Тони като беше по малък мисля на 3 годинки си беше научил адреса. Това мисля, беше повлияно от бати Енчо от "Кой е по по най". Интересно сега не иска да го повтаря, обърква се, а аз исках да го науча да ми запамети телефона, че ако се наложи нещо да го каже, ама нещо хич не ми се отдава.
Карта на България и света от тефтер беше една от любимите ни залъгалки, когато се хранихме, че той много се впечатлява, когато му се разказват историйки разни. Първите градове които научи са София, Пловдив, Ст.Загора, Сливен и Плевен. Нашият Бургас тотално го изключва, той е нещо друго. Беше научили знамената в смисъл, че когато се хранеше му показвах кое знаме на коя държава е и после като го питах посочваше правилно на коя държава е знамето. Е сега не го може, забравил го е. Заключението ми е, че "маймунджилъците" по време на злоядството е имало и добър тренировъчен ефект за мозъчето на детето, освен основното за което ги прилагах.
А сега залъгалките са филмчета, обаче пък така забравяме да се храним от гледане ...