По повод религията,да кажа две думи.Вкъщи не сме религиозни и Борето още не е кръстена,той кума в Испания и това ни спира ,но ако имахме зор и с др кръстник щеше да стане.Та мисълта ми е,че съм слабо посветена в религията,но щерката проявява огромен интерес,даже си има собствени икони,те са от баба и или от съседките на село,не че и ги купуват нарочно,просто тя ги моли да и ги подарят.Последно се сдобихме със Св.Димитър и тя като ми казва вечерта,Св.Димитър е тъжен мамо,дай да го целуна и аз добре Боре,сега по спокоен ли е и тя да.Преди месеци ходихме в Старосел и там бяхме в един параклис,аз и мъжът ми се чудим какво да правим,с коя ръка да се прекръстим а малката като се хвърли,разцелува всички икони,прекръсти се ,поиска да и взема свещ и да и купя книгата на дядо поп-църковното календарче,ще каже човек това дете от църквата не излиза.Че е ходила в селската църква с баби те да няколко пъти,но никой не и набива тези неща,тя има интерес,за мен лично няма проблем.На мен никой не ми е показал като дете религията и тя ми е много далечна.