това с витамин д-то и на мен ми е болна тема. аз давах от дъжд на вятър през зимата, но лятото не смятам да давам. четох, че детето трябва да е 2.5 часа на седмица навън с открито лице и ръце, за да си набави необходимия вит д. тези, които дават ам, не ви трябва да давате допълнително, ако детето изпива 500 гр ам. а за кърмещите - има различни мнения -едните да се дава, защото в кърмата нямало достатъчно, другите, че има, но по-малко количество, но то се абсорбира по-добре. не смятам да давам през лятото. и моята девойка се поти, досега никой не ми е казал, че това е симптом на рахит.
бях писала по-рано - бебето беше на 2.5 месеца, посредата на лятото юли, педиатърът ми каза, начални симптоми на рахит, давай вит д, тъй като ми каза и някой други неща, които се оказаха не адекватни, аз не дадох. две седмици по-късно идва пак и казва, виж като даде вит д сега детето е по-социално, по-активно, излекувано е, един вид.
мишле, не се притеснявай и моята девойка наддаваше по килограм и отгоре, но към четвъртия месец това спря рязко. спокойно след като се кърмите няма как да го прехраниш.