0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
м - и, според мен не го отваряй пишлето, за да му слагаш риванол, защото така оголваш раната и го боли. Топи пишлето в чашка с ривонол.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Момичета,
дайте съвет,
Жорко не иска да пие от биберон, (кърмата ми вече доста намаля - кърмя сутрин и вечер, ходих на мамолог и той каза, че нямам много кърма и да започна постепенно да спирам с кърменето). Та въпроса ми е каква чаша да взема за Жорко, но такава без детски накрайник, който е с дупки отгоре, а просто чаша (от тези със накрайник не иска също да пие). Той сега пие мляко от капачката на шишетата на авент - сипвам по малко и после малко, по малко си изпива шишето, но става доста бавно и цапащо. Някой беше писал за едни накрайници, които се слагат към шише, май бяха на медела, но не мога да открия линка.
*
миси, ако искаш пиши в темата за кърменето, но няма начин мамолога да види колко мляко имаш. това е безсмислица, как точно го установи това? ужасно се вбесявам от такива неща, но не му е тук мястото.

колкото до чашите, аз на моята девойка давам от нормална чаша, стъклена, но по-малка. чела съм, че препоръчват да се дава от ракиени чашки, но на мен ми е удобно да имат по-широко гърло. слагаш лигавника и така. трябва ти да я държиш, но ако не е чаша с накрайник пак ти трябва да я държиш. а можеш да пробваш и от чашите с накрайник, той е по-твърд от биберона, може да го приеме.
*

misi

• *
  • 1543
Чаши с накрайник пробвах - не ги иска.
А колкото до кърменето - все още кърмя сутрин, вечер и понякога през нощта, през деня изобщо не иска да суче, не съм се доверила на мамолога, който ме гледа на ехограф и ми каза, че имам много малко кърма и че кърменето, което правя било бош лаф, по-точно каза - "Само ти си мислиш, че кърмиш". Както и да е...
Ще потърся някаква чаша, може би има такива по-меки отгоре, защото сега пие от капачката на шише авент, а нейните ръбове са доста тънки и си мисля, че има по-удобно нещо.
*
Миси, ако търсиш чаша с по-тънки ръбове като на капачката, вземи от тези съхранение на кърма на Авент (може да има и други марки, но знам само тази). Пак са с тънки ръбове, имат и капачки. Доста време ги ползвахме, като Илияна реши, че не иска да пие от шише. Да не казвам, че и храната и слагах в тях до скоро.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #885 -: Май 03, 2012, 15:16:36 pm »
миси, ако искаш пиши в темата за кърменето, но няма начин мамолога да види колко мляко имаш. това е безсмислица, как точно го установи това? ужасно се вбесявам от такива неща, но не му е тук мястото.
Не бързай да се вбесяваш, изледванията как бебетата сучат и че правят вакум в гърдите са правени точно с ултразвук. Значи вижда се с ултразвука. Дали се вижда колко или нещо друго, което му казва за това не знам, но хората цели статии са изписали как се гледат кърмещи гърди и как се вижда млякото  http://www.internationalbreastfeedingjournal.com/content/4/1/4 Отдолу има дори видео, ако ти се занимава.
« Последна редакция: Май 03, 2012, 15:22:07 pm от Bobbie »

На нас първите чашки ни бяха на Калпол с едни плодове нарисувани и ваккум на долната повърхност на чашата, те са със заоблени, но струва ми се дебели ръбове, гърлото не е голямо. В Т маркетите ги има. Струват около 2.50, може да ги пробваш, ако не стане сега за нататък ще са ви удобни.
*
Здравейте,
поставиха ни диагноза АКБМ. Детето имаше петна по вратлето, зад ушите и по личицето, кожата й беше доста суха и на места се лющеше. Започнах да я мажа с балсама на д-р Тайс и се оправи.
Въпросът ми е към майки, на чиито деца също са поставили тази  диагноза - въз основа на какво решиха, че имате АКБМ? Как мога да бъда сигурна, че детето наистина е с АКБМ? Общо взето само й погледнаха /гастроентеролог/ петната и решиха, че е това? Аз спазвам диета заради кърменето, но се налага да я дохранвам задължително с Фризопеп, което не е желателно ако все пак няма АКБМ.

Другото ми притеснение е, че детето не яде според нормите, не е ящна ако мога така да се изразя. Спинка доста и се задоволява почти изцяло с кърма, но тя не е достатъчна като количество. Наддава горе долу добре, но все пак се притеснявам, че яде толкова малко /вече е почти на три месеца, а на някои хранения изяжда едва по 50-60 мл/. Има интерес към пиенето на вода, възможно ли е всичко това да е симптом за уроинфекция? Ако някой има подобен опит, моля да сподели.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #888 -: Май 03, 2012, 16:27:08 pm »
Здравейте,
поставиха ни диагноза АКБМ. Детето имаше петна по вратлето, зад ушите и по личицето, кожата й беше доста суха и на места се лющеше. Започнах да я мажа с балсама на д-р Тайс и се оправи.
Въпросът ми е към майки, на чиито деца също са поставили тази  диагноза - въз основа на какво решиха, че имате АКБМ? Как мога да бъда сигурна, че детето наистина е с АКБМ? Общо взето само й погледнаха /гастроентеролог/ петната и решиха, че е това? Аз спазвам диета заради кърменето, но се налага да я дохранвам задължително с Фризопеп, което не е желателно ако все пак няма АКБМ.

Другото ми притеснение е, че детето не яде според нормите, не е ящна ако мога така да се изразя. Спинка доста и се задоволява почти изцяло с кърма, но тя не е достатъчна като количество. Наддава горе долу добре, но все пак се притеснявам, че яде толкова малко /вече е почти на три месеца, а на някои хранения изяжда едва по 50-60 мл/. Има интерес към пиенето на вода, възможно ли е всичко това да е симптом за уроинфекция? Ако някой има подобен опит, моля да сподели.

Ами щом се задоволява с кърма и надава добре, нямаш за какво да се притесняваш. У нас и двете ядяха по-малко от нормите, ама си качваха добре. При уроинфекция има парене при пишкане, това е основният симптом, ама бебето не може да ти каже. Получава се и температура и често това е единственият симптом при малко бебе. Тук има и други описани http://www.ehow.com/about_5373681_signs-symptoms-uti-infants.html При хранненето е ако има рязка смяна, а не че яде малко по прицип.
За АБКМ - само с гледане едва ли може да са 100% сигурни, но могат да предполагат. АБКМ е много рядка, по-често има непоносимост към към белтъка на кравето мляко, което е различно от алергия. При всяко положение, ако е така детето не моеж да яде обикновено АМ и ти докато кърмиш не можеш да ядеш нищо млечно, не само мляко, а и сирене и всички производни. Аз лично се съмнявам, че е АБКМ след като е изчезнало като си мазала, пък не си сменила АМто. Ако е АБКМ твоето АМ ще ги предизвиква тези симптоми и трябва да го смениш соево и ако изчезне и се появи пак ако дадеш обикновено, тогава вече може да си сигурна.

Как така има интерес към пиенето на вода? Нали все пак някой и я налива и и дава тази вода :-).  А на мъничко бебе не е желателно да се дава вода, защото няма нищо полезно в нея, а в кърмата си има достатъчно вода и без това.

*
Боби, мерси за включването  :D Всъщност смених АМ веднага след прегледа, мазах петната и започнах диета, която спазвам съвестно. Предполагам затова всичко изчезна. Все пак обаче ми е съмнително положението.
За пиенето на вода - за първи път й предложих онзи ден, ей така да видя как ще реагира - има желание да пие определено. Пробвах още веднъж днес - пие пак и то с желание. Иначе не съм й давала досега. Затова се почудих да не е нещо урологично.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

Момичета,
дайте съвет,
Жорко не иска да пие от биберон, (кърмата ми вече доста намаля - кърмя сутрин и вечер, ходих на мамолог и той каза, че нямам много кърма и да започна постепенно да спирам с кърменето). Та въпроса ми е каква чаша да взема за Жорко, но такава без детски накрайник, който е с дупки отгоре, а просто чаша (от тези със накрайник не иска също да пие). Той сега пие мляко от капачката на шишетата на авент - сипвам по малко и после малко, по малко си изпива шишето, но става доста бавно и цапащо. Някой беше писал за едни накрайници, които се слагат към шише, май бяха на медела, но не мога да открия линка.

Миси, виж тези чаши: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11722&cat=91 , като нормална чаша е, но не се разлива, или тези със сламките и те са много добри.

