0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #820 -: Април 25, 2012, 22:12:03 pm »
Боби, ти хубаво обобщаваш, но прави антибиограма на едно от децата си наскоро, и спори с лекарката, за да е правилно лечението му, нали? И вече си минала през всички възможни изследвания за алергията на Ивана? Е, питам те аз, това ли правят и бедните и необразованите, ако изобщо имат късмета да са задравно осигурени?
Изборът и поведението на колегите ти са информирани и осъзнати, така че пак се връщаме откъдето почнахме.
  Бедни или богати, правилата под които ги пускат в градината са едни и същи навсякъде и това,което лекарят ще им каже също е едно и също. Единственият спор, който съм имала, беше да ми се даде лекарството веднага, вместо да ме държат по спешни отделения и в крайна сметка да направят същото. Което съм променила е, че съм си спестила часовете чакане. Каква е разликата за теб, като в градината пак ще са сополиви?

Децата на бедните са здравноосигурени от държавата.   

Боби, аз искам да те попитам защо хора живели в гореща среда лятото без климатик (едно време ние българите) попаднали в гореща среда, където има климатици навсякъде "преболедуват" с хрема, така да се каже?
Ами точно това е, което наричам настинка. Надухало те, потекъл ти носа, нищо страшно и драматично няма. Не мисля, че това е болест.
« Последна редакция: Април 25, 2012, 22:17:35 pm от Bobbie »

*
« Отговор #821 -: Април 25, 2012, 22:38:09 pm »

м-и, по тези критерии и аз съм от безхаберните. Мислиш, че не си лекувам децата от хрема, защото не ми пука какво ще стане с тях ли? За мен е важното аз да знам, че в дългосрочен план правя най-полезното, което аз знам, за децата си. И на мен не ми е било лесно да се притеснявам дали няма да слезне надолу някоя инфекция и да будувам по цели нощи да я слушам как диша и да си задавам въпроса дали не сбърках. В крайна сметка вече знам, че не сбърках. Ивана приключи с хремите, останаха само алергиите, надявам се да ги израсте. Андреа чак сега започва да има сополи, та до догодина по това време ще сме прикючили с всички драми. То при нея драми няма де, защото нито кашля, нито и пречат да диша, нито температура има, така че подобни въпроси не си задавам :-). Явно при Ивана е било по-тежко заради алергиите и.
Нямах това предвид. Стана ми интересно, че богати и образовани и бедни и безхаберни са обвързани, и това че разделението по квартали и училища(все едно богатите не боледуват). Това, че си беден не ти пречи да си образован и да се интересуваш от здравето на детето си.
 Точно за теб знам, че се опита да махнеш сополите. Аз не съм много на ясно и затова си стоя настрана от болни.
От четенето до сега разбирам, че се случва да има сополи от бактерия, която по принцип си присъства в нашия организъм, но просто се е размножила над "нормалното" заради нисък имунитет. И сополи заради алергия - тия ме притесняват, че още въвеждаме нови неща.
*
« Отговор #822 -: Април 25, 2012, 22:40:05 pm »
Боби, ти хубаво обобщаваш, но прави антибиограма на едно от децата си наскоро, и спори с лекарката, за да е правилно лечението му, нали? И вече си минала през всички възможни изследвания за алергията на Ивана? Е, питам те аз, това ли правят и бедните и необразованите, ако изобщо имат късмета да са задравно осигурени?
Изборът и поведението на колегите ти са информирани и осъзнати, така че пак се връщаме откъдето почнахме.
 Бедни или богати, правилата под които ги пускат в градината са едни и същи навсякъде и това,което лекарят ще им каже също е едно и също. Единственият спор, който съм имала, беше да ми се даде лекарството веднага, вместо да ме държат по спешни отделения и в крайна сметка да направят същото. Което съм променила е, че съм си спестила часовете чакане. Каква е разликата за теб, като в градината пак ще са сополиви?

Децата на бедните са здравноосигурени от държавата.  

