0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #280 -: Февруари 15, 2012, 22:20:43 pm »
maya_the_bee, аз никога не съм била на естествен цикъл. По принцип имам проблем с овулацията, с лека стимулация съм се справяла, но никога до момента не сме обсъждали такъв вариант. От първото си ин витро имах 6 замразени ембриона, с които правих два пъти ЗЕТ. Сега от втория си опит от миналата година имах 4 замразени ембриона, от които днес след размразяването бяха добре двечки и тях си прибрах. Щом лекарите така си преценили за теб, значи това е оптималният вариант в твоя случай. А и може би защото замразените ти са само 2. Успех и на теб!
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #281 -: Февруари 15, 2012, 23:17:38 pm »
Винаги ли при естествен цикъл се замразява?За подобряване шанса за инпмлантация ли го правят-примерно 2 замразени и един на пресен и тогава трансфер.Евентуално този месец ще правим естествен цикъл и много въпроси ме тормозят.Веднага ли ще правим трансфер ако разбира се има оплождане и добър ембрион или ще замразяваме няколко цикъла подред и тогава трансфер?Ох,много объркано стана,сори :(

ива,боги,стискам палци след 2 седмици и двечките да ни зарадвате!
« Отговор #282 -: Февруари 16, 2012, 01:04:14 am »
вече 5 месеца се мъча с това да комбинираме ЗЕТ с ЕЦ и все не става. Страшно много нерви изхабих и тичане. Имам само 2 замразени и вече се чудя какво да правя. Желая ти успех.

Защо не става? И аз имам 2 замразени. Какви "спънки" възникват, да съм подготвена  :(
« Отговор #283 -: Февруари 16, 2012, 01:08:03 am »
Iva, Bogi успех милички. Вярвайте, че този път наистина ще е последен и за двете с едни малки палавничета на финал.  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:

*
« Отговор #284 -: Февруари 16, 2012, 10:51:51 am »
вече 5 месеца се мъча с това да комбинираме ЗЕТ с ЕЦ и все не става. Страшно много нерви изхабих и тичане. Имам само 2 замразени и вече се чудя какво да правя. Желая ти успех.

Защо не става? И аз имам 2 замразени. Какви "спънки" възникват, да съм подготвена  :(

Ами, просто момичета, когато си на ЕЦ, фоликулите са непослушни или се пукат, или пък няма яйцеклетка, или пък яйцеклетката не се опложда.
Но въпреки всичко, аз се чувствах по-добре, отколкото при стимулираните опити. Сигурно, защото не ме тъпчеха ударно с хормони :D.
От м. септември до м. януари успяхме да съберем 4 ембриончета. Като ги размразиха и ги оставиха да се развиват още мъничко, ембриолозите харесаха 3 и ето ме вече трансферирана  :lol:
*
« Отговор #285 -: Февруари 16, 2012, 10:57:59 am »
И ако може два глупави въпроса от мен:
1. Има ли смисъл да си меря базалната температура, след като приемам утрогестан, а по-високите нива на прогестерона влияят прогресивно на БТ?
2. Постоянно ми се пишка, дали е в резултат на някое от лекарствата, които са ми изписали (естрофем, утрогестан, медрол, аспирин протект), или вече се втелясвам? :lol:
« Отговор #286 -: Февруари 16, 2012, 12:31:33 pm »
И ако може два глупави въпроса от мен:
1. Има ли смисъл да си меря базалната температура, след като приемам утрогестан, а по-високите нива на прогестерона влияят прогресивно на БТ?
2. Постоянно ми се пишка, дали е в резултат на някое от лекарствата, които са ми изписали (естрофем, утрогестан, медрол, аспирин протект), или вече се втелясвам? :lol:
Боги и на мен ми се пишкаше постоянно и продължава все още,така че може и да е за добре това при теб.Аз също приемам тези лекарства без медрола,вземала съм ги и при предните 3 опита, но тогава не ми се е пишкало.Кой ден ти е от трансфера?
*
« Отговор #287 -: Февруари 16, 2012, 12:38:03 pm »
7-ми ден. Благодаря за отговора ти! Дано е така! Аз си мислех, че пак някакъв страничен ефект от лекарствата.
*
« Отговор #288 -: Февруари 16, 2012, 13:42:38 pm »
Bogi, и аз искам да ти задам един въпрос. Относно замръзяването на ембрионите, как стои въпроса със заплащането? Всеки месец поотделно ли се плаща или за всички ембриони наведнъж? 
*
« Отговор #289 -: Февруари 16, 2012, 13:56:32 pm »
Bogi, и аз искам да ти задам един въпрос. Относно замръзяването на ембрионите, как стои въпроса със заплащането? Всеки месец поотделно ли се плаща или за всички ембриони наведнъж? 
Първоначално 400 лв., след което по 100 лв.
« Отговор #290 -: Февруари 16, 2012, 16:43:54 pm »
Bogi, на мен пък и при трите опита ми се е пишкало , като при третия забременях . Това не е критерий според мен.
*
« Отговор #291 -: Февруари 16, 2012, 17:02:18 pm »
Bogi, на мен пък и при трите опита ми се е пишкало , като при третия забременях . Това не е критерий според мен.
То нищо не е критерий, само кръвният текст :).
« Отговор #292 -: Февруари 16, 2012, 17:06:18 pm »

Абсолютно.

Желая ти искрено успех !
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #293 -: Февруари 16, 2012, 17:07:43 pm »
Pap,ЧЕСТИТО, страхотна новина! :party:
Bogi, мисли си само за хубави неща! Стискам палци, не остана много време.
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
« Отговор #294 -: Февруари 16, 2012, 17:43:08 pm »

Той пък един критерий... За мен основен критерий е или не става/станало нещо е неидването на цикъл.

Изобщо не ми се е пишкало повече, ама изобщо, дори в напреднала бременност.

Pap, Честито!
« Отговор #295 -: Февруари 16, 2012, 18:05:06 pm »
Момичета, дали мога да направя цветна снимка в "Малинов", без да съм пациентка на клиниката?

My first, my last, my everything!
*
« Отговор #296 -: Февруари 16, 2012, 18:15:43 pm »
Момичета, дали мога да направя цветна снимка в "Малинов", без да съм пациентка на клиниката?
Мисля, че не записват момичета, които не са пациентки. :(
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #297 -: Февруари 16, 2012, 19:23:44 pm »
*vera, при мен например и неидването след ин витро не е критерий, защото от 4 опита с отрицателен резултат никога не ми е идвало, докато не спра лекарствата. И след като ги спра ми идва след 2-3 дена, но до тогава - нито капка. Явно е индивидуално.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #298 -: Февруари 16, 2012, 19:39:57 pm »
А на мен до 16 седмица всеки месец ми кървеше на точната дата все едно ми идваше и то по три четири дни
*
« Отговор #299 -: Февруари 17, 2012, 11:44:06 am »
момичета вчера ми биха блокиращата инжекция и сега на 1.03 започваме със стимулацията нямам търпение вече дано този път е е успешен.