0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Научен център “Психология и здраве”

София 1113, П.к. 238
Телефон: 02/ 971 96 86
info@healthpsych-bg.org, www.healthpsych-bg.org

Научно изследване по проблемите на безплодието и асистираната репродукция в България

Екипът на научен център «Психология и здраве» Ви кани да участвате в изследване, по проблемите на безплодето и асистираната репродукция в България. Изследването е част от международен проект, чиято цел е изясняване на достъпността  и нагласите към на най-новите методи за асистирана репродукция в различни страни. Освен интервюта с жени и мъже, посещаващи центрове  за асистирана репродукция, изследването включва  и разговори  с медицински специалисти, биолози и експерти на ръководни позиции. Резултатите и основаните на тях препоръки ще бъдат представени на Министерството на здравеопазването и други институции на национално ниво, които имат отношение към тези проблеми.

Търсим Вашето съдействие, за да ни разкажете за опита си от контактите със здравната система, както и за преживяванията си при използването на асистирани репродуктивни методи. Бихме искали да поговорим и за това как оценявате работата на  центровете за асистирана репродукция в които сте попадали. Търсим и мнението Ви за това как функционира програмата за безплодие при жената -  достъпността, ефективността  и финансирането й.  

Каним Ви да участвате в разговор с представител на научен център «Психология и здраве» в удобно за Вас време. Разговорът ще отнеме около един час. Анонимността Ви е гарантирана. Данните ще бъдат анализирани от изследователския екип и представяни в обобщен доклад, без Вашето име да фигурира в него. Вие можете да прекратите разговора във всеки момент.  

Предлагаме Ви и хонорар от 15 лв. за участието.

Вашето мнение и опит са особено важни за нас.
Благодарим Ви за съдействието!

За допълнителна информация:
02/ 971 9686
0889 320 466 – Юлия Панайотова
yulia_panayotova@healthpsych-bg.org

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
не съм сигурна че разбирам замисъла във всичко това. ако може с по-простички думи. като за мене...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
бе лиленце, ми кво има да разбираш- правят си хората изследване
 ( представям си го най-грубо като социологическо проучване)
за какво ще го използвят след това, е друг въпрос. дай боже да е за нещо полезно за каузата...
аз съм съгласна да участвам, сигурно трябва да й пиша директно на девойката?
The impossible is often the untried [/i]
*

лили

• 2151
e те точно това не разбрах - за какво им е.
иначе и аз мога да ги смая :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
е, това никой няма да ти каже, нали се сещаш
 :lol:
ми хайде, давай дружно да ги смаем :lol:
хеле пък аз с моя пространствен опит в тяхната област, вярвам ще има да научат нещо от мен :wink:  :lol:
*

лили

• 2151
ако не ми кажат губят по точки. аз искам да знам ако ще участвам
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Алфи,пиши ми на лични ако се обадиш да се запишеш,за да кажеш подробности,че може и аз да дойда.
 Аз съм участвала в подобно нещо,но беше за цигари и беше много весело. :D
<br />
*
Веднага се записвам за участие
В очакване ....
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цитат на: Lilly

сладуранке, хората са си го казали в прав текст за какво им е:

"Изследването е част от международен проект, чиято цел е изясняване на достъпността и нагласите към на най-новите методи за асистирана репродукция в различни страни.
.....
Резултатите и основаните на тях препоръки ще бъдат представени на Министерството на здравеопазването и други институции на национално ниво, които имат отношение към тези проблеми."
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Алфи, Фани, дайте повече инфо като се запишете, че и на мен ми е любопитно.... Може и аз да се запиша  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Цитат на: rally_pat
Алфи, Фани, дайте повече инфо като се запишете, че и на мен ми е любопитно.... Може и аз да се запиша  :lol:

Да, и на мен ми е интересно. Аз бих се записала само, ако ще си говорим по телефона или в нета.
*
пуснах едно мейлче на девойката с молба за по-конкретна инфо за какво ще се използват резултатите, да видим какво ще каже  :D
ама не се надявайте на нещо кой знае какво... всичко е маркетинг, маркетинг, маркетинг... и манипулации накрая...
ама това е една друга тема, която няма място тук
ще ви информирам като получа отговор :D
Ами така както го чета, хората са получили някакви пари по този проект и сега искат да си ги оправдаят като скалъпят някакво социологическо пручване. Каква ще е ползата от него обаче и дали просто няма да си остане в нечия папка под формата за отчет за парите по договора не е ясно. Според мен е поредното отбиване на номера, а ефект едва ли ще има.
Казвам го, защото съм виждала подобни договори как си оправдават парите без особена полза накрая. Само папки се премятат и накрая се казват общоизвестни истини.
и аз се записвам
*

лили

• 2151
Цитат на: jam
Цитат на: Lilly

сладуранке, хората са си го казали в прав текст за какво им е:

"Изследването е част от международен проект, чиято цел е изясняване на достъпността и нагласите към на най-новите методи за асистирана репродукция в различни страни.
.....
Резултатите и основаните на тях препоръки ще бъдат представени на Министерството на здравеопазването и други институции на национално ниво, които имат отношение към тези проблеми."

добре де. и после кво. пак ли само ще си чешеме езиците или имат конкретна цел да помагат. под помощ разбирам примерно касата да ни поеме всички изследвания които са нужни по преценка на лекаря (за да не се злоупетребява), както и всички лекарства с цена над 5-10 лв, които са за продължителна употреба (хепарин, прогестерон и т.н.). прегледите и консултациите ние ще си ги плащаме (айде от нас да мине). и да се премахне ограничението на изследванията по време на бременност след стерилитет. ако мислят само да си чешеме езиците за кво да си губя времето. за 15 лв ли... :roll:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Вече се свързах с госпожата, която дори скоро ще пътува до Варна, та така и аз ще взема участие :)
*
Цитат на: borovinka
Вече се свързах с госпожата, която дори скоро ще пътува до Варна, та така и аз ще взема участие :)

каза ли й да се провери мейла и да вземе да отговори :D

лиленце, абе те ако вземат поне да си издействат психологическата консултация да минава през касата... това ще е файда и за тях и за девойките.
ама това е умряла работа

а пък как си мислиш, че ще направят връзка между тяхното изследване и поемането на лекарствата от касата? това ми се струва твърде далеч от техните интереси
*
Ми хайде и аз, като разберете подробности, метне ги и на мен :D
като ще ходим да е дружно :)
*
И аз ще се включа :wink:

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Аз също ще се включа. :hello:

:arrow:  Дано проучването е породено  от " чисто сърце "!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън