0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ин - витро в ОЛИМЕД - Варна
« -: Януари 21, 2012, 18:29:20 pm »
Момичета моля , Ви да споделите мнението си за въпросната клиника , за процедурите които сте правили и цените (защото ми се струват много различни от колкото в другите клиники)
Re: Ин - витро в ОЛИМЕД - Варна
« Отговор #1 -: Януари 22, 2012, 12:25:47 pm »
Имаше темичка за Олимед.Сигурно си я видяла,но за всеки случай http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=41199.0
Желая ти късмет!
« Отговор #2 -: Януари 23, 2012, 08:16:10 am »
Мерси много , тази я видях , но тя е чрез фонда а мен не ме интересува това.
Мерси все пак!
*
« Отговор #3 -: Януари 23, 2012, 08:30:55 am »
Веси ,след като не си по фонда, имаш възможност да посетиш и друга известна клиника във Варна която за момента е с най голям успех... :wink:
А какво те притеснява в цените на Олимед?Според мен са горе долу както и на други места..
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
« Отговор #4 -: Януари 23, 2012, 08:54:33 am »
Микона, момичето все пак пита за мнение за Олимед, не пита в коя клиника да отиде!?
Стига сте предлагали напред и назад тази така "известна клиника" вав Варна, то вече бетер реклама стана... човек да не смее да пита за друга или да даде мнение, че все ще се намери кой да му я навре пред очите, все едно не знаем.

Цените в Олимед са нормални, цената на инсемицията е малко по-висока от другите клиники, но прегледите и разните манипулации са с нормални цени. За ин-витрото не съм сверявала защото не ми е било необходимо. Голям плюс е че работят със ЗК и може някои прегледи да ти минат с направление, както и някои изследвания, така че спестиш някой лев.
Аз съм доволна и от лекарите и от обслужването, ако реша да сменям лекаря със сигурност няма друг варненски който да е на по-добро ниво, и ще избера клиника и лекар в София (там си имам фаворит, който успя да ме спечели с 5 мин. разговор).

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #5 -: Януари 23, 2012, 17:14:55 pm »
А на мен цените ми се струват всъщност ниски и затова питам . Аз лично не съм ходила да питам , а от сайта ги видях. За сега сме се спрели на тази клиника.
Микона, ти коя предлагаш?
*
« Отговор #6 -: Януари 23, 2012, 18:49:19 pm »
vesito90 аз също съм от варна и клиниката която си избрах е МЦАР Варна в сградата на АГ то предполагам че за тази клиника говореше Mikona мисля че от Варненските клиники е най добрия вариянт
МНОГО УСПЕХ ТИ ПОЖЕЛАВАМ
ЗА ДА НАПРАВИШ ПРЕРИЯ Е НУЖНО – ПЧЕЛА
И ДЕТЕЛИНА И ЕДНА МЕЧТА ГОЛЯМА.
АКО МЕЧТАТА Е ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА, МОЖЕ
И БЕЗ ПЧЕЛА И ДЕТЕЛИНА!”
                                                         Емили Дикинсън
« Отговор #7 -: Януари 23, 2012, 20:11:55 pm »
Ние правихме спермограма там и не съм доволна хич от тях и сега не искам да ходя при тях искам на друго място да пробваме
*
« Отговор #8 -: Януари 23, 2012, 20:25:20 pm »
Ами при тази ситуация не знам какво да те посъветвам аз прочетох всички теми тук и в бг мама и така избрах така че прочети мненията и на другите момичета може да ти помогнат да се ориентираш
ЗА ДА НАПРАВИШ ПРЕРИЯ Е НУЖНО – ПЧЕЛА
И ДЕТЕЛИНА И ЕДНА МЕЧТА ГОЛЯМА.
АКО МЕЧТАТА Е ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА, МОЖЕ
И БЕЗ ПЧЕЛА И ДЕТЕЛИНА!”
                                                         Емили Дикинсън
*
« Отговор #9 -: Януари 23, 2012, 20:36:24 pm »
... а ние правихме доста СГ като в две клиники /едната от които Олимед/ резултата категорично бе манипулиран!!!Това се доказа неоспоримо, като там, от където вие не сте доволни, ни показаха дори пробата под микроскоп, за да ни успокоят и докажат нагледно, че нямаме никакви проблеми в това отношение!
Извинявам се, че така нахлух в темата и за съжаление с негативно мнение, но се чувствам длъжна да споделя горчивия ни опит. Освен това трансфера в Олимед се прави без ултразвук, което е определящ фактор за успех според много клиники с висока успеваемост не само в Бг.
Извинявам се предварително на всички, които може би ще се почувстват засегнати от мнението ми, но вярвам, че затова е този форум - да обменяме информация /особено след като сме били и пациенти на въпросната клиника/.
Желая много късмет на всички в тази борба! Достатъчно сме измъчени и се надявам възможно най-скоро да забравим трудния и трънлив път, по който вървим, гушкайки така жадуваните дечица!
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
« Отговор #10 -: Януари 23, 2012, 21:36:36 pm »
Гери няма за какво да се извиняваш форума е за това за да споделяме мнения и опит няма значение какъв ще е той.
И при нас беше нагледно също , но начина по който ни взеха пробата ме съмнява много и затова за сега съм негативно настроена към тях , но все още не сме решили категорично.
*
« Отговор #11 -: Януари 23, 2012, 21:55:58 pm »
Radosttinka,не виждам нищо лошо в това да се препоръча и друга клиника при положение че момичето има финансовата възможност.Освен това независимо кой какви съмнения има относно дадена клиника,когато се погледне процента на успеваемост цифрите сами говорят за себе си-за момента измежду всички клиника в Варна тази с най много родени бебенца е МЦАР Варна в сградата на АГ то с доктор Александров.
И не правя реклама ,не съм пациенка на клиниката,но съм посещавала и АГ и Олимед за преглед и консултация и  следейки 3 години вече кой какво пише и кой къде успява,за Варна това е мястото където ако се върна бих отишла.
Веси,не е важно толкова кой как се отнася,а е по важно каква работа върши.Съветът ми къб теб е да потърсиш клиниката с най много успех,а не клиниката с най любезният екип-имах опит в подобна клиника,където освен доброто отношение не могат да се похвалят с нищо друго..
« Последна редакция: Януари 23, 2012, 22:02:58 pm от Mikona »
« Отговор #12 -: Януари 24, 2012, 08:05:05 am »
Добро утро момичета!
Със сигурност ще направим спермограма в Олимед , а пък за ин - витрото ще помислим още.
Мерси за отговорите. Успех на всички yahoo_17 yahoo_17
*
« Отговор #13 -: Януари 25, 2012, 17:47:29 pm »
Влизам в темата за да изкажа моето мнение vesito90 за цените не мога да коментирам, ин-витрото, което правих в Олимед беше по ЗК, трето поред и за щастие успешно имаме прекрасна малка дъщеричка.За всички варненсики, а изобщо за всички клиники по репродуктивна медицина има и положителни и отрицателни мнения.Първите ми два опита бяха в АГ при Ковачев и Александров, макар и неуспешни съм с положително мнение, никога не бих ги плюла за неуспехите, макар и да е имало ситуации, които не са ми били по вкуса - да не занимавам аудиторията.Често казано бях принудена и не бях особенно оптимист за опита ми в Олимед, по фонда, няколко месеца след втория ми неуспешен опит, първите ми опити по къс протокол, този път беше по дълъг - с две думи хич и не се надявах, но стана за мое голямо щастие.
vesito90 надявам се да вземеш правилнтото решение и разбира се, опитът ти да е успешен, но това което исках да напиша е , че понякога нито клиниката, нито лекарите, протоколите, начина на ЕТ и т.н. имат значение, а е въпрос на нещо друго, който както иска да го разбира късмет, шанс, висша сила.
Отново желята ти успех!!!
« Отговор #14 -: Януари 25, 2012, 20:10:18 pm »
Tais мерси за изказаното мнение ще ми бъде от полза
« Отговор #15 -: Януари 27, 2012, 15:38:29 pm »
да споделя как направих и моя избор за клиника......

