0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Не знам за майката природа, но аз ако мога да науча моя син да спи сам няма да се подвоумя. Хич не ми е приятно да се будя по 100 пъти на нощ и да ме боли гърба постоянно. Кърменето е удобно така, но може би няма да е толкова често ако спят отделно, минавало ли ви е през ума, че и бебетата като нас се разбуждат през нощта и като им замирише на мляко си го търсят?
Чудни теории.... за съжаление не винаги приложими  :?
От самото начало исках да науча Дани да спи при нас, да го гушкам, е не ми се получи. Сложа ли го между нас нощем, придреме за 15 мин и после търси да играе. Размята юмруци към баща си или към мен, някой да се събуди и да играем. Като беше по-малък и започнеше да плаче по време или след ядене, или по някаква друга причина, решението ни беше да го взема на спалнята и двамата легнали да се кърмим. Е сега няма такова нещо, не мога да го накарам това дете легнало да засуче и това си е. Защото пораства и не му е удобно вече на телцето ли, не мога да разбера. Въртя го, глася го, само го изнервям, личи си, че сам не търси никакъв начин да засуче. А относно навиците... мога да споделя, че навик за носене на ръце се създаде при нас и то от самото начало, продължава и до сега, и в 8 от 10 случая вечер няма заспиване, ако тати не го носи. В неговите ръце заспива, в моите нито веднъж досега не успя.  Така че какво пише тук таме, какви са теориите, всяко дете си е различно.

*
Здравейте,
Благодаря ви за отговорите. Аз това и исках да чуя, че е рано да се приучи още бебето.
джиджи матрака може да се сложи в легълцето, но както м-и каза проблема не е в матрака, тя просто искс да спи при мен. Аз този матрак го слагам само и единствено защото ме е страх да не я затисна или да не и направя нещо в съня си...
След като причетох какво сте ми писали вече идеята дадпи при нас не е толква лоша :) Просто майка ми ми наду главата с нейните истории...
Вчера да ви кажа имахме първа спокойна нощ (горе долу), само където бебето имаше колики (поне така мисля) и беше много нещастна...обаче страшно много ми помага сешоара :) Направо не мога да ви опиша колко я успокоява, идва ми да постна видео в YouTube:) Пускам го да и духа на коремчето и явно и звука и топлината много и харесват и както реве истерично директно спира и такава смешна физиономия прави и след 5 мин спи вече :)
Къди каквото и да е, ако не любопитство, но аз виждам как през деня прекарва по 3-4 часа оглеждайки играчки, сенки, реагира на разни звуци в двора...няма нищо общо с бебето с което се върнах от болницата. Например, от една седмица гледам че си слага ръката на биберона за да не и падне от устата...и учудващо го държи по 10-15 минути докато не заспи..явно има някаква мисъл в главата :)
Благодаря ви много за отговорите.


*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
колики (поне така мисля) и беше много нещастна...обаче страшно много ми помага сешоара :) Направо не мога да ви опиша колко я успокоява, идва ми да постна видео в YouTube:) Пускам го да и духа на коремчето и явно и звука и топлината много и харесват и както реве истерично директно спира и такава смешна физиономия прави и след 5 мин спи вече :)
Криси сушоара ни е пръв приятел!Борис има ужасни колики и само с сушоар заспива вечер.Шума му е от така наречените "бели шумове" може да се изтеглят от нета.Нискочестотни  монотонни шумове,които наподобават шума в утробата, затова ги успокоява.


Аз исках да попитам, нормално ли е сега заради жегите и това, че се изпотява бебка, да са й по-сухи памперсите?

Миналото лято по едно време бях луднала, Божидара цока цяла нощ, а сутринта памперса сух, но качваше всеки месец, е по малко, но все пак, не се притесних повече, при положение, че спеше само по памперс и беше вир вода цялата и кърма имах бол.

За спането- ние спим заедно от първия месец, за мен това време е безценно, и въобще не ми пука дали ще се будя по сто пъти, това време няма да е повече от няколко години, затова се наслаждавам на всяка една минута.


