0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
misi В нас е така втора седмица единия убавец категорично отказва да си пие млякото сутринта(вечер за сега някак си минава номера)Както тебе и аз сменях това и онова и няма и няма.Винаги съм се чудила преди майки като казват,че децата сами се отказвали от АМ,цял живот  :lol:почти една година с такава охота цокат,а изведнъж не го харесват вече,е не мина време и се убедих и аз,че е така.
Както ти казва aditoo пробвах с кисело мляко е и там не всеки път минава ама все е нещо :lol:
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Вече започвам да си мисля, че така е свикнал чрез кърменето, може би е поемал много малко кърма, защото проблемни са ни сутрешното и вечерното хранене, които до скоро му бяха само кърма.
Снощи беше ял в 19.30, после в 22.30 категорично отказа АМ - заспива, аз пихам шишето и щом усети, че тече мляко почва да плаче. Сменях бибероните - 3-ка, 2-ка, не и не, даже 3-ката изобщо не я иска, предпочита 1-ца и 2-ка. Така заспа гладен и в 3.30 го чух, че си смуче пръста, дадох АМ - изпи 60мл и повече не иска. Сутринта в 9.00 също изпи 40мл и повече не иска, с големи мъки успях да му дам още 50мл с лъжица, с чаша, но ми се струва, че това е малко количество за неговата възраст (на 6м. и половина е).
А иначе пробвах и различни марки биберони, различни номера, различни млека... не знам къде е проблема.
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Забравих да кажа, че се опитах да въведа попара сутрин, но и нея отказва, та затова започвам да си мисля, че в тия часове - сутрин и вечер, когато кърмех и свикнал да поема малки количества.
*
Пробвай с кисело мляко, както е казала Адито, нищо няма да му стане.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Миси като те чета та реших паз пак да си кажа - давай АМто в друго време. И без това на неговата възраст би трбявало на всяко хранене да пие и АМ.

Б.


  
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Тия дни ще пробвам на всяко хранене с АМ пък да видим... после ще пиша.
*
Здравейте,
Имам няколко въпроса относно моята малка бебка, които са взаимносвързани.Вече забелязвам как с всеки изминал ден става все по-любопитна и все повече енергия има. Ако в началото само спахме, сега вече прекарва минимум 3-4 часа будна. Големият ми проблем е, че това се случва през нощта. През деня по цял ден спиме, а нощем може да не спим до 4-5 часа и аз вече напрааво незнам какво да правя  :? На всичкото отгоре ми се струва, че по това време и спи по-леко..само да мръдна и веднага ме усеща и се буди...
Другият ми въпрос е, чела съм че когато са толкова малки е важно бебето постоянно да усеща че е закриляно и обичано и че е рано да се приучи с носенето на ръце (т.е не е толкова фрапантно да се носи на ръце). Вярно ли е? Питам защото ми се струва, че вече тя започва да свиква....Заспива само на ръце, а вечер (освен горния проблем) - заспива в ръцете ми след 45 минути песни и дундуркане и точно да я сложа в леглото и пак се започва  :? Даже се бъзикаме с мъжа ми, че граховото зърно май и пречи под матрака на леглото :wink:
И трето, като стане вече 4 часа и просто не мога повече нито на ръце да я държа, нито в леглото да я оставя,  я слагам на един специялен бебешки матрак, който се слага на легло за възрастни, и я слагам да спи до мен и така се успокоява и спи...Майка ми ми се кара, че ако продължавам така ще спи с мене до 10-годишна.. :lol: Отначало ми беше смешно, ама сега като се замисля това което се случва в момента няма да мога да го издържа дълго време, защото заради матрака (който го слагаме между двамата с мъжа ми) спим и двамата свити на топка в двата края на леглото и на всичкото отгоре не мога да се наспя човешки, защото се притеснявам да не и направя нещо в съня си...А да не говорим, че не искам да я приучавам... :?
Сори стана много дълго. Мерси предварително  :)


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Krisi88, много е мъничка, ако си спи при вас оставяй я.  Сега най-доброто е да я научиш да спи през нощта, а и тя да е спокойна,а после ще се учите на самостоятелно заспиване. Съгласна съм по принцип, че детето няма място между мама и тати, но пък това е 3 седмично бебе, много е малко още. Казват, че не можеш да разглезиш бебе до към 3 месеца някъде.Може да слагаш нещо друго, не цял матрак, ако не можеш да се наспиваш.


