Здравейте, д-р Бърди. Не съм писала отдавна, но след перипетиите покрай Клебсиелата на Боян, не е имало други проблеми. Между другото, след прием на АБ и контролни изследвания, тя пак си остана не излекувана, но засега няма да предприема нищо, да си стои с нея. Детето се развива отлично, всичко е наред, не ми се тъпче с още АБ.
Пиша ви по друг повод. Ще се радвам, ако и някои от мамите тук споделят дали са имали подобен проблем. Вчера поставиха втори прием на Инфанрикс ( малко закъснява с ваксините, заради пустата Клебсиела ), след час имаше разстройство, след баня забелязах обрив от три пъпчици, като червени петънца, без връх на едната ръчичка, днес има и на другата една пъпчица, но вече са почти избледнели. След вечерното мляко, вече почти заспал, изведнъж започна да плаче и повръща, беше много страшно, защото щеше да се задуши от едновременното реване и повръщане! Плачът се усили, стана като истеричен, все едно го "режат", в смисъл, нещо го боли много силно. Помислих, че са зъби, и мазах с гелчета, дадох и Дентокинд, никакъв ефект, спира за минута и пак наново, така около час, без прекъсване. Реших, че може да е от ваксината и въпреки, че нямаше Т, дадох Панадол, дали от него, или премина, но се успокои и заспа. До сутринта не се е будил.
Интересува ме, дали това е странична реакция, и ако е, какво да направя с третия прием? Да го поставят ли? А и му предстои след десетина дни втори прием на Синфлорикс?