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
Криси, пробвай да сложиш твоя дреха (ношница) при нея, за да и мирише на теб.
Въпреки всичко, което казвате за спането на децата при вас, имайте предвид , че много пъти това разваля отношенията ви с бащите. Не става въпрос само за секса. Отделно, както бебето буди вас, така буди и таткото, а ако ходи на работа, си е малко гадничко. Вие може да полегнете с бебока и през деня, но таткото няма как. Ако спите отделно, това не е проблем, но тогава пък таткото пак се чувства изместен  :wink: Монетата никога няма една страна, добре е да се има предвид и другата.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
И това е вярно.
Бабите са си баби, вие трябва да намерите подходящия за вашето семейство начин.
Дъщеря ми никога не е могла да спи при мен - нито за дневен, нито за нощен сън, просто е много неспокойна. Кошарката й е на метър от леглото ми и там тя си спи кротичко от първия ден. Други деца предпочитат да се гушкат, ти сама ще усетиш от какво има нужда твоето бебе.
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!

Снощи беше ял в 19.30, после в 22.30 категорично отказа АМ


Миси, извинявай, ти кога започна захранването?
На 6,5 мес обикновено са току що или съвсем от скоро захранени. Обикновено от 5 - 6 хранения само едно е заместено с немлечно /или 2/.
Какво вечеря в 19.30 детето?
Моите деца ядяха на тази възраст около 16 часа каша и около 20ч  АМ. Сина ми се будеше до около 9 мес през нощта за АМ.
Не съм давала вечери до около 1 г че и повече, само АМ и се изпива по-голяма количество. Опитай и този вариант.

А и ми се струва раничко още за попари, Глутена си го въвела???
Наблягай повече на млякото, за тази възраст то е най-важно.

А може би детенцето е от по-злоядите и това му стига за да се нахрани. Дъщеря ми баша така, От около 4я месец се превърна в едно доста злоядо дете и така си и откара до към 3тата година. Голяма мъка е за майката, изпитала съм го.

Поздрави
Започнах захранване на 4 месеца, защото не искаше да суче, не искаше и биберон, искаше си лъжица. За два месеца нямаше никакво наддаване и педиатъра искаше да започнем месни пюрета още на 4м и половина, започнах ги на 5м. и малко. Сега беше наддал 300г., педиатъра каза, че в нашия случай може да започнем с попара - да, въведох глутен на навършени 6 месеца. До скоро бях заместила само обедното хранене, защото кърмех сутрин, привечер и вечер, следобедното е млечна каша, а привечер (19.30) давах освен кърма и 1/2 плодово пюре.

Отказа да пие от шише май не е свързан с АМ, тая сутрин сложих в шишето кърма - размразена, категорично я отказа, предложих АМ и изпи 60мл, повече не иска нито с лъжица, нито с чаша, нито с бисквити. Когато предложа АМ изпива около 60мл и повече не иска, след него не иска и нищо друго като каша или пюре, направо като види лъжица или шише и почва да плаче, а трябва да изпива 160мл...
Вчера предложих АМ на следобедното хранене (когато е кашата) и изпи 120мл. Затова все повече си мисля, че чрез кърменето е свикнал сутрин, привечер и вечер да приема по-малко количество храна, ще започна постепенно да увеличавам грамажа пък да видим дали ще се получи.
През нощта не се събужда, само по някое време си пъха палеца в уста и го смуче звучно, но е със затворени очи, пробвала съм ако не го взема да го кърмя - няма рев, няма сърдене, пак си заспива, стига да има палец или биба в уста може и без храна. От две нощи давам АМ през нощта и изпива пак около 60мл.
 Май трябваше да пиша в темата за храненето.
И двамата спят при нас всяка нощ, без пропуск. Започнахме заради коликите, но сега и на мен ми е по-добре, защото заспиват веднага след като ги сложа в леглото о така можем и ние да поспим.
*
мими, не знам за отношенията ти с твоя партньор, но дъщеря ми не може да стане причина да си разваля отношенията с баща й. за него няма по-хубаво време от това когато вечер си лягаме всички заедно и те се гушкат и си играят. ако нещо може да се каже, че негодува то е, че не оставям бебето да спи между нас, защото той спи по-дълбоко. колкото до това да го събуди, досега се е случвало точно 4 пъти. имаше един период когато беше болна и кашляше много и ние се преместихме с нея в хола, за да може той да поспи. затова както и при кърменето се казва, че това работи, докато всички въвлечени са доволни от ситуацията. нека не плашим хората с неща, които са дълбоко индивидуални.

