Здравейте,
поставиха ни диагноза АКБМ. Детето имаше петна по вратлето, зад ушите и по личицето, кожата й беше доста суха и на места се лющеше. Започнах да я мажа с балсама на д-р Тайс и се оправи.
Въпросът ми е към майки, на чиито деца също са поставили тази диагноза - въз основа на какво решиха, че имате АКБМ? Как мога да бъда сигурна, че детето наистина е с АКБМ? Общо взето само й погледнаха /гастроентеролог/ петната и решиха, че е това? Аз спазвам диета заради кърменето, но се налага да я дохранвам задължително с Фризопеп, което не е желателно ако все пак няма АКБМ.
Другото ми притеснение е, че детето не яде според нормите, не е ящна ако мога така да се изразя. Спинка доста и се задоволява почти изцяло с кърма, но тя не е достатъчна като количество. Наддава горе долу добре, но все пак се притеснявам, че яде толкова малко /вече е почти на три месеца, а на някои хранения изяжда едва по 50-60 мл/. Има интерес към пиенето на вода, възможно ли е всичко това да е симптом за уроинфекция? Ако някой има подобен опит, моля да сподели.