0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #340 -: Февруари 21, 2012, 13:26:57 pm »
Здравейте момичета!В четвъртък ще е моята първа биопсия.Сигурно боли и е не приятно но според вас ще мога ли след биопсията да отида на работа?
Няма начин да няма начин!
« Отговор #341 -: Февруари 21, 2012, 13:29:33 pm »
MIROZLATKA,зависи прага ти на болка колко е.Аз веднага след биопсията -и двата пъти,пътувах за Бургас.На самата биопсия болката беше малкосилничка,но търпима.След около 15 минутки вече бях патрон.
Успех!
*
« Отговор #342 -: Февруари 21, 2012, 13:54:37 pm »
daninka80 благодаря :).Уж имам висок праг на болка,ама знам ли :?Ами така или иначе нямам голям избор ще трябва да ходя на работа :x ще се запася с аулин и така :).Успех на всички и дано тази година е нашата година :)!
*
« Отговор #343 -: Февруари 21, 2012, 14:11:15 pm »
Извинете ме за невежеството,но какво е ЗЕТ??????????
ЗЕТ (Замразен ЕмбриоТрансфер)е модерна работа, но аз си предпочитам класиката. Едно прясно ембрионче, върнато и ЧХГ нагоре. Хем със Светия синод и горния шеф (Господ) да не влизаме в колизия.
Здравейте момичета!В четвъртък ще е моята първа биопсия.Сигурно боли и е не приятно но според вас ще мога ли след биопсията да отида на работа?
Абе жена, каква работа, кротни се малко и си почини един ден. Аз един път след операция с местна упойка си бях приготвила всичко да работя в деня на операцията, и ако мислиш, че някой го оцени ...
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 14:14:06 pm от doci »
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #344 -: Февруари 21, 2012, 14:52:47 pm »
doci, аз пък си мисля, че за Господ или Светия синод няма някакво значение дали детето е от "пресен" или "замразен" ембрион, при положение че вече така или иначе има човешка намеса и бебето не е заченато по естествен път. Бебето си е бебе и независимо как е станало, щом е заченото, значи се е случило с Божията воля.

MIROZLATKA,   аз съм правила 4 биопсии, първите два пъти не ме боля, третият и четвъртият път - много бе боля. Но имай предвид, че аз не издържам на болка. Така че не знам и аз от какво зависи, но ми е минавало веднага след това и съм ходила на работа. Успех и дано резултатът е добър!  
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 16:10:17 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #345 -: Февруари 21, 2012, 16:18:53 pm »
Бебето си е бебе и независимо как е станало, щом е заченото, значи се е случило с Божията воля.
Yes. Господ забавя, но не забравя.
« Отговор #346 -: Февруари 22, 2012, 12:43:59 pm »
Момичета днес ми е 10-ти ден от ЕТ(14-ти от пункцията)Дали мога да си направя тест или е много рано още?
« Отговор #347 -: Февруари 22, 2012, 13:01:47 pm »
според мен преди 12-ти ден е рано да се прави тест
*
« Отговор #348 -: Февруари 22, 2012, 13:44:56 pm »
Ох, момичета, гонят ме едни ПМС-усещания, а на тест ще ходим в събота. Тежест ниско долу. :( Имам чувството, че вече просто ми се привиждат проблеми и там, където сигурно ги няма. Мислех си, въпреки че след първия път вече не правя уринарни тестове, да направя един, който така и така ми е изостанал вкъщи. И като погледнах опаковката, то му изтекла годността - до 12.2011г. Иска ми се вече да знам. До нас има лаборатория на Кандиларов и се чудя утре дали да не отида да си направя един кръвен - на 14-ти ден от трансфера. Но като познавам мъжа ми, ще ми се ядоса, че не съм изчакала.Такива ми ти работи!
« Последна редакция: Февруари 22, 2012, 13:47:33 pm от Bogi »
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #349 -: Февруари 22, 2012, 13:53:37 pm »
Bogi, единстсвеният път, когато макар и за кратко бях бременна, си имах всички ПМС усещания. Така че не си мисли, че не е станало. Всичко е индивидуално. Стискам ти палци, много. И аз си мисля да отскоча за ранен тест до "Кандиларов" тия дни. Казах на мъжа ми, че ако е отрицателен, просто ще го повторя след няколко дни пак и така.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тем
« Отговор #350 -: Февруари 22, 2012, 13:56:02 pm »
doci, мила ако знаеш как ми идва да се кротна :D ама няма как.При нас едни съкращения едни реформи та шефа ще ме смени утре до след обяд и аз боли не боли после трябва да съм на линия.Важен е крайният резултат.Bogi не го мисли ПМС тя една приятелка така боли ме ще ми дойде всеки момент ходеше с превръзки беше убедена ама неееееее :) дойде и ама след 9 месеца.Момичета а резултатите от хормоните трябва ли да са готови за самата биопсия?Тоест биопсията ми от 12.50ч трябва ли да ходя сутринта да дам кръв?Малеееееее така се омотах дано ме разбрахте.
« Последна редакция: Февруари 22, 2012, 14:09:43 pm от MIROZLATKA »
*
« Отговор #351 -: Февруари 22, 2012, 14:56:10 pm »
lusita, според мен за кръвен не ти е рано, за уринен - не бързай!
Моят тест е назначен точно за 14 дена след пункцията и 11 след трансфера. Предния път беше дори за 13 ден. И аз се блазня от мисълта за един ден по-рано, ама и моят мъж ще мрънка.
Боги, имаш време до трети март.  :lol:
« Последна редакция: Февруари 22, 2012, 14:58:56 pm от blue_sky »

*
« Отговор #352 -: Февруари 22, 2012, 14:58:59 pm »
Момичета, колко дни дават болнични при пункция на естествен цикъл ? Някъде четох, че са десет дни, но не съм сигурна. И може ли да ми започнат от трансфера, защото този път наистина смятам да не мръдна от къщи.
*
« Отговор #353 -: Февруари 22, 2012, 15:08:14 pm »
pvg аз и при ЕЦ и при стимулиран опит съм си вземала 30 дена от деня на пункцията.
« Отговор #354 -: Февруари 22, 2012, 15:12:23 pm »
Здравейте момичета!

Искам да попитам следното: На някоя от вас случвало ли се е след пункция и успешно изваждане  на яйцеклетка, на другия ден да ви кажат,че Я се е саморазпаднала.Моля, ако някоя от вас има повече инфо какво точно означава това да сподели,т.к при мен се случва за втори път а часа при Док не е никак скоро :(

:grouphug:
« Отговор #355 -: Февруари 22, 2012, 15:15:18 pm »
MIROZLATKA,хормоните ще си ги пуснеш преди самата биопсия.Аз за втората даже ги направих след нея,че щях да закъснея за часа.
« Отговор #356 -: Февруари 22, 2012, 15:21:37 pm »
Момичета, колко дни дават болнични при пункция на естествен цикъл ? Някъде четох, че са десет дни, но не съм сигурна. И може ли да ми започнат от трансфера, защото този път наистина смятам да не мръдна от къщи.

При пункция на ЕЦ дават 10 дни от пункцията, при стимулиран опит - 30 дни от пункцията. Изрично попитах миналия път и категорично ми отказаха повече от 10 дни при пункция на ЕЦ.

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
« Отговор #357 -: Февруари 22, 2012, 15:22:32 pm »
На мен при пункция на ЕЦ ми дадоха 10 или 14 дни не си спомням, но не бяха 30 със сигурност.

Момичета как ви стискам палци за положителни тестове.blue_sky не нзаех,че си правила опит.Дано!

*
« Отговор #358 -: Февруари 22, 2012, 16:00:51 pm »

При пункция на ЕЦ дават 10 дни от пункцията, при стимулиран опит - 30 дни от пункцията. Изрично попитах миналия път и категорично ми отказаха повече от 10 дни при пункция на ЕЦ.
Така е, при ЕЦ - 10 дни от деня на пункцията, но ЛКК може да даде 30 дни. Говори с лекаря и го/я помоли, като си обясниш притесненията. Едва ли ще ти откаже. Все пак всеки случай е индивидуален и може и да преценят по медицински причини ЛКК да ти даде максимума.
« Последна редакция: Февруари 22, 2012, 16:05:18 pm от Bogi »
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тем
« Отговор #359 -: Февруари 22, 2012, 16:48:00 pm »
Bogi, всеки сам си решава кога да си пусне теста (естествено като минат поне 12-13 дни от трансфера), при теб са минали, ако не се лъжа. Направо ти се чудя как ще издъжиш до 3-ти. Лично аз не бих чакала, нищо няма да се промени, резултата примерно утре или в събота ще бъде един и същ. Тогава няма и да те "гонят" разни усещания, ами направо ще си знаеш от какво е :)  Не се плаши мила, не се измъчвай.... И въпреки всичко за това започнах с думите "всеки сам се решава", защото вие с мъжа ти ще решите, аз само ти казвам че можеш да избегнеш този допълнителен тормоз: "дали" - "или".
Когато аз направих теста на 13-ти ден от трансфера си беше 100% положителен, идеше ми да го направя на 11-ти ден ама реших че ще си направя най-големия подарък за 30-тия си Рожден ден - така и стана (за съжаление само три месеца му се порадвах, нооооо всичко с времето си).
Успех мила, всички ние ще ти стискаме палци  osi_9