Разликата е ясна: ако всички родители правеха като теб, нямаше да се оставят хронични инфекции нетретирани и неизлекувани, ако и децата да ги събират сополиви накуп. Не говоря за симптомите им, а какво се прави за диагностика и лечение. Няма да се предписват антибиотици през месец, да се развива резистентност. Някои родители са убедени, че децата им имат алергии, без да са си мръднали пръста да го проверят с изследвания.

И дори да имат достъп до здравно обслужване, превантивните грижи на едната и другата категория родители няма да са еднакви, нали? Пак има разлика.

А дали един конкретен беден родител се грижи за здравето на детето си няма никакво значение. Става дума за мнозинството, критичната маса, и какво прави по правило всяка група. Здравната култура не е еднаква и разделението при бремето на заболеваемостта по социално-икономически статус е редовно потвърждаван факт.
« Последна редакция: Април 25, 2012, 22:42:54 pm от цигу »
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #823 -: Април 25, 2012, 23:27:54 pm »
Цигу, почакай да тръгнете на градина, да походите няколко месеца и тогава ще си говорим :-)

м-и аз се опитах , но мисля, че при Ивана беше комбинацията с алергиите, която направи това мазило. Но едва ли някога ще знам със сигурност. При всяко положение, опитала, не опитала, нищо не постигнах. При повечето деца не е толкова драматична ситуацията, аз сега я виджам Андреа. Тече и носа и нищо и няма.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #824 -: Април 26, 2012, 00:19:36 am »
социалният дарвинизъм може и да помогне за сополите и обноските (макар да се съмнявам), но има други дългосрочни и много неприятни последици. ясно е ,че в щатите нещата са драстично различни и с културата на бандите и тн, но това е по-скоро следствие на разделението, пак според мен. сигурно това ще повдигне много недоволство, съжелявам ако е така.

по темата - от днес започнах да чувам леко похъркване, което изчезва като се изкашля бебето. изнудихме един педиатър да я види утре, че досега всичките дето я гледаха казаха, че нищо й нямало.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #825 -: Април 26, 2012, 00:40:19 am »
Елена, хубаво е пак да я видят - при тях нещата бързо се развиват. Аз съм облагодетелствана, че има кой да слуша децата, макар и с кучешки слушалки вкъщи.
Боби, силно подозирам, че разминаването ви с Цигу е породено от това, че не живеете на едно и също място. Аз съм стигнала до абсолютно същия извод като нея, но да не прекаляваме със спаменето  :).
*
« Отговор #826 -: Април 26, 2012, 01:59:54 am »
елле, следващия си мъж, ще го търся педиатър. сериозно, според мене това е решението или мъжа ти или по-добре ти самата да сте педиатри. много й завиждам на едната майка, че е стигнала до този извод преди да направят бебето и се е омъжила "правилно". ще рапортувам утре какво ще каже.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #827 -: Април 26, 2012, 03:29:15 am »
ай, ай
какво четат очите ми- оказва се, че сополивенето било даже полезно  8O
цигу, много съм съгласна с теб, но тук за съжаление "богатите" са от така известната мутренска агитка, така че в частните "елитни" детски заведения е пълно със болни деца на принципа "Аз ви плащам да ми гледате детето"
за съжаление към момента тук за мен най-чистият и полезен начин тук детето ти да е добре гледано е с наемане на жена, която да го прави само за теб
слава на Бога ние попаднахме на безкрайно добра такава
онази вечер в парка се срещнахме с една майка с момиченце на 2,5 месеца- бяхме сами, около 20 часа беше
оказа се, че тя също като мен избягва контакта със какви да е деца по парковете, защото здравото й дете от ходене на детски кът е барнало пневмония, заради която е лежало в болница
жената беше безкрайно разколебана по отношение на ДГ, даже сподели че като е разбрала, че детето й е прието й се е скофтила много сериозно
беше много щастлива да ме срещне и да поговорим, защото около нея всичките майки й обяснявали, че детето ТРЯБВА да ходи на ДГ
преди време момичето е живяло в Португалия, там е работило в ДГ, но казва- аз бях една на 6 деца, тези деца ги чувствах като мои и наистина имах време да ги обгрижа
бащата на детето също бил безкрайно против малката да ходи на ДГ и след разговора ни беше убедена, че няма да я пусне
от всичко най-мразя да ми кажат- аз какво да си правя /болното/ детето, е мама му стара, аз какво да си правя моето, когато вашето го разболее
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #828 -: Април 26, 2012, 03:46:41 am »
социалният дарвинизъм може и да помогне за сополите и обноските (макар да се съмнявам), но има други дългосрочни и много неприятни последици. ясно е ,че в щатите нещата са драстично различни и с културата на бандите и тн, но това е по-скоро следствие на разделението, пак според мен. сигурно това ще повдигне много недоволство, съжелявам ако е така.
Честно казано дали е следствие или не, мен хич не ме интересува. Моите деца имат няколко години, в които да ги науча да станат достойни самостоятелни хора и не бих ги изхабила в подобна среда. Още от сега ми се изправят косите като знам, че в района на нашето училище са включени освен нашият квартал и едни не до там приятни комплекси с апартаменти, а частни училища и за двечките едва ли ще мога да си позволя.