албена, а как се храните на режим или на поискване, при това положение, според мен детето трябва да се храни само на поискване, явно си пие по по-малко количество, но по-начесто?
*
Елена, въобще не съм визирала отношенията ми с моя партньор, написах това, не за да почне всеки да си обяснява отношенията, а да го имаме предвид все пак. Всички мъже са различни и никога не си казват, ако нещо такова им тежи. А съм чела и доста статии, когато и ние имахме проблеми със спането и в доста от тях се разглеждаше и тази страна. На мен по обясними причини (все пак са двама) ми беше цел да си свикнат в леглата да спят, не че не сме спали и 4мата на спалнята, по-скоро аз висях наполовина от спалнята. Ами въобще не съм пълноценна и в състояние да се наспя така. Някои от по-старите мами може да помнят какви проблеми имахме със спането, но всичко минава и заминава.
« Последна редакция: Май 10, 2012, 20:49:41 pm от mimi26 »
*
казвам само, че не можеш да генерализираш - моят мъж например е първа писта да си каже, ако нещо не му е наред. наистина в повечето статии за съвместното спане пише точно това - спането заедно е прекрасно докато всички засегнати -3ма, четирима или повече (защото има и такива) се чувстват добре. въпрос е на ценности, желания и организация - на мен също ми беше много неудобно докато не си намерих решение - преграда за леглото, така че хем да няма опасност бебето да пада, хем да има място и за мен. говорим си от време на време да си купим по-голямо легло. както казах, въпрос на желание, разбирания и организация.
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Момичета, искам да попитам нещо - случвало ли се е на бебето ви да му посиняват ръчичките и крачетата? От 2-3 дена забелязах, че на Ясен му посиняват понякога крачетата като го държа изправен, а днес му посиняха и ръчичките когато го сложих по корем.
*
гергана, аз бих го завела да видят как се оросяват.
*
Да, случвало се е, когато миех на чешмата. Той тежи и омазан до ушите, аз го прихващах през корема или гърдите, и накрая ту ръчичка, ту краче посиняваха, но знаех, че е от неудобната поза.
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Нашата педиатърка е в отпуск в момента, но и като я знам ще каже, че нищо му няма и никъде няма да ни насочи. Та затова се чудех - на кардиолог ли да отидем направо...Досега не съм забелязвала да е посинявал, но то и доскоро беше с дълги ръкави и панталони и да е имало нещо нямало е как да видя.
*
не може ли някой да ти препоръча читав педиатър, в града, в който си. аз не мога, иначе с удоволствие. а ако имаш кардиолог в предвид - мисля, лошо няма, освен да ти кажат, че много се вторачваш, но това да е проблема.  :)

да ви питам нещо, дето ме изкарва от нерви - моята девойка се е научила да пищи, ама пищи, та прозорците звънят, обикновено го прави когато трябва да чака за нещо или ако иска нещо. ужасно е дразнещо и аз не знам как да реагирам - в обичайната ситуация бих казала, че е добре да се игнорира, за да не се затвърди това поведение, обаче ситуацията, в която съм в момента хич не е обичайна и имам твърде ограничен капацитет да я удържам, което естествено прави нещата още по-трудни. та, случвало ли ви се е и някакви идеи, моля?
« Последна редакция: Май 12, 2012, 23:14:18 pm от Elena B »
*
Пищеше си, не обръщах внимание и ... мина. Защо да не ти е обичайна ситуацията?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Аз... пищя с нея  :lol:. Периодът отминава, започва следващият  :wink:...
Нашата педиатърка е в отпуск в момента, но и като я знам ще каже, че нищо му няма и никъде няма да ни насочи. Та затова се чудех - на кардиолог ли да отидем направо...Досега не съм забелязвала да е посинявал, но то и доскоро беше с дълги ръкави и панталони и да е имало нещо нямало е как да видя.

На моето дете посиняваха така крачетата понякога когато го държахме изправен, гушнат в някой. Спомням си даже, че баща ми се беше обидил като реагирах първия път като установих това /имахме проблем с отучването от носене на ръце и той си беше помислил, че си измислям само и само да спрат да го разнасят:)/ Не помня кога отмина този период, но според мен се получава от притискането и не е здравословен проблем.