0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

аааа, аз мислех, че скоро сте го започнали. Оффф  ами не знам, това е което се сещам, че в началото като минахме на АР имаше промяна. И започна по рядко да ака, но после се оправи. Абе изчакай още един ден и ако се пъне и мъчи бебенцето и не става с друго дай му малко лактулоза.
М-и, и ние нямаме заболявания някакви (поне такива, които да знаем), но нашата педиатърка ни предупреди още в началото, че не е на разположение през уикенда. А то като че ли точно тогава се случват разни неща  8O

И аз съм с въпрос, ако д-р Бърди е наококоло, ще се радвам да даде мнение. Преди две-три седмици София имаше два дни разстройство. Дадох един памперс за  микробиологични изследвания и откриха клебсиела пнеумония. Докато излезе резултата, обаче, тя беше спряла  с разстройството, и понеже педи ми каза, че клебсиелата не била патогенна и опасна, се отказах да и давам антибиотици. Направих все пак антибиограмата и толкова. Щях вече да съм забравила за това, но преди няколко дни по дупето излязоха пъпчици. Много малки, с бяло връхче. Педиатърката ги видя вчера и предписа гентамицин крем, но не се ангажира с предположение от какво са. Гентамицина е сред препаратите, към които е чувствителна  и клибсиелата. Само че си мисля сега, че ако е от нея този обрив, само кремче няма да помогне. Имал ли е някой такъв обрив? Дали се дължи на клебсиелата и трябва ли отделно да лекувам и нея?
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
krasi(ahiito)Благодаря за вниманието,че то в маи в неподходящо време попитах или пък  на неправилното място питам.То и зъби може да е,ама това пръцкане мисля,че не от зъби,ама знам ли вече.
Деси, и малката като е била хремава са й се появявали тези налепи и ми обясниха, че е от понижения имунитет в следствие на хремата. Аз не съм третирала с нищо, сами си минават. А за играчките - и аз съм от мързеливите майки и ги мия от дъжд на вятър, че и по-рядко :oops:

бина, аз май в бързината и не съм се доуточнила. Аз за събуждането мислех да не е от зъбки. За пръцкането вече не знам. Ама забелязвам, че и малката има дни/вечери, когато има повече газове. Даже два дни на "дъртата магарица" давах Инфакол, че много газове имаше детенцето.
[/url]
*
Деси, млечница при Кай много се повлия от Фунгостатин.

Къди, вие сте на АР заради рефлукса... А дали вече не се е пооправило положението с него? Ако пробваш друго АМ? Запека на Кай (едно време де) се повлия само от смяната на АМ - никакви лекарства/хомеопатия, гимнастика и баене не помогнаха... И то чак 3-тото АМ, което пробвахме, се оказа точното за нас.
*
Къди какво значи запек ако твърди топчета или просто не е всеки ден? Д-р Бърди казва, че като се увеличи дозата на АМ и си акат бебетата, които са на АМ редовно. И аз съм си мислела, че има запек, ама само съм си мислела, какво е запек видях чак след захранването. Мисля че е малко бебето да е минал рефлукса и не е удачно да се минава на обикновено АМ, но ти си реши.
Бина всеки си е с резличен корем. Не писах защото и ние много пръцкаме даже сутрин има симфония, поне 5мин се напъва да пръцка и озвучава  :D. Нормално е да има дискомфорт и от газовете и нещо ако запича и от зъби. Поне да са по-големи да показват къде боли, но и това ще стане  :) Пробвай да даваш само храните, които педи е препоръчала известно време и ще прецениш.
Борислава не сме правили изследвания на ако, а пъпчици само веднъж се появиха нашия педиатър всичко с "онова лилавото" лекува, че щяло да се разнесе, аз не видях ефект и мазах с тридерм.
м-и, при всички положения АР ще остане, не мисля, че рефлукса е овладян въпреки, че повръщането значително намаля. Ака на 3-4 дена и то с моя помощ, напъва се страшно иначе и днес пусна едно малко твърдо топче.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Това била бебешка млечница и просто като се появи да мажа с Дактарин.  Това нали са гъбички? Имам предвид как така от самосебе си се появяват?    
Била ли е на антибиотик нещо? Без антибиотик също могат да се получи, ама обикновено става по-рано.
Млечницата е Кандида. Повечето от нас сме и носители, но се проявява или като се взимат антибиотици, или като има намаляване на имунитета, или при бебетата, когато имунната система още не се е изградила добре.
Нали все тук се разясняваме за тази нормална флора - е, Кандидата е част от нея също. Повечето неща, които ни разболяват, сме им носители и никога не може да се изичстят напълно. Така че не се е появила от самосебе си, а от това дето си го носи.Казват, че почти висчки са носители на Кандида.

