0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #600 -: Април 10, 2012, 17:33:16 pm »
Силванче, аз директно минах на № 2 след навършване на 6 месеца :wink:

и пак да кажа за олиото Еритеал на Клоран - с това нещо сме оправяли жестоки протривания и подсичания не само при бебета, но и при възрастни. напръскваш вечерта и на другата сутрин просто няма и следа от подсечено!
Ако някой може да ми изпрати линк, не го намирам туй олио :oops:
« Последна редакция: Април 10, 2012, 17:44:22 pm от Ники »

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #601 -: Април 10, 2012, 17:34:45 pm »
Мерси  :) !
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #602 -: Април 10, 2012, 18:02:00 pm »
Имам въпрос за АМ Фризо 2, постепенно ли се минава от Фризолак 1 към него, и кога, след шести месец ли?
Не трябва ли от Фризолак 1 да преминеш към Фризолак 2, а не към Фризо. Фризолак 1 е до шести месец.
« Отговор #603 -: Април 10, 2012, 22:31:01 pm »

и пак да кажа за олиото Еритеал на Клоран - с това нещо сме оправяли жестоки протривания и подсичания не само при бебета, но и при възрастни. напръскваш вечерта и на другата сутрин просто няма и следа от подсечено!
Предполагам да това става въпрос?
http://www.klorane.bg/product_info.php?catid=24&prodid=39&type=bebe#

*
« Отговор #604 -: Април 11, 2012, 10:33:21 am »

Предполагам да това става въпрос?
http://www.klorane.bg/product_info.php?catid=24&prodid=39&type=bebe#

Мишле, Джам говори за спрей. Аз крем имам :D

« Отговор #605 -: Април 11, 2012, 13:05:03 pm »
Така е, интересно ми е да даде линк, защото аз тук продукт под формата на спрей не виждам. Нали е официалния сайт на марката.

Я да ви питам друго нещо. Връщаме се току що от консултация. Нашия човек трети месец поред е с 1.200кг отгоре. Демек от раждането си се е удвоил и вече е 7.200кг!
Лекарката каза да минем на 6 хранения, за да не развиел рахит. Как да го храня това дете 6 пъти, като той ми изяжда ушите и супер много става нервен и плаче като е гладен? Водичките не действат, хапва си 7-8 пъти, пълни си памперса след всяко ядене. Трябва ли да го държа гладен сега? Има ли наистина такава опастност от рахит?

« Отговор #606 -: Април 11, 2012, 13:55:12 pm »
Мишле, и ние три месеца вече сме с по 1300гр.на месец нагоре, увеличиха ни вигантола на 3 капки, но аз все се чудя???? Едни казват, че в АМ има достатъчно витамин Д, други, че сме слънчева държава и няма нужда, трети-да се дава...Аз честно казано го спрях. Иначе невролога, при който ходихме, каза, че наистина щом наддава толкова бързо, трябва повече витамин Д, но не каза нищо за намаляване на храненето. Интересно мнение на педиатърът ви.
Ние се храним 5 пъти дневно , по 150мл., но пак наддава толкова много. Сигурно защото е спокоен и си спинка повечето време.
Какво имаш предвид под пълни памперса- с ако ли? Защото Митака се изхожда един път дневно. Ти кърмиш ли?

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #607 -: Април 11, 2012, 14:03:17 pm »
Мишле, ние такъв казус не сме имали, София има още 600-700 гр. да навакса до удвояването, но не мога да си представя как би си оставил някой гладно детето. По-скоро, както ти казва сиска, съм чувала, че се увеличава дозата на витамин Д, за да съответства на килограмите. Но аз не бих го тормозила с диети и режими, щом има апетит човека!
*
« Отговор #608 -: Април 11, 2012, 14:21:12 pm »
Много се чудех дали да давам вит Д, но косата на бебчето окапа та като започнах да го давам и виждам залесяване. От рахит много се притеснявам, че се поти доста, но всички ме убеждават, че момченцата така си се потели, а педиатъра казва, че е ок и няма място за притеснение.
« Отговор #609 -: Април 11, 2012, 15:05:55 pm »
м-и, и Дани се поти доста, но аз го отдавам единствено на топлината. Като беше по-хладно не ми е правило впечатление.
siska81 , нашия Вигантол е по 2 капки дневно. Пита ме давам ли го, не е ставало дума да го увеличавам. Пипна му нещо главичката към тила, каза, че е твърда, засега нямало страшно. Под пълни памперси имам предвид с ако, да. Кърмя.
За витамин Д съм чувала, че лятно време дори не е нужно да се дава. Със сигурност 3 капки не бих давала. Ще видя след месец два как ще е с кг, ако влезе в някакви норми, може да започна лятото по 1 капка да му давам.
Borislava K, и аз не бих искала да го тормозя, той така плаче и вика, че ще рече човек от три дни не е хранен. То да ти се скъса сърцето  :lol:

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #610 -: Април 11, 2012, 15:22:27 pm »
Аз на едното дете давам 2 капки, а на другото 1, ама и доста забравям да дам, де. Всички доктори, които съм питала - педиатри, ортопеда, невролога ми казаха лятото да не давам.

