0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Снощи Емма (която е изключително на кърма) спа непробудно 7 часа, в просъница яде 5 минути, след което заспа за още 3 часа! Нормално ли е бебе на 2 месеца да прави толкова дълги нощни паузи?


*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Нормално е не се притеснявай :lol:
И в нас единия хубавец ги правеше паузи,ама беше временно :D
*
радвай се докато трае, Васи, че моят опит е, че към четвъртия месец почват пак да си се будят на час и половина, аз сега съм щастлива, когато спи около пет часа без да ме събуди за кърмене. май ти е ред да почерпиш  :wink:
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Vaci, честито  :D! Нормално е и изобщо не е задължително да е временно. Терезка е на 10 и половина месеца и рядко ни се случва да се буди нощем /само тогава, когато е болна/.
И като си говорим за постижения... Миналата седмица купихме гърне. За моя огромна изненада имаме успех и вече 6 дни го използваме по предназначение  :lol:. Баткото така и не се научи, но Тереза сякаш знаеше какво да прави.
*
елле, на 10 месеца и вече гърне??? това не е постижение, а направо скок в еволюцията. аз няма да я пробвам въобще до втората година, но дано тереза, продължи да си го ползва гърнето. ти кърмиш ли я или сте на АМ? питам по повод събужданията.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
По първия въпрос. След като с баткото имахме такива тоалетни проблеми, аз също бях твърдо решена да не пробвам изобщо. Повод за замисляне ми даде едно предаване за инфекции на пикочните пътища при момичета, не че чух нещо ново, но споделих притесненията си с педиатъра. Жената ме изслуша търпеливо и каза, че макар тук, в Америка да е прието да се започва на 2,5-3,00 г, не вижда никакъв проблем да опитаме, стига детето да не бъде насилвано. Слагам я 3 пъти дневно, седи между 3 и 5 мин. Празно гърне не сме имали за 6 дни.

Тереза беше изцяло на кърма до 6-ия месец. Тъй като внезапно спря, минахме "шоково" на АМ и започна да спи неспокойно в продължение на няколко нощи. От 7-8 седмична възраст започна да прави паузи от 8-10 часа.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #286 -: Март 19, 2012, 18:14:14 pm »
елле, на 10 месеца и вече гърне??? това не е постижение, а направо скок в еволюцията. аз няма да я пробвам въобще до втората година, но дано тереза, продължи да си го ползва гърнето. ти кърмиш ли я или сте на АМ? питам по повод събужданията.
Защо няма да пробваш? И аз съм против насилването, но пък ако детето си схваща, защо да не се научи по-рано. Ивана тази сутрин от леглото отиде на тоалетната ( има си седалка там) и се изпишка без проблем. После сложихме памперс за градината, ама мисълта ми е, че не виждам проблем да ходи и сега. Събота и неделя пак ще се пробваме да се учим. Един ден миналата седмица пробвахме, от който на два пъти отиде и сама се изпишка, но останалите свърши извън гърнето и реших да изчакам.

Браво elle22, страхотно. Много е хубаво, че е схванала какво се прави.

Vaci, радвай се. Има и такива бебета и ако сте така, си късметийка, че е станало лесно.  Андреа на 3.5  месеца спря нощното хранене и от тогава си спи по цели нощи. Ивана спря да се храни на почти 5 месеца, но после пак не искаше да спи, та беше голямо чуди докато се научи. В момента и двечките спят по цяла нощ. Много рядко Ивана се буди, ако е сънувала нещо и сравнително лесно вече я успокявам, а също се будеше и когато и излизаха зъби. Иначе си спят по 10-11 часа и двечките.


  
*
ми не знам боби, мисля си, защо да пробвам нещо, дето не ми е до главата и само ще внесе напрежение. тя прави дълги паузи, ако си спомняте бях ви писала, че една сутрин като намерих почти сух пампер си мислих да не би да й отказват бъбреците (луда работа, знам). та от време на време, например нощем почти не изглежда да пишка, но така си го мислех след 2 години да пробвам, хем ще е лято, да ходи по голо дупе или там както.
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Момичета,
от около седмица на Жорко по вратлето се появиха ситни пъпки. Реших, че е от непрекъснатото слюнчене или от претопляне и мазах няколко пъти с крем. Тая вечер забелязах, че пъпките са вече и надолу по гърдите, а под вратлето са станали грапави на пипане.
Може ли да е алергия към някоя от храните, понеже го захранвам?
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
А и още нещо се сетих - акото днес му беше зеленикаво.
Досега съм дала тиква и картоф, а последно пащърнак.
*
Мерси за отговорите, момичета! Ако продължи да спи с толкова дълги паузи - добре, ако не - здраве да е - вече свикнахме със среднощните ставания :) Явно и кърмените бебета могат да правят големи паузи. Ще видим тази нощ как ще е :)

elle - супер за гърнето - ентусиазирах се и аз да експериментирам като поотрасне.



*
миси, това със зеленото ако, не го мисли, вероятно е от пъщърнака, нали той е зелен? а може и да не е от него. мистерия е това защо им е зелено акото - някой казват бактерии, които са им нужни да разграждат храната, майката ти вероятно казва - простуда, но има консенсус, че не е повод за тревога.

ако смяташ, че е от храната да ги спреш да минете само на млечни хранения? но със същия успех може да си е просто кожно състояние. постни снимки да видиш какво мисли д-р бърди.
*
Всички около мен накупиха гърнета и децата им седят на тях и вършат работа. Ентусиазирах се и аз нали възрастта е същата, нооооо моето момче като седне на гърнето и о ужас, започват едни писъци и рев сякаш е изоставен, а го гушкам. Ми не е за всеки явно.
Пащърнакът е бял, по скоро от тиквата си мисля, че може да зеленее акото.
От близо месец, Лора има ситни пъпчици по лицето. Педиатърката й изписа Дексерил крем и почистване със смрадлика. Обривът продължи да се увеличава като площ. И пъпчиците вече са с гнойни връхчета. За тях ми изписа Фусидин крем.
Вече има и по ушите, около ушите и слизат по вратлето.

Дали е възможно да са хормонални(бебешко акне) и да минат с времето или трябва да търся друга причина и терапия?
Лора е на месец и 3 седмици.
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Водих малкия на лекар и той каза, че този обрив не е нещо притеснително и че е от дрехи, от претопляне или от слюнчене. Да го мажа с козметичен крем.

*
айла съвсем е възможно да е акне. аз бях много доволна от чаеното масло - една две капки в купа вода и с тампонче почиствах лицето. чаеното масло е естествен антисептик, но пък ти ползваш смрадлика, което също е антисептик. има хора ги мажат с едно лилаво нещо, дето го забравих как се казва, но по козметични причини.

миси, добри новини  :)
*
Миси, на мен също ми прилича на претопляне. Слагай само един кат дрешки и често на въздух и гол, ако у вас е топло. Можеш да мажеш и с разтворена във вода сода за хляб. На върха на лъжичката в чаша вода.
Аля, синът ми беше с такива обриви до 6 м. нон стоп и после чак до годинката доста често. Нищо не помагаше, освен колд крема на Мустела. като станеха рани, 2-3 дни с Фусикорт и овладявахме. При нас си беше от хормоните в кърмата, убедена съм.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #297 -: Март 20, 2012, 16:33:21 pm »
От опит съм стигнала до извода, че за кожните проблеми при малките деца е по-добре да се консултираме с дерамтолог и то, който знаем, че е добър специалист, вместо с педиатъра. Знам, че педиатрите в България понякога се цупят,ако им поискаш направление за кожен лекар, така правеше и нашата, която иначе е супер точна, но съм водила детето си на свободен прием, без тя да знае, когато се е налагало. И резултатите бяха много по-добри и трайни с лечението, предписано от дерматолога. 
« Последна редакция: Март 20, 2012, 16:37:07 pm от hope-love »
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
За гърнета да споделя,че вкъщи и двамата плачат от тях,само докато ги сложа и писват  :) мислих да ги сменя ,че нещо не са им удобни,но от мненията ви разбирам,че просто трябва да изчакаме не,че бързам за някъде когато са готови тогава :lol:
*
Момичета, възможно ли е хрема, да е резултат от никнене на зъби? НИкъде в нета не прочетох такова нещо, ама да си попитам :oops: :oops: Надеждата да не е от храна ме крепи  :D