0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
 Благодаря, Пердето, Смарайди. И аз се надявам всичко да е наред.
 Перде, а ти тези промивки, когато забелваше ли вече, или само на връхчето, ги правеше?
Аз едно не мога да разбера: всички лекари не учат ли една и съща медицина?
Питала съм по висок клас педиатри, ако мога да се изразя така, казвали са ми да не пипам нищо. Общопрактикуващите са ЗА. Ние сме малки още, обаче и на мен от сега ми се качват на главата. От първия месец още да съм забелвала, та да съм забелвала, щото видиш ли колко страшно щяло да стане после  8O
Дидонче, това което аз съм чела (не мога да намеря в момента къде)е, че естественото забелване започва когато махнеш памперсите. Или с други думи природата така го е измислила, че докато пишката има достъп до акита, да се пази и да стои затворена. На по-късен етап, когато започне да расте, детето да се заиграва само и да я дърпа, тя се забелва сама. А смегмата го пази именно от проникване на замърсявания и не е хубаво да се чисти.
Искам и аз д-р Бърди ОЩЕ ВЕДНЪЖ да ни каже как да ги оборваме тия наш`те светила тука, защото имам чувството, че съм на война и трябва непрекъснато да пазя детето си да не му "посегне" някой, докато аз зяпам нанякъде. На моята приятелка момченцето така го оклепаха....без да я питат, без да й казват нищо, та имаха ядове после. Днес сме на консултация, пак ще имаме разговори  :(
« Последна редакция: Март 09, 2012, 08:56:03 am от Мишле82 »

След вечерното мляко, вече почти заспал, изведнъж започна да плаче и повръща, беше много страшно, защото щеше да се задуши от едновременното реване и повръщане! Плачът се усили, стана като истеричен, все едно го "режат", в смисъл, нещо го боли много силно. Помислих, че са зъби, и мазах с гелчета, дадох и Дентокинд, никакъв ефект, спира за минута и пак наново, така около час, без прекъсване.

Аннниа, и София имаше няколко такива епизода, които се оказаха някакви изострени повече от това, на което бяхме свикнали колики, но пък твоя Боян би трябвало да ги е минал вече тези моменти. Дано се включи доктора, да помогне със ситуацията, че си припомних колко е мъчително да реве бебока така и да не знаеш от какво и как да му помогнеш. Успех!

Аз всъщност влязох, за да питам нещо - София от два дни има разстройство. Вчера ака 5-6 пъти, което за нея е хипер много, досега беше на четири дни веднъж. За тази сутрин вечечетвърти път пълни памперса. Като казвам пълни, горкото всъщност вече няма с какво да ги напълни, последните изхождания са зелени, по скоро само зеленикава слуз и ми се струва, че в този от 6 часа тази сутрин видях малка червена точица. Тя продължава да си е само на кърма, и според педиатърката, която чух снощи, не е свързано с понеделнишката ваксина. Мисля си, че знам причината - преди два дни хванах баща и и дядо и да и дават да опита ябълка! Дадоха и две малки парченца да посмуче, по точно да оближе за 30-тина секунди, щото ги гледала как ядат и много искала, според тях и се плюнчила. Проблема е, (освен, че е на 4 месеца и нямам намерение да започвам захранване преди 6-тия), че и двете парчета бяха отхапани от тях двамата, не отрязани и според мен са и прехвърлили свои бактерии, на които нейното коремче не е свикнало. Сега не знам как да противодействам, да давам ли нещо (примерно биогая или други пробиотици за бебета), или не?
Борислава, д-р Бърди много пъти е писал тук- биогая не се дава!

Благодаря, Мишле! Ще потърся къде е писал доктора, че ми стана интересно защо.
*
Аз мисля, че веднъж го бях попитала и той просто каза че няма нужда от разни гаи и т.н. Нека и другите мами да се включат защо.
Аз само веднъж съм купувала био гайа и после прочетох тук и повече не купих. Еми, благодаря за икономията както се казва! :lol: :lol: :lol: И без това е скъпа- един харч по-малко  :)

И аз съм правила грешката да дам малко сок от изстискана ябълка и малкия се поодриска, ама на следващия ден до колкото си спомням нищо му нямаше вече. Та така.


