0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #840 -: Април 26, 2012, 16:31:29 pm »
да кажа какво стана с нас - отидохме на педиатър, приятел, прие ни, каза, че са й чисти дробовете, хъркането е от носа, да започна да се притеснявам, ако има промяна в дишането - стане по-учестено и повърхностно или по-дълбоко, забавено. има лека ушна инфекция, за която освен нурофен или парацетамол нищо не можем да направим. каза, че ще се сополи и кашля (особено за кашлицата обясни) дълго време - две, може и повече седмици - което се дължало на раздразнени респираторни пътища. не дават сироп, защото е добре детето да се освободи от каквото го дразни, дава се сироп, ако кашля твърде много и това вече я мъчи. обясни, че просто сме си изкарали вируса два пъти и след като няма температура няма бактериална инфекция, ако имаше нещо по-сериозно детето щеше да се влошава.

Ето така очаквам педиатърът да обяснява на родителя. Няма ли начин да ходите при него оттук нататък? Радвам се, че детето е добре.
*
« Отговор #841 -: Април 26, 2012, 17:00:28 pm »
чакам го да отвори частната си практика и ще ходим все при него  :). хубавото е, че и той има бебе на същата възраст и знае да слуша какво му казват майките.
« Отговор #842 -: Април 26, 2012, 23:57:45 pm »
Сисе,ами защо не помислиш че има нужда да се гушка и иска при Мама... :).
 Ако има рефлукс то незнам как точно ще се върнете на Лактана?Всяко лечебно мляко деиства най добре след повечко време на прием,не за ден ,два,три,лекарката не ви ли обясни ?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #843 -: Април 27, 2012, 08:05:11 am »
Сис, ако наистина има рефлукс трябва да приема АР мляко, а до колкото знам Лактана нямат такова. Елиа също е с рефлукс, които овладяхме с АР мляко, пробвала съм Фризовом и не ми хареса - трудно се разбива, образва пяна и действа силно разхлабващо. Преминахме на Хуманна АР и съм много доволна, много добро мляко, детето е спокойно.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #844 -: Април 27, 2012, 08:19:11 am »
Момичета, по повод АМто - идваме след 3 седмици и съм си купила от нашето АМ и мислех да го нося, ама честно казано хич не ми се влачат кутии с АМ. Дайте няколко марки АМ, което е обикновено, не за рефлукс или соево или нещо подобно, просто обикновеното АМ, че да кажа на свеки да ми купи да имаме като дойдем.

Сиска, аз се съмнявам, че рефлукс е развил чак сега за първи път, но знае ли човек. Може би както казват, просто му се гушка или пък нещо от млякото.

*
« Отговор #845 -: Април 27, 2012, 08:25:35 am »
Боби много марки има тук - Лактана Био, Хумана, Хип, Аптамил, аз си купувам Хумана за всеки случай.
*
« Отговор #846 -: Април 27, 2012, 08:27:40 am »
Боби, Жорко пие Аптамил Комфорт 2(кръглите кутии). Действа му много добре - не го запича, не го разхлабва. Като цена е около 18 лв.
« Отговор #847 -: Април 27, 2012, 08:30:23 am »
Боби, масово пият Лактана, нещо като мода е дори. В бгмама обаче четох дебати относно АМ и там се твърдеше, че Лактана и Хип съдържат нишесте, за ХИП-а проверих наистина е така.
Аз лично също бих заложила на Хумана-та.
*
« Отговор #848 -: Април 27, 2012, 08:41:17 am »
Момичета, по повод АМто - идваме след 3 седмици и съм си купила от нашето АМ и мислех да го нося, ама честно казано хич не ми се влачат кутии с АМ. Дайте няколко марки АМ, което е обикновено, не за рефлукс или соево или нещо подобно, просто обикновеното АМ, че да кажа на свеки да ми купи да имаме като дойдем.
Хумана
*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #849 -: Април 27, 2012, 08:45:03 am »
Благодаря момичета. Къди, аз оризова каша добавям заради рефлукса, та си имам достатъчно нишесте, не ми трябва повече :-).Предпочитам аз да си го добавям, че си знам колко и си го контролирам сама.

Ок, значи или Хумана, или Аптамил. Като гледма май клони към Хумана общото мнение.Мецани това Комфорт значи ли нещо или така си му е името на Аптамила обикновения? Има ли разлика, защо за всеки случай м-и

И още нещо забравих - трябва ми да се разтваря лесно - в хладка вода, не да е топло, че с  Андреа вече сме минали на студена вода, ама за пред свекървата ще е хладка :-). Ако сте разтваряли във вода със стайна температура моля кажете ми коя марка става.
« Последна редакция: Април 27, 2012, 08:46:40 am от Bobbie »

*
« Отговор #850 -: Април 27, 2012, 08:47:42 am »
И още нещо забравих - трябва ми да се разтваря лесно - в хладка вода, не да е топло, че с  Андреа вече сме минали на студена вода, ама за пред свекървата ще е хладка :-). Ако сте разтваряли във вода със стайна температура моля кажете ми коя марка става.
Хуманата става, аз така я правех навън.
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #851 -: Април 27, 2012, 08:48:36 am »
Аптамил в сините картонени кутии също става.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #852 -: Април 27, 2012, 08:52:22 am »
Супер, благодаря. Мими, ти не каза ли, че се правело с топла вода и си носела термус с теб?

*
« Отговор #853 -: Април 27, 2012, 08:54:53 am »
Боби, Аптамил има различни млека( AR, без лактоза, хипоалергенно), та нормалното ако мога така да се изразя е Комфорт.

http://apteka.framar.bg/30011460/%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BB-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%82-2-400-%D0%B3%D1%80-milupa

Не съм го разтваряла в студена вода, та нямам впечатление, но днес ще пробвам една доза и ще ти пиша.
*
« Отговор #854 -: Април 27, 2012, 08:59:01 am »
Супер, благодаря. Мими, ти не каза ли, че се правело с топла вода и си носела термус с теб?
Термус не съм носила навън, защото е един литър, в къщи го ползвах за през нощта. Навън имах термочанта, но само зимата я ползвах. Лятото си носих шишетата с вода и добавях само АМ.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #855 -: Април 27, 2012, 09:11:48 am »
Не съм го разтваряла в студена вода, та нямам впечатление, но днес ще пробвам една доза и ще ти пиша.
Е, няма нужда специално за това да пробваш, щом не го пиете така. Щом става със стайна температура, на мен това ми е добре. Аз и без това не мисля, че свеки ще преживее да ме види как вадя вода от хладилника и давам да бебето и то в млякото. И без това като беше тук се чудеше как да ми опази детето от мен :-).

« Отговор #856 -: Април 27, 2012, 09:13:14 am »
Вчера се върнахме на Лактаната, еми разлика оттук до небето-спи, смее се, спокоен е, няма толкова газове. Колкото до рефлукса, вместо да се чудя има ли или няма, май да взема да го заведа на ехограф. Храним се 5 пъти на ден, като от тези 5, 2-3 не повръща , или връща малко след оригване. Другите пъти след оригване повръща по повече. Но между храненията рядко се е случвало да върне, и то мнооого малко.
Абе общо да се събират 6-7 пъти най-много на ден да повърне. Наддава добре.
Мисля обаче да пробвам с оризова каша в млякото-Лактана имат такава безмлечна.
Bobbie,при вас има ли ефект, как понасяте смеската?
Иначе Лактаната се разтваря добре в хладка вода, Аптамила не вярвам, то е с друга формула.
Къди, ти откъде си поръча Хумана АР?
« Последна редакция: Април 27, 2012, 09:25:00 am от siska81 »

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*
« Отговор #857 -: Април 27, 2012, 09:36:07 am »
Още един глас за Хумана. Разтваря се добре във всякаква вода  :D

*
« Отговор #858 -: Април 27, 2012, 09:48:49 am »
Боби още кърмя, а Хуманата я вадя като ми се стори, че не му стига кърмата и повече изхвърлям отколкото храня. Аптамил купих като се прибрахме от болницата(кърмя ама не съм фанатичка  :D) и пак така няколко пъти съм давала. Не става с хладка вода или студена и една утайка като пясък ми оставаше в шишето, а Хумана с каквато имаш с такава става няма бучки и утайки.
« Отговор #859 -: Април 27, 2012, 09:52:20 am »
Сис, обадих се на вносителите, защото по търговската мрежа няма. Те доставят АР Хумана на бебета с рефлукс, много са отзивчиви и бързо става поръчката, освен всичко друго цената е доста приемлива 12.74лв. за 400гр.
Ако имаш интерес ще ти дам контакти.