  
*
Криси, засягаш най-съкровената на майчиното ми сърце тема за съня на бебето.
По едно време дори мислех да отворя нова тема само за спане, приспиване, създаване на навици за сън според възрастта... и с времето виждам, че времето разрешава всички мои притеснения.

Бебето ти е още много малко. Продължавай да му даваш максимално много телесен контакт, денем и нощем, без страх, че ще го научиш лошо или неправилно. (Ако ти си изтощена и не можеш да спиш с нея, давай я друг от семейството да те отменя в гушкането, за да се наспиш.)

И моето бебе спеше на ръцете ми, и се будеше мигновено, като го оставях в кошчето/кошарата. И повечето бебета правят точно така. Но с времето детето почва да спи по-дълго, да заспива по-лесно, и всичко това се променя така бавно и полека, че преди са усетиш, ще си заспива сама и ще спи по цяла нощ. И тогава ще пробие зъбче и може да не спите по цяла нощ. Или бебето ще се научи да се обръща по корем и като мен ще ставаш да го обръщаш по гръб по 30 пъти, защото иска обратно по гръб, а не може. Или ще я захраниш, и ще получи запек и ще се събужда на всеки час, защото има газове и я мъчи коремът.

Ти за себе си реши в дългосрочен план дали ще спите заедно в едно легло или искаш да я научиш да спи в нейното креватче, и дали ще кърмиш възможно най-дълго или ще я отбиваш с АМ. Това са вариантите, при които детето ще спи малко по-различно. Но и така преди 4-5 месеца няма смисъл да я приучаваш към каквото и да било - детето има нужда от ласка, близост, мляко и постоянство.

Ако все пак искаш да пишеш и питаш по-обстойно, пусни специална тема или потърси съществуваща. Много майки ще коментират и всяка ще има различно решение и опит със съня. Според мен най-добре спят, когато тръгнат на училище. :wink:
Krisi88, както момичетата са писали много е малко бебето, какви навици, какво чудо! Гушкай я, слагай я до теб, нека спи до теб дори няма нищо да създадеш като навик. Навиците се създават чак след 4-5м. Пък и за любопитството, тя е едва на 3 седмици какво любопитство! Тя дори не може да те види отдалеч. Бебетата харесват тесни, сгушени места и може би затова спи спокойно в матрака, а не в леглото си.
*
Здравейте момичета!
Ще пиша не по темата и може би не и в правилната тема,за което предварително се извинявам ,но ми е нужна помощ и съвет.
Синът ми е 9 м.а размерите му са 5,600кг./64см.След съвет на др.Бърди му направихме по-подробни изследвания,стигнахме до генетиката в Сф и там ни диагностираха със синдром на Силвер-Ръсел /изоставане на ръст и тегло/.Сега за нас най-важно ие да ядем високо калорични храни,защото поемаме малки количества./това го знам от нета/За съжаление не мога да намеря такива рецепти.Именно за това искам да Ви попитам -високо калорични детски храни и рецепти.
Благодаря предварително :hungry:

А този матрак не може ли да се сложи в кошарата?



Снощи беше ял в 19.30, после в 22.30 категорично отказа АМ


Миси, извинявай, ти кога започна захранването?
На 6,5 мес обикновено са току що или съвсем от скоро захранени. Обикновено от 5 - 6 хранения само едно е заместено с немлечно /или 2/.
Какво вечеря в 19.30 детето?
Моите деца ядяха на тази възраст около 16 часа каша и около 20ч  АМ. Сина ми се будеше до около 9 мес през нощта за АМ.
Не съм давала вечери до около 1 г че и повече, само АМ и се изпива по-голяма количество. Опитай и този вариант.

А и ми се струва раничко още за попари, Глутена си го въвела???
Наблягай повече на млякото, за тази възраст то е най-важно.

А може би детенцето е от по-злоядите и това му стига за да се нахрани. Дъщеря ми баша така, От около 4я месец се превърна в едно доста злоядо дете и така си и откара до към 3тата година. Голяма мъка е за майката, изпитала съм го.

