0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз използвам 4-ка от като се отбелязват по краката, въпреки че на кръста има аванс. То е един вид дискомфорт, все едно на мен да ми се впиват гашите.
*
При мен критерият за смяна на номера на памперсите е пропускането. Щом започнат да ги напишкват и да протичат, сменям с по-голям номер. Разбира се и като видя, че стискат.
Хъгис според скромния ми опит не са особено подходящи за момчета. Доста са дебели и притискат отпред.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Не знам дали е за тук въпроса ми,ако не е каже те къде и ще го преместя.
Искам да ви попитам кога и колко трябва да спят бебетата който са на месеци колкото нашите?Сега в нас е така:

9-9.30 събуждане и хапване
11-11.30 сън (около30-40мин.)
12-12.30 хапване
13.30-14.00 сън(около час)
15-15.30 хапване
16.30-17.00 сън(около час)
18-18.30 хапване
21.00 баня
22.00 сън
Последните 2 дни Марти откарва и до 23.30-24.00 с рев и не знам защо така и вечер се буди с рев поне по веднъж,да не би да спят много през деня,знам ли вече.Той от както беше на 2м. и половина не е имал проблем със заспиването,и спането вечер,а сега какво му стана :(

Знам,че много относително и при всяко дете е различно дори този режим ми е трудно да спазвам,но се старая и не винаги е точно така.по някога някой прескача спане или пък спинка повече :lol:
От кога децата имат само едно спане на ден,как ще стане това нещо като те като им дойде часа долу горе се почва мрънкане скърцане
« Последна редакция: Март 06, 2012, 18:18:42 pm от бина »
Докторе, прав бяхте за цвеклото: добре се прие. Много благодаря! хапна дори повече от 100 гр., което за нашите месеци (7 и половина) сигурно е нищо, но в сравнение с предишните постижения е направо рекорд :)

Запекът обаче си остана. Имахме едно нормално изхождане на третия ден (цвекло давах 5 дни), след което продължи да си пуска по малко няколко пъти на ден. От два дни сме само с по две-три малки твърди топчета :(. Червени са, а цвекло яде за последно в неделя. Какво друго да опитам според вас?
« Последна редакция: Март 06, 2012, 18:23:05 pm от vanyush »
При мен критерият за смяна на номера на памперсите е пропускането. Щом започнат да ги напишкват и да протичат, сменям с по-голям номер. Разбира се и като видя, че стискат.
Хъгис според скромния ми опит не са особено подходящи за момчета. Доста са дебели и притискат отпред.

Аз забелязах, че като се мине средата на границата в кг, указана на пакета и почваха да протичат при момченцето.  Тогава минавах на по-големия номер.
Но Хъгис добре му бяха, не помня такива неща. Либеро също.
*
Здравейте Д-р Бърди. Моето момченце е на 2м. и 3 седмици. Преди 2 седмици по едната му бузка се появи обрив и го заведохме на лекар. Педиатърката му ни предписа някакво кремче, което ни го приготвиха в аптеката и каза че най-вероятно причината е омекотител за дрехи. Махнах омекотителя и намалих и праха за пране, който слагах в неговото пране, но подобрение няма, дори обрива се разпространи и по другата бузка, по вратлето му и зад ушичките. Утре пак ще се обадя за час за преглед, но може ли да погледнете, снимката която прилагам, за да си кажете и вашето мнение.
Това е кожна инфекция ( на база на АД?).
Нужно е да се третира - локален/системен АБ?
Днес пак бяхме при педиатърката и ни изписа за една седмица да мажем по веднъж на ден приготвено в аптеката кремче с малко кортизон.


