0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #140 -: Февруари 02, 2012, 08:45:38 am »
Боги, ако правиш РВМС първото даване на кръв ще е веднага в деня на пункцията/овулация/ - само ти вземат кръв.
Втори етап на РВМС е след два дни, даваш кръв и след два часа ти поставят лекарството.

Вече трансфера, когато реши доктора.
*
« Отговор #141 -: Февруари 02, 2012, 08:59:52 am »
Аз ще помоля, някой заинтересован от ИМСИ ако вече знае подробности или в близките дни ще ходи и разпита ембриолозите да пише подробности.
Интересуваме при какви точно случаи смятат да приложат ИМСИ и колко ще е оскъпяването.

Тара, при нас приложиха имси през януари и нямаше оскъпяване. Обясниха ми, че не се прилага по избор на пациента, а по тяхна преценка (защото аз предварително настоявах да ни се приложи). Но останах с впечатлението, че всеки подбор за ИКСИ се извършва вече с имси. Специално нашият случай беше ИКСИ поради тежък мъжки фактор. Дано да съм била полезна.

Apr, благодаря! Точно това исках да чуя, хич не си падам по "у ля ля, измислиха решение", ама на какво важното е да си повтаряме, че има надежда :)

За Макс и на мен ми бяха казвали, че трябва бройка.
« Отговор #142 -: Февруари 02, 2012, 09:47:10 am »
Имел , Мецани , Вера  :bighug: благодаря Ви за отговорите  :). Определено мисля да си запиша въпросите, че винаги имам много и като вляза на преглед уж подготвена да питам и всичко ми се изпарява от главата и започвам да бръщолевя глупости  :oops: За това, че не ме викат на 2-ри ден се успокоявам с това, че сигурно зависи от дължината на цикъла-при по-къс се започва по-рано, при по дълъг обратно  osi_10.
*
« Отговор #143 -: Февруари 02, 2012, 11:17:18 am »
Боги благодаря. И това е информация.
Ако има общо, а предполагам че има - правила съм много лека стимулация преди 3 мес. реагирах доста добре и то само с половинка клостилбегит на ден.
Благодаря отново.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #144 -: Февруари 02, 2012, 12:13:14 pm »
Avallon, и при мен се налага да ползвам малки дози. Аз пих по 1х50 мг Клостилбегит на ден от 5-тия до 9-тия ден. Как протекоха при теб нещата с лека стимулация - на кой ден ти сложиха Прегнил/Овитрел за предизвикване на овулация и на кой ден беше процедурата? Тествахте ли хормони по време на леката стимулация? :ask:
*
« Отговор #145 -: Февруари 02, 2012, 12:29:05 pm »
Клостилбегит 1х 25мг. 11-ти ден Прегнил на два фоликула - 21 и 23мм. На 13-ти ден инсе("пукнах" се на 40-тия час). На тази инсеминация не тествахме хормони. Следващите два месеца имах леко завишено ЛХ
*
« Отговор #146 -: Февруари 02, 2012, 12:55:04 pm »
Благодаря ти, Avallon. Само един въпрос, понеже е важен за времето за стимулираното узряване на фоликулите: Клостилбегит ти го взема от 3-тия до 7-ия ден или от 5-тия до 9-тия ден?
« Последна редакция: Февруари 02, 2012, 12:56:36 pm от doci »
*
« Отговор #147 -: Февруари 02, 2012, 13:01:53 pm »
3-ти до 7-ми ден.
*
« Отговор #148 -: Февруари 03, 2012, 20:29:33 pm »
Боги, ако правиш РВМС първото даване на кръв ще е веднага в деня на пункцията/овулация/ - само ти вземат кръв.
Втори етап на РВМС е след два дни, даваш кръв и след два часа ти поставят лекарството.

Вече трансфера, когато реши доктора.

Днес сутринта докторът каза същото, че ще ми вземат кръв в неделя след пункцията, пък после когато ми кажат. :lol:
« Отговор #149 -: Февруари 03, 2012, 21:28:43 pm »
в понеделник съм  на биопсия и ако всичко е наред, след 10 дни, започваме първи опит по Фонда.
« Отговор #150 -: Февруари 03, 2012, 21:44:57 pm »
в понеделник съм  на биопсия и ако всичко е наред, след 10 дни, започваме първи опит по Фонда.
Имелче,късмет миличка и дано този път да стане  :goodluck: :bighug: :bighug: :bighug:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*

benito_79

• *
  • 31
  • Чакам чудото да се случи
« Отговор #151 -: Февруари 03, 2012, 22:07:07 pm »
Здравейте момичета,приемете ме сред Вас отскоро съм пациент на клиниката,на 18.02. ми е прегледа с др.Стаменов.Проблема при мен е доста по различен аз имам 5 спонтанни аборта забременявам спонтанно,но имам сериозен проблем с износването.От всичко прочетено се спрях на доктор Сигридов,първия ми преглед при него мина да видим какво ще решат да ме правят.Предстоят ме наново много изследвания,цветна снимка,лапароскопия,хистероскопия,биопсия имунологична.Но окончателно ще се реши когато ме види и др.Стаменов.
Доста съм притеснена от всичко което ми предстои,но доктор Сигрдов каза че имам големи шансове да имам собствено дете.
ЧАКАМ ТЕ БЕБОНЧЕ
*
« Отговор #152 -: Февруари 03, 2012, 22:27:55 pm »
benito_79 разбира се че ще имаш собствено дете на правилното място си следвай съветите на лекарите и ще успееш..аз също съм нова в клиниката минах през всички изследвания и сега започвам опит инвитро бях се отчаяла,но след като опознах лекарите в клиниката отново съм заредена с положителна енергия желая ти успех.

imel успех и от мен и този път  :bfp:
*
« Отговор #153 -: Февруари 03, 2012, 23:07:32 pm »

Късмет,миличка!
« Отговор #154 -: Февруари 04, 2012, 05:25:49 am »

Днес сутринта докторът каза същото, че ще ми вземат кръв в неделя след пункцията, пък после когато ми кажат. :lol:

Да кажеш после как е минала пункцията? За мен времето между нея и тансфера беше много изнервящо. Нямах търпение да си прибера бебчетата. Моят трансфер беше на 5-ти ден (денят на пункцията се брои като нулев).
*
« Отговор #155 -: Февруари 04, 2012, 12:16:16 pm »

Да кажеш после как е минала пункцията? За мен времето между нея и тансфера беше много изнервящо. Нямах търпение да си прибера бебчетата. Моят трансфер беше на 5-ти ден (денят на пункцията се брои като нулев).
За пункцията съм малко скептична. Вчера на 10-ти ден LH-то беше 42. Все пак бихме прегнила и в неделя съм на пункция. Предполагам, че ако фоликулът се е спукал, ще размразят 4-те снежинки и четвъртък-петък, ако всичко е наред, ще правим трансфер.
« Отговор #156 -: Февруари 04, 2012, 14:30:41 pm »
Здравей Имел, надявам се всичко да е наред и да започнете :bighug: Сигурно ще се засечем с теб в клиниката, ако при мен нещата са наред някъде в средата на февруари и аз съм там. Мисля, че и за инсеменациите бяхме заедно, дано този път ни е на късмет :goodluck:
П.С. На мен след три неуспешни инсеменации не са ми назначавали биопсия :ask:
*
« Отговор #157 -: Февруари 05, 2012, 16:29:10 pm »
Момичета, днес не успяхме да извадим Я, но макар и леко разочарована, бях готова за подобно развитие на нещата. Докторът се постара много и му личеше, че е недоволен, че не извади Я.
Дадох кръв за РВМС. Във вторник пак. Някой знае ли на кой ден правят трансфер? Бях първа при доктора и от притеснение да не бавя другите, забравих да попитам кога ще размразят сладоледчетата. Някоя от вас имала ли е такъв случай и ако да, кога са ги размразявали?
« Отговор #158 -: Февруари 05, 2012, 17:27:09 pm »
Боги с това високо ЛХ не беше сигурна работата,но мила имаш си 4 сладоледчета и ти пожелавам лек трансфер и едно тлъсто ЧХГ. :crossfingers: yahoo_17
*
« Отговор #159 -: Февруари 05, 2012, 18:47:41 pm »
Боги с това високо ЛХ не беше сигурна работата,но мила имаш си 4 сладоледчета и ти пожелавам лек трансфер и едно тлъсто ЧХГ. :crossfingers: yahoo_17
О, с това високо LH, аз бях убедена още в петък, че едва ли има смисъл от пункция, но докторът си е такъв. Сутринта д-р Шефкетова ме погледна и Я беше там, но докато слезна от 4-тия до 3-тия етаж и те ти на.
Нищо!
Аз пак за питам нещо. Днес дадох кръв за РВМС, във вторник за 2-ри път. Имате ли идея при положение, че 4-те ни ембриончета са замразени на 3-ти ден, а д-р Стаменов каза, че този път ще ги чакаме до 5-ти ден и ще връщаме бластоцит, кога да очаквам трансфер. Ако бяхме извадили Я, щях да съм сигурна, че ще бъде най-вероятно в петък. Предполагам, че и сега ще е така, тъй като ми дадоха утрогестан, естрофен, неофолик и т.н. А за да пристъпи към трансфер, докторът ще иска матката и лигавицата да са подготвени.
Малко дълъг ми стана поста, но пишете, ако имате идея, че трябва да си планирам седмицата.
Все пак тия сметки с работа ги плащаме :)