*
Borislava K  д-р Бърди казва, че не е доказан ефекта от пробиотиците и затова не се дават. Аз преди да започна да чета тук съм давала заради рефлукса не за разстройство и мисля, че успокояваше, но може и да се заблуждавам, защото той ревеше постоянно и половин час спокойствие си беше постижение.
Мишле82 аз просто не давам на док да отваря памперса, защото не ми се влиза в конфликти и не съм намерила по-различен педиатър(ако мога така да се изразя), но по-сигурен вариант вероятно е да заявиш позицията си.
Да, тя позицията ми я знае. Днес не е посягала.
Ще се присети сигурно след някой друг месец и ще види и аз като Дидон как съм "забатачила" положението  :lol:
ivanita, мисля че беше писал нещо, че уврежда стомаха или чревната флора.
Е, днес ми я предписаха и на мен  :lol: Само се усмихнах и не ми се обясняваше.

*
Дидонче промивки правих, когато пихме АБ, после химиотерапевтик и отново се изолира след няколко месеца е.коли. Тогава го заведох при шеф инфекциозни болести тук в Бургас, мислех да правим микционна цистоуретрография. Докторката също потвърди да забелвам, но след като не сме го правили, ми показа как да мия съвсем леко без детето да изпитва болка или дискомфорт. Мисля това е работа на педиатър, да покаже как се прави, не да дърпат или пращат на хирург. Там където е уретрата беше леко зачервено, може би е нормално състояние това, ама от къде да знам, нямам си ... Та така постепенно започнах полека лека да забелвам, като правих обливания с риванол и потапях пениса в тетрата. Пускахме посявки 2 месеца по ред, всички бяха отрицателни, а още бяхме с памперс. Дойде пролетта и детето от раз го отказа. Така изследвията се отложиха. От тогава не съм пипала, само леко измивам като издърпвам кожичката до къде няма съпротивление. Баща му като го къпе не знам дали въобще го прави това. Между другото верно е, че детето се заиграва само и даже доста често е, в не знам как се казва в по големи размери. Мисля това е нормално и спомага отлепването. С една дума ако не бяха тези е.коли в урината нямаше изобщо да пипам. Предположението на въпросната лекара излязоха верни, тоест фалшиви положителни резултати в урината, от насъбрала се смегма + памперс.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Благодаря много, момичета. Малката продължава с честото изхождане, и вече се чудя какво мога да направя. Отнесох един пълен памперс в лабораторията днес, но Микробиологичните изследвания ще са готови чак във вторник. Засега бебока изглежда добре, гука ми усилено, усмихва се и пее, надявам се да не е нещо сериозно.
*
 Да попитам, при очевиден дискомфорт от зъбоникнене, след като мазането на венеца не помага, кое е по-добре, да дам препарат през устата или свещички?
*
Да разкажа какво се случи след внезапното ни посиняване.
За щастие от 28-ми февруари, когато се случи, повече не се е повтаряло. Все пак направихме консултация с невролог (д-р Попова), тя му направи ЕЕГ и каза, че няма нищо обезпокоително, но за всеки случай му назначи и някои изследвания и с резултатите да отидем отново. Изследванията предполагам са за изключване на рахит, но не съм сигурна. Ето какви са, заедно с референтните стойности, за които ми обясниха от лабораторията, че са за възрастни.
Йонизиран калций - 1.21 (референтни 1.16-1.32)
Глюкоза - 5.04 (референтни 3.50-6.10)
Алкална фосфатаза - 305 (референтни 25-270)
Калций - 2.53 (референтни 2.20-2.60)
Фосфати - 2.54 (референтни 0.77-1.36)
Другата седмица сме при невроложката за коментар, но ако някой може предварително да сподели дали са нормални стойностите при деца, ще съм благодарна.


*
Да попитам, при очевиден дискомфорт от зъбоникнене, след като мазането на венеца не помага, кое е по-добре, да дам препарат през устата или свещички?
Дидон какъв препарат и какви свещички? На нас ни изписаха дентокинд, а аз купих Хамомила 30, но не мога да се организирам и да ги давам нито едните. Много сложна ми идва хомеопатията за бебето, как да му обясня, че няма пиене и ядене около хапчето.
*
И на нас ни изби първото зъбче, и като гледам май и второ се задава. :D
За сега освен, че сме много кисели нямаме оплаквания, но бих се радвала да споделите какво давате на децата.


*
 Тази майка, която ми каза за свещички, явно дава крайно неподходящ препарат - Ефералган.
 Аз давам Дентокинт, но съвсем не спазвам правилото за Не яденето и може би туширам ефекта :oops:
 Иначе четох и за хомеопатични свещички, но май няма да слагам
*
дидонче, а може би просто ефект няма кой знае какъв? аз знам за зъби, лъжичка намокрена и оставена в хладилника или биберон със замразено мляко в накрайника, не във шишето - идеята е от студеното и твърдо мляко или метал да получат облекчение. не съм ги пробвала, само казвам какво  съм чела. иначе май хомеопатията за зъби е със същата успеваемост като капките за колики. тук продават и кехлибарени гривнички - да гризат малчуганите
И Боби още няма зъби, прави ми "зъбни" кризи от време на време. Засега удържам положението с Дентокинд + Дентинокс + Пансорал + кехлибарено герданче (чийто ефект ми е много съмнителен). Много настървено слага всичко в устата и дъвче, събужда се с плач напоследък, искам вече да избие поне едно, но нещо не ги виждам.
Относно онзиденшните писъци, педи каза, че е реакция от ваксината и Синфлорикса ще го отложи пак, а Инфанрикса трети прием ще остави за след годинката. И какво от това, той като си прави реакция, и след годинката може да я направи, нали? Ще се мъча да търся начини да не му я слагам изобщо! БЦЖ - отрицателно, ще иска да прави Манту, попитах я неможе ли да му нарисувам една точка на следващата консултация и да отбележи положително, тя се подсмихна и нищо не каза. Нещо взе да ме дразни и тази педи, уж дълго я избирах, уж млада, с по-съвременни схващания, но се разминаваме в начините на отглеждане ( в смисъл, че аз съм фен на Бърди и отглеждам сина си спрямо неговите препоръки почти във всяко отношение ). Ще търся инфо из нет-а, ще разпечатам и ще и занеса да прочете защо никъде, никой не прави вече Манту, може да склони да си затвори очите, не знам дали ще стане, но ще опитам!
*
Да бе, и аз се чудя за това Манту. Значи ако БЦЖ-то е отр. се прави манту, ако е + не. Това ли е логиката на педитата??? :?
А аз се чудех има ли някъде в нета, ама на бг и от някаква здравна организация или неяо такова, за това, че не се правят вече Манту. Д-р Бърди беше копирал нещо, ама на англ. пък нито аз го знам толкова добре, пък и педиатърът сигурно още по-малко.
Да й го принтна аз :-)


*
Мишле, аз на моя нищо не съм му забелвала. С ужас установих онзи ден, че докато си играе под душа, сам си дърпа кожичката нагоре-надолу. Направо настръхнах да не си направи нещо, че да го заболи, но човекът си беше супер доволен.  :lol: Срам - не срам още сме с памперс.
Иначе за педиатрите - кой учил, кой недоучил, кой по какъв учебник, кой преди колко време е учил и така.
Доктор Бърди категорично е казал да не се забелва. След като това ти е мнението, кажи го ясно на педиатърката! Все пак детето си е твое и тя не може да му прави нещо без твое съгласие. 

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Е, ние явно сме случили в това отношение на педиатър - въобще не ме е карала да забелвам, даже като е попитах за мнението й, ми каза, че тя пишки не пипала :D.