За лечение - някои не лекуват, но по принцип се лекува с Нистатин. По-щадящо лекарство е, защото не се абсорбира от лигавиците, а само убива това, до което се докосне. Не знам дали кремовете, които каза имат Нистатин в тях.


  
не, Боби, не е била на АБ досега. Крема който ни изписа преди и който ползвам сега е Дактарин с активна съставка Миконазол. За първи път й се появи като беше на 6 м., но мазах докато изчезнаха налепите само, защото така ми каза личната. Този път ще мажа повечко дни и ще видя след това дали и кога пак ще се появят. Мисля си че просто предния път не са добре доизлекувани и сега заради хремата е паднал малко имунитета и пък са избили.
Извинете ме за невежеството, но този Дактарин го мажете на езичето на бебето ли?
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Аз го мажех на бибата на Криси,а Марти биба не ползва :lol:и с пръст го разнасях на засегнатите места
Аз изстрисквам малко от тубичката на една клечка за уши и с нея мажа където има налепи, преди бяха по езика, сега има само от вътрешната страна на устните, но предполагам че то после си отива по цялата уста.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
не, Боби, не е била на АБ досега. Крема който ни изписа преди и който ползвам сега е Дактарин с активна съставка Миконазол. За първи път й се появи като беше на 6 м., но мазах докато изчезнаха налепите само, защото така ми каза личната. Този път ще мажа повечко дни и ще видя след това дали и кога пак ще се появят. Мисля си че просто предния път не са добре доизлекувани и сега заради хремата е паднал малко имунитета и пък са избили.
Няма смисъл, не е това че не са доизлекувани. Щом 2 месеца ги е нямало значи са били излекувани. Сега нещо пак ги е провокирало да се разпространят. Излекувано в случая не значи, че е изчистено от организма. Това 100% никога няма да стане.