Поздрави

*
А този матрак не може ли да се сложи в кошарата?
Щях да предложа матрака да иде в единия край на леглото и кошарата в тоя край ако няма табла да служи за преграда, но и това си е идея  :)
*
джиджи, не мисля, че бебето заспива заради матрака, според мен всички бебета предпочитат да бъдат гушнати и близо до майките си. не смятам, че това е разглезване на бебето далеч след като то навърши 3-4-5 месеца. криси прочети за co-sleeping има много информация за това как да се прави безопасно и удобно и какви са ползите за бебето и семейството. дъщеря ми е на 12 месеца и си спи при нас и на всички ни е много добре така. идеята детето да спи отделно е доста "натрапена" и е скорошна мода, така че ако на теб ти е добре няма никаква причина да слушаш лелки, сверкърви и съседки. реорганизирай си простарнството да ти е удобно - някой беше казал, че с раждането на всяко дете, просто купуват още един матрак - и се радвай на близостта и удобството. за кърменето това е абсолютно незаменимо и според мен и аз и детето спим повече защото не се налага тя да се разбуди и наистина да заплаче, за да се събудя аз и да я взема и нахраня.

добри източници за темата са kellymom.com, dr sears i the no-cry sleep solution, не помня авторката, но там има хубави изследвания за това как всъщност 90 и кусур процента от децата не спят по цяла нощ в отделна стая/легло, тоест не това е нормата, тоест не си разваляш детето.

колкото до ритъма на спане - ади беше така спеше между 4 и 8 сутринта и после през деня отново имаше по-дълъг сън. по никакъв начин не съм "въвеждала режими", детето се напасна към нас много успешно. това, което аз правех е да спя заедно с нея следобед, дано и при теб това да е възможно.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
дъщеря ми е на 12 месеца и си спи при нас и на всички ни е много добре така. идеята детето да спи отделно е доста "натрапена" и е скорошна мода, така че ако на теб ти е добре няма никаква причина да слушаш лелки, сверкърви и съседки. 
Натрапена,натрапена, ама я ела да спиш с голямата ми дъщеря да видим дали няма да я учиш да си спи в леглото. Учудвам се, че все още спи кротко и можете да спите. Ивана на тази възраст се въртеше по цели нощи в леглото  като я вземех при нас никой не спеше. И сега понякога като се събуди се пробвам, но обикновено до 20 минути я измествам обратно в нейното си легло. То просто е невъзможно да се спи.


  
И аз точно щях да обяснявам, че често се случва бебето само да си покаже кога иска да спи отделно. От около 2 месеца насам Севи не иска да спи при нас вече - върти се, рита ни, а в кошарата спи много спокойно. Но за едно малко бебе на 2/3/4 месеца е много полезно съвместното спане и за бебето и за майката. То и сега ще ми е по-лесно, ако спи при нас, но вече е по-различно, а и по-лесно - не се буди през два часа, а и суче по-бързо.
Аз пак ще намеся майката природа, но никой бозайник не прави отделна хралупа или бърлога за малките си.
А ако бебето спи спокойно при родителите си, няма нищо лошо да го оставите да си спи там, докато прецените че вече е достатъчно голямо, за да спи отделно (2/3/4г). Тогава то ще разбира и ще можете да му обясните.
Мога много да пиша по този въпрос и наистина, при по-голям интерес може да се пусне отделна тема.

Аз исках да попитам, нормално ли е сега заради жегите и това, че се изпотява бебка, да са й по-сухи памперсите?
[/url]
Малкият ми син, който вече е на 2г и 1м и тази нощ като се събуди в 4 го взех при мен и съотвенто не съм спала почти до 5,30. Той се буди по различно време нощем и иска да го взимам, но обикновено изобщо не спя.. Така че хубаво е да свиква да спи в своето легло, иначе става кошмар.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Аз пак ще намеся майката природа, но никой бозайник не прави отделна хралупа или бърлога за малките си.
Майката природа не е иделна, затова има еволюция :-).
 Онзи ден една птица, която има гнездо на къщата ни, излетя с едно от малките и буквално го изхвърли, а то голо голеничко, не може да оцелее. Мъжът ми го постави обратно в гнездото и не знам дали пак го е изхвърлила, ама не съм намирала умряло птиче, та се надявам да не е. Та така с майката природа.


  
Малко извън темата, но животните нямат лекари и няма как да си излекуват малкото, ако е тежко болно. Ще дам пример с моето куче, когато роди - едното кученце постоянно го избутваше, не му даваше да суче, не му даваше да се доближи до другите кученца. Оказа се, че това кученце е с пневмония.
При някои птици пък, ако преценят, че не могат да изхранят цялото люпило, изхвърлят най-слабото птиче.
Тези примери могат да се отнесат към естествения подбор, който също е част от еволюцията.
[/url]