от начало реших, че ще бъде в АГ при Александров, от първата си среща с него останах много разачарована....видя ми се много отнесен и нищо не осетих от вътре, че той ще бъде моя д-р,но реших като начало да направя цветна снимка при тях....която беше пълен кошмар, отвратително отношение от страната на Ани и Ковачев, след това съвсем се отказах да се върна там, последва  една година лутане и търсене на друга клиника и избор на д-р, през това време реших да пробвам през фонда в Олимед, проведохме няколко разговора там дали вообще има смисъл да подавам документи при тях, при условии, че нямам БГ гражданство......но екипа с усмивка ме уверяваше, че няма да има проблем и ще бъда одобрена....все пак съпруга ми българин, от доста време живея тук, работя, плащам данъци и така на татък....
накараха ме да направя доста изследвания, само за един ден си спомням как си оставих там 120лв.....и след няма и два мецеца получих отговор, че не съм одобрена заради гражданството......
според мен те много добре го знаеха още като подавах документите, но що да не се възползват да ми вземат някой друг лев ей така, за стимул....
и в крайна сметка след много размисли и страсти пак се върнах в АГ при Александров, втората ни среща нямаше нищо общо с първата.....корено си промених мнение зя него, дали защото беше пред лятната ваканция и нямаше такава лудница на 7 етаж, но определено бях заредена много положително.

И след първи опит инвитро видях заветните две чертички, а сега се радвам  на две щасливи и най-скъпи за мен усмивки.
После ме беше яд, че се лутах толкова време и не се доверих веднага на Александров.
Олимед определено не моята клиника.
Не търсете усмивки и лукс, а се доверите на професионалисти с най-много родени бебета.

vesito90 по добра и точна спермограмма от АГ Варна съмнявам се да направиш в Олимед,каквото и да решиш успех ти пожелавам.
« Отговор #16 -: Януари 27, 2012, 16:35:35 pm »
Ами нашата спермограма беше така направена :
обадихме се и се интересувахме трябва ли да имаме записан час. Те казаха, че няма нужда от час , а просто в стерилен контейнер от 50мл ( или там каквато е мерната единица не съм сигурна) в къщи да се направи и до час да се занесе . Така и направихме , но д-рката при кояко ходя каза, че попринцип така не е много сигурно дали не са закъснели и те с обработването на пробата.
« Отговор #17 -: Януари 27, 2012, 17:57:55 pm »
не вярвам, че е проблем....в деня на пункция мъжа ми даде материала в къщи, докато стигнах до АГ нищо им нямаше на човеченца  :D, много даже добре си свършили работа с оплождането  :wink:
иначе и спермограмма преди беше по същия начин, до 1 час занесох материала и нямаше проблем, важно да се държи максимално колкото може на по топло, септември месец пътувах с включено парно, че да подържам температурата  :lol: :lol:

П.П.не знам при кой д-р ходиш, но има доктори които изказват мнения без да се компетентни как точно става цялата процедура, визирам обикновени АГ гинеколози.
« Последна редакция: Януари 27, 2012, 18:02:10 pm от marigri »
« Отговор #18 -: Януари 27, 2012, 19:33:32 pm »
Ами дано да си е правилна , но лошо няма и от втора дано всичко е наред
*
« Отговор #19 -: Януари 27, 2012, 23:35:23 pm »
Vesito90,ако това е което те притеснява в спермограмата-определено не си е за притеснение.Тук където живея като знам каква е дисциплина и стерилност в това отношение едва ли биха допуснали мъжа ми да прави почти всички спермограми по този начин ако изискванията за съхранение са други.
И все пак  още една ,две направени на друго място не са ви излишни :wink:Дано тази втората е по добра!