Та, аз също имах раничка, наличието на такава се установява по резултат от ционамазка. Моята е третирана с лекарството Солкожин - киселинен разтвор, което си е пак обгаряне. Май беше прозрачно вещество, при теб вероятно става въпрос за друго. Явно лазер и ток се ползват при по - големи лезии, моята беше малка, казваш че и твоята е малка. Гинеколожката ми обясни, че раничката може да зарастне сама, но обгорена зараства по-бързо. Колпоскопия е важно да се прави, шийката се оглежда с нещо като микроскоп. Ако прочетеш в темата "HPV инфекция", ще разбереш, защо е задължително да се прави колпоскопия. Дали съм правила колпоскопия, беше първият въпрос на специалиста, при когото ходя за лечение на безплодие, когато разбра че имам раничка. Затова попитах и теб. Същият този специалист каза, че според него раничка на нераждала жена не се обгаря, защото тази тъкан при раждане се сцепва зле, но че Солкожина е по-щадящ вариант. Сега прочетох, че след третиране със Солкожин възстановяването става до 3-4 седмици, като проникването е до 2,5 мм. Вероятно и твоето лекарство има подобно действие.