0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #460 -: Март 30, 2012, 09:58:22 am »
Така е Краси, ама просто трябва да се прочете.

И като го прочете и какво? Тя излиза на горните граници,дори малко над тях, точно както педиатрите и са и казали. Въпроса е интерпретацията на прочетеното.

Еми просто няма за какво да се притеснява, моето пък беше винаги под нормата по тези таблици. Следи се общото състояние на детето от педиатър и майката разбира се. Моето и сега е слабо и си върви вес така на долна граница, но мен това изобщо не ме притеснява. Важното е да се храни и да е здраво. Имам много приятелки с такива пухкави бебета, но с правилно захранване и хранене, всичко след годинката се урегулира. Първи 3 година от живота на бебето относно храненето, пък и не само, са най важни, ако искат родителите им да растат децата им здрави. До колкото разбрах това притеснява Теодор. Нека си пита момичето, но в правилната тема. Има такава и се обсъждат всякакви въпроси от различно естество, казва се седмична тема в дългоочаквана. Тази тема тук е създадена защото д-р Бърди даваше мнениея и съвети при проблеми.

Или не искате да разберете или ... всички майки четящи тук би трябвало да са заинтересувани за децата си и поне да си направят труда преди да попитат /тук визирам захранването конкретно/ да попрочетат това онова и ако нещо не им е ясно или срещнат трудност да го обсъдим, но пак в правилната тема за храненето.
« Последна редакция: Март 30, 2012, 10:00:38 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

 :BangHead:първо що не прочела, после пък що не питала където трябва? Данче, я намери бавачка за една седмица, та седни да изчетеш целия форум, за да видиш къде какво е писано и намери упътването за това в коя тема какво може и какво не да се пише - пък после ми го препрати и на мен моля те. Аз приключвам с тая абсурдна диксусия. Не държа да имам последната дума.
 А сега по темата (или може би не,незнам вече)Славея, за втори път е с бели налепи в устата - не я болят, но много ме е яд вече. Педиатърката казва, че това е често срещано "състояние", не заболяване при децата и се появява от самосебе си. Питам - да не от това че постоянно пъха всичко в устата - не било от това. На въпросът ми какво може да се направи за да не се появяват, ми отговори че нищо не се прави?! Това била бебешка млечница и просто като се появи да мажа с Дактарин.  Това нали са гъбички? Имам предвид как така от самосебе си се появяват? Миналият път (януари) малко след като минаха в устата, започнаха да и излизат едни червени като пъпчици по дупето - за два дена почти всичко между крачетата беше в червен обрив. Тогава ми изписа Тридерм за три дни. Сега пак ме е страх да не стане така - дали има връзка едното с другото?     
*
Аз все се каня да питам. На вас при изписване от родилното епикриза за бебетата даваха ли ви? На мен ми дадоха само моя. И тая Амбулаторна карта също нямам. Предполагам, че педиатъра си ги води, защото има много добра картотека, но на мен само бележка с кг и см ми дават, преди ми пишеха и обиколките, но от като попитах защо обиколката на главата е по-голяма от гърдите и спряха да ми пишат тях, а док каза "това е друго"  :( Нулева информация, пълно затъмнение, добре че наистина е жизнено детето, че иначе щях да съм откачила.
Деси нямали сме такъв проблем да не би да сте били на АБ и нещо имунитета да е паднал?
На нас епикриза за бебето ни дадоха от АГ-то при изписването.
Не, не сме пили АБ все още - слава богу още не се е налагало. Стерилизирам постоянно всички шишета, биберони, лъжички, дори играчките за дъвчене, които могат да се стерилизират, другите ги мия редовно - но то диването дъвче всичко по пътя си.
« Последна редакция: Март 30, 2012, 10:44:28 am от dessi-kk »
*
М-и, аз също имам епикриза за бебето, дадоха ми я в деня на изписването в 2 екземпляра - единия остава за теб, другия го даваш на личния лекар на детето.
Амбулаторната карта се води от педиатърката  и стои при нея, поне при нас така се процедира. 
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Имам епикризи, в тях пишеше, че децата не са ваксинирани, а те бяха, но това отделен въпрос. Ходих да ги подменям.
Нашите амбулаторни карти също са при педиатърката.

Деси, аз пък много отдавна нищо не стерилизирам, играчки мия сигурно 1 път в седмицата, в`ъх каква мързелива майка съм :P

Ето ти мнението на д-р Бърди от стара тема:


Ползвайте "Дактарин" орален гел и мажете с клечка с памук накрая. "Пиенето" не е добра идея.
Добре е да се маже.

