Перде, много интересно развитие.
вчера отивам да го взема от градината, той останал последен и тъкмо си поискал да му пуснат филмче. точно с въпросната госпожа. съответно, отказва да си тръгне, щото филмчето и госпожата предлага да ми даде диска за в къщи. питам кое е филмчето, тя ми казва - ми за Исус (ама приглушено го казва, все едно да не чуе Мартин).
викам - о, не, моля ви се, искам тази тема да се избягва. тя - ама защо, то е добре децата да знаят. викам - да знаят, ама аз да им обясня както преценя, а не да се плаши, защото по Коледа не знам кой им е разказвал - вие или някой друг - за цар Ирод и избитите бебета, но детето ми още се плаши и искам темата да затихне. тя се замисли и каза - не, аз по Коледа бях отпуска, не съм им разказвала такива неща. държеше се съвсем естествено и спокойно, не създаваше впечатление да прикрива нещо. пак натъртих, че поради страховете на детето, искам религиозната тема да я избягваме засега. надявам се да ме е разбрала, но почвам да си мисля, че вероятно виновникът е и въпросното филмче (а може би и някой друг). ще го поискам да го видя - казвало се "Малкият барабанчик". във всеки случай, молитвата тя им я е казала.
но че Мартин проявява нездрав интерес към темата, така е. снощи ме попита "Ти защо не си родила?" казвам "Как да не съм родила, а тебе кой те е родил?". той - "Неее, защо не си родила Исус Христос?!"