0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #760 -: Март 16, 2012, 15:45:46 pm »
Bogi, супер :) Ще чакаме да кажеш дали ще го връщате :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #761 -: Март 16, 2012, 17:25:55 pm »
Браво, Боги!
Подходящия антибиотик се назначава от лекаря въз основа на антибиограмата, направена от лабораторията и приложена към изследванията! Обикновено се предлагат няколко антибиотика! Не са много скъпи и лечението е около седмица. За това при нас тези изследвания са с валидност 30 дни преди процедурата, за да може своевременно да се отреагира. В моят случай, обаче, лекуващия лекар първоначално изрази съмнение в достоверността на резултатите, като смяташе, че от въпросната лаборатория преднамерено дават лоши микробиологии на двойки, които правят инвитро в тяхната клиника. Мислеше за евентуално допълнителни изследвания, които в хода на проследяването така и не ми назначи, въпреки, че няколко пъти му напомнях за проблема. Той също беше казал, че ако се потвърди резултата ще се наложи да се лекуваме. За съжаление ми предписа лечение едва след пункцията, когато д-р Стаменов заговори за ЕТ и аз отново напомних за проблема с уреаплазмите. Да се надяваме, че сега нещата вече са се оправили и всички рискове са сведени до минимум.  :?
*
« Отговор #762 -: Март 16, 2012, 17:30:32 pm »
Уреаплазма, микоплазма, хламидия е хубаво да се пускат много преди опит и въобще при мен са били част от диагностиката още в началото.
Сега както е avallon с инжекция блокаж в ръка, няма много смисъл.
Ако приемем, че има някоя от гадинките - курс антибиотици, пък да мине време от антибиотика, контрола, пак лечение, защото в повечето случай са упорити.
Както е казала disi22 - изследване на партньора, презерватив - главоболия :lol:

Спомням си, че заедно с горните три ми пускаха и токсоплазма, рубеола, CMV, вирусология всичко наведнъж. И седя като гърмян заек и чакам резултати, мина един доктор покрай мен и ми каза да ходя да се разтъпча, че чакането било болест :lol:

За мен по-страшното беше, че до преди 3 години, с вирусологията го даваха нехайно от клиниката. Имаше няколко случая на хепатит С открити след няколко стимулации.
А тук като се появеше някой "Док не ми ги е искал и аз не ги пускам" и друг добави "не са задължителни" направо  пощурявах :lol:

Цитонамазка и микробиология - личен избор и здравна култура

Боги, Иве и всички - много късмет :)
« Отговор #763 -: Март 16, 2012, 18:27:21 pm »
А тук като се появеше някой "Док не ми ги е искал и аз не ги пускам" и друг добави "не са задължителни" направо  пощурявах :lol:

Цитонамазка и микробиология - личен избор и здравна култура

Ако докторът няма здравната култура да назначи необходимите изследвания, не мисля, че вината е на пациентките.По-скоро е безотговорно от страна на лекаря. При първия ми опит ин витро аз не знаех на кой свят съм и какво ми се случва и честно казано точно в този момент едва ли щях да се сетя сама да си пусна микробиология и вирусология. Нормално е, когато си се доверил на лекаря си и той не изисква от теб някакви изследвания, да решиш, че знае какво прави. Все пак затова той е лекарят, а ти - пациентът. Въпреки че с течение на времето по неволя се превръщаме в половин лекари и ние.

My first, my last, my everything!
*
« Отговор #764 -: Март 16, 2012, 18:52:35 pm »
Мисълта ми беше, че питат съфорумки тук във форума - отговаря им някой как трябва да бъде и те пак омаловажават съвета.

Теми за здравната култура на доктори, хайде да не нищим :wink:
До гуша ми е дошло облъчващи индивиди на тема - доктори.

задължителни изследвания преди процедура
*
« Отговор #765 -: Март 16, 2012, 20:15:01 pm »
Тара, много полезнен линк. Благодаря!
« Отговор #766 -: Март 16, 2012, 22:45:02 pm »
Здравейте момичета, вчера бях на преглед. На 20.03. стартираме по дълъг протокол с Декапептил депо. Инжекцията ми я дадоха аз да си я сложа, че ми е трудно с пътуването, а тепърва предстои. На 02.04. доки каза да отида на преглед - това е на 14тия ден след блокажа.
Та: имам два въпроса. Единия е при 30дневен цикъл ако ми дойде МЦ на 30ти(или 29.03.)няма ли опастност да закъснеем със същинската стимулация, или не дай си боже вземе да ми дойде още по-рано(напоследък покрай всичките тия истории започна и да ме изненадва тоя мой месечен цикъл).
Втория ми въпрос е за уреаплазма, хламидия и микоплазма - такива изследвания не съм правила. Назначават се от доки по преценка или са задължителни. Не знам дали да си ги пусна за всеки случай или да изчакам 02.04., когато е прегледа - тогава да питам. То май като се замисля гореизброените не се лекуват от днеска за вчера ..... ох взе да ме втриса нещо. Моля дайте ми съвет.
На 12.03.2012 ми биха блокажа и ме викат на 26.03.12/точна 14 дни след това/за стимулацията,попитах док. има ли значение кога ще ми дойде/защоти при мен е много нередовен и странен/,а док. ми каза,че няма никакво значение кога ще ми дой де МЦ,единствиното и най-важно е да ми дойде т. е. да прокървя,без значение колко дни преди стимулация ще е.Но не ми ли дойде преди 26.03.12 неможем да започнем стимулация  и каза да й се обадя да се разберем допълнително,в клиника"Малинов" съм.Това което ми беше най-ясно е че,до 14-я ден след блокаж трябва да имам МЦ и след това да почнем стимулация 
*
« Отговор #767 -: Март 16, 2012, 23:02:58 pm »
и аз бях така на 14ти ден след блокажа почнахме стимулацията цикълът ми подрани малко и се оказа,че започнахме на 8ми ден стимулацията.
*

iva17

• 915
« Отговор #768 -: Март 17, 2012, 18:08:44 pm »
Момичета, гледахте ли "Такъв е животът: Да бъдеш родител"? Даваха нашата клиника и историята на една наша съфорумка, от което ми стана още по-мило :) В следващия епизод ще дават и раждането на дъщеричката й :) Иначе днешното предаване го има качено и на сайта на бТВ.
« Отговор #769 -: Март 17, 2012, 18:26:46 pm »
Иве,аз също го гледах,данно и ние скоро изпитаме нейното щастие,радвам се за всеки успешен опит и все повече се обнадеждавам,късмет на всички ни  :D
« Отговор #770 -: Март 17, 2012, 19:53:24 pm »
Момичета, гледахте ли "Такъв е животът: Да бъдеш родител"? Даваха нашата клиника и историята на една наша съфорумка, от което ми стана още по-мило :)
Да, гледах го и много ми хареса. Искрено се зарадвах за успеха на това семейство, не познавам нашата съфорумка, но им желая щастие и любов  :D Вярно е това, което каза, че всеки път става все по-трудно и по-трудно, отчаянието от неуспехите те смазват, но ние трябва да сме упорити за да успеем!  :lol: :crossfingers:

Аз днес си записах час за снимка. Не знаех, че за коментар трябва да се запише друг час, мислех си, че веднага след снимката правиш консултация, а то не  :(. Оказа се, че за доктора няма свободни часове и ми дадоха за др. Персенска.
Ядосах се защото др.Стаменов ми каза като ми дойде М. веднага да си запиша час за снимка за първия чист ден след М. защото иска да ме стимулира и да събираме ембриони. За мой късмет се оказа, че не може когато аз искам и ми дадоха час за чак за 9 ден от МЦ. Тогава според мен ще е късно за стимулиране и ще пропуснем шанса си този месец  osi_8.
Защо доктора казва едно, заедно правим планове, а като опре моментът за дейстие, служителите му не ти дават необходимия час и нямаш шанс да изпълниш заръката?  osi_7
*
« Отговор #771 -: Март 17, 2012, 20:02:00 pm »
Да докладвам - ембриончето ни се е разделило на 6, но няма да връщаме, а докторът е решил да замразяваме. Ще трябва да му пратя един SMS да каже другия месец за кой ден от цикъла да си запиша час, предвид че иска да направим 1 опит с лека стимулация.
Момичета, на мен още ми цапа след пункцията в сряда. Досега до края на деня, в който е била пункцията, е спирало. При някоя от вас имало ли е такъв случай? Просто се чудех дали е нормално, тъй като досега съм имала 8 пункции и това е първата, при която имам зацапване толкова дълго.  
« Последна редакция: Март 17, 2012, 20:04:36 pm от Bogi »
*

iva17

• 915
« Отговор #772 -: Март 17, 2012, 20:08:24 pm »
papa2011 , и аз не познавам жената от предването лично, но разпознах историята й от писаното във форума и дневника й. Но това няма никакво значение, важното, че ни даде надежда да не се отказваме. На мен това ми е шести опит в момента и искрено се надявам да е последен. А относно това, което пишеш за записването за цветната снимка, наистина е много неприятно :( На място не успя ли да говориш с док?

Bogi , браво за ембриончето. Успех следващия месец с леката стимулация и дано получиш най-желания великденски подарък :) Що се отнася до пункцията, и на мен винаги ми е спирало кървенето в същия ден.
« Последна редакция: Март 17, 2012, 20:10:53 pm от iva17 »
« Отговор #773 -: Март 17, 2012, 20:12:25 pm »
На мен това ми е шести опит в момента и искрено се надявам да е последен. А относно това, което пишеш за записването за цветната снимка, наистина е много неприятно :( На място не успя ли да говориш с док?
Ох, милата, от сърце ти желая успех!  :flower: Дано този е последен!
Не, за да си запиша час телефонирах :phone:
*

iva17

• 915
« Отговор #774 -: Март 17, 2012, 20:29:57 pm »
papa2011 , мерси, дано наистина е последен. Стискам ти палци и на теб  :bighug: :bighug:
*
« Отговор #775 -: Март 17, 2012, 22:12:51 pm »
момичета днес си прибрах 4 ембриончета.и сега великото чакане...

стискам палци на всички ви   :bighug:
*

iva17

• 915
« Отговор #776 -: Март 17, 2012, 22:37:24 pm »
bari , страхотна новина :) Стискам ти палци за успешен финал  preggo
« Отговор #777 -: Март 17, 2012, 23:01:07 pm »
bari ,  :balk_47:, желая ти успешен финал :)
*
« Отговор #778 -: Март 18, 2012, 00:31:52 am »
Бари, успех и от мен!  :D
*
« Отговор #779 -: Март 18, 2012, 09:30:23 am »
bari,успех и от мен!
рара2011.за съжаление така се получава,доктора ти заръчва едно,а секретарките решават друго.И на мен ми каза-хистероскопия още следващия цикъл,което трябваше да стане октомври месец,а успях да се вредя чак за януари и то на риск на 13 ден от цикъла.При толкова много пациенти,които са поели,няма как да има час за всеки когато ти трябва.