0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #80 -: Януари 27, 2012, 22:59:40 pm »
Добре де,аз едно не разбирам-по какъв принцип определят коя пациентка при кой лекар да запишат?Кой аджеба го решава това-доктори,секретарки,кой?Всеки път се падам при различен,не че имам нещо напреки някой-даже Персенска ме очарова последния път,но все пак?Когато се записвах за понеделник-дано да успея да се добера до София поради пътната обстановка изрично попитах при кого ме записват-отговор Персенска.Стаменов кого поема-само първичните прегледи ли как е?Не кога да я разбера организацията в тази клиника и това е!!!Първичния ми го направи Стаменов,хистеро-Шефкетова,промивка-Персенска,а някой помни ли ме като пациент и знае ли за какво иде реч при мен?
« Отговор #81 -: Януари 28, 2012, 00:15:47 am »
Странно ми се е струвало, когато съм искала да напомня нещо на Стаменов и той ми каже - знам. Стигам до извода, че помни всичко..и винаги чете досието, прехвърля документите.
А принципа на записването и аз не го разбирам.. И аз съм ту при един, ту при друг..

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #82 -: Януари 28, 2012, 00:31:33 am »
Преди всеки преглед досието ми беше преглеждано. Аз в началото при стимулацията бях при д-р Шефкетова, после ме пое д-р Персенска, на пункцията беше д-р Стаменов, а на трансфера д-р Персенска. Направи ми впечатление, че преди изписване на лекарства за стимулация и тримата се събират и обсъждат. Решението не го взема само един.
Иначе на първичния преглед бяха и 3-мата доктори, което ми се стори странно и весело, разсмиваха ме. След това не помня, влизала съм и при тримата на прегледи преди старта на ин витрото.
« Отговор #83 -: Януари 28, 2012, 00:51:38 am »
Добре де,аз едно не разбирам-по какъв принцип определят коя пациентка при кой лекар да запишат?Кой аджеба го решава това-доктори,секретарки,кой?

Момичета,ако искате да си запишете час за определена дата ви дават за този лекар,за който има свободни часове.Аз съм си записвала час за лекаря,който искам като им казвам на коя дата ,ако няма - да ми запишат час за когато има свободни часове при него.
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 00:53:27 am от Pap 71 »
« Отговор #84 -: Януари 28, 2012, 11:13:24 am »
Здравейте момичета  :), минах прегледа в сряда и успях да се измъкна от София преди съвсем да се разсърди времето. Д-р Персенска ме прегледа и ми предложи или една последна стимулирана инсеменация /която аз отказах, стигат ми две преди това и една на естествен цикъл/ и варианти за инвитро - на естествен или на стимулиран цикъл. Озадачи ме, че каза следващият месец да си запиша час за 3-4 ден ако решим за стимулиран цикъл, а доколкото чета навсякъде при късият протокол стимулацията започва от 2-ри ден. Разбрах и, че ще трябва да стоя в София, защото прегледите са през ден, а инжекциите всеки ден. Моля, някой да ме светне като отида за първият преглед трябва ли да имам запазен хотел и за колко дни горе долу и какъв депозит ще трябва да внеса за началото на процедурата? :ask:
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тем
« Отговор #85 -: Януари 28, 2012, 11:18:07 am »
Явно не сте прочели книгата на Стаменов "Надежда за дете". Целта му е с по-прости думи и с по-малко медицински термини да обяснява. Не мисля, че някой трябва да се обижда.
iva17 правилно мислиш. Трябваше до април да се преместят, но можеби няма да е толкова скоро.

Чела съм, още когато излезе през 2008. :D
*
« Отговор #86 -: Януари 28, 2012, 18:55:53 pm »
Странно ми се е струвало, когато съм искала да напомня нещо на Стаменов и той ми каже - знам. Стигам до извода, че помни всичко..и винаги чете досието, прехвърля документите.
А принципа на записването и аз не го разбирам.. И аз съм ту при един, ту при друг..
И аз установих, че доктора помни много  :). Според мен, си преглежда досието, тъй като така професионално правилно.
*
« Отговор #87 -: Януари 28, 2012, 20:39:12 pm »
 :balk_22:   Вижте това:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4512991&utm_source=netinfo&utm_medium=rss_banner&utm_campaign=edna.bg_rss

Добре, че се намери някой на Oстрова да го установи и напише.:balk_81:
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 20:44:13 pm от doci »
*
« Отговор #88 -: Януари 29, 2012, 11:23:14 am »
Д-р Стаменов го няма утре със сигурност. В сряда, като си записвах час, ми казаха. Въпреки това ми дадоха час за събота, тъй като трябва да преценят кога да ми правят вливания с киовиг. Секретарките ми казаха да имам готовност да отида пак в неделя, ако докторката реши, че все пак трябва да си ме види и той. Така че, в неделя д-р Стаменов ще е в клиниката.

Е, бях вчера, но днес пак д-р Стаменов искал и той да ме види. Тъй че след малко тръгвам към клиниката.
« Отговор #89 -: Януари 29, 2012, 17:51:01 pm »
Еврика най накрая и ние се записахме макар  догодина януари за първичен преглед при д-р Стаменов. 
*
« Отговор #90 -: Януари 29, 2012, 18:19:32 pm »
Говорихме с доктора. В петък съм на преглед, а утре отивам, за да правим вливанията с киовиг. Записах час и за вторник, защото не имунолозите ги нямаше да кажат дали трябва на 2 пъти - 7.5 гр. този път. Предният преди трансфера вливахме 10 гр. и знам, че беше на 2 пъти. Ако някоя девойка е вливала 7.5 гр., нека пише дали наведнъж или на 2 пъти го вливат. Ще съм благодарна за инфото.
*
« Отговор #91 -: Януари 29, 2012, 18:21:19 pm »
Докторът ми предписа и еротон. Някоя от вас вече слагала ли си е? :ask: Той каза да изчакам кървенето да спре и тогава да почна 2х1 сутрин и вечер. Интересното беше, че се приготвя, а не са готови и фармацевтката каза, че трябва да лежа поне 15 мин., след като си го поставя. Ако някоя девойка е ползвала, нека пише. Пак ще съм благодарна за инфото - мно-о-о-ого :D.
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 18:30:56 pm от Bogi »
*
« Отговор #92 -: Януари 29, 2012, 18:24:29 pm »
Еврика най накрая и ние се записахме макар  догодина януари за първичен преглед при д-р Стаменов. 
Дорета, времето ще изтече неусетно, а после ще се забърза. Ние за 1 г. и 3 мес. успяхме да направим при него 1 стимулирано ИКСИ, 5 пункции, да замразим 4 ембриончета и ето сега ще правим трансфер. Както му казах днес, в клиниката вече се чувствам като у дома си. :lol: 
*
« Отговор #93 -: Януари 29, 2012, 18:28:44 pm »
А и разбира се цветна снимка, биопсия и куп други изследвания... :lol:
« Отговор #94 -: Януари 29, 2012, 19:01:57 pm »
Говорихме с доктора. В петък съм на преглед, а утре отивам, за да правим вливанията с киовиг. Записах час и за вторник, защото не имунолозите ги нямаше да кажат дали трябва на 2 пъти - 7.5 гр. този път. Предният преди трансфера вливахме 10 гр. и знам, че беше на 2 пъти. Ако някоя девойка е вливала 7.5 гр., нека пише дали наведнъж или на 2 пъти го вливат. Ще съм благодарна за инфото.

Аз съм вливала по 10 гр. наведнъж Киовиг 2 пъти и нищо ми нямаше :wink:.Консултираи се с имунолозите все пак. Успех! :crossfingers:
« Отговор #95 -: Януари 29, 2012, 20:05:21 pm »
Докторът ми предписа и еротон. Някоя от вас вече слагала ли си е? :ask: Той каза да изчакам кървенето да спре и тогава да почна 2х1 сутрин и вечер. Интересното беше, че се приготвя, а не са готови и фармацевтката каза, че трябва да лежа поне 15 мин., след като си го поставя. Ако някоя девойка е ползвала, нека пише. Пак ще съм благодарна за инфото - мно-о-о-ого :D.

Боги , аз съм си слагала еротон и да , приготвя се . В аптеката на клиниката заявяваш колко ти трябват и те ти ги приготвят . Аз си слагах 3 месеца до като почна опита си. Лично на мен много ми помогнаха тия глоубли , защото док. Стаменов за първи при третия ми опит каза ,че лигавицата ми е супер и е факт ,че вече съм в 21 г.с
Успех ти желая и дано се похвалиш и ти скоро с моя резултат.
*
« Отговор #96 -: Януари 29, 2012, 22:27:33 pm »
Благодаря за информацията за еротона. Док каза 12 глобули, 6 дни. Днес взех 8, утре ще взема и другите 4.
Никой ли не е вливал 7.5 гр. киовиг, та да каже наведнъж или в 2 поредни дни, като при 10 гр.?
*
« Отговор #97 -: Януари 29, 2012, 22:33:39 pm »
То утр имунолозите ще кажат, но питам, за да знам да си пускам ли отпуск и за вторник, като отида утре сутрин до службата. :ask:
« Отговор #98 -: Януари 30, 2012, 08:25:16 am »
Тези вливания са доста продължителни като време, системата тече бавно, така че не мисли, че за 1 час ще си готова.
« Отговор #99 -: Януари 30, 2012, 09:44:02 am »
Предварително се извинявам, ако въпроса ми не е за тук, но изчетох предната тема и не намерих отговор. В сряда/01.02/ ще пътувам към клиниката с кола, от Стара Загора. Може ли момичетата от София да ми помогнат как да стигна до клиниката, да не се лутам. Благодаря ви.

Beware those who know the price of everything and the value of nothing!