Здравейте момичета,
Аз от доста време консумирам мака - не съм редовна, но досега съм я "пила" само заради вкуса й и богатото съдържание на витамини, минерали и др. полезни ве-ва. От тази тема разбрах и за ползотворното й влияние върху репродуктивната система.
Исках само да Ви обърна внимание, че маката е една от така наречените супер храни... ето подробно описание на всичките полезни ве-ве които съдържа:
http://revita.bg/6671/%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B8/%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B0/Аз я консумирам във вид на стрит прах, а не на хапчета и е доста вкусна. Така изглежда тази, която аз си купувам:
http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%85-%D0%B1%D0%B8%D0%BE.734?gclid=CN2Us4arp68CFcgw3wodDi8TWQОказа се, че и в описанието на маката, която аз ползвам има доста инфо за влиянието й върху фертилността. А именно:
"Мака се отглежда и консумира от южноамериканците от хиляди години. Подобрява имунната система, мозъчната функция и клетъчното дишане. Тя има възстановяващ ефект при мъже и жени на средна и напреднала възраст. Южноамериканците използват корена за увеличаване на енергията, за облекчаване на физическата и психическата умора, за обогатяване на храната. Мака може да помогне при проблеми свързани със застаряването, остеопороза или анемия. Регулира и хормоналните нарушения при жените: нормализира менструацията, облекчава болките преди цикъл, както и симптомите на менопаузата. Мака е добре известна и като "билковата виагра", защото увеличава плодовитостта и либидото. Изследвания показват, че при мъже екстрактът от мака или мака на прах могат да повишат и да подобрят качеството на спермата. Това се дължи на високата концентрация на протеини и други жизненоважни хранителни вещества. Поради това, в районна на Андите на мака се гледа като на магичен "символ на младостта"."
Реших, че един такъв пост може да Ви помогне да погледнете още по-мащабно на ползите от употребата й. Надявам се да съм Ви била от полза
Хубав ден на всички!
И да си направим много хубави бебчета...