0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #580 -: Април 09, 2012, 22:32:46 pm »
горещо препоръчвам този крем при подсичане:
http://www.klorane.bg/product_info.php?catid=24&prodid=39&type=bebe

ако намерите варианта, който представлява спрей с олио - още по-добре.

И аз.

И аз. Страхотен е. Ползвам го само ако има зачервяване иначе другия. http://klorane.bg/product_info.php?catid=24&prodid=40&type=bebe

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #581 -: Април 09, 2012, 22:33:01 pm »
За подсичане др.Бърди пепоръча тази рецепта:(не съм я приготвяла лично)

средство при упорити подсичания:

Вземате 100 гр зехтин (добър).
Вземате стъклен съд, малък, с дебели стени, и широко отворен отгоре.
Поставяте в джезве (чисто, никелирано) зехтина и затопляте.
Щом като стане горещ зехтина, ПОСТЕПЕННО разтопявате восъка в него, разбърквайки непрекъснато, така че да се получи гъста хомогенна смес. Количеството восък е толкова, колкото да се получи гъста хомогенна смес, способна да се втвърди.
Бързо изливате готовата смес (преди да се е втвърдила) в стъкления съд.
Получава се крем, както козметичен крем.
След като изчезнат зачервяванията ползвате само тази смес за поддържане на кожата ПОД ПАМПЕРСА. НЕ мажем цялата кожа с кремчето!!

Този мехлем е много хубав, става и за друг вид рани. Въпросът е да намериш чист пчелен восък.
*
« Отговор #582 -: Април 10, 2012, 01:32:33 am »
съгласна съм със стефиз, бепантена е добър и не изсушава кожата. мислех си за този тайнствен крем, той добре работи, ама като не знаете какво има в него не ви ли е страх да го слагате? би трябвало поне съставките да ги пише, ако не пропорциите им. то и рецептата на кока кола е тайна, ама все пак....
« Отговор #583 -: Април 10, 2012, 10:32:41 am »
На този варненски крем против подсичане не му ли пишат състава на кутийката?
Не, не ги пише, а не ги и казват. Което сега като се замисля, не е много редно - по закон трябва ясно да са написани съставките на кутийката. Въпреки, че те там го правят по тяхна си рецепта, но го продават в кутийка и на гърба пише датата на производство и трайността, но не и съставките.
« Отговор #584 -: Април 10, 2012, 10:35:24 am »
Когато Боян беше силно подсечен, не ни помогна нито крема от "Попова", нито Судото, нито бани с тетра, лайка и т.н., стигнах до детски хирург, който като видя дупето и разбра за "лечението" на педи и на дерматолога, ми изписа Цинкова маз - 10%. Каза никакво мокрене, никакви отвари, трябва да е напълно сухо преди мазане с кремчето. Още на втория ден започна подобрението и за три-четири дни мина напълно. Оттогава попивам хубаво около гънките и поддържам дупето със Судокрем, оплаквания вече не е имало. Препоръчвам!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #585 -: Април 10, 2012, 11:09:12 am »
Когато Боян беше силно подсечен, не ни помогна нито крема от "Попова", нито Судото, нито бани с тетра, лайка и т.н., стигнах до детски хирург, който като видя дупето и разбра за "лечението" на педи и на дерматолога, ми изписа Цинкова маз - 10%. Каза никакво мокрене, никакви отвари, трябва да е напълно сухо преди мазане с кремчето.

точно така - при подсичане не се мокри. маже се с дебел слой крем.

имайте предвид, че ВСИЧКИ бебешки кремове против подсичане съдържат именно цинков оксид. всички! включително и Судокрем.

така че, този детски хирург просто е заменил една марка крем с друг. грешката ти е била, че си мокрила.

и пак да кажа за олиото Еритеал на Клоран - с това нещо сме оправяли жестоки протривания и подсичания не само при бебета, но и при възрастни. напръскваш вечерта и на другата сутрин просто няма и следа от подсечено!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #586 -: Април 10, 2012, 11:25:36 am »
Аз с един може би глупав въпрос, но вчера на консултацията тотално се бях спекла  :oops: и забравих да питам.
Как почиствате интимните части на момиченцата? Знам, че трябва да забърсвам и мия от пред назад - така и правя, но въпроса ми как да почистя срамните устни (ако се изразявам правилно)? Колкото да внимавам понякога попада ако или крем за подсичане и предполагам трябва да почистя. Сега внимателно почиствам с клечка за ухо или тампонче за грим, но не знам дали е правилно :?.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #587 -: Април 10, 2012, 11:29:31 am »
с мокра кърпичка, разтваряш леко с една ръка и с другата забърсваш :)
« Отговор #588 -: Април 10, 2012, 11:42:49 am »
И аз почиствам с мокра кърпичка.
[/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #589 -: Април 10, 2012, 11:48:30 am »
още един глас за мократа кърпичка

« Отговор #590 -: Април 10, 2012, 11:54:24 am »
Благодаря, ще пробвам с мокра кърпичка :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #591 -: Април 10, 2012, 12:20:38 pm »
преварена вода и тампонче  :D
« Отговор #592 -: Април 10, 2012, 12:55:50 pm »
И а съм пробвала с клечки за уши, но по-често с мократа кърпичка действаме.

Аз имам нужда от помощ пак - сега се връщаме от педиатърката, с рецепта за която в аптеката казаха "това не е за бебето, нали?". София кашля леко от няколко дни, няма други симптоми, но вчера вече зачести. А и същия симптом го имаме и аз и баща и - суха кашлица и болка в гърлото, без температура или запушен нос. Кашлицата обаче, съдя по мен, е доста дразнеща. Предписа и Тантум верде за Промовка на устата, да съм и мажела гърлото с пръст, и сироп Стодал. Сега не знам какво да правя - да и ги давам ли (а това с пръста не си го представям как ще стане), или да взема нещо друго? Давали ли сте този сироп? В аптеката казаха, че макар да е хомеопатичен, не е за бебета. Ще ми се да действам бързо, че явно и пада имуитета, а клебсиелата си ни дебне и за днес вече ака втори път бебонка, което за нея е рекорд.
*
« Отговор #593 -: Април 10, 2012, 13:33:39 pm »
Борислава няма ли как да се консултирате с друг лекар? Ако нямате доверие на вашия направо търси друг и го смени. И аз не си представям да бъркам и мажа, защо не го обсъдихте там?
*
« Отговор #594 -: Април 10, 2012, 13:43:44 pm »
боре, това е вируса дето и ние го имаме (дано не сме ви го плюнали онзи ден). аз я мажех с пулмекс бебе (обаче то също е за над 6 мес бебета) и с капки физиологичен разтвор. при моята девойка мина за малко повече от седмица. сега тя е добре, аз се влача. мехлемчето низита помага - слагам го вечер и ако се закашля и ме събуди през нощта - овлажнява лигавицата и не кашлят така. тантум верде на знам да се дава на бебета. на нас ни изписаха проспан сироп, дадох го 2-3 пъти.

а да ви питам по повод сиропите - нали навсякъде пише, че те всъщност са дълбоко неефективни при кашлица, защо продължаваме да ги пием? ефектът плацебо е ясен, но все пак?

боби дано се оправите бързо
« Отговор #595 -: Април 10, 2012, 14:31:52 pm »
Още в родилния дом ни казаха, че трябва да се почиства пространството между големите и малките срамни устни на момиченцата. Аз лично ги почиствам по - старателно при къпане и когато се наака.
« Отговор #596 -: Април 10, 2012, 14:41:34 pm »
То е ясно, че ще го вземам този мехлем  :D ! И аз се чудя защо ги изписват сиропите - сега чета колко проблеми могат да маскират или направо да влошат.
Благодаря ви, Ели и м-и! Всъщност и аз съм си зле от преди да се видим, но много бавно се развиваше и го подцених. Сега кашлям много дразнещо (а пък бебонка се плаши всеки път и понякога се буди чак). И аз не знам, м-и, защо не я питах на място педиатърката за нещо друго. За първи път се разболява Софи, и съм леко паникьосана, а и повечето лекарства не ги познавам (преди просто гледах да ги избягвам, и толкова). А колкото до смяна на педиатърката, честно да си призная, не ми се влиза в тоя филм - няма гаранция, че следващият ще е по-добър, а ще ми е нужно доста време, за да се доверя (ако изобщо!), та... То се е видяло, че ще прояерявам всяко нещо, ами добре че сте вие, и особено доктора!
« Отговор #597 -: Април 10, 2012, 15:29:54 pm »
В момента мажа дупето с Бепантен, имам една малка мостричка.Доста е приятен като консистенция, лек, добре се нанася. Особено сега за лятото е чуден. Другите все са ми като крем "Здраве".
Поръчах "Варненското кремче" :lol:, ако пак имаме проблем ще поръчам и Еритеал на Клоран, намерих вече от къде. Много ви благодаря, момичета!

*
« Отговор #598 -: Април 10, 2012, 16:22:12 pm »
Почистването между срамните устни на момиченцата с мокра кърпичка е ок,но ако се наакало ,аз миех на мивката-внимателно  с ръка и малко от шампоана на бебето.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #599 -: Април 10, 2012, 17:25:16 pm »
Имам въпрос за АМ Фризо 2, постепенно ли се минава от Фризолак 1 към него, и кога, след шести месец ли?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.