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
Миси има много видове биберони вероятно все от някой ще пропие, ако искаш виж и тези чаши http://sladurite.com/product/4050/trenirovachna-chasha-difrax.html
Ако някой се вълнува на моето момче му се "пукна" голямото топче-беше течно това което излезе и съм спокойна  :D
« Отговор #892 -: Май 04, 2012, 00:05:55 am »
Не бързай да се вбесяваш, изледванията как бебетата сучат и че правят вакум в гърдите са правени точно с ултразвук. Значи вижда се с ултразвука. Дали се вижда колко или нещо друго, което му казва за това не знам, но хората цели статии са изписали как се гледат кърмещи гърди и как се вижда млякото  http://www.internationalbreastfeedingjournal.com/content/4/1/4 Отдолу има дори видео, ако ти се занимава.

:good_post:
Гледат и виждат даже с ултразвука.Структурата на млечната жлеза гледат...и каналите.На мен мамолог ми каза:ако забременееш ще кърмиш дълго.Няма израждане на млечна жлеза в мастна. :DИ  май позна.(никога не съм имала бременност преди това)

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
на УЗ се вижда дали има жлезиста тъкан или мастна тъкан в гърдите и коя преобладава. жлезистата прави мляко, мастната - не.
аз се мъчих като грешен дявол да цедя кърма 4 месеца, вярвайки на теориите, че всяка жена може да кърми. едва по-късно, при преглед на гърдите от мамолог с УЗ, разбрах защо не съм имала кърма.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
на УЗ се вижда дали има жлезиста тъкан или мастна тъкан в гърдите и коя преобладава. жлезистата прави мляко, мастната - не.
аз се мъчих като грешен дявол да цедя кърма 4 месеца, вярвайки на теориите, че всяка жена може да кърми. едва по-късно, при преглед на гърдите от мамолог с УЗ, разбрах защо не съм имала кърма.

Брейй, чак мен ме заинтригувахте. И без това си мислех, че не е лошо да си направя преглед при мамолог.

*
И на мен мамолог години преди да забременея ми е казвал, че ще имам много кърма, точно заради структурата. Бях супер слаба, а имах голям бюст за килограмите ми. Просто е жлезиста тъкан, а не мастна и затова е голям, иначе нямаше да го има никакъв, ако не е жлезистата тъкан. А друг е въпросът, че не кърмех и не разбрах на практика дали щях да имам много кърма.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Миси, в Хиполенд (ако така се казваше магазина в мола до Румънското) бях купувала за приятелка с вашия проблем шише, което има за накрайник лъжичка, нещо такова:

още тук:
http://www.pigeon-bg.net/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=64
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6700&cat=39

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Търся добър гастроентеролог в София! Познавате ли?
Днес излязоха на Софи резултатите, няма никакви бактерии, даже клебсиелата сме я преборили, ни гъби, ни нищо, обаче детето продължава да ака слуз вече доста време. Май ще отлагаме и захранването...
*

misi

• *
  • 1543
Миси, в Хиполенд (ако така се казваше магазина в мола до Румънското) бях купувала за приятелка с вашия проблем шише, което има за накрайник лъжичка, нещо такова:

още тук:
http://www.pigeon-bg.net/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=64
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6700&cat=39

Благодаря за идеите, мисля че това ще ни свърши работа.
А иначе отказа да пие от шише и да суче се появиха едновременно - суче и пие от шише само когато е сънен, тази нощ пи от шише на Авент без проблем, но през деня не се получава колкото и да е гладен. Снощи беше ял последно в 17.00 каша с лъжица, после в 20.00 отказа да пие мляко, аз не му предложих друго, реших да го изчакам да огладнее повече. В 21.00 пак предложих мляко - пак отказ. В 22.00 заспа с палец в уста след голям рев при всеки опит да му набутам шишето в уста. Към 2 през нощта го чух че си смуче палеца звучно, забърках 120мл мляко и си ги изпи за 3/4 минути без да отвори очи.
Миси, да не би да е пипнал вирус и да го боли гърлото? Ние имахме адски гаден преди няколко седмици, всички в къщи ни изреди, с почти едни и същи симптоми -без температура, без да слиза надолу, просто гадна болка в гърлото и суха кашлица. Майка ми, на която го предадохме също, беше директно без глас два дни.
Та си мислех, щом отказва и гърдата, и шишето, възможно е и да го боли като преглъща.