672 -: Април 16, 2012, 19:39:36 pm »
Дидон, дай му нурофен.
Моята педиатърка каза, че много облекчава възпаленото гърло. Ако можеш някакво чайче да предложиш за да не се обезводнява поне, също е добре.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #673 -: Април 16, 2012, 19:52:42 pm »
и още един глас за Нурофен, освен температуропонижаващо е и с противовъзпалителен ефект
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #674 -: Април 16, 2012, 20:33:38 pm »
Не става и АМ-то, защото горчи. Опитах вече.
Тази вечер нямаше голяма драма. Или беше сънена или се предаде.

*
« Отговор #675 -: Април 16, 2012, 21:03:36 pm »
Цигу, мерси за съвета.
Не е хапче, а сироп.

Ама и аз съм една умница... Разбира се, че ще е сироп.
Тикай под езика встрани, по-голям шанс има да го глътне, а после промивай с каквото обича.
« Отговор #676 -: Април 16, 2012, 21:50:10 pm »
Аз давах на малкия с Данонино. Стига да го харесва и минава номера. Загрявам го да не е ледено и после го разбърквам, слагам отгоре АБ и тикам в устата. В листовката на АБ пише дали може да се дава с мляко или нещо друго.
*
« Отговор #677 -: Април 16, 2012, 22:01:39 pm »
Мерси за съветите.
Моето диване освен АМ като течност друго не обича.
Ще видим утре как ще са нещата. Тежка е ролята на мама  :)

*
« Отговор #678 -: Април 16, 2012, 22:22:41 pm »
Ники, имах същия проблем преди няколко месеца с аугментина.  :(
Уж сега вече му обяснявам как е голям и т.н., та сам си пие сиропа за кашлица. Но иначе не мога да ти дам съвет за вашата възраст. Просто споделям, за да не си мислиш, че другите деца доброволно си пият лекарствата.  :lol:

*
« Отговор #679 -: Април 16, 2012, 22:33:46 pm »
Ники, до преди три дни и аз трябваше да давам Аугметин. При нас номера стана с пипетка от Панадол и триста уговорки да отвори уста, а после впръсквам отстрани, в бузата.