*
« Отговор #829 -: Април 26, 2012, 05:35:47 am »
Честно казано дали е следствие или не, мен хич не ме интересува. Моите деца имат няколко години, в които да ги науча да станат достойни самостоятелни хора и не бих ги изхабила в подобна среда. Още от сега ми се изправят косите като знам, че в района на нашето училище са включени освен нашият квартал и едни не до там приятни комплекси с апартаменти, а частни училища и за двечките едва ли ще мога да си позволя.

В такъв случай по-достъпна опция ще е да си смениш квартала с такъв в който има добро държавно училище, съседи от добрата средна класа и липса на тн "социални". Това е широка практика в Щатите и един от най-често срещаните мотиви, които движат пазара на частна недвижима собственост.

Елена, няма ли начин да я види някой на частно - ако имате частна застраховка. Забелязала съм, че и тук (Англия) както и в БГ като цяло докторите са доста по-отзивчиви когато са в частния си кабинет... Има и такива които могат да ти прегледат детето дори и без направление (мога да ти дам координати на такъв на лични ако искаш).
« Последна редакция: Април 26, 2012, 05:51:53 am от vaci »

*
« Отговор #830 -: Април 26, 2012, 09:25:14 am »
Момичета, приканвам ви най-любезно да спрете с тези обяснения. Всеки си е намерил неговия си начин за отглеждане на децата.
« Отговор #831 -: Април 26, 2012, 11:47:49 am »
Момичета, приканвам ви най-любезно да спрете с тези обяснения. Всеки си е намерил неговия си начин за отглеждане на децата.

:thankyousign:
*
« Отговор #832 -: Април 26, 2012, 12:07:53 pm »
При редовен преглед на Емма й откриха "шум в сърцето" и джипито ни прати на детски кардиолог. След изтезаващ преглед при който бебето не спря да плаче, човекът каза че има "дупка" между двете камери на сърцето. Предписа ни час чак след година, за да видел как се развива. 

Доста четох по въпроса и има най-различни видове "дупки", някои са наистина повод за притеснение и оперативна намеса - притеснява ме фактът че не можаха да прегледат бебето обстойно - ами ако е по-сериозно отколкото изглежда?

Разбирам че това е често срещано явление, и доста деца са го имали и израстли... И все пак - има ли смисъл да отида на нов преглед, за второ мнение, и надявайки се този път бебето да не плаче та да могат да го прегледат по-добре...

« Отговор #833 -: Април 26, 2012, 12:41:34 pm »
Vaci, ако това постоянно ще те човърка и нямаш вяра на доктора, заведи я при друг специалист. Тук във Варна има добър детски кардиолог, незнам откъде си. Иначе и аз съм чувала, че се израства. Може би наистина нямаш повод за притеснение.
Момичета, от понеделник Митака много често плаче. Когато го сложа легнал, само като доближим леглото и започва да плаче истерично. :( Вдигна ли го на ръце, спира да реве. Сложа ли го, пак същото. Постоянно каканижи, мрънка, не се радва на играчките, даже на тази над леглото, любимата му, не и се радва.
Привидно е здрав, моля ви, дайте идея какво може да е.
Вечер е същото, докато заспи, е на ръце и реве.
Навън пак-спи в количката, събуди ли се-пак рев и пак на ръце.
Не сме го свикнали така, не е държан много на ръце. Какво стана и аз незнам?

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #834 -: Април 26, 2012, 13:05:01 pm »
За сърчицето - хубаво е да се види от специалист. Може да се израсте, но понякога се налага да се приемат лекарства, които да подпомогнат нещата. Чак след година ми се вижда много за контролен преглед. Моята племеница я следяха поне на 6 месеца. 
Във Варна - д-р Шивачев, София - д-р Велковски препоръчвам.
Успех!

Сиска, може просто детето да иска да гледа нещата от високо и да му е скучно в легнало положение. Моята девойка мразеше да лежи, в количка, в кошара, даже и в столчето за хранене и беше скучно! :oops: :(
« Отговор #835 -: Април 26, 2012, 13:13:10 pm »
На нас ни откриха шум в сърцето на годинка. Казаха, че е физиологична особенност и се израства.
Да не е пролапс на митрална клапа - това е козметичен дефект.
[/url][/url]
« Отговор #836 -: Април 26, 2012, 13:25:36 pm »
Чудя се дали не е защото му смених млякото с Фризовом? Оказа се, че и с него повръща. Май вече няма да му сменям млеката-минаваме си пак на Лактана. За 20 дни е наддал със 520гр. Педиатърката каза, че е добре.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #837 -: Април 26, 2012, 14:29:39 pm »
Чудя се дали не е защото му смених млякото с Фризовом? Оказа се, че и с него повръща. Май вече няма да му сменям млеката-минаваме си пак на Лактана. За 20 дни е наддал със 520гр. Педиатърката каза, че е добре.

Ако поведението му е съвпаднало със смяната на млякото, най-вероятно е от това. Пробвай сега пак с Лактана, да видиш дали ще спре да плаче като е легнал.
Иначе и ние минахме през този период, където света трябва да се гледа от високо :)
[/url]
*
« Отговор #838 -: Април 26, 2012, 15:05:06 pm »
Siska, Yana, Veni - мерси за отговорите! Не сме в БГ да се възползвам от препоръките ви, но ще търся кардиолог на частно, за по-подробен преглед и мнение.

Не знам дали е пролапс на клапата, дори не ми казаха между кои камери е - за съжаление преди да отидем на прегледа не бях чела нищо по въпроса защото не знаех какво да очаквам, и не можех да задам конкретни въпроси. С четене след прегледа разбрах че има различни "дупки" - някои "доброкачествени" други - не, в зависимост къде са и как се развиват...

Siska - да не би наистина плаченето да е свързано с рефлукса и смяната на млеката?

*
« Отговор #839 -: Април 26, 2012, 16:25:22 pm »
да кажа какво стана с нас - отидохме на педиатър, приятел, прие ни, каза, че са й чисти дробовете, хъркането е от носа, да започна да се притеснявам, ако има промяна в дишането - стане по-учестено и повърхностно или по-дълбоко, забавено. има лека ушна инфекция, за която освен нурофен или парацетамол нищо не можем да направим. каза, че ще се сополи и кашля (особено за кашлицата обясни) дълго време - две, може и повече седмици - което се дължало на раздразнени респираторни пътища. не дават сироп, защото е добре детето да се освободи от каквото го дразни, дава се сироп, ако кашля твърде много и това вече я мъчи. обясни, че просто сме си изкарали вируса два пъти и след като няма температура няма бактериална инфекция, ако имаше нещо по-сериозно детето щеше да се влошава.

васи, аз бих отишла веднага да го види друг човек, да се направи поне една ехография или друго образно изследване да се знае какво е със сигурност, щото сърцето не е шега, макар че доста бебета си го израстват съвсем успешно.

сиска, според мен детето се е светнало къде му е по-приятно  :)