Жбрул, мноооого полезна информация, благодаря за линка!!! Сега мога да систематизирам нещата.
Д-р Бърди, моля Ви за мнение:- от раждането Димитър е на АМ - в началото на Аптамил Прематюр-много се запичаше, после на Лактана Био-добре му понася, наддава, изхожда се редовно.
- първо го хранехме с каучуковите биберони на Нук-S размер, после минахме на М-нямаше повръщане, хранеше се добре, с добър вакум
- после незнайно защо реших да му сменя бибите със силиконовите на Нук-плачеше , уливаше се с тях, и ги махнахме. Понеже имах шишета на Авент, реших да пробвам с тях-пак се уливаше, но ядеше без да плаче. Помислих , че това с изливането на храна е период, а то било от бибероните-вакума също не беше добър с тях.
- и сега като се замисля, оттогава започна да повръща по малко и нослето да му се запушва. С времето обаче симптомите се задълбочиха и сега повръща много-както го описвате-като лава, по няколко пъти след хранене, но не след всяко хранене.
Ясно е , че съм го объркала детето, но сега какво да правя-говорим ли за рефлукс, на купувам ли АР мляко , или просто да върна старите биберони?
А от няколко седмици вечер, а понякога и сутрин, плаче неукротимо около 20 минути, и след това заспива. Това дали има връзка с повръщането, защото горе-долу тогава започна?
Иначе спи спокойно, само сутрин пъшка , от 5 до 7 часа-тогава е неспокоен. През деня също спи спокойно, играе си, жизнен е.
В момента сме на 6 хранения, по 150 мл., като ако не му се яде, не го насилвам да изяде всичко.
Много ще съм Ви благодарна, ако ме посъветвате какво да правя. Вече също тотално се обърках.