0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лиско, все се каня да попитам, а като ги извеждаш навън как процедираш? Нали точно като е хубаво времето са повечето опити за махане на памперс, а точно тогава сме почти постоянно навън. Как се занасяш особено ти с на три деца не знам по колко чифта бельо и дрехи.... предполагам, че и обувки може даже да се наложи :) Колкото по-малко дрехи по тях, толкова повече течове надолу  :lol:



Няма ли начин едно от бебетата през нощта да го поема някой друг( то ще е супер и двете докато си попочинеш ама все си е помощ и едно). Нашия тати много помага, но с храненето няма как, че сме на кърма.
А запек е когато е твърдо, ти това ли имаш предвид? АМ на всеки корем се отразява различно.


За съжаление няма кой да ми помага. Тати ги занимава предимно вечер, когато се прибере от работа, но после щафетата е моя грижа :( За запека давах на Даная Лактулоза 2 дни и нещата се оправиха.
Лиско, знам че ще премине всичко. Ти имаше тризнаци, нали? Колко ли ти е весело понякога...Да сме живи и здрави, с всичко ще се справим.
*
 ... За гърнето и аз да кажа, при нас се сяда на гърне за по Голяма нужда. Правим го от около месец. Първия път стана инцидентно и съответно детето се изплаши. Голямо бе учудването ми, обаче, когато след два три дни, самото дете стана много неспокойно, когато му се доака и определено искаше да го сложа на гърнето. Аз задължително сядам зад него, и го държа под крачетата сякаш го изхождам. Нямаме празно гърне и ние. И действително не иска да ака в памперса.
 По малка нужда изобщо не го слагам и дебна, ми то пишкането е съвсем безразборно. Забелязвам, че явно има промяна в развитието на отделителната система, защото сутрин, когато се събуди, памперса е празен и се напълва малко след това. Въпреки това, не го слагам на гърне за пишкане. Смятам, че е много малък...
*
Интересното е, че  след 2 годинки сякаш децата като са навън рядко им се ходи по нужда или се стискат. Е има спешни случки, но друго си е по големичкото дете. Аз всъшност така разбрах, че детето ми е готово за махане на памперс. Цяла зима беше със сух памперс на вън и края на пролетта, началото на лятото от раз го махнахме, за моя приятна изненада.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Нашият пък само чака да излезем за да се наака  :lol: И го обявява публично на висок глас, като не забравя и да се напъне също така звучно след това  :D


*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Лиско, все се каня да попитам, а като ги извеждаш навън как процедираш? Нали точно като е хубаво времето са повечето опити за махане на памперс, а точно тогава сме почти постоянно навън. Как се занасяш особено ти с на три деца не знам по колко чифта бельо и дрехи.... предполагам, че и обувки може даже да се наложи :) Колкото по-малко дрехи по тях, толкова повече течове надолу  :lol:

Джиджи, първия път Алекс се напиша и се наложи да се приберем бързо защото в бързината да излезем не се бях сетила да взема резервни гащи. Днес ни беше най-дългият престой на вън (3 часа) и нямаше мокри гащи. Дори и в нас вече не се напикават. Научиха се сами да си свалят и обуват (е, как са се обули само аз виждам) гащите и не дават да ги пипнем:)))) Та днес се бях запасила с гащи, резервни панталони, чорапогащници, чифт резервни обувки (викам все един от тримата може да прокапе), ама и мен ме изненадаха:) Малко насила ги накарах да се изпишат на една поляна след посещението в зоологическата градина. Въпреки, че сами си казват вече и най-важното правят разлика от пишо и ако (в началото без памперсите не правеха-всичко беше пиш) аз продългавам да ги тормозя питайки ги през 30 минути "на някого да му се пиша":)? Обикновено отговора е "нама". Но вече им вярвам, че наистина няма:)

Катрин така е, само да са здрави всичко минава.
Добре де и първите дни ли беше така? Някак все не мога да си го представя как точно ще се случи. Ние почти винаги излизаме с колата, така че ще трябва евентуално да "обезопася" и столчето да не го напикае. Все ми се струва, че няма да стане за един ден, та сигурно ще поопикаем наоколо всичко.
Ти като махна памперса първия път, тотално ли го махна или имаше компромисни варианти- примерно на гости ако сте слагаш, за да няма поразии по хората :) Аз си мисля, че не е много хубаво да се слага в едни случаи, а в други не. Така може би съвсем ще се обърка детето, знам ли. Или го махаш от раз, или не.


