0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #860 -: Април 27, 2012, 10:25:22 am »
Сисе,отиди първо на ехограф....поставете от лекар диагноза Рефлукс,след това мисли за млеката ;).Тука има още 2 вида Ар даже 3 който не си опитала,хубаво е че вече доставят за децата от хуманата,когато аз търсих беше мн трудно да се уреди.

Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #861 -: Април 27, 2012, 13:35:27 pm »
Сис, и според мен първо отидете на ехограф, за да не се тормозиш повече това рефлукс ли е или не. За мен лично,това не е рефлукс, ако беше Лактаната изобщо нямаше да може да я приема, по скоро да я "задържа",  още по-малко пък да пие вода или да спи .... поне моите бяха така, но те си бяха с доказано тежък рефлукс, който за съжаление не се повлия от нищо докато не навършиха годинка :?
Ооо, Къди, това с Хуманата е супер, когато на нас ни трябваше, ставаше само с поръчка от чужбина, и кутията излизаше над 20 лв. , но пък в интерес на истината доста търсих и разпитвах, но не се бях сещала да звъня на производителите и да питам  :oops:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #862 -: Април 27, 2012, 14:19:25 pm »
Сиска, аз слагах, защото повръщаше жестоко. Имаше ефект, но не веднага, може би след около седмица или нещо от сорта.

*
« Отговор #863 -: Април 27, 2012, 14:46:52 pm »
А кое е безлактозното мляко на Аптамил?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #864 -: Април 27, 2012, 16:00:32 pm »
http://papa-bebe.com/mleka/mlekamarkimilupa.html

5-то мляко подред е безлактозното.
*
Аз може ли да споделя и някой ако знае да ми пише. По принцип съм против заголването на чурката и само мием. От известно време има едно бяло топче под кожичката 3-4мм преди имаше едно по-малко и се придвижи и излезе само-твърдо е. Това ме притеснява, че е по-голямо, стигнало е до ръбчето и не излиза, появиха се 2 малки(по малки от глава на карфица)и аз днес понатиснах едното малко излезе, но сега се чудя дали не съм направила беля  :(
Моля ви, опишете ми какво е това хрема при бебето! От както се появиха зелените сополи при Рая (тях ги оправихме де :wink:) ме гони параноята, че е сополива и все гледам и ровя в носа й :oops: и при всяко сополче се чудя дали не съм я простудила.

И друг въпрос, чисто информативен :) - как се мери температура на бебето - в дупето или под мишницата?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Аз температура меря в дупето, не мога да й стисна подмишницата. Като по-малка я мерех с термометър залъгалка и сега го ползвам понякога.
*
За мен хремата е обилен секрет от носа-няма да визирам цвят :).
А за температурата-мерила съм в депуто 1-2 пъти преди да си купя електронен термометър за ухо.

*
м - и, вероятно е смегма. Чела съм постове на майки, който описват същото, даже при миене при някои са пуквало топчето смегма. А образуването на смегма, означава че е започнало отлепването на кожичката. При нас оше не се е случвало да се отделя смегма и затова лично не знам. Ако си от София една консултация с проф. Бранков от Пирогов може да направите. Той е детски хирург, против забелването е.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
радостинка, на мен меренето в дупето ми изглежда много неприятно за бебето, пък и идва едно време, когато е трудно да ги задържиш да им смениш памперса, пък какво остава да им сложиш нещо в дупето. вземи си добър (което май значи скъп) термометър за ухо - става за секунди и си спестяваш драмата.
*
Нашият педиатър ми показа да меря температурата в сгъвката между крачето и слабините. Гушвам детето като му придържам крачето прибрано към другото. Това място е по-стабилно от мишницата и по-щадящо от дупето.
Благодаря ви, момичета :wink:
Аз мерих под мишницата, ама да питам за всеки случай. Чела съм мнения на д-р Бърди, и знам че вкарването на разни неща в дупето е опасно, но все пак да питам :wink:

Меме, това със сгъвката на крачето наистина изглежда по-удачно.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
А аз да ви питам. Възможно ли е детето да ака много рядко( като консистенция  :lol:) поради това, че го е "издухал" вятъра през деня. Откакто се задържаме почти по цял ден навън нещо много редки му са аките, почти май като при диария. Не мисля,че се е простудил, защото нито кашля, нито сополи, но пък това съвпадна с по-дългите излизания и подухва малко, колкото и да е жега. Не съм и вкарвала нови храни  osi_10
Според вас на какво може да се дължи?
И друго- да ми предложите някакъв хубав лосион за тяло, че все да му се изсушава кожата на бебчо.Знам, че е писано да не се маже с нищо след баня, но при нас това не работи. Имам А дерма екзомега,ама малко скъпичко ми идва да го мажа него. Нещо на по-приемлива цена??

*
Smaraidi благодаря ти и аз си мисля, че е смегма ама все си мислех, че трябва да е нещо течно.
Днес пак отворих да видя и намазах с риванол, май му щипе, че много плака и се ядосва, снощи също. Далеч ми е София, а нашия педиатър веднага ще го "оправи, че ние сме много изостанали" ще наблюдавам няма зачервено и май и риванол няма да слагам.
Температура меря под мишницата, слагам го на колене, подрусвам го, пея и отвличам вниманието, ректално пробвах 1-2 пъти, а след като прочетох, че трябва да вкарам термометъра на 2см и да задържа не смятам да меря така.
Хрема е когато има секрет, лигавицата е подута и затруднява дишането. Сополи може и да текат, но може и носа да е запушен, а гласа променен.
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Радостинка, и аз първо мерих в дупето, като вадиш 0.5 от резултата, обаче всяко мерене на температура се превръщаше в клизма и затова си купих термометър за ухо.

Иванита, аз имам Бочко и Бюбхен и да ти кажа честно Бочкото повече ми харесва, но аз я ги ползвам веднъж месечно, я не.

Мажа си с хидратантно мляко всеки ден след баня.И на мен ми е приятно да се омажа с хидратиращ лосион за тяло...Не е имала проблем до сега с кожа.

Малко встани от темата да попитам за втория преглед при ортопед.Кога трябва да се направи и дали се покрива от ЗК?
Йоана направи първите си две самостоятелни крачки на голям човек :D преди 2 дни.Сега се чудя и какви обувки да търся,и дали ще ни даде тази седмица ЛЛ направление за ортопед,и къде да я заведем...

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Иванита, можеш да мажеш само сухите части, ако искаш. Аз така правех с Андреа - мажех я където е сухо, защото там правеше екзема, а на други места не съм мазала.

*
иванита, аз съм много доволна от лосиона на клоран. купих си го заедно с шампоана им. също не мажа винаги, или ако има сухота, само тогава или само там.
да пие повече вода сега в жегите? едва ли ще е от вятъра това с акото?
*
иванита, аз съм много доволна от лосиона на клоран. купих си го заедно с шампоана им. също не мажа винаги, или ако има сухота, само тогава или само там.
да пие повече вода сега в жегите? едва ли ще е от вятъра това с акото?

И аз не мисля, че е от вятъра,(не съм го пускала още по къс ръкав, излизаме с тънка блузка с дълъг) ама като не съм давала нова храна???? :? яде си пюрета, който и преди сън купувала :dontknow:  Няма друг дискомфорт. Ще питам педиатърът в понеделник, какво ще каже.