Четаааа, четааа тук, и реших да си кажа и аз мнението относно килограмите (за успокоение на Мишлето). Моят син в момента е 7,900 кг и от самото начало си е отгоре нормите. Както го дават в 4- ти месец да си е удвоил килограмите от раждането, ами, той трябваше да е преди 11 дена 6,760 кг, а той беше тогава 7,600кг- и какво- да му отрежа от шкембето ли??? Хич и не се втелясвам.
Боги е изключително на кърма, храни се 5 или 6 пъти на денонощие- зависи от как е протекъл деня. Но на по- малко от 3,5 часа не яде. Почти винаги изсуква и двете гърди (когато е от едната гърда, му се дояжда на 2- 2, 5 часа- мен не ме устройва
). Понеже имам кантар у дома, периодично си засичам: сутрин се случва и 280 мл да изяжда, но следобед и вечер "манджата" му е от 130 до 150 мл. Детето си е изключително подвижно вече, та затова и не смятам да му ограничавам храната.
Относно витамин Д- давам по 2 капки, но напоследък забравям от време на време, та смятам да ги спирам- всеки ден сме навън- то си взема от слънцето и вятъра.
Хич и не го водя на педиатър, записани сме при ЛЛ и само на имунизации (но и проблеми не съм имала досега, де)- да вземе да ми говори, че е дебел и опасност от рахит, и други заучени и отъпкани стари разбирания и учения, тцъ, мерси. Дано няма нужда да я посещавам!
Да са ни здрави дечицата!
Лека и спокойна вечер!