*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #327 -: Март 23, 2012, 17:37:59 pm »
тини, аз не разбрах, кое е голямото дете - на четири или на джиджи дето според лентичката е на 2?
Елена,голямо ,според мен,е моето момиченце на 2г. и 4 м. :).
 Не сме за тази тема,че възрастовата ни граница е друга,обаче аз да обясня какъв ми е "зора".Моята дъщеря вече се изхожда количествено и качествено като голям човек.Дори при голяма нужда тя не казва(дори лъже като я питаме!),поне да мога да я сменя навреме и стават поразии,ако се отплесна и аз.Другото,което ме накара да мисля,че би трябвало да е готова за гърненцето,е че сутрин и навън памперса почти винаги е сух-значи тя се въздържа.Обаче чуе ли за гърнето става лошо.Пробвах да я оставя там,докато поне се изпиша-резултатът след поне 40 минути увещания да остане седнала на гърнето,е че пиква малко в гърнето и другото го доизпишва до гърнето или където и да е из апартамента.

 Дълго стана.Аз виждам,че не ни се получава и детето ми е негативно настроено,а за момента ми се струва не достатъчно топло ,за да приложа методът с голото дупе.Както казах,остава ни лятото-дано!Тогава наистина махам памперса от раз и да става,каквото ще!Само да не ми излязат криви сметките :lol:

*
Момичета, възможно ли е хрема, да е резултат от никнене на зъби? НИкъде в нета не прочетох такова нещо, ама да си попитам :oops: :oops: Надеждата да не е от храна ме крепи  :D

Да, възможно е. При Хриси се получи точно така. Заведохме я на педиатъра за преглед нямаше зачервено гърло, дори провери дали няма избило зъбче тогава нямаше. Хремата се усили доста и започнахме лечение с Виброцил и включи Тобрадекс, едва тогава отшумя. Прочиствах с помпа няколко пъти дневно, преди това впръсквах Стеримар - водичка.
След няколко дни се появи долно ляво зъбче.  :D
Ами ние имаме едно зъбче вече. То се появи без никакъв проблем, освен малко по-кисело поведение. Видях, че и че второто е на път и се появи хремата. Но то съвпадна и с започването на разходките навън, така че може и да е от настинка. Слагам му Виброцил, но не редовно :oops - по 1-2 капки 2 пъти дневно,а и на мен ми текнаха сополките :-D та се редуваме с капките.
Ох като ви чета за гърнетата, кой знае ние как ще сме като му дойде времето. То няма и да е скоро де, защото най-малкото не се очертава и да се научим да стоим седнали скоро. Но бъдете сигурни, че ще ви се оплача :-)


*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Джиджи, махнах памперса от раз и завинаги(дневния). Не правих компромиси. Бях се заредила с търпение за семдица ходене с парцала. На 4 ден и тримата си казваха кога имат да пишат но отвреме на време Алекс и Дани се наакваха още в гащите. На 6 ден вече и тримата ходеха по малка и голяма нужда в гърнетата си.

На гости не сме ходили през този период, идваха ни гости и в тяхно присъствие децата не казваха какво имат да вършат и са се напикавали. Но и това мина. През тези 6 дни не сме излизали и навън. Исках да "не ги разсейвам" и понеже виждах, че ще се получи упорствах, ако може да се нарече упорство.

Тинка, допреди това и нашите и тримата не искаха да чуват за гърнета. И преди съм писала, че опитвах 3-4 пъти да ги уча. махам памперс, слагам на гърне, рев, слагам памперс. Когато го махнах обаче от раз, започнаха да плачат още от първия ден когато се напикаят в гащите или когато се наакат съответно. Според мен тогава и разбраха, че по-добре в гърнето отколкото с мокри гащи. И на мен не ми се вярваше но за 6 дни всичко приключи и при тримата. После седмица имаше инцидентно изпускане по малко в гащите но защото забравяха от игри да кажат, че имат да пишат.
« Последна редакция: Март 23, 2012, 18:19:36 pm от Lisko »
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Аз да ви се оплача пък и мнения,ако получа ще се радвам.Та така Марти от 3-4 дена отказва да си изяде цялото мляко 180мл..Като явно му се напълни коремчето и като останат 30-40 мл с триста зора ги изяжда,а той  си хапва и от децата дето колкото им дадеш толкова ще изядат :lol:,но пък пюрето и кашата и изобщо това което е с лъжица няма проблем.Може ли да е от зъби той още няма,но повече от месец вече венците ми са бели и надути.
« Последна редакция: Март 23, 2012, 21:47:12 pm от бина »
Благодаря за обстойните обяснения, Лиско! Дано и при нас се получи толкова бързо.
Само с това излизане не знам как ще направим, че на нашия очичките все са му навън и сърцето ще ми се скъса ако трябва да го държа в къщи повече време.
Ще се отчета, когато му дойде времето....за статистиката ;)


*
Бина и при нас един ден имаше проблем, но с всичкото ядене на само с млякото. После излезе зъбче дано и при вас да е така.
Не ги мъчете с тия гърнета или става или не. Не може всеки ден то да реве, а ти да настояваш. Наиснита варианта да се премине на гащи и да си седят мокри като са големи и краен, но и аз смятам, че ще има ефект.
М-и, аз не съм прочела някой да казва, че детето му всеки ден реве от гърнето, а той настоява. Може би не си разбрала.
Аз също никога не съм го карала насила. Просто опитвам от време на време, като се надявам да "вдене". Лошото е, че колкото повече вдява, толкова повече се съпротивлява, при това не на моите действия, а на това, че се опитвам да го убедя....с думи.


*
И аз това исках да напиша М-и-никой не ги насилва,не пречи да има настояване в граници,обаче.Аз "понапънах" нещата,защото тя започна да прави неприятни поразии,макар и с памперс.Дано при вас нещата станат лесно :wink:!

*
тук има едни памперси-гащи в бг няма ли ги. те си се обличат като гащи и идеята им е да си казват децата, пък ако стане беля да си е в "памперс". ясно е, че така няма да им е толкова мокро, но тези, за които аз говоря са бамбукови и нямат попиващи гелове и тн, та те усещат, че е мокро, макар и разбира се не като да си само по гащи. има ли такива и в бг? аз въобще не съм гледала, защото както казах мисля да изчакам.

Елена, и тук има памперс-гащи. Не знам на какъв принцип са /дали попиват, имат или нямат гел/, защото не съм ползвала и никога не съм виждала разпечатани "на живо" :)


*
джиджи и при нас вероятно ще е като при вас. Той отдавна ми тропа с крак и ми се тръшка, но като започне да разбира повече ще пробвам с добро-в смисъл поощрения. Това ината е страшна работа и има нужда да ги накараш да правят нещо така сякаш те са го поискали  :D Ама децата с характер нали били едни умни, та това ще ни е успокоението.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
тук има едни памперси-гащи в бг няма ли ги. те си се обличат като гащи и идеята им е да си казват децата, пък ако стане беля да си е в "памперс". ясно е, че така няма да им е толкова мокро, но тези, за които аз говоря са бамбукови и нямат попиващи гелове и тн, та те усещат, че е мокро, макар и разбира се не като да си само по гащи. има ли такива и в бг? аз въобще не съм гледала, защото както казах мисля да изчакам.
Дай линк или кажи как се казва това чудо. Аз знам само за pull-ups ама те са си памперси, децата пак са си сухи и не ги притеснява, че са се напишкали.


  
*
И тук има памперси-гащи,но те са за улеснено многократно сваляне и слагане,а иначе са си истински памерси с попиващ гел.Обикновените памперси,ако ги свалиш  два-три пъти,за да седне детето на гърне,ще им се скапе залепващата лентичка