Снощи беше ял в 19.30, после в 22.30 категорично отказа АМ
Миси, извинявай, ти кога започна захранването?
На 6,5 мес обикновено са току що или съвсем от скоро захранени. Обикновено от 5 - 6 хранения само едно е заместено с немлечно /или 2/.
Какво вечеря в 19.30 детето?
Моите деца ядяха на тази възраст около 16 часа каша и около 20ч АМ. Сина ми се будеше до около 9 мес през нощта за АМ.
Не съм давала вечери до около 1 г че и повече, само АМ и се изпива по-голяма количество. Опитай и този вариант.
А и ми се струва раничко още за попари, Глутена си го въвела???
Наблягай повече на млякото, за тази възраст то е най-важно.
А може би детенцето е от по-злоядите и това му стига за да се нахрани. Дъщеря ми баша така, От около 4я месец се превърна в едно доста злоядо дете и така си и откара до към 3тата година. Голяма мъка е за майката, изпитала съм го.
Поздрави
Започнах захранване на 4 месеца, защото не искаше да суче, не искаше и биберон, искаше си лъжица. За два месеца нямаше никакво наддаване и педиатъра искаше да започнем месни пюрета още на 4м и половина, започнах ги на 5м. и малко. Сега беше наддал 300г., педиатъра каза, че в нашия случай може да започнем с попара - да, въведох глутен на навършени 6 месеца. До скоро бях заместила само обедното хранене, защото кърмех сутрин, привечер и вечер, следобедното е млечна каша, а привечер (19.30) давах освен кърма и 1/2 плодово пюре.
Отказа да пие от шише май не е свързан с АМ, тая сутрин сложих в шишето кърма - размразена, категорично я отказа, предложих АМ и изпи 60мл, повече не иска нито с лъжица, нито с чаша, нито с бисквити. Когато предложа АМ изпива около 60мл и повече не иска, след него не иска и нищо друго като каша или пюре, направо като види лъжица или шише и почва да плаче, а трябва да изпива 160мл...
Вчера предложих АМ на следобедното хранене (когато е кашата) и изпи 120мл. Затова все повече си мисля, че чрез кърменето е свикнал сутрин, привечер и вечер да приема по-малко количество храна, ще започна постепенно да увеличавам грамажа пък да видим дали ще се получи.
През нощта не се събужда, само по някое време си пъха палеца в уста и го смуче звучно, но е със затворени очи, пробвала съм ако не го взема да го кърмя - няма рев, няма сърдене, пак си заспива, стига да има палец или биба в уста може и без храна. От две нощи давам АМ през нощта и изпива пак около 60мл.
Май трябваше да пиша в темата за храненето.