  
"изстрисквам" да се чете изстисквам  :lol:
ами единствено за хремата се сещам,  която сигурно е била от вирус, който лепна от нас с баща й. Макар, че нямаше други оплаквания, като кашлица, температура - беше си както обичайно жизнена, но явно е паднал имунитета, не се сещам от какво друго може да е. То на този етап може ли с нещо да се подпомага  засилване на имунитета, макар че тя имунната система така или иначе все още не е напълно развита, може би затова й излизат.  Пробвах да давам кисело мляко - домашно, но не му се кефи особено.
« Последна редакция: Март 31, 2012, 20:16:05 pm от dessi-kk »
*
Имуностимуланти мисля, че не е добре да се дават на толкова малки деца, даже всъщност не знам от каква възраст може или се препоръчва.
*
деси, аз имах епична битка с кандидата и то два пъти и при мен беше много неприятно, защото аз я имах по гърдите и беше много болезнено кърменето, та това го пиша, за да каже, че доста поизчетох по темата. както ти е писала боби няма отърване от тях, важното е да се държат на нормалните им нива. по лигавицата на устата се появяват като бели налепи, по дупето се появяват като обрив. много добре се повлия от клотримазол, мажех и дупето. виж в kellymom.com има доста за кандидата и за последните препоръки за това с какво да се маже (не помня името, не знам дали беше нистатин или нещо друго, само съм запомнила, че преди се е препоръчвало едното, което дава 50% резултат, а с другито постигали 90%). другото, което правиш е да миеш с оцет играчките, защото иначе трябва да ги изваряваш дълго време, аз трябваше да си пера и сутиените с оцет, ама и аз съм безхаберна и не го правех. мина, но бавно при нас, защото си ги менкахме. успех. упорити гадини са, и така както при нас се появява кандида доста често, така и при тях се появява. смени си накрайниците на бибероните, но гаранция няма. не е страшно, но според мен е напълно глупаво да се предписват антибиотици, при положение, че кандидата много често се появява след тях. за възрастни се препоръчват пробиотици и някаква киселина, но за деца, нищо то това не е подходящо. след като не й пречи на храненето, мажи и си свиркай.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #496 -: Април 01, 2012, 12:10:55 pm »
елена благодаря, сега ще прочета в този сайт. Между другото налепите и изчезват за 1 ден като я мажа 3-4 пъти и на другия вече няма. Смисъл, че при нея поне не са употири. Ето днес вече няма нищо, но ще продължавам да мажа. Ами и на мен не ми се струва много подходящо да се дават имуностимуланти, още повече че тя още му се "лоудва" антивирусната програмка  :lol:, предполагам че затова е цялата работа. Като се зареди напълно предполагам, че сама ще се спрява с гадините. Ще изчистя сега с оцет както казваш.
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #497 -: Април 01, 2012, 20:03:33 pm »
Да питам мамите на момченца, колко са големи тестисите на вашите дечица?

На единия племенник са като праскови големи  :) , на другия са като лешници мънички  :) .
И се чудим нормални ли са такива малки, като ги сравняваме.Пък може формата да си е такава.То човек все намира за какво да мисли и да се притеснява  :oops: .

Но пък уролога когато им забелва пишлетата, е преглеждал и тестисите,  и нищо не е казал за това.

На вашите момчета какви са по големина ?
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #498 -: Април 01, 2012, 20:03:58 pm »
М-и, и ние нямаме заболявания някакви (поне такива, които да знаем), но нашата педиатърка ни предупреди още в началото, че не е на разположение през уикенда. А то като че ли точно тогава се случват разни неща  8O

И аз съм с въпрос, ако д-р Бърди е наококоло, ще се радвам да даде мнение. Преди две-три седмици София имаше два дни разстройство. Дадох един памперс за  микробиологични изследвания и откриха клебсиела пнеумония. Докато излезе резултата, обаче, тя беше спряла  с разстройството, и понеже педи ми каза, че клебсиелата не била патогенна и опасна, се отказах да и давам антибиотици. Направих все пак антибиограмата и толкова. Щях вече да съм забравила за това, но преди няколко дни по дупето излязоха пъпчици. Много малки, с бяло връхче. Педиатърката ги видя вчера и предписа гентамицин крем, но не се ангажира с предположение от какво са. Гентамицина е сред препаратите, към които е чувствителна  и клибсиелата. Само че си мисля сега, че ако е от нея този обрив, само кремче няма да помогне. Имал ли е някой такъв обрив? Дали се дължи на клебсиелата и трябва ли отделно да лекувам и нея?

Борислава, тук едно момиче скоро писа, че са открили такава гадинка на сина й, пиши и ако искаш на лични да видиш какво е станало с тях http://www.zachatie.org/forum/index.php?action=profile;u=24368

Силванче, за протокола  - на моя племенник са му като орехчета  :lol:
« Последна редакция: Април 01, 2012, 20:10:23 pm от dessi-kk »
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VI
« Отговор #499 -: Април 01, 2012, 20:22:56 pm »
silvanchence при нас на единия като лешници,а на другия като орехчета :lol: