0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #420 -: Февруари 25, 2012, 19:47:42 pm »
 Боги, Ива, страшно съжелявам момичета...нямам думи...сигурна съм, че когато най-малко очакваме тогава чудото ще стане. Не губете надежда борбени момичета, Слава Богу, че имаме прекрасни лекари, които ще се борят с нас до края.
*
« Отговор #421 -: Февруари 25, 2012, 20:21:14 pm »
Bogi, Iva  :balk_21:
Не губете надежда борбени момичета, Слава Богу, че имаме прекрасни лекари, които ще се борят с нас ...
Ух, дано да се борят с нас, само на тази подкрепа разчитам. Ако при мен стане, ще пробвам само с преснички ембриончета. По замразен ембриотрансфер (ЗЕТ) не си падам, понеже е стрес за клетките (работила съм със замразени клетки). ЗЕТ го възприемам като екстрено решение, само когато по медицински причини се налага замразяване на ембриона - сериозно заболяване на жената, изчерпване на пресните ембриони и др. Едно момиче беше писало, че в чужди страни трансферират само по 1-2 ембриона (май е по закон), но със сигурност няма да ходя в чужбина. При мен многото ембриони при имплантацията предизвикват силно кървене и МЦ. Затова съм склонна към трансфер само на 1-2 пресни ембриона.
« Последна редакция: Февруари 25, 2012, 20:34:46 pm от doci »
*
« Отговор #422 -: Февруари 25, 2012, 20:55:15 pm »
doci, нищо лично, но моля те, такива заключения - неиздържани, много е неприятно да чета. А и вече си имаме Л.Ф. нека не и изземваме първенството по бълване на щуротии  :wink:

Една стимулация, сама по себе си е много голям стрес за организма на жената, отколкото безобидният и ненатоварващ ЗЕТ. Всеки вярва в това което иска.

Боги и Иве  :hug2:
« Отговор #423 -: Февруари 25, 2012, 21:52:34 pm »
Момичета,сьжалявам да чета за толкова неуспехи,аз сьщо сьм в този отбор-с проблеми в нарастването на лигавицата,без резултат от досега провежданото лечение.Дано с пролетта се отпушат нещата при всички ни и на нашата улица да изгрее сльнце!А сега,ако някои може да даде информация за квартира-да помогнем на едно моиче,което си идва тук от Италия и в момента е на хотел-срещу 19 евро на вечер,но нещата при нея се проточват и е трудно да издьржи много така.Пробвала е с агенция да тьрси,но никои не иска за месец примерно да дава квартира.А днес тя разбра,4е теста и е -,сл.цикьл ще пробват пак веднага икси.Не може да ползва и-нет в хотела,затова пиша от неино име!
*
« Отговор #424 -: Февруари 25, 2012, 21:54:57 pm »
Една стимулация, сама по себе си е много голям стрес за организма на жената,
Явно не разбираш. Изобщо не говоря за стимулация, а за точно обратното - за 1-2 яйцеклетки. Нещо, което е прието със закон в чужди страни (напр. Холандия), не е неиздържано или щуротия - трансфер на 1-2 ембриона. От поста ти става ясно, че не разбираш за какво става дума. Не наричай щуротия всичко, което не разбираш. Съвсем скоро имаше успешен опит в клиниката при д-р Стаменов - извадени 2 яйцеклетки на естествен цикъл, трансфериран 1 пресен ембрион и бременност. Това имам предвид. Направеното в клиниката не е нито щуротия, нито неиздържано, а заслужава само поздравления.  :balk_81:
« Последна редакция: Февруари 25, 2012, 22:02:12 pm от doci »
*
« Отговор #425 -: Февруари 25, 2012, 22:09:16 pm »
doci, в по предния си пост пишеш , че ЗЕТ е "стрес за клетките". Защо? Обоснови се, моля :)

Нямам предвид броя трансферирани ембриони и никъде не съм го споменала.
« Последна редакция: Февруари 25, 2012, 22:10:57 pm от Тара »
*
« Отговор #426 -: Февруари 25, 2012, 22:28:37 pm »
Дани, трябва да се потърси в Гугъл. Ще поразровя тук къде са писали момичетата и ще се опитам да ти дам някаква информация. Но за много по-малко пари едва ли ще може да се намери нещо.  :?

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42367.msg817956#msg817956
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45195.msg827717#msg827717
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43073.msg751453#msg751453
« Последна редакция: Февруари 25, 2012, 22:32:26 pm от blue_sky »

*
« Отговор #427 -: Февруари 25, 2012, 23:17:05 pm »
doci, в по предния си пост пишеш , че ЗЕТ е "стрес за клетките". Защо? Обоснови се, моля :)
Мила, клетки се замразяват в течен азот при -196 градуса по Целзий в специални крио-шишенца с подходяща среда. След размразяване от тази ниска температура до стайна температура част от клетките неизбежно са загинали по ред причини, което е наблюдавал всеки, работещ с клетки. Все пак, всеки така си замразява клетките, когато ще му трябват след време. Ако имам един-два пресни ембриона, не бих ги замразила, след като един-два ембриона са достатъчни за трансфер в много страни. Май вече и в българската наредба максимумът ембриони за трансфер е 3. Надявам се, това да задоволи любопитството ти. :lol: Много ми хареса IVF на д-р Стаменов с две извадени яйцеклетки и 1 трансфериран ембрион. Това си е да уцелиш в десятката. Ех, боже, и при мен да стане така... Успеваемостта е най-висока при трансфер на 2 ембриона (статистика). Успех - един за теб, един за мен..., и много за другите.
« Последна редакция: Февруари 25, 2012, 23:33:58 pm от doci »
*
« Отговор #428 -: Февруари 25, 2012, 23:37:14 pm »
Моят син пък е бил замразен точно така. Никой не можа да ми каже защо не стана с пресните, а със замразените. Но за мен е факт, че имам син от замразени ембриони. За протокола - един опит с 2 пресни и един опит с 3 размразени.

Успех на всички!

« Отговор #429 -: Февруари 25, 2012, 23:40:47 pm »
Боги, Иве много съжалявам милички.Искренно се нядявах този път ще ви е последен. Прегръщам ви много силно. Знам, че сте силни момичета и един ден ще гушкате вашите бебчета.

*
« Отговор #430 -: Февруари 25, 2012, 23:45:36 pm »
Иве,Боги много мъчно ми стана като прочетох за отрицателните тестове.Дано следващия път да е успешен и за двечките!
Деси,стискам палци за едно тлъстичко ЧГХ!Да ни зарадваш,чуваш ли!
Аз във вторник имам час за преглед,да видим ще правим ли естествен цикъл този месец.Най-много ме е страх от пункцията,че я правели без упойка,но дано се справя и с това!
« Отговор #431 -: Февруари 26, 2012, 08:18:43 am »
Боги, съжелявам  :(. Знам колко си тъжна и разочарована. Приеми моята подкрепа.
Деси, надявам се ти да повлечеш крак и да се похвалиш с положителен резултат  :goodluck:, че от доста време насам тук имаме само неуспехи  :(. Някой трябва да сложи край.

Аз във вторник имам час за преглед,да видим ще правим ли естествен цикъл този месец. Най-много ме е страх от пункцията, че я правели без упойка, но дано се справя и с това!
Пими, дали ще бъде с упойка или без е твое решение. Ако те е страх кажи, че искаш упойка, ще заспиш за мъничко и нищо няма да усетиш. Разликата е в цената. Ако искаш по-подробна информация ще ти обесня на "лични".
« Отговор #432 -: Февруари 26, 2012, 08:42:16 am »
Момичта присъединявам се и аз към отбора с неуспешните опити. Направих си Sure Check и е :bfn: :(Обадих се на д-р Персенска и тя ми звучеше много изненадана,като и казах.Каза да не спирам лекарствата и утре да отида да пусне кръвен тест и да и се обадя след това.Аз мисля,че няма смисъл,но все пак ще я послушам...да видим и тя какво ще каже
« Отговор #433 -: Февруари 26, 2012, 09:02:08 am »
Лосита, д-р Персенска правилно ти е казала да не спираш лекарствата и да пуснеш кръвен тест. Той е най-сигурен и отчита точните нива на ЧХГ, докато уринарните тестове не са толкова надеждни.
Моля те, не се отчайвай предварително, все още имаш шанс! Има много момичета с отрицателни пикливи тестова, а след това се оказват бременни и сега се радват на дечицата си.
« Отговор #434 -: Февруари 26, 2012, 09:11:30 am »
Лосита, д-р Персенска правилно ти е казала да не спираш лекарствата и да пуснеш кръвен тест. Той е най-сигурен и отчита точните нива на ЧХГ, докато уринарните тестове не са толкова надеждни.
Моля те, не се отчайвай предварително, все още имаш шанс! Има много момичета с отрицателни пикливи тестова, а след това се оказват бременни и сега се радват на дечицата си.
Е да,но днес ми е 14 ден от ЕТ,няма как да не отчете. Иска ми се да не губя надежда,но имам вътрешно усещане,че теста си е верен,освен това чертата е само 1,ясно изразена,няма 2-ра дори слабо бледнееща...Ясно е не съм бременна,а толкова се надявах... :(ще пусна утре кръвен в клиниката за да се убедя със сигурност.
*
« Отговор #435 -: Февруари 26, 2012, 10:48:06 am »
И аз имам една позната, която си беше направила домашен тест - отрицателен, а скоро след това изследванията показали, че ще има близнаци. След месеци stork-girl stork-girl се почерпихме заедно с близначките.
« Последна редакция: Февруари 26, 2012, 10:50:20 am от doci »
« Отговор #436 -: Февруари 26, 2012, 10:53:00 am »
Аз изобщо не правих уринарни тестове, нямам им вяра. Кръвният за мен е точен и ясен.
*
« Отговор #437 -: Февруари 26, 2012, 11:28:24 am »
Bogi, Ive, много съжалявам момичета, така се надявах с вас.  :bighug:

Пими, ако искаш ти я правят с упойка.Мен ме питаха и аз казах на доктора, че съм много страхлива и да не ме пробва.Макар че сигурно следващия път ще я направя без упойка, после ме хванаха нервите с това лежане и тия системи.

Лосита, направи си кръвен тест, аз на уринарните не вярвам също, да не кажа, че ги мразя.

*
« Отговор #438 -: Февруари 26, 2012, 14:07:57 pm »
Doci, много ме притесни с тези твърдения за ЗЕТ. :( Аз и без това се натъжих, когато решиха да замразяваме и едва след биопсия да решават кога да връщаме. Бях изчела много за и против криоконсервацията на ембриони и до сега се притеснявам дали моите ще успеят да оцелееят. Но същевременно си зададох въпроса, ако при мен нещата не са наред и ги унищожа, като им предложа неблагоприятна среда за развитие, какво от това, че са били хубави. Приех решението на лекарите като по-добро, да проверим всичко и едва тогава да трансферираме. Мисля, че ембрилозите са достатъчно опитни, за да успеят да криоконсервират правилно ембрионите и след това да ги размразят. Иначе ни биха прилагали тези методи. :wink:
Сега се надявам моите сладоледчета да се размразят успешно следващия месец и да си ги приберам вкъщи. Дано да ме харесат и да поискат да се настанят трайно в мен до заветния миг. С пролетта идва обновлението на цялата природа и би трябвало да се настроим по-положително, за да почерпим от силата й. Аз вярвам в способностите на нашите лекари и в това че, когато дойде подходящия за всяка една от нас момент, чудото ще се случи. preggo
Забележка: Замразяването става при - 176 градуса по Целзий.   
*
« Отговор #439 -: Февруари 26, 2012, 14:12:42 pm »
Lusita_sf, стискам палци кръвния тест да опровергае резултата от пикливия. Не му се връзвай, той в много случаи не познава, тъй като ние сме натъпкани с лекарства и при нас нещата са по-различни. Хайде утре да ни зарадваш!  :lol: