0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #560 -: Април 09, 2012, 12:17:36 pm »
Жбрул, мноооого полезна информация, благодаря за линка!!! Сега мога да систематизирам нещата.

Д-р Бърди, моля Ви за мнение:- от раждането Димитър е на АМ - в началото на Аптамил Прематюр-много се запичаше, после на Лактана Био-добре му понася, наддава, изхожда се редовно.
- първо го хранехме с каучуковите биберони на Нук-S размер, после минахме на М-нямаше повръщане, хранеше се добре, с добър вакум
- после незнайно защо реших да му сменя бибите със силиконовите на Нук-плачеше , уливаше се с тях, и ги махнахме. Понеже имах шишета на Авент, реших да пробвам с тях-пак се уливаше, но ядеше без да плаче. Помислих , че това с изливането на храна е период, а то било от бибероните-вакума също не беше добър с тях.
- и сега като се замисля, оттогава започна да повръща по малко и нослето да му се запушва. С времето обаче симптомите се задълбочиха и сега повръща много-както го описвате-като лава, по няколко пъти след хранене, но не след всяко хранене.

Ясно е , че съм го объркала детето, но сега какво да правя-говорим ли за рефлукс, на купувам ли АР мляко , или просто да върна старите биберони?
А от няколко седмици вечер, а понякога и сутрин, плаче неукротимо около 20 минути, и след това заспива. Това дали има връзка с повръщането, защото горе-долу тогава започна?
Иначе спи спокойно, само сутрин пъшка , от 5 до 7 часа-тогава е неспокоен. През деня също спи спокойно, играе си, жизнен е.
В момента сме на 6 хранения, по 150 мл., като ако не му се яде, не го насилвам да изяде всичко.

Много ще съм Ви благодарна, ако ме посъветвате какво да правя. Вече също тотално се обърках.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #561 -: Април 09, 2012, 12:24:22 pm »
dessi-kk , сподели моля те, това кремче с какви съставки е? Имаш ли рецепта?
До нас има аптека, в която приготвят лекарства, да отида да попитам ;)

« Отговор #562 -: Април 09, 2012, 12:48:16 pm »
Мишле, ако не се лъжа, кремчето е от една аптека на ул.27ми юли, от Шишковата градинка нагоре по улицата като се тръгне, аптеката се пада от дясната страна, точно преди да излезеш на центъра, до църквата Св.Никола. Много майки са доволни от това кремче, предполагам и на вас ще помогне. Аз лично не съм го вземала, защото Митко не се е подсичал, малко само като се зачерви, го мажа с маста и невена и веднага минава.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #563 -: Април 09, 2012, 12:59:35 pm »
Аптеката е "Попова".

Аз с друг крем не съм мазала децата (ако става въпрос за същия разбира се:) ). Имали сме много лоши подсичания, които след ден мазане са минавали (под минавали имам предвид остава леко червено и до 2 дни вече няма нищо).

Питала съм в аптеката какво съдържа. Казаха ми, че е тайна:)Голяма:)

Сисе, дано бързо се нормализират нещата при вас.
« Отговор #564 -: Април 09, 2012, 13:00:59 pm »
siska81, аз също започнах с каучукови биберони на НУК, които в последствие смених със силикон, защото каучука много бързо омеква от стерилизацията. С каучука млякото наистина много бързо вървеше при ядене, а правилото е колкото по-бавно толкова по-добре. Със силикона в началото беше доста трудно, едвам едвам, сърце да имаш да го изтраеш. В даден момент и аз като теб се замислих да сменя биберона с друга марка, но постепенно нещата си дойдоха на мястото. В момента ползваме само силиконови на НУК, М размер / S е за вода, М за мляко, а L за каши или по-гъсти млека/. Елиа също е с рефлукс, от прочетеното тук минахме на АР мляко и нещата се оправиха. Детето спи спокойно, не пъшка, не реве, наддава добре. Рядко я чувам да хърка, ползвам помпата на Маримар, която беше препоръчана тук. Пръскам Стеримар или подобен р-р. Задължително оригвай след хранене и го дръж поне 10-15мин. изправен.
Повдигни матрака на леглото също.
Дано съм била полезна.
*
« Отговор #565 -: Април 09, 2012, 13:05:47 pm »
 siska81 , моята беше точно както описваш. Само на АМ мляко е( по незнайни причини изобщо не ми дойде кърма), и в началото всичко си беше ок. После започна запека и минахме на Лактана БИО(добре че го има това мляко), от него си решихме проблема, обаче започна повръщане. Повръщането беше огромно, до 40 лигавника на ден се оливаха, не зная какво оставаше от храната и съответно ни пратиха на гастроентеролог. Казаха, че има рефлукс и изписаха прахчета Мотилиум( беба беше на 3 месеца), обаче мъжа ми категорично каза че няма да и ги даваме,и да минем на ФРИЗОВОМ, но си останахме на Лактана и така повръщането си продължи до навършване на 6 месеца.След това изведнъж спря, сега не е повръщала повече от месец, и гастроентеролога каза че това се израства и единствено да спи под наклон, и да не лежи на равно(ползвахме шезлонга), но при нас повръщането беше непрекъснато и в огромни количества. Също сме на шишета и биби НУК, но силиконови( пробвала съм всичко марки на пазара, ефекта е еднакъв).Обаче при на сказаха че за 3 месеца и половина, макс, храна който се дава е 130 мл, да не го прехранвате и тези 20 да си ги изкарва като няма място в стомахчето?
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
« Отговор #566 -: Април 09, 2012, 13:31:23 pm »
Ще пробвам сега да го храня със силиконовите на Нук, и ще му давам по-малко храна. Не зная как ще стане, като той си търси , но ще се опитам да го залъгвам, докато го засити погълнатото.
Оригвам го, държа го изправен, но той изправен повръща, а не легнал.
Къди, вие с какво АР мляко сте? И кой ви постави диагнозата рефлукс?

« Отговор #567 -: Април 09, 2012, 13:36:25 pm »
siska81, не мисля, че 150 грама при вас е проблем имайки предвид възрастта на Митачето. Елиа в момента изяжда 140мл., гледай да го храниш през 3.5-4ч. Диагнозата рефлукс си я поставих сама, че моята педиатърка само казваше "нормално е, повдигни матрака" съответно ефект нулев, накрая каза "ако искаш вземи АР мляко". Какво значи "ако искаш" не проумях, но вече отдавна бях решила, че ще взема АР. Елиа повръщаше на фонтан часове след хранене, заспиваше и изведнъж се събуждаше с рев и нищо не беше в състояние да я успокои, а през нощта я чувах да преглъща. Понеже още от родилният дом бяхме захранени с ХИП взех ХИП АР, но в момента съм поръчала Хумана. Много добри отзиви получих за Хумана АР, но в БГ я няма на пазара.
*
« Отговор #568 -: Април 09, 2012, 14:17:03 pm »
Помагайте със съвети, моля ви  :( Дани се подсече, за първи път това ни се случва.
Мишле. аз малко късно чета, но:
когато се сблъсках със същия проблем, и опитах какво ли не - безуспешно, нещата ставаха само по-зле, кръв потече, изобщо гадост!, една мама тук ме посъветва да си взема кремчето на Bella (виж в нета с "крем бебе бела" например). То оправи нещата за 24 часа и оттогава мажа само с него - проблема никога не се повтори. Помагало ми е и при наранявания, загрубели бузки и ръчички и др. подобни при Кай, както и при аналогични проблеми при мен и баща му.
« Отговор #569 -: Април 09, 2012, 14:25:52 pm »
Сега го нахраних с бибероните на Нук-не пое въздух, яде бавно, оригнах го посредата на храненето- и накрая пак повърна три пъти докато се оригваше, сега в момента хълца.
Иначе аз го храня през 4-5 часа дори, а през нощта като се нахрани в 10, след това се буди чак в 3-4. И аз не мисля че е от количеството.

*
« Отговор #570 -: Април 09, 2012, 15:04:16 pm »
Повръщане при оригване е съвсем нормално, нашата повръщаше минути преди следващото ядене, просто непрекъснато си връщаше и това е рефлукс, клапата не затваря и храната си се връща непрекъснато. Ако толкова се притесняваш заведи го на лекар, ние попаднахме при доста известна доцентка гастроентеролог и прегледа беше едно прокарване на ръката от гърдите до корема на бебето, при което то  правеше много странни движения, после го преслуша и заключи диагнозата, като междувременно малката повърна няколко пъти. При всичко това , тя каза че не е притеснително особено ако наддава нормално, но поне на нас ни каза че трябва с по-малки количества да се храни, защото ще повръща по-малко  и имаше ефект.
И да допълня, всичко което сме правили или не, е коментирано с педиатъра ни, т.к. беба беше доста малка и се роди с много ниско тегло, въпреки че беше в 37г.с. и никакви самоинициативи не сме правили.
« Последна редакция: Април 09, 2012, 15:49:20 pm от elis »
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #571 -: Април 09, 2012, 15:41:56 pm »
горещо препоръчвам този крем при подсичане:
http://www.klorane.bg/product_info.php?catid=24&prodid=39&type=bebe