*
 Бина, ние ставаме в 7:30ч
                  спи за максимум 1ч в периода 10ч - 11ч , но най-често е за около половин час
                  после още веднъж от 14ч до максимум 16ч. Почти винаги се буди в 15ч и ако не дам гърда да хапне, то точно тогава ни се пада хранене, не продължава да спи. Хапне ли, обаче, често се случва до поспи още половин час
                  лягаме в 20:30ч

 За памперсите. Имам различни размери. Точно в момента имам 4ка Прима, 4 Премиум и 5ца Пуфис. Забелязах, че 4ката Прима не се държи като 3ката. За разлика от по-малкия размер, който ползвахме безпроблемно и бях много доволна /тук да отбележа, че Ванюш ни подари цели два огромни пакета  :bighug:/ 4ката не става за нощно време. Всяка сутрин малкия човек е мокър от краката до ушите.
 С 5та се сдобихме без да искам, бабата по невнимание взела този размер. В момента сме му на долната граница, някъде около 11кг сме. Ползвам го за през нощта и съм много доволна. Обаче да кажа, че и с него ни се е случвало да сме мокри, и то много.
 Та ми се струва, че не винаги е от значение, дали сме на долна или горна граница на размера. Има и фактори като как мама го е сложила в бързината... :)
 Аз също основно се водя от това, дали ни стяга около крачетата. Когато прехлупването отстрани започне да идва много ниско на бедрото, тогава сменям размера задължитено
*
бина, ади също спи по три пъти на ден, като понякога първата следобедна дряма или втората е доста дълга - по 2 часа, може и малко повече, но това е така ако ми е на корема и близо до гърдата. нощем си хапва на 3-4 часа. така че, какво те тревожи? много неща могат да го будят нощем човека, а пък от това, което четох по книгите за съня, навсякъде казват, че колкото по-добре (повече) спи през деня, толкова по-добре щяло да спи бебето през нощта, чак след годинката съветват да не спят много късно следобед - да има няколко часа от последното спане до лягането. последно когато ади ме буди на всеки час се оказа с обрив под памперса, може и венци да го дразнят, може просто да не му е било ден. дано мине скоро.
Здравейте, д-р Бърди. Не съм писала отдавна, но след перипетиите покрай Клебсиелата на Боян, не е имало други проблеми. Между другото, след прием на АБ и контролни изследвания, тя пак си остана не излекувана, но засега няма да предприема нищо, да си стои с нея. Детето се развива отлично, всичко е наред, не ми се тъпче с още АБ.
Пиша ви по друг повод. Ще се радвам, ако и някои от мамите тук споделят дали са имали подобен проблем. Вчера поставиха втори прием на Инфанрикс ( малко закъснява с ваксините, заради пустата Клебсиела ), след час имаше разстройство, след баня забелязах обрив от три пъпчици, като червени петънца, без връх на едната ръчичка, днес има и на другата една пъпчица, но вече са почти избледнели. След вечерното мляко, вече почти заспал, изведнъж започна да плаче и повръща, беше много страшно, защото щеше да се задуши от едновременното реване и повръщане! Плачът се усили, стана като истеричен, все едно го "режат", в смисъл, нещо го боли много силно. Помислих, че са зъби, и мазах с гелчета, дадох и Дентокинд, никакъв ефект, спира за минута и пак наново, така около час, без прекъсване. Реших, че може да е от ваксината и въпреки, че нямаше Т, дадох  Панадол, дали от него, или премина, но се успокои и заспа. До сутринта не се е будил.
Интересува ме, дали това е странична реакция, и ако е, какво да направя с третия прием? Да го поставят ли? А и му предстои след десетина дни втори прием на Синфлорикс?
*
Хремата при София върви на оправяне.
Продължавам с промивки с физиологичен разтвор.
Утре пак ще я заведа да я чуе доктор. Дано няма проблем с гърдите.
Джиджи, благодаря за споделеното. За съжаление се намирам в Банско в момента, а тук има една лаборатория. Ще ги питам дали ще може да изследват секрет от носа.

*
Бина, моят змей е на 1г.2м. и още спи по 3 пъти през деня.  :D






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
    Д-р Бърди,
  бих искала да ви попитам по повод физиологичната фимоза. Кое е правилно да се смята, кожата е слепнала, или по-скоро има тесен пръстен, който с времето се отпуска и позволява на кожата да се отдръпва.
  Защо ви питам, аз съм от майките, които Не забелват. Единственото, което правя е по време на къпането, отдръпвам само докъдето може и измивам с течаща вода.
  Нашият педиатър уважи позицията ми, но всеки път не забравя да ми натяква, че съм "забатачила работата" и после щели "да ми дърпат ушите"
  При днешния преглед ми показа, че под кожата се е събрало нещо. Наистина, виждаше се.На въпроса ми, това не е ли смегмата, която всъщност ще помогне за отлепването, ми беше отговорено,че по-скоро щяло да доведе до инфекция  8O
  Та, дали разсъждавам правилно! Ако кожата е слепнала, отвора на пикочния канал остава отвън и всъщност въпросната смегма няма как да влезе там и да е предпоставка за инфекция

  Ще съм благодарна, ако дадете мнение. Не се съмнявам в правотата на решението си да НЕ забелвам. Ще ми е от полза да мога да се аргументирам компетентно, ако знам вашето становище, тъй като не съм медицинско лице
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Благодаря ви момичета днес графика сами си го промениха нещо спяха до преди 5мин. близо час,така че това ще им е до довечера :lol:пък дано довечера има ред,че снощи и двамата стачкуваха и не заспаха до 23ч.
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Момичета, с какво свързвате зелените аки?

От три дни аките са по малко зелени, но днес даже повече.Не мисля, че е от охлаждане, не сме излизали никъде, няма нова храна, на АМ сме.

При вашите бебета от какво предполагате, че са били, когато са имали?
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
силванченце, аз много им се чудих и накрая реших, че не мога еднозначно да го свържа с нещо, което се е случило, казват, че е въпрос на бактерии, разграждащи храната и навсякъде където четох, пишеше да не се впечатляваме, така че спрях да се впечатлявам.
*
Дидонче и аз съм от майките които не забелват. Имахме период обаче, в който тази събрана смегма даваше фалшиви резултати за уроинфекция. Наложи се да забеля лека полека, след което третирах с риванол и смрадлика. Връхчето преди това, беше леко зачервено. След тази трудна и мъчителна за мен процедура, посявките бяха винаги отрицателни. Така спрях да пипам и сега отново сме в изходна позиция, тоест пак си е залепено. Баща му го къпе и леко издърпва, като ми съобщава че съвсем леко се отдръпва кожичката, но не настоява, защото го боли. Та ще чакаме явно през пубертета да се самозабели. Важно е тази дъбрана смегма периодично да се отстранява, поради написаните по горе причини. Между другото това което процедирах съвпадна и с махането на памперса, така че повече с фалшиви уроинфекции не сме се занимавали.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
И при нас отвора на пениса е съвсем  мини дупчица. Смегма, поне аз не виждам насъбрана. Мисля,
откакто се е родил няма никаква прогресия на отваряне на главичката.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
силванченце, аз много им се чудих и накрая реших, че не мога еднозначно да го свържа с нещо, което се е случило, казват, че е въпрос на бактерии, разграждащи храната и навсякъде където четох, пишеше да не се впечатляваме, така че спрях да се впечатлявам.

Досега 2-3 пъти само са били зелени, и то само за един ден, не сме имали три дни подред така.Почти всеки ден ака по веднъж сутрин, рядко два пъти.Много е кисел от вчера, а днес още повече, сигурно нещо го боли, но пък не присвива крачета да е от коремчето  :? .
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Дидонка, в моята (американска) книга пише, че щом се образува смегма, това означава, че е започнало отлепването на кожичката от пениса.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
силванченце, вероятността киселостта му да е свързана с цвета на акото не е голяма. ако консистенцията и честотата са "нормални" (в смисъл, това, което си свикнала, че е нормално за него) е възможно да е нещо съвсем друго. нали коремчето му е меко? а между другото като почне да се слюнчи за зъби ще настъпят промени, но това казват се дължало на промяната на състава на слюнката.

за пореден път се радвам, че не съм майка на момче, звучи мъчително