« Отговор #611 -: Април 11, 2012, 15:30:16 pm »
Много се чудех дали да давам вит Д, но косата на бебчето окапа та като започнах да го давам и виждам залесяване. От рахит много се притеснявам, че се поти доста, но всички ме убеждават, че момченцата така си се потели, а педиатъра казва, че е ок и няма място за притеснение.
Здравей, ние давахме и малко след годинка вит.Д по 1 к дневно /доколкото помня,ще погледна в дневника и ще коригирам до края на деня ако съм се объркала/ ,защото и мен ме беше много страх,моите мъници не ги извеждах всеки ден и това допълнително увеличаваше страха ми /нямахме асансьор и самичка неможех да ги свалям и качвам :(/ .Давах и лятото ,но както написах ние не излизахме всеки ден навън и това ме накара да взема такова решение . Почти на 3 г. са и засега никой не е споменал да има нещо притеснително от това,че съм давала по дълго вит.Д ,както и относно потенето.И двамата се потят доста /особено след 1г ,чак се бях притеснила сериозно/ ;а,единия близнак направо дрехите му вир-вода стават докато спи /в горната част на торса ,ръчичките,вратлето,главата..лятото на капки просто по шията ..докато спи съм попивала с тензух да не му е мокър чаршафа - толкова много / ,но и на нас педиатрите ни казаха ,че няма проблем.Другия близнак не чак толкова,спят един до друг на спалнята т.е. една температура на околната среда,хранят се еднакво .. незнам..явно си е до организъм ..-дано да са прави лекарите и да не сигнал за проблем.Иначе лятото е по изявено потенето и ако не са им къси много косите също,като ги острижем до 1-ви номер и ако е хладно няма проблем.
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #612 -: Април 11, 2012, 15:52:36 pm »
Така е, интересно ми е да даде линк, защото аз тук продукт под формата на спрей не виждам. Нали е официалния сайт на марката.

ето го:
http://www.cocooncenter.co.uk/Klorane-Bebe-Eryteal-Spray-75ml!4289606.html
явно тук не го внасят, но според мен и кремът Eryteal ще върши същата работа.

« Последна редакция: Април 11, 2012, 16:42:05 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #613 -: Април 11, 2012, 15:59:45 pm »
От известно време бебо има запек. Давам храни като картоф, тиква, морков, пащърнак, черв.печена пиперка, елда, пиле, сирене, макарони, кис.мляко, круша, сливи, качамак. За обяд само зеленчуци в момента, понякога и кърмя, но сега хапва доста. След обяд около 100-150мл и се и кърмим. Предлагам вода пие малко до 30мл. Един път има по-кашаво ако и пак 3-4 дни топчета. Сега ми направи впечатление, че има лош дъх(като акото с извинение). Мога ли да направя нещо?
Аз давам 2к Вигантол, роден е лятото, излизаме ежедневно дори да е студено обличам, найлон и вън.

Jam тоя линк нещо не му е наред.
« Последна редакция: Април 11, 2012, 16:02:37 pm от м-и »
« Отговор #614 -: Април 11, 2012, 16:15:04 pm »
Копирай всичко до "html" включително.

*
« Отговор #615 -: Април 11, 2012, 21:48:18 pm »
това с витамин д-то и на мен ми е болна тема. аз давах от дъжд на вятър през зимата, но лятото не смятам да давам. четох, че детето трябва да е 2.5 часа на седмица навън с открито лице и ръце, за да си набави необходимия вит д. тези, които дават ам, не ви трябва да давате допълнително, ако детето изпива 500 гр ам. а за кърмещите - има различни мнения -едните да се дава, защото в кърмата нямало достатъчно, другите, че има, но по-малко количество, но то се абсорбира по-добре. не смятам да давам през лятото. и моята девойка се поти, досега никой не ми е казал, че това е симптом на рахит.

бях писала по-рано - бебето беше на 2.5 месеца, посредата на лятото юли, педиатърът ми каза, начални симптоми на рахит, давай вит д, тъй като ми каза и някой други неща, които се оказаха не адекватни, аз не дадох. две седмици по-късно идва пак и казва, виж като даде вит д сега детето е по-социално, по-активно, излекувано е, един вид.

мишле, не се притеснявай и моята девойка наддаваше по килограм и отгоре, но към четвъртия месец това спря рязко. спокойно след като се кърмите няма как да го прехраниш.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #616 -: Април 11, 2012, 22:09:33 pm »
Аз давам витмаин Д и самата аз взимам, защото липсата му е направо епидемия в съвременният свят и се свързва с какво ли не, от рак до автоимунни болести. Моята логика е такава- ако седиш на слънце цял ден, тялото ти прави десетки хиляди единици витамин Д, та няма как аз да му навредя, ако дам 400 единици за всеки случай.

« Отговор #617 -: Април 11, 2012, 22:12:15 pm »
И аз мисля като Bobbie и въпреки, че сме основно на АМ давам по две капки.
*
« Отговор #618 -: Април 11, 2012, 22:36:38 pm »
добре де боби, ама нали предозирането с вит д също има негативни ефекти?
*
« Отговор #619 -: Април 11, 2012, 22:54:23 pm »
Бебето ми е зимно, хранено изцяло на АМ, никога не съм давала вит. Д. Отиваме на консултация и ЛЛ нали даваш, казвам не и тя ами ок си е бебето. Не съм давала, защото имахме бъбречен проблем и изхождах от гледната точка на Elena B.
А, и Бърди казва, че щом едно бебе пие повече от 600-700 мл АМ мляко на ден няма нужда от допълнително вит. Д. И ако има съмнения за рахит се правят кръвни изследвания, а не се увеличава количеството на вит. Д на сляпо.
Още, като се намаже бебето със слънцезащитен крем как поема вит. Д?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.