Упоритите монилиази ( млечници) често говорят за проблеми с клетъчния имунитет. Имайте пред вид.
Мисля просто не сте прилагали добре.
Идеална чистота около бебето!
Мажете докато изчезнат напълно >>> ПЛЮС още 3 дена.
« Последна редакция: Март 30, 2012, 11:21:14 am от Eille »


*
Момичета не очаквах да се получи такъв спор.
Цигу, извинявам се публично, знам какво е да отделяш от времето си и накрая никой да не ти обърне внимание. Специално попитах за тези таблици, защото моят мъж ги гледа и чете, той е математика вкъщи и такива неща много го привличат.  
Тези таблици ги има в здравния картон и съм ги гледали няколко пъти и така и не можах да ги разбера. Но сега с твоите обяснения ще се оправим.
Обидно ми стана, защото аз потърсих помощ, пък насреща ми се размаха пръст, че не съм внимавала в час.
И наистина ако не знаеш кое къде е във форума и в темите много трудно се ориентираш и така губиш много време и с търсачка съм опитвала и пак не се получава.
Килограмите много ме притесняват при Мария, аз искам здраво бебе.
Тя не е дебела и аз си мисля, че наддава нормално, притеснявам се в близкото бъдеще да не се окаже, че трябва да я държа на някаква диета, че нали си представяте какъв ужас ще настане да държиш гладно бебе.
Та доколкото разбирам, ранното захранване се препоръчва точно поради тази причина, да се регулира теглото още от сега и да се избегне проблема затлъстяване за в бъдеще.
И момичета опитайте се да приемете, че всички сме с различен темперамент, някой се ориентират много бързо, на други им трябва повече време.
Веси,мерси.
Честно да ти кажа, аз стерилизирам именно заради тези налепи иначи и аз щях да приключа още преди 3 месеца. Но то пък като гледам същата работа. Значи мажете докато изчезнат + още 3 дни, а личната каз само докато изчезнат. Освен там да е проблема и да не са се махнали тогава напълно и сега понеже беше хремава да е паднал малко имунитета и да са избили наново :ask: Така ще направя този път.
*
Теодор, щом не ти изглежда дебело бебето няма проблем. Като започне да си движе ще качва по-малко, след 6м ще пишеш детето ми качи само 200гр или нищо  :)
И аз си мислех, че трябва епикриза, но така ми беше замаяно тогава, а и те ми обясниха че пращат някакви изследвания в София и от там всичко се препраща на педиатъра та не съм питала за епикриза.
Да, явно че затова ти го препоръчват ранното захранване, но според мен това е абсурдно. По скоро съм чувала да се започне от по-рано захранването (от 5-ти месец)ако детето не качва достатъчно, моя племeнник в 5-ти месец наддаде само 100 гр. и на снаха ми й препоръчаха да започне да го захранва, че явно АМ-то не му било достатъчно. Но обратното - да се захрани за да не надебелява и то още в 3-ти месец ми е супер непонятно. Още повече че храносмилателната им система не е развита достатъчно за да преработва успешно друго освен мляко. Изчакай и виж и другия месец колко ще наддаде и после вземи решението. Не мисля че 1 месец е толкова фатален имайки предвид, че Мария е съвсем малко над горна граница и си е доста дългичка за месеците.
Теодор, щом не ти изглежда дебело бебето няма проблем. Като започне да си движе ще качва по-малко, след 6м ще пишеш детето ми качи само 200гр или нищо  :)
И аз си мислех, че трябва епикриза, но така ми беше замаяно тогава, а и те ми обясниха че пращат някакви изследвания в София и от там всичко се препраща на педиатъра та не съм питала за епикриза.
В София пращат някакви генетични изследвания. На мен ми обясниха, че ако са наред - не изпращат нищо, ако има проблем - изпращат резултатите на адреса с който си се регистрирала при приемането в АГ. Ти къде ражда? Отиди да питаш къде ти е експертизата на детето?
dessi-kk, при нас в началото също се появиха подобни бели налепи и дупето се покри с пъпчици. Третирах с Дактарин - обтриване на устата и имазол за дупето.
В момента, в който изчезнаха спрях лечението и след 3-4 седмици отново се появиха. Педиатърът ми каза, че лечението трябва да продължи 2-3 дни след изчезване на обрива и така направих, от тогава нямаме проблем.
Сега имам аз въпрос и вероятно ще ме изпратите да чета  :D, но сме със запек, след силни напъни успя да пусне едно топче. Да дам ли лактулоза или да изчакам?
Да Къди, така и ще направя този път, ще мажа допълнително 3 дни още. Благодаря.
Вие сте на смесено кърма + АМ нали? какво ви е АМ-то? 
*
Къди, аз лично съм давала Лактулоза - това преди да захраня, когато пихме едно АМ което запичаше. Но нещо ми се върти в главата, че д-р Бърди, както и момичетата, не я препоръчват. Пробвай със сгъване на краченцата към коремчето. Аз това се сещам засега, но имаше и други неща.


dessi-kk, пием ХИП АР, в по-старите теми четох, че и вие сте приемали АР и сте имали проблем с изхождането. ХИП АР е с клей от рожкови също, поръчах Хумана АР, но ще я доставят чак след две седмици. Знам ли Хуманата също е с рожкови, но една ли в това е причината.
ivanita, сгъването на крачетата първоначално вършеше работа. Сега мажа с Бейби нос кремче за коремче, но ефект - нулев.
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Момичета, къде е подходящо да си задам въпроса, че нещо почвам да изперквам  :?
Става въпрос за изследванията на моите момчета:
660 алкална фосфатаза при реф. ст-ст до 500 за деца!!! Калций на горна граница 2,6 при реф ст-ст 2,12-2,62, Неорганичен фосфор също е на горна граница 1,94 при реф. ст-ст за деца 0,95-1,95. Билирубина е в норма 10 при реф. ст-ст < 21.00
Какво още да пусна, като изследване за да се потвърди или отхвърли рахит, или там каквото ни се е паднало от екстрите  :? Фонтанелите са им ок, според педиатъра. Подобни резултати имахме и около Нова година и ендокринолог от Педиатрията ни назначи Вигантол х4 капки дневно, като по принцип имам предписание до годинка да им дава х2 капки. Децата бяха изключително на АМ, вече са захранени и дневното количество АМ е около 400 мл + 200 мл. млечна каша, обикновено банановата на Хумана. Къде бъркам, и дали не пренавивам болта и да се притеснявам безпричинно. Дайте моля ви, съвет или ме насочете в коя тема да си постна въпроса  :?

П.П. Благодаря, на д-р Бърди за насоките които ми даде  :) Ще пиша отново, като излязат резултатите за 1,25 OH Vit D
« Последна редакция: Март 30, 2012, 13:30:58 pm от Iffi.13 »
не, нямали сме проблем с изхожданията, може би тогава да съм мислила, че сме  имали защото изведнъж консистенцията на аките просто от течна стана по гъста - като пластелин. Но сега вече знам, че това не е било запек, защото си акаше редовно, понякога пропускаше ден, два, но не личеше да има някакъв дискомфорт.След време се нормализира и зи започна всеки ден, по веднъж. Но според мен точно от АМ-то ви е проблема ако въобще има такъв.
« Последна редакция: Март 30, 2012, 13:31:12 pm от dessi-kk »
Аз, като сравнително нова тук, използвам дискусията, за да ви благодаря на всички, които ми отговорихте, когато преди време имах проблем и питах. В края на краищата, проблемите, които срещаме, ине са нови, само ние сме  :D (поне аз, де). А и в един форум винаги има опцията да отговориш с линк към стара тема, в която въпроса е вече обсъждан, вместо да поучаваш.

М-и, и на мен ми дадоха 2 епикризи - моята и на бебето, в по 2 екземпляра всяка. Освен това амбулаторната карта си е в мен, аз я нося на консултациите, а педиатърката си има някакви нейни документации. Аз бих си потърсила от родилното епикризата. Освен това съм много по-спокойна, че картона на детето е у мен. Така ако има нужда от преглед през уикенда, когато педиportadrink не работи, ми е под ръка за да го покажа на друг лекар.


*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #478 -: Март 30, 2012, 13:52:39 pm »
Iffi.13 при деца е много относително, те за всяка възраст са различни реф. стойности и съм забелязала че при бебета са най-високи. Нямам таблица за тия показатели ти сигурна ли си че не се шашкаш излишно?
Деси то след 10м не ми е тумнала епикриза, пък и носих на док нещо, може и то да е било, но не помня  :oops:
Борислава, ние нямаме заболявания, всичко уж е в норма. Картона се чудя дали да го искам. На нашия док това му било най-хубавото, че си вдига телефона дори в неделя до сега не са ме излъгали, това какво получавам и дали е достатъчно и ме удовлетворява е друг въпрос.
И днес като най-редовна да си задам и другия въпрос. Прави ми впечатление, че бебе не иска да стои изправен-седнал, ама че го измислих - слагам го в стола за храна и в количката, но се приплъзва напред и сякаш на гърба си иска да седне при вас така ли е?
« Последна редакция: Март 30, 2012, 13:54:41 pm от м-и »
Но според мен точно от АМ-то ви е проблема ако въобще има такъв.
от повече от месец сме на тази марка АР и едва сега се запече. Не знам, ще я изчакам още ден.