ако намерите варианта, който представлява спрей с олио - още по-добре.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #572 -: Април 09, 2012, 15:45:56 pm »
Той повръща само непосредствено след хранене. Може наистина да е моментно състояние, да му е раздразнен стомаха от хремата. Иначе между храненията не повръща , нито преди следващото.

« Отговор #573 -: Април 09, 2012, 17:43:27 pm »
Мишле, ако не се лъжа, кремчето е от една аптека на ул.27ми юли, от Шишковата градинка нагоре по улицата като се тръгне, аптеката се пада от дясната страна, точно преди да излезеш на центъра, до църквата Св.Никола. Много майки са доволни от това кремче, предполагам и на вас ще помогне. Аз лично не съм го вземала, защото Митко не се е подсичал, малко само като се зачерви, го мажа с маста и невена и веднага минава.
Точно там е аптеката- аптека "Попова"  - не е по рецепта, не знам какви са съставките и на мен не са ми ги казвали като съм питала. Просто казваш бебешки крем против подсичане и те ти го дават. Всъщност не знам Мишле82 дали си от Варна, ако не си ако искаш да ти го купя и да ти го изпратя? Струва около 2 лв.
Siska, и аз мисля, че не е рефлукс, щом само след храна повръща. Да не би наистина бибероните да не са подходящи и да поглъща много въздух с млякото и после докато го изкара да връща и мляко. Можеж да пробваш да го оригваш по няколко пъти по време на хранене, а какво стана с онези първите биберони с които си го хранила с които казваш че не повръщал -  каучуковите защо не пробваш пак с тях?
« Отговор #574 -: Април 09, 2012, 18:07:46 pm »
Той повръща само непосредствено след хранене. Може наистина да е моментно състояние, да му е раздразнен стомаха от хремата. Иначе между храненията не повръща , нито преди следващото.

Ако повръща след хранене струйка това е нормално. Повръщането на фонтан няма как да се сбърка, количеството му не трябва да е повече от мъжка длан.
Аз също съм водила Елиа на гастроентеролог в Токуда, но нищо ново не чух там.
« Отговор #575 -: Април 09, 2012, 18:10:50 pm »
dessi-kk ,  :youwoman:
Писах ти ЛС.

*
« Отговор #576 -: Април 09, 2012, 21:45:13 pm »
горещо препоръчвам този крем при подсичане:
http://www.klorane.bg/product_info.php?catid=24&prodid=39&type=bebe

ако намерите варианта, който представлява спрей с олио - още по-добре.

И аз.

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #577 -: Април 09, 2012, 22:27:18 pm »
За подсичане др.Бърди пепоръча тази рецепта:(не съм я приготвяла лично)

средство при упорити подсичания:

Вземате 100 гр зехтин (добър).
Вземате стъклен съд, малък, с дебели стени, и широко отворен отгоре.
Поставяте в джезве (чисто, никелирано) зехтина и затопляте.
Щом като стане горещ зехтина, ПОСТЕПЕННО разтопявате восъка в него, разбърквайки непрекъснато, така че да се получи гъста хомогенна смес. Количеството восък е толкова, колкото да се получи гъста хомогенна смес, способна да се втвърди.
Бързо изливате готовата смес (преди да се е втвърдила) в стъкления съд.
Получава се крем, както козметичен крем.
След като изчезнат зачервяванията ползвате само тази смес за поддържане на кожата ПОД ПАМПЕРСА. НЕ мажем цялата кожа с кремчето!!
*
« Отговор #578 -: Април 09, 2012, 22:30:37 pm »
На този варненски крем против подсичане не му ли пишат състава на кутийката?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #579 -: Април 09, 2012, 22:31:32 pm »
момичета бепантен върши прекрасна работа, също, до скоро го нямаше в Бг, но сега видях реклама, че го има вече по аптеките :)