Благодаря, за отговорите момичета.
Уикенда се отдадох на природа и почивка, порадвах се на хубавото време и реших, че ВЕЧЕ не ми е от полза да расъждавам какво е трябвало и какво съм пропуснала. Утре слагам декапептила и каквото сабя покаже. Чела съм доста, мислех си че ще питам доки за всичко - да ама не. Мислех да питам за биопсия не е ли хубаво да направим , да питам и да искам ИМСИ, да искам хетчинг.... и т.н. Все работи, за които трябва да знаят специалистите - кога, как и защо се прилагат. Като гледам как работят, с колко народ ежедневно се занимават .... едва ли имат време и нерви да обясняват на някоя, като мене прочела нещо, решила че за по-сигурно го иска това нещо, а то всъщност няма смисъл от него или в конкретния смисъл не е нужно да се прилага. Не мисля, че това е моя работа да знам. Смятам, че здравната култура опира до това, което периодично в живота трябва да се прави, напрмер като периодичния АГ преглед с цитонамазка (може и да греша), за мен е повече от здравна култура да съм наясно с особеностите на АРТ - това вече смятам че е в компетенцията на специалиста. Да за жалост грешки стават... Ето пример - в т. 2.10. пише че по индикации се тества хламидиаза, това не означава че е в задължителните, другите - да.
Ох, не знам - в крайна сметка това ми е ПЪРВИ ОПИТ.