деси, аз имах епична битка с кандидата и то два пъти и при мен беше много неприятно, защото аз я имах по гърдите и беше много болезнено кърменето, та това го пиша, за да каже, че доста поизчетох по темата. както ти е писала боби няма отърване от тях, важното е да се държат на нормалните им нива. по лигавицата на устата се появяват като бели налепи, по дупето се появяват като обрив. много добре се повлия от клотримазол, мажех и дупето. виж в kellymom.com има доста за кандидата и за последните препоръки за това с какво да се маже (не помня името, не знам дали беше нистатин или нещо друго, само съм запомнила, че преди се е препоръчвало едното, което дава 50% резултат, а с другито постигали 90%). другото, което правиш е да миеш с оцет играчките, защото иначе трябва да ги изваряваш дълго време, аз трябваше да си пера и сутиените с оцет, ама и аз съм безхаберна и не го правех. мина, но бавно при нас, защото си ги менкахме. успех. упорити гадини са, и така както при нас се появява кандида доста често, така и при тях се появява. смени си накрайниците на бибероните, но гаранция няма. не е страшно, но според мен е напълно глупаво да се предписват антибиотици, при положение, че кандидата много често се появява след тях. за възрастни се препоръчват пробиотици и някаква киселина, но за деца, нищо то това не е подходящо. след като не й пречи на храненето, мажи и си свиркай.