Категоричен отказ получих давали се при раждане! Точка!
Опитах се да тълкувам, че помощта се казва "За отглеждане на дете" а не "За раждане" и аз възнамерявам да го гледам това дете, но не! при раждане било! Тогава, а и сега мисля, че е по-важно да се радвам на детето вместо да се ядосвам на чиновници! Но ако има възможност да се направи така, че осиновителите да получават тези пари не като прецедент, а като право и аз мога да съдействам за това-с голямо удоволствие бих звъннала 5 телефонни разговора, за да могат други хора да си получат парите.
Това, което ме дразни, е че аз от 10 години работя плътно на 2 места, през тези години около 3 години се събират по месеци, когато съм работила по проекти и съм осигурявана от всякъде без да покрия и един лев (не съм имала възможност).Сега обаче, когато трябва да се възползвам от тези осигуровки се оказва, че не мога защото Мартин е навършил 1 година и аз ще получавам майчинство наравно с жени, които нямат нито ден трудов стаж!
Затова се включвам във всички инициативи, които биха помогнали на хората, които работят, плащат данъци и осигуровки и накрая имат нахалството да искат да се възползват от своите права да ги получат без да бъдат унижавани от чиновници както е случая в първият пост на тази тема!